duidelijkheid over mais


Sander van de Merwe
Berichten: 15
Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
Locatie: zuid-holland

16-05-2007 17:20

kijk dat is een antwoord waar ik iets mee kan!

Sander
Gebruikersavatar
Chris Noorlander_
Berichten: 148
Lid geworden op: 16-05-2007 22:36
Locatie: Hendrik Ido Ambacht
Contacteer:

16-05-2007 22:44

Wesley,
Hoe kom je aan die informatie? Ik had daar nog nooit iets over gehoord of gelezen. Ik dacht altijd dat voedseldeeltjes eerst fijngemalen worden voordat ze naar binnen verdwijnen, dus dan kan het ook niet meer ontkiemen toch? En karpers hebben ook geen maag. En waarom zouden karpers sterven wanneer de mais ontkiemt? Komen er dan giftige stoffen vrij of iets?

m.v.g. Chris
Een gewaarschuwd schizofreen telt voor vier!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

17-05-2007 02:03

Douwe Bijlsma schreef:Karpers hebben GEEN maag.

Koken doe je idd voor twee dingen, maar wel twee andere dingen.

1. De partikels beter verteerbaar te maken.
2. de koolhydraten omzetten in suikers, en dat is voor de karpervisser de meest belangrijke reden.


Suikers zijn al koolhydraten :D
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

17-05-2007 02:05

Chris Noorlander_ schreef:Wesley,
Hoe kom je aan die informatie? Ik had daar nog nooit iets over gehoord of gelezen. Ik dacht altijd dat voedseldeeltjes eerst fijngemalen worden voordat ze naar binnen verdwijnen, dus dan kan het ook niet meer ontkiemen toch? En karpers hebben ook geen maag. En waarom zouden karpers sterven wanneer de mais ontkiemt? Komen er dan giftige stoffen vrij of iets?

m.v.g. Chris


nee er komen ladingen glutaminezuur vrij als partikels gaan kiemen, maar dat -zoals je al aangaf- gebeurd niet in een vis.
Gebruikersavatar
Rinus Schuurman
Berichten: 695
Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
Locatie: Lelijkstad
Contacteer:

17-05-2007 09:31

mitsz van der kamp schreef:
Douwe Bijlsma schreef:Karpers hebben GEEN maag.

Koken doe je idd voor twee dingen, maar wel twee andere dingen.

1. De partikels beter verteerbaar te maken.
2. de koolhydraten omzetten in suikers, en dat is voor de karpervisser de meest belangrijke reden.


Suikers zijn al koolhydraten :D


Zijn koolhydraten dan ook al suikers?
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.

http://www.icarp.nl
Jop Boot
Berichten: 467
Lid geworden op: 19-12-2005 14:54

17-05-2007 11:17

Als ik goed opgelet heb tijdens de warenkennis, zijn koolhydraten meer voudige suikers. Suiker zoals wij dat door de koffie mieteren zijn twee-voudige suikers.

Dacht k hoor.....
Sander van de Merwe
Berichten: 15
Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
Locatie: zuid-holland

17-05-2007 14:29

..... dus de enige reden dat ik al dat mais gekookt heb is eigenlijk alleen om het aantrekkelijker te maken???

Sander
Gebruikersavatar
Chris Noorlander_
Berichten: 148
Lid geworden op: 16-05-2007 22:36
Locatie: Hendrik Ido Ambacht
Contacteer:

17-05-2007 17:48

Juist! En daar is natuurlijk niets mis mee, om die reden koken ik en vele anderen ook de mais.

m.v.g. Chris
Een gewaarschuwd schizofreen telt voor vier!
Gerrit Hees

17-05-2007 18:04

en voor de zekerheid voor de gezondheid voor de vis
Gebruikersavatar
alexander huhuh
Berichten: 109
Lid geworden op: 13-07-2006 21:16
Locatie: Eindhovuh!!

17-05-2007 20:02

Ik kook mijn duivenvoer altijd.
24 uur weken en dan nog 1/2 uurtje koken(niet te hard anders kookt het stuk)

Tijdens het koken voeg ik standaard toe:

-Een paar ons suiker (op een grote) volle pan

-Appelstroop of schenkstroop (flinke klodder)

Werkt voor mij erg goed....

Een van de heren voor me had het over knoflook, bedank voor de tip ga het zeker eens met verse knoflook proberen!! :wink:
Niet vergeten he.......Kampioenen Kampi Kampioenen!
Kampioenen Kampi Kampioenen!
4X op rij!!
hans van loghem
Berichten: 524
Lid geworden op: 19-10-2006 21:33
Locatie: rheden

17-05-2007 21:15

Waarom koken, heb er nog niemand duidelijk over gehoord. Ik kook nooit en heb nog nooit geen negatieve resultaten erop gehad. Wees eens duidelijk waarom koken zo belangrijk is, alstublieft.
Leven is als een neus, haal eruit wat er in zit!!!!!!!!!
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

18-05-2007 09:37

Douwe Bijlsma schreef:Karpers hebben GEEN maag.

Koken doe je idd voor twee dingen, maar wel twee andere dingen.

1. De partikels beter verteerbaar te maken.
2. de koolhydraten omzetten in suikers, en dat is voor de karpervisser de meest belangrijke reden.


Hans je moet toch echt beter lezen.

Mitsz niet te bijdehand, jij weet verdomd goed dat de koolhydraten pas bij verhitting vrijgemaakt worden en in suikers worden omgezet.
Vissen is een hobby, geen religie!
Sander van de Merwe
Berichten: 15
Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
Locatie: zuid-holland

18-05-2007 16:44

Waarom koken, heb er nog niemand duidelijk over gehoord. Ik kook nooit en heb nog nooit geen negatieve resultaten erop gehad. Wees eens duidelijk waarom koken zo belangrijk is, alstublieft.


daarom heb ik dit topic ook geopend! :wink:
Kresimir juric
Berichten: 7
Lid geworden op: 17-05-2007 00:55
Locatie: Leusden

19-05-2007 11:49

alexander huhuh schreef:Ik kook mijn duivenvoer altijd.
24 uur weken en dan nog 1/2 uurtje koken(niet te hard anders kookt het stuk)

Tijdens het koken voeg ik standaard toe:

-Een paar ons suiker (op een grote) volle pan

-Appelstroop of schenkstroop (flinke klodder)

Werkt voor mij erg goed....

Een van de heren voor me had het over knoflook, bedank voor de tip ga het zeker eens met verse knoflook proberen!! :wink:



Ik doe ook niet anders dan tijdens het weken gaat er al halve pak suiker bij in. 24 uur laten staan. Let wel op dat je de mais met een flinke laag water bedekt. Dag later Nog ff half uurtje koken met nog meer suiker en wat ik er ook vaak er bij doe is vanilie smaakstoffen. Ik geloof dat dat van baukje is en komt in zo'n glazen potje. Bij iedere supermarkt te halen. (cake en taart benodigdheden afdeling)
Gebruikersavatar
maarten tunk
Berichten: 35
Lid geworden op: 09-12-2006 12:02
Locatie: Volendam

25-05-2007 16:11

Beste mannen mss vrouwen,

Hoeveel knoflook (teentjes of poeder) moet ik per kg mais er bij stoppen?

alvast bedankt

Maarten
Gebruikersavatar
Rob van Gorp
Berichten: 55
Lid geworden op: 07-04-2007 19:05
Locatie: Eersel

25-05-2007 19:59

de mais koken in oud bruin, vinden ze ook lekker :D
Mja weken en koken is beter dan alleen weken,,, door koken word de mais niet slechter
Gebruikersavatar
maarten tunk
Berichten: 35
Lid geworden op: 09-12-2006 12:02
Locatie: Volendam

28-05-2007 14:29

niemand???
De aanhouder wint!