duidelijkheid over mais
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
- Locatie: zuid-holland
kijk dat is een antwoord waar ik iets mee kan!
Sander
Sander
- Chris Noorlander_
- Berichten: 148
- Lid geworden op: 16-05-2007 22:36
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Wesley,
Hoe kom je aan die informatie? Ik had daar nog nooit iets over gehoord of gelezen. Ik dacht altijd dat voedseldeeltjes eerst fijngemalen worden voordat ze naar binnen verdwijnen, dus dan kan het ook niet meer ontkiemen toch? En karpers hebben ook geen maag. En waarom zouden karpers sterven wanneer de mais ontkiemt? Komen er dan giftige stoffen vrij of iets?
m.v.g. Chris
Hoe kom je aan die informatie? Ik had daar nog nooit iets over gehoord of gelezen. Ik dacht altijd dat voedseldeeltjes eerst fijngemalen worden voordat ze naar binnen verdwijnen, dus dan kan het ook niet meer ontkiemen toch? En karpers hebben ook geen maag. En waarom zouden karpers sterven wanneer de mais ontkiemt? Komen er dan giftige stoffen vrij of iets?
m.v.g. Chris
Een gewaarschuwd schizofreen telt voor vier!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Douwe Bijlsma schreef:Karpers hebben GEEN maag.
Koken doe je idd voor twee dingen, maar wel twee andere dingen.
1. De partikels beter verteerbaar te maken.
2. de koolhydraten omzetten in suikers, en dat is voor de karpervisser de meest belangrijke reden.
Suikers zijn al koolhydraten
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Chris Noorlander_ schreef:Wesley,
Hoe kom je aan die informatie? Ik had daar nog nooit iets over gehoord of gelezen. Ik dacht altijd dat voedseldeeltjes eerst fijngemalen worden voordat ze naar binnen verdwijnen, dus dan kan het ook niet meer ontkiemen toch? En karpers hebben ook geen maag. En waarom zouden karpers sterven wanneer de mais ontkiemt? Komen er dan giftige stoffen vrij of iets?
m.v.g. Chris
nee er komen ladingen glutaminezuur vrij als partikels gaan kiemen, maar dat -zoals je al aangaf- gebeurd niet in een vis.
- Rinus Schuurman
- Berichten: 695
- Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
- Locatie: Lelijkstad
- Contacteer:
mitsz van der kamp schreef:Douwe Bijlsma schreef:Karpers hebben GEEN maag.
Koken doe je idd voor twee dingen, maar wel twee andere dingen.
1. De partikels beter verteerbaar te maken.
2. de koolhydraten omzetten in suikers, en dat is voor de karpervisser de meest belangrijke reden.
Suikers zijn al koolhydraten
Zijn koolhydraten dan ook al suikers?
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.
http://www.icarp.nl
http://www.icarp.nl
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
- Locatie: zuid-holland
..... dus de enige reden dat ik al dat mais gekookt heb is eigenlijk alleen om het aantrekkelijker te maken???
Sander
Sander
- Chris Noorlander_
- Berichten: 148
- Lid geworden op: 16-05-2007 22:36
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Juist! En daar is natuurlijk niets mis mee, om die reden koken ik en vele anderen ook de mais.
m.v.g. Chris
m.v.g. Chris
Een gewaarschuwd schizofreen telt voor vier!
- alexander huhuh
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-07-2006 21:16
- Locatie: Eindhovuh!!
Ik kook mijn duivenvoer altijd.
24 uur weken en dan nog 1/2 uurtje koken(niet te hard anders kookt het stuk)
Tijdens het koken voeg ik standaard toe:
-Een paar ons suiker (op een grote) volle pan
-Appelstroop of schenkstroop (flinke klodder)
Werkt voor mij erg goed....
Een van de heren voor me had het over knoflook, bedank voor de tip ga het zeker eens met verse knoflook proberen!!
24 uur weken en dan nog 1/2 uurtje koken(niet te hard anders kookt het stuk)
Tijdens het koken voeg ik standaard toe:
-Een paar ons suiker (op een grote) volle pan
-Appelstroop of schenkstroop (flinke klodder)
Werkt voor mij erg goed....
Een van de heren voor me had het over knoflook, bedank voor de tip ga het zeker eens met verse knoflook proberen!!
Niet vergeten he.......Kampioenen Kampi Kampioenen!
Kampioenen Kampi Kampioenen!
4X op rij!!
Kampioenen Kampi Kampioenen!
4X op rij!!
-
- Berichten: 524
- Lid geworden op: 19-10-2006 21:33
- Locatie: rheden
Waarom koken, heb er nog niemand duidelijk over gehoord. Ik kook nooit en heb nog nooit geen negatieve resultaten erop gehad. Wees eens duidelijk waarom koken zo belangrijk is, alstublieft.
Leven is als een neus, haal eruit wat er in zit!!!!!!!!!
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Douwe Bijlsma schreef:Karpers hebben GEEN maag.
Koken doe je idd voor twee dingen, maar wel twee andere dingen.
1. De partikels beter verteerbaar te maken.
2. de koolhydraten omzetten in suikers, en dat is voor de karpervisser de meest belangrijke reden.
Hans je moet toch echt beter lezen.
Mitsz niet te bijdehand, jij weet verdomd goed dat de koolhydraten pas bij verhitting vrijgemaakt worden en in suikers worden omgezet.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 24-05-2005 18:33
- Locatie: zuid-holland
Waarom koken, heb er nog niemand duidelijk over gehoord. Ik kook nooit en heb nog nooit geen negatieve resultaten erop gehad. Wees eens duidelijk waarom koken zo belangrijk is, alstublieft.
daarom heb ik dit topic ook geopend!
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 17-05-2007 00:55
- Locatie: Leusden
alexander huhuh schreef:Ik kook mijn duivenvoer altijd.
24 uur weken en dan nog 1/2 uurtje koken(niet te hard anders kookt het stuk)
Tijdens het koken voeg ik standaard toe:
-Een paar ons suiker (op een grote) volle pan
-Appelstroop of schenkstroop (flinke klodder)
Werkt voor mij erg goed....
Een van de heren voor me had het over knoflook, bedank voor de tip ga het zeker eens met verse knoflook proberen!!
Ik doe ook niet anders dan tijdens het weken gaat er al halve pak suiker bij in. 24 uur laten staan. Let wel op dat je de mais met een flinke laag water bedekt. Dag later Nog ff half uurtje koken met nog meer suiker en wat ik er ook vaak er bij doe is vanilie smaakstoffen. Ik geloof dat dat van baukje is en komt in zo'n glazen potje. Bij iedere supermarkt te halen. (cake en taart benodigdheden afdeling)
- maarten tunk
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 09-12-2006 12:02
- Locatie: Volendam
Beste mannen mss vrouwen,
Hoeveel knoflook (teentjes of poeder) moet ik per kg mais er bij stoppen?
alvast bedankt
Maarten
Hoeveel knoflook (teentjes of poeder) moet ik per kg mais er bij stoppen?
alvast bedankt
Maarten
- Rob van Gorp
- Berichten: 55
- Lid geworden op: 07-04-2007 19:05
- Locatie: Eersel
de mais koken in oud bruin, vinden ze ook lekker
Mja weken en koken is beter dan alleen weken,,, door koken word de mais niet slechter
Mja weken en koken is beter dan alleen weken,,, door koken word de mais niet slechter
- maarten tunk
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 09-12-2006 12:02
- Locatie: Volendam
niemand???
De aanhouder wint!