Boilies wéér invriezen
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
Ok!
Dus er is sprake van stoppen i.p.v. vertragen.
Of zit ik dan mis.
Dus er is sprake van stoppen i.p.v. vertragen.
Of zit ik dan mis.
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
Jan Ramp schreef:Voor de tijd dat je ze in de vriezer bewaard wel. Het blijft echter vertragen van het bedervings proces.
Dat is waar!
Bedankt voor de nuttige informatie. Ik ben weer wat wijzer.
-
pascal waltenier
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 01-12-2006 23:55
- Locatie: Zandbergen
We spreken pas over diepgevrozen vanaf een tepratuur van minimum -18graden.
Wanneer je dit in acht houd kan je boilies zeker een jaar ingevrozen houden "zonder" dat de kwaliteit er eigenlijk noemenswaardig op achteruit gaat.
Zelf bewaar ik ze zeker nooit langer dan een jaar en dit op een vaste tempratuur van -30graden
Ik doe dit ook met mijn vlees dat ik in grote hoeveelheid aankoop en merk nooit een verschil in smaak of in kwaliteit
Wanneer je dit in acht houd kan je boilies zeker een jaar ingevrozen houden "zonder" dat de kwaliteit er eigenlijk noemenswaardig op achteruit gaat.
Zelf bewaar ik ze zeker nooit langer dan een jaar en dit op een vaste tempratuur van -30graden
Ik doe dit ook met mijn vlees dat ik in grote hoeveelheid aankoop en merk nooit een verschil in smaak of in kwaliteit
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
Ik zal de temparatuur eens op meten van onze vrieskist. Denk dat hij de -10 haalt.
Waar het mij om gaat is dat ik mijn bolle kan maken voor komend seizoen.
Een paar maanden kan altijd wel, maar ik was vooral geinteresseerd op de langere termijn (lees: 6 maanden).
Een jaar lang zal ik ze niet bewaren dan liggen ze bij mij al lang en breed in het water
Waar het mij om gaat is dat ik mijn bolle kan maken voor komend seizoen.
Een paar maanden kan altijd wel, maar ik was vooral geinteresseerd op de langere termijn (lees: 6 maanden).
Een jaar lang zal ik ze niet bewaren dan liggen ze bij mij al lang en breed in het water
-
pascal waltenier
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 01-12-2006 23:55
- Locatie: Zandbergen
Bij mij ook niet begin maart gaat er na 4/5dagen hard labeur een 600kg in de kist en ten laatste in november(meestal word er toch nog wat bijgerold voor het buitenland) is alles wel leeg.
Toch lijkt het mij het veiligste om er toch enkele graadjes harder aan te vriezen,zo ben je zeker.
Nog een tip die ik zou willen meegeven is alle 3 dagen indien mogelijk te controlleren of de motor het nog doet omdat een boilievriezer meestal niet van de nieuwste is en ik kan u garanderen dat uwen tikker 2x sneller slaat als je merkt dat alles aan het ontdooien is
Toch lijkt het mij het veiligste om er toch enkele graadjes harder aan te vriezen,zo ben je zeker.
Nog een tip die ik zou willen meegeven is alle 3 dagen indien mogelijk te controlleren of de motor het nog doet omdat een boilievriezer meestal niet van de nieuwste is en ik kan u garanderen dat uwen tikker 2x sneller slaat als je merkt dat alles aan het ontdooien is
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
Bedankt voor de tip!
Ik ga sowieso nog een extra vriezer aanschaffen voor mijn bulk.
600 kg zal er voor mij niet inzitten
Ik ga sowieso nog een extra vriezer aanschaffen voor mijn bulk.
600 kg zal er voor mij niet inzitten
-
Bart Raven
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 16-05-2007 16:35
- Locatie: Hilversum
hallo,
ik vries mijn boilies ook altijd terug in als ik nog over heb, nooit problemen mee gehad, alleen zorg ik meestal wel dat ik de opnieuw ingevroren boilies wel weer als eerste gebruik voor het voeren. het beste is nog altijd om je zelfgemaakte knikkers na het drogen eerst in te vriezen en daarna te vacumeren(ik weet dat niet iedereen dat kan maar misschien kan de plaatselijke slager je helpen! die heeft meestal een vacumeer machine, lol) reden hiervan is dat als je de boilies eerst vacumeert en daarna invriest, je gebarsten boilies krijgt, door het vacumeren van de zachte boilies trekken de balletjes in een grote plastic zak samen en barsten ze, daarom eerst invriezen!! doordat je de boilies vacumeert zullen ze ook langer goed blijven, maar opnieuw invriezen is volgens mij dus geen probleem, verder wou ik nog even kwijt dat ik ook mensen gezien heb die op beschimmelde boilies gewoon een vis vingen!!
groeten Bart Raven
ik vries mijn boilies ook altijd terug in als ik nog over heb, nooit problemen mee gehad, alleen zorg ik meestal wel dat ik de opnieuw ingevroren boilies wel weer als eerste gebruik voor het voeren. het beste is nog altijd om je zelfgemaakte knikkers na het drogen eerst in te vriezen en daarna te vacumeren(ik weet dat niet iedereen dat kan maar misschien kan de plaatselijke slager je helpen! die heeft meestal een vacumeer machine, lol) reden hiervan is dat als je de boilies eerst vacumeert en daarna invriest, je gebarsten boilies krijgt, door het vacumeren van de zachte boilies trekken de balletjes in een grote plastic zak samen en barsten ze, daarom eerst invriezen!! doordat je de boilies vacumeert zullen ze ook langer goed blijven, maar opnieuw invriezen is volgens mij dus geen probleem, verder wou ik nog even kwijt dat ik ook mensen gezien heb die op beschimmelde boilies gewoon een vis vingen!!
groeten Bart Raven
Persoonlijk record: 39 pond, 1 meter 2
-
matthijs den Dunnen
- Berichten: 996
- Lid geworden op: 16-08-2006 15:37
- Locatie: Hoog-blokland
DUS????
onderwater ook?
onderwater ook?
-
Jan Peter Teerling
[quote="pascal waltenier"]Bij mij ook niet begin maart gaat er na 4/5dagen hard labeur een 600kg in de kist
Ben ik benieuwd welke vrieskist 600kg boilie's kan bevatten...Dat word eerder een vriescel.
Ben ik benieuwd welke vrieskist 600kg boilie's kan bevatten...Dat word eerder een vriescel.













