Maden zijn pootloos, meestal wit of geelwit en leven meestal in (semi-)vloeibare media die ze tot voedsel dienen, zoals mest, organisch afval, rottend fruit of rottend vlees.
LT-vismeel
Mamma weet het wel...
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
met andere woorden die brommers voorzien onze ballen van extra voedingswaarden.....
gelukkig zijn het dan ook freezerbaits
gelukkig zijn het dan ook freezerbaits
-
- Berichten: 470
- Lid geworden op: 31-05-2006 12:43
Ruben vd Worp schreef:Viktor
Ik ben net klaar met draaien van een boilie met vlt vismeel erin,en het ruikt idd naar brasem,voorn,broekpaling etc.
Ik heb via via bloedplasma door mn mix,dat is dus de witte bloedlichaampjes,dus iets anders dan red cell.
Ik gebruik dit in comi met ei albumine,mijn ballen zijn knettershardt!!
mvg
Dat je harde ballen krijgt van boilies die ruiken naar broekpaling vind ik op z'n zachtst gezegd dubieus!
Viktor,
Ik ben het gedeeltelijk met je een mbt de geur. Echter heb ik ook een mix gemaakt met 10% red cell en 25% lt, dit rook meer naar cacao :S raar maar waar. Heb zelfs me moeder laten ruiken, en die zei het ook. Ondertussen hebben ze in de vriezer gelegen en als ik ze eruit haal, dan ruiken ze wel iets meer naar vis. MAar niet zoals de haringmeel die je in de viswinkel haalt. Echter ruikt het toch naar een dag witvissen. Over de hardheid... Dit vond ik zeer tegenvallen van wat ik gehoord heb! Terwijl de vorige mix, die was met haringmeel uit de viswinkel die werd knetterhard. En deze wil het maar niet worden!!! niet zoals hoe die mix was terwijl ik alleen de haringmeel heb vervangen voor lt.
Over de resultaten kan ik niks zeggen Heb in Nl dit jaar nog niks mogen vangen (alleen in France, maar daar zat ik zonder Lt te vissen) Voor mij is het dus ook volkomen nieuw.
ben nu bezig met voorvoeren voor het weekend, eens kijken of dat effect heeft en we eindelijk een visje kunnen vangen
Groeten
Ik ben het gedeeltelijk met je een mbt de geur. Echter heb ik ook een mix gemaakt met 10% red cell en 25% lt, dit rook meer naar cacao :S raar maar waar. Heb zelfs me moeder laten ruiken, en die zei het ook. Ondertussen hebben ze in de vriezer gelegen en als ik ze eruit haal, dan ruiken ze wel iets meer naar vis. MAar niet zoals de haringmeel die je in de viswinkel haalt. Echter ruikt het toch naar een dag witvissen. Over de hardheid... Dit vond ik zeer tegenvallen van wat ik gehoord heb! Terwijl de vorige mix, die was met haringmeel uit de viswinkel die werd knetterhard. En deze wil het maar niet worden!!! niet zoals hoe die mix was terwijl ik alleen de haringmeel heb vervangen voor lt.
Over de resultaten kan ik niks zeggen Heb in Nl dit jaar nog niks mogen vangen (alleen in France, maar daar zat ik zonder Lt te vissen) Voor mij is het dus ook volkomen nieuw.
ben nu bezig met voorvoeren voor het weekend, eens kijken of dat effect heeft en we eindelijk een visje kunnen vangen
Groeten
-
- Berichten: 212
- Lid geworden op: 09-03-2007 20:43
- Locatie: Guatemala
- Contacteer:
I am still waiting...............
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Op beter weer pieter?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Bij het rollen speelt meestal Halo of Flies een partijtje mee..en daar hoef ik nooit lang op te wachten, vind het wel een goed teken.
http://www.last.fm/music/Alice+Cooper/_/Halo+of+Flies
Hans, wanneer het maar "opvallend" voor die vliegen is, dan zit je goed.
Probeer hetzelfde nu ook eens te bereiken met welke flavour dan ook, gaat je niet lukken..
http://www.last.fm/music/Alice+Cooper/_/Halo+of+Flies
Hans, wanneer het maar "opvallend" voor die vliegen is, dan zit je goed.
Probeer hetzelfde nu ook eens te bereiken met welke flavour dan ook, gaat je niet lukken..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
[quote="janwillem hilverts"]Viktor,
Ik ben het gedeeltelijk met je een mbt de geur. Echter heb ik ook een mix gemaakt met 10% red cell en 25% lt, dit rook meer naar cacao :S raar maar waar. Heb zelfs me moeder laten ruiken, en die zei het ook.
uhmmzz,cacao? echt waar? Wat zit er nog meer in je mix dan?
Zal toch zeker niet die vismeel zijn die naar cacao meurt.
Maar uhh vraagje voor iedereen,als je de ballen net klaar heb en ze zijn nog warm en je gebruikt 35% lt en pre in je mix,zouden die vliegen dan hun eitjes leggen in de nog iets wat zachte boillie?
zou kunnen toch? ik ga het gewoon proberen kijken of we maden krijgen,leuk
mvg
viktor
Ik ben het gedeeltelijk met je een mbt de geur. Echter heb ik ook een mix gemaakt met 10% red cell en 25% lt, dit rook meer naar cacao :S raar maar waar. Heb zelfs me moeder laten ruiken, en die zei het ook.
uhmmzz,cacao? echt waar? Wat zit er nog meer in je mix dan?
Zal toch zeker niet die vismeel zijn die naar cacao meurt.
Maar uhh vraagje voor iedereen,als je de ballen net klaar heb en ze zijn nog warm en je gebruikt 35% lt en pre in je mix,zouden die vliegen dan hun eitjes leggen in de nog iets wat zachte boillie?
zou kunnen toch? ik ga het gewoon proberen kijken of we maden krijgen,leuk
mvg
viktor
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Jammer enkel dat mijn buren er anders over denken als ik weer eens mijn boillies droog in de schuur , heb vorig jaar maar 10 stuks zakjes met luchtverfissers aangeboden voor in de schuur...
We delen gezamelijk een schuur wat gescheiden wordt door een muur..helaas wel met een flinke luchtopening
We delen gezamelijk een schuur wat gescheiden wordt door een muur..helaas wel met een flinke luchtopening
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
wat zielig voor de buren...
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Heb ik nog een vraagje.
Hoogwaardig vismeel zoals LT-vismeel is beter dan gewoon vismeel. Nu stelde iemand de vraag, dat als je verse producten gebruikt, dus verse vis of dit beter zou zijn.
Nu werd daar negatief op geantwoord, maar is feite is dit toch juist beter. Mitz heeft het in Spiegel 4 ook over verse ingedredienten. Dit lijkt mij ook het meest logisch om te gebruiken. De nieuwe bolies van Dynamite Baits zijn daar ook op gebasseerd en dan geen gebruik van eieren. Vind ze alleen heel erg duur, 20 euro voor 1 kilo!
Verse visproducten zouden dan toch beter moeten zijn als hoogwaardig vismeel?
Hoogwaardig vismeel zoals LT-vismeel is beter dan gewoon vismeel. Nu stelde iemand de vraag, dat als je verse producten gebruikt, dus verse vis of dit beter zou zijn.
Nu werd daar negatief op geantwoord, maar is feite is dit toch juist beter. Mitz heeft het in Spiegel 4 ook over verse ingedredienten. Dit lijkt mij ook het meest logisch om te gebruiken. De nieuwe bolies van Dynamite Baits zijn daar ook op gebasseerd en dan geen gebruik van eieren. Vind ze alleen heel erg duur, 20 euro voor 1 kilo!
Verse visproducten zouden dan toch beter moeten zijn als hoogwaardig vismeel?
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Coen
Een bal zonder verse ei hoeft niet duur te zijn, ik gebruik al jaren geen verse ei meer.
het is voor een boiliedraaier zelfs makkelijker zonder verse ei te draaien, dus de kosten zouden alleen maar goedkoper moeten zijn.
het kan natuurlijk wel zijn dat ze dure ingredienten gebruiken, dat daarom de prijs zo duur is.
Een bal zonder verse ei hoeft niet duur te zijn, ik gebruik al jaren geen verse ei meer.
het is voor een boiliedraaier zelfs makkelijker zonder verse ei te draaien, dus de kosten zouden alleen maar goedkoper moeten zijn.
het kan natuurlijk wel zijn dat ze dure ingredienten gebruiken, dat daarom de prijs zo duur is.
-
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 18-08-2003 02:00
- Locatie: beverlo
het kan natuurlijk wel zijn dat ze dure ingredienten gebruiken, dat daarom de prijs zo duur is.[/quote]
Denk eerder dat het de reclame en de gesponserde hem duurder maken. Ook het feit dat ze in UK niets moeten hebben van goedkope bollen of ze nu goed zijn of niet.
Denk eerder dat het de reclame en de gesponserde hem duurder maken. Ook het feit dat ze in UK niets moeten hebben van goedkope bollen of ze nu goed zijn of niet.
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
Henk ter Maat schreef:Bij het rollen speelt meestal Halo of Flies een partijtje mee..en daar hoef ik nooit lang op te wachten, vind het wel een goed teken.
http://www.last.fm/music/Alice+Cooper/_/Halo+of+Flies
Hans, wanneer het maar "opvallend" voor die vliegen is, dan zit je goed.
Probeer hetzelfde nu ook eens te bereiken met welke flavour dan ook, gaat je niet lukken..
klopt henk!
niet met een flavour, maar er zijn goedjes in de catagorie hydrolisaten die wel deze effecten geven
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Wat gebruik je dan? Eialbume is eigenlijk toch ook gewoon ei. Ben benieuwd wat ze in de bollen van Dynamite Baits stoppen. Ze zeggen dat ze zo verse producten maken dan ze geen eieren of flavours nodig hebben.
Mijn voorkeur gaat ook naar natuurlijke producten en geen flavours, toch moet een bol aantrekkelijk zijn.
Wat gebruiken ze dan, of is dit een geheim?
Mijn voorkeur gaat ook naar natuurlijke producten en geen flavours, toch moet een bol aantrekkelijk zijn.
Wat gebruiken ze dan, of is dit een geheim?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Euhhh catagorie hydrolisaten??
Hydrolysaat
Door de zuurgraad te veranderen en het toevoegen van enzymen,
stoffen die de eiwitten kunnen splitsen, worden de eiwitten als het ware
voorverteerd. Er ontstaan dan mengsels van losse aminozuren, stukken
van twee en drie aminozuren en grotere eiwitten(delen). Deze mix wordt
hydrolysaat genoemd. De meest gehydrolyseerde eiwitvorm bestaat uit
alleen losse aminozuren.
Bij het kapotmaken van de grotere moleculen, verliest een eiwit ook
bijvoorbeeld de eigenschappen die de afweer ondersteunen. Aminozuren
uit hydrolysaten worden sneller opgenomen dan uit het eiwit dat nog
intact is. Hydrolysaten zijn vaak bitter van smaak.
Weinig flavour-effect dus..
Hydrolysaat
Door de zuurgraad te veranderen en het toevoegen van enzymen,
stoffen die de eiwitten kunnen splitsen, worden de eiwitten als het ware
voorverteerd. Er ontstaan dan mengsels van losse aminozuren, stukken
van twee en drie aminozuren en grotere eiwitten(delen). Deze mix wordt
hydrolysaat genoemd. De meest gehydrolyseerde eiwitvorm bestaat uit
alleen losse aminozuren.
Bij het kapotmaken van de grotere moleculen, verliest een eiwit ook
bijvoorbeeld de eigenschappen die de afweer ondersteunen. Aminozuren
uit hydrolysaten worden sneller opgenomen dan uit het eiwit dat nog
intact is. Hydrolysaten zijn vaak bitter van smaak.
Weinig flavour-effect dus..
Laatst gewijzigd door Henk ter Maat op 08-05-2007 21:09, 2 keer totaal gewijzigd.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ei albumine is alles behalve gewoon ei.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
Speltip 1:
Als het duur is, zal het ook wel goed zijn.
Speltip 2:
Met de duurste ingredienten vang je op een klote stek ook nix
Speltip 3
Met een tovobal vang je op een goede stek wel
Speltip 4
met sommige ingredienten kan je op een goede stek meer vangen dan met een tovobal
Als het duur is, zal het ook wel goed zijn.
Speltip 2:
Met de duurste ingredienten vang je op een klote stek ook nix
Speltip 3
Met een tovobal vang je op een goede stek wel
Speltip 4
met sommige ingredienten kan je op een goede stek meer vangen dan met een tovobal
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Maar in de nieuwe Dynamite Baits zit helemaal geen ei in. Vraag me af wat ze dan gebruiken of is dat nog een groot bewaard geheim?
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Coen Aarts schreef:Maar in de nieuwe Dynamite Baits zit helemaal geen ei in. Vraag me af wat ze dan gebruiken of is dat nog een groot bewaard geheim?
Komt door de eiwit die al in de vismeelen zit, dat stolt en bind de boillie
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Kenny Willems schreef:Coen Aarts schreef:Maar in de nieuwe Dynamite Baits zit helemaal geen ei in. Vraag me af wat ze dan gebruiken of is dat nog een groot bewaard geheim?
Komt door de eiwit die al in de vismeelen zit, dat stolt en bind de boillie
Fout!
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Weet je het dan wel Henk?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
O.a.:
Arabisch gom.
Toepassingen
Voordat synthetische lijmsoorten ontdekt waren, werd Arabische gom gebruikt als lijm, bijvoorbeeld voor postzegels.
Arabische gom wordt als medium gebruikt bij plakkaatverf (gouache) — daarbij verhoogt het de glans van de verf, die van zichzelf erg dof is — en als bindmiddel bij aquarelverf, waarbij het typisch geheel door het aquarelpapier geabsorbeerd wordt, zodat er geen brosse verffilm ontstaat en de pigmentkorrels het papier direct kunnen kleuren. Ook Oost-Indische inkt is vaak gebaseerd op Arabische gom.
Arabische gom wordt in voedingsmiddelen als additief gebruikt, namelijk als verdikkingsmiddel, emulgator en stabilisator, bijvoorbeeld in kant en klare desserts, in dranken, in marshmallows en soortgelijk zacht snoep en in kwaliteitsdrop. De toepassingen lijken op die van gelatine, maar Arabische gom is ook door vegetariërs te eten. Het heeft E-nummer 414 en is het enige additief met het EKO-keurmerk.
De stof wordt ook in cosmetica en in medicijnen gebruikt.
Geschiedenis
Arabische gom werd 5000 jaar geleden al als bindmiddel gebruikt door de oude Egyptenaren.
In Nederland wordt Arabische gom sinds mensenheugenis gebruikt in drop. Men denkt zelfs dat het woord drop afkomstig is van de drop of druppelvorm die Arabische gom kan aannemen als het uit de beschadigde bast druipt. Tijdens de oliecrisis in 1973 ontstond er in Nederland naast een tekort op aardolie ook een tekort aan Arabische gom. Fabrikanten zijn toen overgestapt op het goedkopere gelatine en gemodificeerd zetmeel en (later) op xanthaangom. Alleen in traditionele drop wordt nog Arabische gom toegepast.
Oh ja Coen, deze verdikkingsmiddelen zijn ook wel geschikt..
Food-Info.net> E-nummers > E1400-1500
E1400- E1500 Gemodificeerde zetmelen
Nummer
Naam
Functie
1400
Dextrine
Verdikkingsmiddel
1401
Zuur-behandeld zetmeel
Verdikkingsmiddel
1402
Alkali-behandeld zetmeel
Verdikkingsmiddel
1403
Gebleekt zetmeel
Verdikkingsmiddel
E1404
Geoxideerd zetmeel
Verdikkingsmiddel
E1410
Monozetmeelfosfaat
Verdikkingsmiddel
1411
Dizetmeelglycerol
Verdikkingsmiddel
E1412
Dizetmeelfosfaten
Verdikkingsmiddel
E1413
Gefosfateerd dizetmeelfosfaat
Verdikkingsmiddel
E1414
Geacetyleerd dizetmeelfosfaat
Verdikkingsmiddel
E1420
Zetmeelacetaat
Verdikkingsmiddel
1421
Zetmeelacetaat
Verdikkingsmiddel
E1422
Geacetyleerd dizetmeeladipaat
Verdikkingsmiddel
1423
Geacetyleerd dizetmeelglycerol
Verdikkingsmiddel
E1440
Hydroxypropylzetmeel
Verdikkingsmiddel
1441
Hydroxypropyldizetmeelglycerol
Verdikkingsmiddel
E1442
Hydroxypropyldizetmeelfosfaat
Verdikkingsmiddel
E1450
Zetmeelnatriumoctenylsuccinaat
Verdikkingsmiddel
Arabisch gom.
Toepassingen
Voordat synthetische lijmsoorten ontdekt waren, werd Arabische gom gebruikt als lijm, bijvoorbeeld voor postzegels.
Arabische gom wordt als medium gebruikt bij plakkaatverf (gouache) — daarbij verhoogt het de glans van de verf, die van zichzelf erg dof is — en als bindmiddel bij aquarelverf, waarbij het typisch geheel door het aquarelpapier geabsorbeerd wordt, zodat er geen brosse verffilm ontstaat en de pigmentkorrels het papier direct kunnen kleuren. Ook Oost-Indische inkt is vaak gebaseerd op Arabische gom.
Arabische gom wordt in voedingsmiddelen als additief gebruikt, namelijk als verdikkingsmiddel, emulgator en stabilisator, bijvoorbeeld in kant en klare desserts, in dranken, in marshmallows en soortgelijk zacht snoep en in kwaliteitsdrop. De toepassingen lijken op die van gelatine, maar Arabische gom is ook door vegetariërs te eten. Het heeft E-nummer 414 en is het enige additief met het EKO-keurmerk.
De stof wordt ook in cosmetica en in medicijnen gebruikt.
Geschiedenis
Arabische gom werd 5000 jaar geleden al als bindmiddel gebruikt door de oude Egyptenaren.
In Nederland wordt Arabische gom sinds mensenheugenis gebruikt in drop. Men denkt zelfs dat het woord drop afkomstig is van de drop of druppelvorm die Arabische gom kan aannemen als het uit de beschadigde bast druipt. Tijdens de oliecrisis in 1973 ontstond er in Nederland naast een tekort op aardolie ook een tekort aan Arabische gom. Fabrikanten zijn toen overgestapt op het goedkopere gelatine en gemodificeerd zetmeel en (later) op xanthaangom. Alleen in traditionele drop wordt nog Arabische gom toegepast.
Oh ja Coen, deze verdikkingsmiddelen zijn ook wel geschikt..
Food-Info.net> E-nummers > E1400-1500
E1400- E1500 Gemodificeerde zetmelen
Nummer
Naam
Functie
1400
Dextrine
Verdikkingsmiddel
1401
Zuur-behandeld zetmeel
Verdikkingsmiddel
1402
Alkali-behandeld zetmeel
Verdikkingsmiddel
1403
Gebleekt zetmeel
Verdikkingsmiddel
E1404
Geoxideerd zetmeel
Verdikkingsmiddel
E1410
Monozetmeelfosfaat
Verdikkingsmiddel
1411
Dizetmeelglycerol
Verdikkingsmiddel
E1412
Dizetmeelfosfaten
Verdikkingsmiddel
E1413
Gefosfateerd dizetmeelfosfaat
Verdikkingsmiddel
E1414
Geacetyleerd dizetmeelfosfaat
Verdikkingsmiddel
E1420
Zetmeelacetaat
Verdikkingsmiddel
1421
Zetmeelacetaat
Verdikkingsmiddel
E1422
Geacetyleerd dizetmeeladipaat
Verdikkingsmiddel
1423
Geacetyleerd dizetmeelglycerol
Verdikkingsmiddel
E1440
Hydroxypropylzetmeel
Verdikkingsmiddel
1441
Hydroxypropyldizetmeelglycerol
Verdikkingsmiddel
E1442
Hydroxypropyldizetmeelfosfaat
Verdikkingsmiddel
E1450
Zetmeelnatriumoctenylsuccinaat
Verdikkingsmiddel
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Weer eens lekker bezig die Henk :