pinda's en tijgernoten


Plaats reactie
nikk eikenboom
Berichten: 4
Lid geworden op: 07-05-2007 11:27
Locatie: gouda
Contacteer:

07-05-2007 11:31

beste lezers,


ik heb wat informatie nodig. over de bereding van de pinda's en tijgernoten.

ik ben ze nu aan het weken. maar hoe kan je ze het best klaar maken.
\

alvast bedankt
wie de kleine niet eert, wie de groote niet deert. xD
Gebruikersavatar
Edward van Berkum
Berichten: 2799
Lid geworden op: 19-04-2002 02:00
Locatie: Alkmaar
Contacteer:

07-05-2007 11:37

Ruim 30 minuten koken, tot er een groenachtig goedje uit je pinda's komt.
Dit is blauwzuur... en giftig voor de karper.
Dit moet je eruit koken.

Probeer ook eens de zoekfunctie op pinda / pinda's dan vind je vast en zeker nog meer informatie hierover.

Groet,

Edward
Marc Verstappen
Berichten: 43
Lid geworden op: 18-07-2003 02:00
Locatie: Brabo

07-05-2007 12:00

Kijk maar eens op het bovenste onderwerp in dit forumonderdeel (Informatief aasoverzicht, van Jeroen op 't Hof).

Daar vind je precies wat je moet weten over pinda's, tijgernoten en andere partikels.
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

07-05-2007 12:24

tijgernoten 1.5 tot 2 dagen weken

en dan 45min koken
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

07-05-2007 20:25

Mijn ervaring:

Tijgers: 1 of 2 dagen weken.
1.5 uur koken.
daarna gebruiken of nog eens 3 tot 5 dagen laten staan.
Na het koken een behoorlijke dosis suiker toevoegen.

Pinda's
Groen goedje??? Weet niet waar jij de pinda's koopt? Ik heb dit nog nooit gezien. Wel een soort schuim dat boven drijft, dit schep ik er geregeld uit tijdens het koken.
Kooktijd minimaal 1 uur. De haakpinda's soms maar een half uurtje.

Tip: Kook je pinda's 45 minuten. Voeg daarna een heel pakje Indiase Kerry soep toe aan het geheel. Dan goed doormengen en 24 uur laten staan!

Werden je pinda's normaal zwart van de bodem? Nu blijven ze geel!! en hebben ze een zeer attractieve toevoeging.

suc6
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
nikk eikenboom
Berichten: 4
Lid geworden op: 07-05-2007 11:27
Locatie: gouda
Contacteer:

08-05-2007 14:30

bedankt. ik ben ze nu aan het koken. dat bruine spul wat elke keer boven drijft haal ik er uit.
bedankt
wie de kleine niet eert, wie de groote niet deert. xD
nikk eikenboom
Berichten: 4
Lid geworden op: 07-05-2007 11:27
Locatie: gouda
Contacteer:

08-05-2007 14:55

als je pinda's gekookt heb. bewaar je ze dan in het water waar je ze in gekookt heb of weer schoon water??
wie de kleine niet eert, wie de groote niet deert. xD
Gebruikersavatar
Edward van Berkum
Berichten: 2799
Lid geworden op: 19-04-2002 02:00
Locatie: Alkmaar
Contacteer:

08-05-2007 15:34

jordyopthof schreef:Mijn ervaring:
Groen goedje??? Weet niet waar jij de pinda's koopt? Ik heb dit nog nooit gezien. Wel een soort schuim dat boven drijft, dit schep ik er geregeld uit tijdens het koken.


Dat groene goedje ( ook schuim achtig heb ik 1 keer gehad met iets oudere arachiden).
Meestal is het idd bruin zoals je zegt....
In ieder geval goed koken ivm blauwzuur.

Groet,

Edward
Plaats reactie