goed of...............?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

17-04-2007 17:34

ik weet het is veel over te vinden maar weet niet cker of ik het goed doe.

ik wil boilies maken!!!

200gr maismeel
400gr tarweneel
6eieren

dat door elkaar roeren

zelf bolletjes van maken

en ze koken tot ze gaan drijven

dan eruit halen en 24uur laten drogen

dan de vriezer ermee in

en in het weekend vissen

doen ik het zow goed en hoe lang duurt het tot de boilies gaan drijven met koken?

mvg
Tim Sanders
Berichten: 369
Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
Locatie: Didam

17-04-2007 18:00

Hoelang het duurt dat de boilie's gaan drijven is afhankelijk van de diameter. Meestal drijven ze binnen een paar minuten.
Ik laat ze meestal nog 1 minuutje koken als ze drijven.

Voor de rest moet het goed gaan! 8)
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

17-04-2007 18:05

paar vragen nog

hoe moet ik het roeren tot deeg lukt toch niet

deeg kan je namelijk neit roeren

en kan ik gewoon een zooitje boilies in de pan gooien en af en toe roeren of mogen ze niet op elkaar leggen of iets?

mischien dat je aan elkaar gaan ofzo?
maikel van den bliek
Berichten: 231
Lid geworden op: 20-06-2006 22:45
Locatie: oosterhout (nb)

17-04-2007 18:07

ja moet het deeg gewoon kneden ik zelf gooi er alrijd een stuk of 50 bollen in licht er ook aan hoe groot je pan is
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

17-04-2007 18:10

niet heel groot niet mega zeg maar

maar ik moet dus wel een beetje roeren om de min zeg maar?

en de boilies worden aan de kleine kant!!!
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

17-04-2007 19:26

500 gr mix

4 tot 5 eieren

60 mil ketjap manis
50 gr knoflook

eerst de eieren in een emmer of bak

dan goed mengen

vloeistof erin
knoflook erin

dan je 500 gr mix langzaam roerend er in gooien tot je een stevige bal hebt goed kneden.. dan koken.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Rick Jansen
Berichten: 618
Lid geworden op: 04-01-2006 11:49
Locatie: Wijhe

17-04-2007 19:43

meng altijd me mix met de mixer en da later kneden als het niet meer lukt met de mixer
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

17-04-2007 19:53

1.eiren met schil in mixer
2.in een bak doen
3.mais en tarwemeel erbij doen
4.knoflookpoeder erbij doen
5.kneden tot het een bol is net als deeg
6.boilies vorm met de hand doe ik het
7.koken tot e gaan drijven
8.eruit halen
9. 24uur laten drogen de vriezer in


zo goed????
Rick Jansen
Berichten: 618
Lid geworden op: 04-01-2006 11:49
Locatie: Wijhe

17-04-2007 19:57

1. ingredienten mengen
2. eiren kapot tikken en barsten wegooien
3. de eiren even mixen
4. lepel voor lepel de mix bij de eiren en blijven mixen
5. als de mixer het zwaar begint te krijgen verder gaan met de handen is (makkelijkste op tafel gewoon)
6. de boilies vormen met de hand
7. koken
8. eruit halen en 24 uur laten drogen
9. invriezen


zo zou ik het doen
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

17-04-2007 20:02

dus niet met de schil in de boilie?

horde dat eht beter was namelijk

en de mixer wordt di er heel vies van?

of in de vaatwaser en schoon?
Gebruikersavatar
Peter Ponsteen
Berichten: 1632
Lid geworden op: 08-05-2005 15:17
Locatie: Nunspeet

17-04-2007 21:47

Als je kleine hoeveelheden maakt (tot 2 kilo) zou ik gewoon zoals rick de eieren tikken. met grotere hoeveelheden gewoon mengen met schil en al. Dit heeft misschien zijn voordelen (crunch effect?!)

Op kleine hoeveelheden vind ik het juist nadelen hebben, kost weer extra gereedschap was vies word, en bovendien maak je kans om je handen open te halen met het draaien met de hand :wink:

Je spul zo snel mogelijk schoonmaken, want anders word het hard.

Voorderest de droge mix (melen) goed mixen. Dat in en pan/schaal/emmer doen, en het vocht van de eieren (eventueel met flavour) toevoegen tot het een goed bewerkbaar deeg is. Dit is dus andersom dan Rick het beschreef. Die doet mix bij de eieren, ik ei bij de mix. Anders kom je namelijk soms mix te kort, moet je weer bijmaken enz...Als je ei bij je mix gooit, heb je misschien een ei te kort of te veel maar dat is geen probleem dacht ik zo.
''Een schone waterkant ligt voor het opruimen!''
Gebruikersavatar
remco de koster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 03-04-2006 11:11

17-04-2007 22:52

tik 11 eitjes kapot in een emmer scheut water erbij.
Gooi je mix(1kl) eroverheen en roer met een lepel tot deeg als je niet meer verder kan kneden met de hand (wat zijn broertjes toch handig 8) ).
Boilies draaien je kan een kleine tafel halen kost nix en je kan er worsten en boilies mee maken bespaar je toch tijd mee.
Koken licht aan de groote van de pan.Ik heb een 10liter pan en kook er 1,5 kilo boilies in per keer.
Eruit halen als de 1e paar gaan drijven.
En dan drogen.Bij mij liggen ze nooit langer dan 6 uur want dan zijn ze al keihard.

Remco
Jan Peter Teerling

18-04-2007 00:42

icarp.nl
Gebruikersavatar
tino beunk
Berichten: 2626
Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
Locatie: Duiven

18-04-2007 09:32

Het is niet zo moeilijk :D ..Gewoon een keer proberen en het komt goed.

Eerst de eieren kloppen(met of zonder bast).

Ga hier eerst met een lepel doorheen. Gaat mengen die handel.

Daarna doe jij je smaakmakers/flavours erin. Zoals knoflook en ketjap en dergelijke. Ook goed roeren.

Daarna doe je, je mix erbij. Beetje bij beetje totdat er een goede bal ontstaat die NIET meer kleeft.

Draai hier je boilies van.

Gooi ze in de pan en wacht totdat ze gaan drijven. Haal ze dan eruit, en leg ze bijvoorbeeld op een theedoek.

24 u laten drogen en je boilies in de vriezer doen.

De mixen heb je al zat gehad:D..


yoooo :wink:
~~Dreams can be true.~~
Jan Peter Teerling

18-04-2007 10:56

tino beunk schreef:Het is niet zo moeilijk :D ..Gewoon een keer proberen en het komt goed.

Eerst de eieren kloppen(met of zonder bast).

Ga hier eerst met een lepel doorheen. Gaat mengen die handel.

Daarna doe jij je smaakmakers/flavours erin. Zoals knoflook en ketjap en dergelijke. Ook goed roeren.

Daarna doe je, je mix erbij. Beetje bij beetje totdat er een goede bal ontstaat die NIET meer kleeft.
Draai hier je boilies van.

Gooi ze in de pan en wacht totdat ze gaan drijven. Haal ze dan eruit, en leg ze bijvoorbeeld op een theedoek.

24 u laten drogen en je boilies in de vriezer doen.

De mixen heb je al zat gehad:D..


yoooo :wink:


Als je dat doet,heb je toch echt je mix te droog!
Gebruikersavatar
pim starreveld
Berichten: 897
Lid geworden op: 22-09-2005 10:00
Locatie: zaandam

18-04-2007 13:16

dayo,

misschien was je het al van plan hoor maar koop je ingredienten bij de toco en de supermarkt

zo kost tarwebloem €0.20 per kilo bij de AH

dit is mijn mix:
- tarwebloem
- maismeel
- griesmeel
ik gooi van alles gewoon evenveel er in

1 kilo droge mix + 10 eitjes kost me €1.70 (dit word ong. 1.5 kilo bollen)
dan moeten er nog flavour enzo door, die kosten heb ik nog niet berekend.
Gebruikersavatar
pim starreveld
Berichten: 897
Lid geworden op: 22-09-2005 10:00
Locatie: zaandam

18-04-2007 13:22

Jan Peter,

hij bedoelt denk ik: totdat de mix niet meer aan je handen kleeft.

dan is de mix niet te droog hoor :wink:
Gebruikersavatar
tino beunk
Berichten: 2626
Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
Locatie: Duiven

18-04-2007 13:32

Jan Peter Teerling schreef:
tino beunk schreef:Het is niet zo moeilijk :D ..Gewoon een keer proberen en het komt goed.

Eerst de eieren kloppen(met of zonder bast).

Ga hier eerst met een lepel doorheen. Gaat mengen die handel.

Daarna doe jij je smaakmakers/flavours erin. Zoals knoflook en ketjap en dergelijke. Ook goed roeren.

Daarna doe je, je mix erbij. Beetje bij beetje totdat er een goede bal ontstaat die NIET meer kleeft.
Draai hier je boilies van.

Gooi ze in de pan en wacht totdat ze gaan drijven. Haal ze dan eruit, en leg ze bijvoorbeeld op een theedoek.

24 u laten drogen en je boilies in de vriezer doen.

De mixen heb je al zat gehad:D..


yoooo :wink:


Als je dat doet,heb je toch echt je mix te droog!


Te droog?! :-? Ik denk van niet.. Zoals hierboven ook al is aangegeven. Totdat het niet meer kleeft. Lijkt mij duidelijk toch?
~~Dreams can be true.~~
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

18-04-2007 20:06

jah,is duidelijk :wink:
Jan Peter Teerling

19-04-2007 01:35

pim starreveld schreef:Jan Peter,

hij bedoelt denk ik: totdat de mix niet meer aan je handen kleeft.

dan is de mix niet te droog hoor :wink:


Oh,dan begreep ik je/julllie verkeerd,heb pas 2x boilie's gedraaid... :lol:
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

19-04-2007 01:38

deeg te nat = direct mix toevoegen totdat het goed is.

deeg drogen is niet tof. zeker geen 24 uur :o
Jan Peter Teerling

19-04-2007 01:45

mitsz van der kamp schreef:deeg te nat = direct mix toevoegen totdat het goed is.

deeg drogen is niet tof. zeker geen 24 uur :o


Mitsz,
Wat er kennelijk niet begrepen wordt,is dat als je je mix zo aanmaakt dat het precies goed is (en het even laat staan),je mix nog steeds vloeibare ingredienten opneemt(,eierstruif,aminol,etc.) en dus te droog wordt om goed te kunnen verwerken.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

19-04-2007 01:54

klopt Jan Peter...
Plaats reactie