goed of...............?
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
ik weet het is veel over te vinden maar weet niet cker of ik het goed doe.
ik wil boilies maken!!!
200gr maismeel
400gr tarweneel
6eieren
dat door elkaar roeren
zelf bolletjes van maken
en ze koken tot ze gaan drijven
dan eruit halen en 24uur laten drogen
dan de vriezer ermee in
en in het weekend vissen
doen ik het zow goed en hoe lang duurt het tot de boilies gaan drijven met koken?
mvg
ik wil boilies maken!!!
200gr maismeel
400gr tarweneel
6eieren
dat door elkaar roeren
zelf bolletjes van maken
en ze koken tot ze gaan drijven
dan eruit halen en 24uur laten drogen
dan de vriezer ermee in
en in het weekend vissen
doen ik het zow goed en hoe lang duurt het tot de boilies gaan drijven met koken?
mvg
-
- Berichten: 369
- Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
- Locatie: Didam
Hoelang het duurt dat de boilie's gaan drijven is afhankelijk van de diameter. Meestal drijven ze binnen een paar minuten.
Ik laat ze meestal nog 1 minuutje koken als ze drijven.
Voor de rest moet het goed gaan!
Ik laat ze meestal nog 1 minuutje koken als ze drijven.
Voor de rest moet het goed gaan!
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
paar vragen nog
hoe moet ik het roeren tot deeg lukt toch niet
deeg kan je namelijk neit roeren
en kan ik gewoon een zooitje boilies in de pan gooien en af en toe roeren of mogen ze niet op elkaar leggen of iets?
mischien dat je aan elkaar gaan ofzo?
hoe moet ik het roeren tot deeg lukt toch niet
deeg kan je namelijk neit roeren
en kan ik gewoon een zooitje boilies in de pan gooien en af en toe roeren of mogen ze niet op elkaar leggen of iets?
mischien dat je aan elkaar gaan ofzo?
-
- Berichten: 231
- Lid geworden op: 20-06-2006 22:45
- Locatie: oosterhout (nb)
ja moet het deeg gewoon kneden ik zelf gooi er alrijd een stuk of 50 bollen in licht er ook aan hoe groot je pan is
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
niet heel groot niet mega zeg maar
maar ik moet dus wel een beetje roeren om de min zeg maar?
en de boilies worden aan de kleine kant!!!
maar ik moet dus wel een beetje roeren om de min zeg maar?
en de boilies worden aan de kleine kant!!!
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
500 gr mix
4 tot 5 eieren
60 mil ketjap manis
50 gr knoflook
eerst de eieren in een emmer of bak
dan goed mengen
vloeistof erin
knoflook erin
dan je 500 gr mix langzaam roerend er in gooien tot je een stevige bal hebt goed kneden.. dan koken.
4 tot 5 eieren
60 mil ketjap manis
50 gr knoflook
eerst de eieren in een emmer of bak
dan goed mengen
vloeistof erin
knoflook erin
dan je 500 gr mix langzaam roerend er in gooien tot je een stevige bal hebt goed kneden.. dan koken.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
-
- Berichten: 618
- Lid geworden op: 04-01-2006 11:49
- Locatie: Wijhe
meng altijd me mix met de mixer en da later kneden als het niet meer lukt met de mixer
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
1.eiren met schil in mixer
2.in een bak doen
3.mais en tarwemeel erbij doen
4.knoflookpoeder erbij doen
5.kneden tot het een bol is net als deeg
6.boilies vorm met de hand doe ik het
7.koken tot e gaan drijven
8.eruit halen
9. 24uur laten drogen de vriezer in
zo goed????
2.in een bak doen
3.mais en tarwemeel erbij doen
4.knoflookpoeder erbij doen
5.kneden tot het een bol is net als deeg
6.boilies vorm met de hand doe ik het
7.koken tot e gaan drijven
8.eruit halen
9. 24uur laten drogen de vriezer in
zo goed????
-
- Berichten: 618
- Lid geworden op: 04-01-2006 11:49
- Locatie: Wijhe
1. ingredienten mengen
2. eiren kapot tikken en barsten wegooien
3. de eiren even mixen
4. lepel voor lepel de mix bij de eiren en blijven mixen
5. als de mixer het zwaar begint te krijgen verder gaan met de handen is (makkelijkste op tafel gewoon)
6. de boilies vormen met de hand
7. koken
8. eruit halen en 24 uur laten drogen
9. invriezen
zo zou ik het doen
2. eiren kapot tikken en barsten wegooien
3. de eiren even mixen
4. lepel voor lepel de mix bij de eiren en blijven mixen
5. als de mixer het zwaar begint te krijgen verder gaan met de handen is (makkelijkste op tafel gewoon)
6. de boilies vormen met de hand
7. koken
8. eruit halen en 24 uur laten drogen
9. invriezen
zo zou ik het doen
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
dus niet met de schil in de boilie?
horde dat eht beter was namelijk
en de mixer wordt di er heel vies van?
of in de vaatwaser en schoon?
horde dat eht beter was namelijk
en de mixer wordt di er heel vies van?
of in de vaatwaser en schoon?
- Peter Ponsteen
- Berichten: 1632
- Lid geworden op: 08-05-2005 15:17
- Locatie: Nunspeet
Als je kleine hoeveelheden maakt (tot 2 kilo) zou ik gewoon zoals rick de eieren tikken. met grotere hoeveelheden gewoon mengen met schil en al. Dit heeft misschien zijn voordelen (crunch effect?!)
Op kleine hoeveelheden vind ik het juist nadelen hebben, kost weer extra gereedschap was vies word, en bovendien maak je kans om je handen open te halen met het draaien met de hand
Je spul zo snel mogelijk schoonmaken, want anders word het hard.
Voorderest de droge mix (melen) goed mixen. Dat in en pan/schaal/emmer doen, en het vocht van de eieren (eventueel met flavour) toevoegen tot het een goed bewerkbaar deeg is. Dit is dus andersom dan Rick het beschreef. Die doet mix bij de eieren, ik ei bij de mix. Anders kom je namelijk soms mix te kort, moet je weer bijmaken enz...Als je ei bij je mix gooit, heb je misschien een ei te kort of te veel maar dat is geen probleem dacht ik zo.
Op kleine hoeveelheden vind ik het juist nadelen hebben, kost weer extra gereedschap was vies word, en bovendien maak je kans om je handen open te halen met het draaien met de hand
Je spul zo snel mogelijk schoonmaken, want anders word het hard.
Voorderest de droge mix (melen) goed mixen. Dat in en pan/schaal/emmer doen, en het vocht van de eieren (eventueel met flavour) toevoegen tot het een goed bewerkbaar deeg is. Dit is dus andersom dan Rick het beschreef. Die doet mix bij de eieren, ik ei bij de mix. Anders kom je namelijk soms mix te kort, moet je weer bijmaken enz...Als je ei bij je mix gooit, heb je misschien een ei te kort of te veel maar dat is geen probleem dacht ik zo.
''Een schone waterkant ligt voor het opruimen!''
- remco de koster
- Berichten: 1034
- Lid geworden op: 03-04-2006 11:11
tik 11 eitjes kapot in een emmer scheut water erbij.
Gooi je mix(1kl) eroverheen en roer met een lepel tot deeg als je niet meer verder kan kneden met de hand (wat zijn broertjes toch handig ).
Boilies draaien je kan een kleine tafel halen kost nix en je kan er worsten en boilies mee maken bespaar je toch tijd mee.
Koken licht aan de groote van de pan.Ik heb een 10liter pan en kook er 1,5 kilo boilies in per keer.
Eruit halen als de 1e paar gaan drijven.
En dan drogen.Bij mij liggen ze nooit langer dan 6 uur want dan zijn ze al keihard.
Remco
Gooi je mix(1kl) eroverheen en roer met een lepel tot deeg als je niet meer verder kan kneden met de hand (wat zijn broertjes toch handig ).
Boilies draaien je kan een kleine tafel halen kost nix en je kan er worsten en boilies mee maken bespaar je toch tijd mee.
Koken licht aan de groote van de pan.Ik heb een 10liter pan en kook er 1,5 kilo boilies in per keer.
Eruit halen als de 1e paar gaan drijven.
En dan drogen.Bij mij liggen ze nooit langer dan 6 uur want dan zijn ze al keihard.
Remco
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
Het is niet zo moeilijk ..Gewoon een keer proberen en het komt goed.
Eerst de eieren kloppen(met of zonder bast).
Ga hier eerst met een lepel doorheen. Gaat mengen die handel.
Daarna doe jij je smaakmakers/flavours erin. Zoals knoflook en ketjap en dergelijke. Ook goed roeren.
Daarna doe je, je mix erbij. Beetje bij beetje totdat er een goede bal ontstaat die NIET meer kleeft.
Draai hier je boilies van.
Gooi ze in de pan en wacht totdat ze gaan drijven. Haal ze dan eruit, en leg ze bijvoorbeeld op een theedoek.
24 u laten drogen en je boilies in de vriezer doen.
De mixen heb je al zat gehad:D..
yoooo
Eerst de eieren kloppen(met of zonder bast).
Ga hier eerst met een lepel doorheen. Gaat mengen die handel.
Daarna doe jij je smaakmakers/flavours erin. Zoals knoflook en ketjap en dergelijke. Ook goed roeren.
Daarna doe je, je mix erbij. Beetje bij beetje totdat er een goede bal ontstaat die NIET meer kleeft.
Draai hier je boilies van.
Gooi ze in de pan en wacht totdat ze gaan drijven. Haal ze dan eruit, en leg ze bijvoorbeeld op een theedoek.
24 u laten drogen en je boilies in de vriezer doen.
De mixen heb je al zat gehad:D..
yoooo
~~Dreams can be true.~~
tino beunk schreef:Het is niet zo moeilijk ..Gewoon een keer proberen en het komt goed.
Eerst de eieren kloppen(met of zonder bast).
Ga hier eerst met een lepel doorheen. Gaat mengen die handel.
Daarna doe jij je smaakmakers/flavours erin. Zoals knoflook en ketjap en dergelijke. Ook goed roeren.
Daarna doe je, je mix erbij. Beetje bij beetje totdat er een goede bal ontstaat die NIET meer kleeft.
Draai hier je boilies van.
Gooi ze in de pan en wacht totdat ze gaan drijven. Haal ze dan eruit, en leg ze bijvoorbeeld op een theedoek.
24 u laten drogen en je boilies in de vriezer doen.
De mixen heb je al zat gehad:D..
yoooo
Als je dat doet,heb je toch echt je mix te droog!
- pim starreveld
- Berichten: 897
- Lid geworden op: 22-09-2005 10:00
- Locatie: zaandam
dayo,
misschien was je het al van plan hoor maar koop je ingredienten bij de toco en de supermarkt
zo kost tarwebloem €0.20 per kilo bij de AH
dit is mijn mix:
- tarwebloem
- maismeel
- griesmeel
ik gooi van alles gewoon evenveel er in
1 kilo droge mix + 10 eitjes kost me €1.70 (dit word ong. 1.5 kilo bollen)
dan moeten er nog flavour enzo door, die kosten heb ik nog niet berekend.
misschien was je het al van plan hoor maar koop je ingredienten bij de toco en de supermarkt
zo kost tarwebloem €0.20 per kilo bij de AH
dit is mijn mix:
- tarwebloem
- maismeel
- griesmeel
ik gooi van alles gewoon evenveel er in
1 kilo droge mix + 10 eitjes kost me €1.70 (dit word ong. 1.5 kilo bollen)
dan moeten er nog flavour enzo door, die kosten heb ik nog niet berekend.
- pim starreveld
- Berichten: 897
- Lid geworden op: 22-09-2005 10:00
- Locatie: zaandam
Jan Peter,
hij bedoelt denk ik: totdat de mix niet meer aan je handen kleeft.
dan is de mix niet te droog hoor
hij bedoelt denk ik: totdat de mix niet meer aan je handen kleeft.
dan is de mix niet te droog hoor
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
Jan Peter Teerling schreef:tino beunk schreef:Het is niet zo moeilijk ..Gewoon een keer proberen en het komt goed.
Eerst de eieren kloppen(met of zonder bast).
Ga hier eerst met een lepel doorheen. Gaat mengen die handel.
Daarna doe jij je smaakmakers/flavours erin. Zoals knoflook en ketjap en dergelijke. Ook goed roeren.
Daarna doe je, je mix erbij. Beetje bij beetje totdat er een goede bal ontstaat die NIET meer kleeft.
Draai hier je boilies van.
Gooi ze in de pan en wacht totdat ze gaan drijven. Haal ze dan eruit, en leg ze bijvoorbeeld op een theedoek.
24 u laten drogen en je boilies in de vriezer doen.
De mixen heb je al zat gehad:D..
yoooo
Als je dat doet,heb je toch echt je mix te droog!
Te droog?! Ik denk van niet.. Zoals hierboven ook al is aangegeven. Totdat het niet meer kleeft. Lijkt mij duidelijk toch?
~~Dreams can be true.~~
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
jah,is duidelijk
pim starreveld schreef:Jan Peter,
hij bedoelt denk ik: totdat de mix niet meer aan je handen kleeft.
dan is de mix niet te droog hoor
Oh,dan begreep ik je/julllie verkeerd,heb pas 2x boilie's gedraaid...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
deeg te nat = direct mix toevoegen totdat het goed is.
deeg drogen is niet tof. zeker geen 24 uur
deeg drogen is niet tof. zeker geen 24 uur
mitsz van der kamp schreef:deeg te nat = direct mix toevoegen totdat het goed is.
deeg drogen is niet tof. zeker geen 24 uur
Mitsz,
Wat er kennelijk niet begrepen wordt,is dat als je je mix zo aanmaakt dat het precies goed is (en het even laat staan),je mix nog steeds vloeibare ingredienten opneemt(,eierstruif,aminol,etc.) en dus te droog wordt om goed te kunnen verwerken.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
klopt Jan Peter...