Boilies wokken


robert de jong
Berichten: 1325
Lid geworden op: 06-12-2004 13:22

07-03-2007 10:29

Niet grillen.

Dit helpt het actieve BS gehalte omzeep.

Fecaliën van mannelijke runderen zijn niet bestand tegen grillen!

Ik ga hengelen, met geboilde bollen.

8)
8)
Willem Barnas

07-03-2007 10:32

Hallo Bassus,

nou weet ik natuurlijk niet zeker of je het allemaal serieus bedoelt, maar het woord 'nieuw' betekent iets anders dan 'nog niet veel gedaan':

http://www.karpervissersonline.nl > hoofdmenu > pop-ups maken.

Ja oké, graag gedaan.

WB 8)
robert de jong
Berichten: 1325
Lid geworden op: 06-12-2004 13:22

07-03-2007 10:33

dat is toch in de koekenpan wee?

dit is een wok

lul.

8)
8)
Willem Barnas

07-03-2007 10:38

Een WOK is een soort grote koekennnnnnnnnpan

oude lul

8)

En zeg nou niet dat je gaat vissen, maar doe het gewoon.

ja?

Mooi?

Oprotten naar je hok, kakelkip.

WB :)
robert de jong
Berichten: 1325
Lid geworden op: 06-12-2004 13:22

07-03-2007 10:41

nou jij weet wel hoe je mensen moet afbranden he :(

lul.

:lol: :lol: :lol:

ik ga vissen ik zeg het lekker toch.

ik ga vissen.

zo.

lul.

p.s. je moet mij bellen als ik die hele dikke vang ik heb nog 14 cent beltegoed.
8)
Willem Barnas

07-03-2007 10:58

Hier die lul weer...

ik heb geleerd dat een verbrande geroosterde boterham die zwart is heel erg ongezond is.

Hoe zorg je er voor dat die tarwe en zo in onze boilies niet verbranden?

Hoe weet je zeker dat het gezond is voor de karper om je boilies te wokken?

Vraagje.

dus.

Ik lees het wel,
WB 8)
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

07-03-2007 11:06

verkeerd begrepen :oops:
Laatst gewijzigd door Hans Brinkel op 08-03-2007 10:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Willem Barnas

07-03-2007 11:19

Hallo robert de jong,

Je hebt nog 14 cent beltegoed en ik moet jou bellen als je die dikke hebt.....?

Ik heb mijn telefoon uitstaan en mag niet meer bellen met de vaste lijn.
Dus bel jij mij maar als ik die dikke heb.

Groetjes aan Keet en Katoo, geef ze maar een 'koekje van eigen deeg'.
WB 8)
Gebruikersavatar
vinnie kuiper
Berichten: 861
Lid geworden op: 16-06-2004 12:06
Locatie: Den Haag
Contacteer:

07-03-2007 12:24

Bas Breetveld schreef:@Vincent,

Gebruik dan wel gespraydroogde ingredienten voor maximaal resultaat.

Gr,

Bas


hmm idd, als je dan de binnenkant van je bal koud kan houden heb je wel een mega lekkende aminobol......
Geloof dat ik een nieuw aasje voor mijn dressurputje ga fixem.... 8)

laters,
Vin
als je doet wat je deed vang je nog steeds geen reet

http://nl.youtube.com/watch?v=eG7RbQmAb0o
Willem Barnas

07-03-2007 12:42

Goed idee Haagse Vin,

Hup hup 20kiloschub?

Dat gaat nu wel lukken!!!

Joooooo,
WB 8)
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

07-03-2007 13:05

vinnie kuiper schreef:
Bas Breetveld schreef:@Vincent,

Gebruik dan wel gespraydroogde ingredienten voor maximaal resultaat.

Gr,

Bas


hmm idd, als je dan de binnenkant van je bal koud kan houden heb je wel een mega lekkende aminobol......
Geloof dat ik een nieuw aasje voor mijn dressurputje ga fixem.... 8)

laters,
Vin

vinnie, als je je bol koud laat van binnen met lekker veel aminol erin..heb je dus een bol met een natte kern.
Er zal dan weinig tot niets uitlekken uit jou bol :wink:

enne... ook niet geheel onbelangrijk, bollen met een natte kern, zijn dus niet lang houdbaar buiten de vriezer en zullen eerder gaan schimmelen :wink:
Gebruikersavatar
tobie derksen
Berichten: 1514
Lid geworden op: 11-02-2005 09:44

07-03-2007 15:55

de bollen op de barbeque misschien iets ? :roll:
Gebruikersavatar
vinnie kuiper
Berichten: 861
Lid geworden op: 16-06-2004 12:06
Locatie: Den Haag
Contacteer:

07-03-2007 16:46

Hans Brinkel schreef:
vinnie kuiper schreef:
Bas Breetveld schreef:@Vincent,

Gebruik dan wel gespraydroogde ingredienten voor maximaal resultaat.

Gr,

Bas


hmm idd, als je dan de binnenkant van je bal koud kan houden heb je wel een mega lekkende aminobol......
Geloof dat ik een nieuw aasje voor mijn dressurputje ga fixem.... 8)

laters,
Vin

vinnie, als je je bol koud laat van binnen met lekker veel aminol erin..heb je dus een bol met een natte kern.
Er zal dan weinig tot niets uitlekken uit jou bol :wink:

enne... ook niet geheel onbelangrijk, bollen met een natte kern, zijn dus niet lang houdbaar buiten de vriezer en zullen eerder gaan schimmelen :wink:


Heb jij weer gelijk in.....
dus dan toch maar op een minder hoge temperatuur garen/drogen... maar dan heb je weer in no time pop ups....

Ik voel wat testjes aankomen!

gr Vin
als je doet wat je deed vang je nog steeds geen reet

http://nl.youtube.com/watch?v=eG7RbQmAb0o
Davey vd liefvoort
Berichten: 278
Lid geworden op: 02-08-2006 18:29

07-03-2007 19:31

Vinnie, dat is zo van gisteren, vandaag barbequen we ze! :lol:
Gebruikersavatar
Koen Septer
Berichten: 867
Lid geworden op: 09-05-2004 19:37
Contacteer:

07-03-2007 19:46

Ik gebruik meestal dit handige apparaat om de boilies in één klap aan te bakken... :lol:

Afbeelding
Anton Kolker
Berichten: 85
Lid geworden op: 10-12-2002 01:00
Locatie: Emmen

07-03-2007 21:57

Mourad Aviara schreef:Nog even en je hebt steenbakovenboilies.. Of gegrilde boilies.. 8)


Nou Mourad ik zal je vertellen dat een jaar of 5 geleden, ik weet het niet meer precies een artikel in de beet stond over steen bak boilies. Dus dat bestaat al wel.
ai bieten moei ook hangen blieven
Bas B.
Berichten: 3343
Lid geworden op: 27-07-2003 02:00

07-03-2007 22:03

Het lijkt wat hilarisch, maar het werkt toch echt. Van het weekend ga ik ze wokken, dan zal ik wat foto's maken.
Je moet het wel een beetje zorgvuldig doen en ze niet aan laten branden. De temperatuur moet er geleidelijk inkomen, zodat ze ook van binnen gaar worden. Dat intrekken van de olie is dan het meest optimaal. Vrije amino's doen niet veel meer na dit verhitten. Volgens Loeb werkten die amino's toch al niet. En anders waren ze na de introductie in de jaren 80 wel populair gebleven. Een bepaald type amino's werkte dan weer wel. Die gaan echter al bij 70 graden kapot en zijn zéér duur om te verkrijgen.

Wok ze,

Bas
Gebruikersavatar
Barry Koster
Berichten: 154
Lid geworden op: 31-03-2006 14:43
Locatie: Muntendam

08-03-2007 11:46

en de kracht van wokken is ook dat je het aan de water kant zo je boilys kan opwarmen en dan er mee gaan vissen karpers zijn gek op een warme bal

maar anyway wokken is so 2006 :-? en grillen is al helemaal 2005 :roll: als je een beetje bij de tijd bent dan fondue jeje boilies met bio en onbewerkte producten anders val je duidelijk buiten de boot :lol:

groeten
Waarom hip doen als je Groninger kan zijn??
Gebruikersavatar
Rolf Bril
Berichten: 468
Lid geworden op: 07-11-2005 17:43
Locatie: hardenberg

08-03-2007 18:17

Gewoon aan het spit met die dingen. :lol:
Gebruikersavatar
Niek da Bont
Berichten: 456
Lid geworden op: 28-11-2005 10:32
Locatie: Uden

08-03-2007 19:26

kan het ook met freezer of readymades?

gr niek :lol:
Gebruikersavatar
Marco Mensing
Berichten: 5504
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00

24-03-2007 20:26

Heb al eens eerder wat positiefs opgevangen over de wokmethode.
Ben echter niet van plan om direct weer de hele mikmak te gaan overschaffen om met een modegrill mee te doen.

Bas,
kan je niet eens binnenkort (liefst in het weekend) een soort van spoedcursusje wokken geven ? Misschien zijn er zelfs meerdere geinteresseerden ?

gr Marco
CarpeR Diem
Bas B.
Berichten: 3343
Lid geworden op: 27-07-2003 02:00

25-03-2007 11:35

Marco, ik heb net alles gewokt in de vriezer liggen voor het voorjaar. Omdat sommigen mijn methode belachelijk gingen maken, kreeg ik een beetje de pest in en was niet van plan er verder nog info over te geven.

Groetkes,

Bas
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

25-03-2007 12:21

Bas,
Sorry voor mijn negatieve bijdrage hierin :oops: :oops: :oops: , Hopenlijk ben je bereid ons allen toch wat info geven? 8)
gr
Hans
Jan Peter Teerling

25-03-2007 12:44

Bas Breetveld schreef:Marco, ik heb net alles gewokt in de vriezer liggen voor het voorjaar. Omdat sommigen mijn methode belachelijk gingen maken, kreeg ik een beetje de pest in en was niet van plan er verder nog info over te geven.

Groetkes,

Bas


Niet zo mokken,ga toch wokken!
Gebruikersavatar
Peter van de Sande
Berichten: 227
Lid geworden op: 20-03-2004 15:03
Locatie: Maarheeze

25-03-2007 14:49

Als ik nou mijn wasdroger instel op 90 graden en ik doe de boilies in een kussensloop. Zijn ze dan ook goed als ik de hele zooi een half uurtje op de stand kastdroog zet?
Moet ik ze daarna nog laten uitharden?
Als je thuis bij de kachel zit, vang je ze niet!
http://www.empirebaits.nl