Boilies wokken


Bas B.
Berichten: 3343
Lid geworden op: 27-07-2003 02:00

06-03-2007 20:30

Wie wokt z'n boilies? Schijnt de nieuwste trend te zijn op aasgebied.

Gr,

Bas
john van der waal2
Berichten: 639
Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
Locatie: Hendrik Ido Ambacht

06-03-2007 20:48

wokken :o
dadelijk gaan we ze nog braden stoven of even in de oven doen.
waarom zou je wokken dan krijg je tog pop ups althans dat begreep ik uit een stukje op karpervissersonline.nl
Gebruikersavatar
koen bril
Berichten: 895
Lid geworden op: 07-11-2005 16:22
Locatie: lutten
Contacteer:

06-03-2007 20:52

Stoven is toch net zo iets als stomen?
john van der waal2
Berichten: 639
Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
Locatie: Hendrik Ido Ambacht

06-03-2007 20:53

ja koen.
Bas B.
Berichten: 3343
Lid geworden op: 27-07-2003 02:00

06-03-2007 20:55

Omdat je ze slechts plaatselijk verhit aan de buitenkant blijven alle ingrediënten van binnen goed bewaart. Ze schroeien lekker snel dicht als het ware, net als biefstuk. Lekker krokant van buiten voor een goed bite en zacht van binnen. Doordat de buitenkant niet coaguleert, laat deze de wateroplosbare spulletjes goed uitlekken. Dat schijnt de truc te zijn.

Gr,

Bas
Gebruikersavatar
koen bril
Berichten: 895
Lid geworden op: 07-11-2005 16:22
Locatie: lutten
Contacteer:

06-03-2007 20:59

En Bas hebben we het al eens geprobeerd dan?
Bas B.
Berichten: 3343
Lid geworden op: 27-07-2003 02:00

06-03-2007 21:04

Ja, 20 jaar terug al. Daarna in de vergetelheid geraakt en nooit meer geprobeerd. Daarna dook het nog eens op als 'the dry method' zoals Rod Hutshinson het omschreef. Laatst hoorde ik er weer over. Je schijnt wel de juiste olie te moeten gebruiken voor het beste resultaat. Neem eens wat aminol zou ik zeggen :wink: Ik deed ze toen gewoon in de becel en had er prima resultaten mee. Het ontstond bij mij een beetje uit nood omdat ik ze toen niet hard genoeg vond.

Groetjes en wok ze,

Bas
Gebruikersavatar
Martijn Zwart
Berichten: 123
Lid geworden op: 30-08-2006 21:39
Locatie: Zoetermeer

06-03-2007 21:07

hahaha dat wordt lachen
als ik hier de bollies in de wok gooi denk ik dat het einde verhaal is liggen me ballen er ook in. :cry: (dat is weer minder lachen)
Maar het princiepe is inderdaad zo ff dicht schroeien waar ik me alleen een beetje verbaas is wat gebeurt er met de eieren die zijn in de bollie nog niet gestold dus echt harde ballen zullen het niet worden en is dit schadelijk ???
Karpervissers in en om zoetermeer kijk op http://www.carpclubzoetermeer.nl
Jôh, zèk nie amme kop met je riaulguppehagses
Gebruikersavatar
koen bril
Berichten: 895
Lid geworden op: 07-11-2005 16:22
Locatie: lutten
Contacteer:

06-03-2007 21:07

Dus dit is allemaal serieus :o :P
Gebruikersavatar
vinnie kuiper
Berichten: 861
Lid geworden op: 16-06-2004 12:06
Locatie: Den Haag
Contacteer:

06-03-2007 21:20

Bas, ik neem aan dat je het dus over wokken ipv stomen/koken hebt?
Ken wel het wokken na het stomen om pop ups te creeëren.

Alleen het buitenkantje hard krijgen luktte mij ook door boilies gewoonweg zonder te koken te drogen in de zon,, echter alleen ervaring met koolhydraadboilies op deze wijze omdat ik vanwege het lange drogen geen bederefelijke materialen durfte te gebruiken.. met wokken gaat alles uiteraard wat sneller.. zorg wel voor goede afzuiging!!!!!

Gr Vin
als je doet wat je deed vang je nog steeds geen reet

http://nl.youtube.com/watch?v=eG7RbQmAb0o
Bas B.
Berichten: 3343
Lid geworden op: 27-07-2003 02:00

06-03-2007 21:32

Juist door die toegevoegde olie moet je goed op de vetten en eiwitten in de mix letten. Speciaal in dit soort (grove) mixen wil de olie er goed intrekken. Het lekt ook weer lekker snel uit voor een prima instant respons.

Gr,

Bas
Gebruikersavatar
koen bril
Berichten: 895
Lid geworden op: 07-11-2005 16:22
Locatie: lutten
Contacteer:

06-03-2007 21:38

Dan ga ik het een keer proberen. Zou je het gewoon kunnen wokken met visolie uit de hengelsportzaak?
Bas B.
Berichten: 3343
Lid geworden op: 27-07-2003 02:00

06-03-2007 21:44

Zeker wel, kijk wel uit dat het niet in de fik vliegt!
Jan Peter Teerling

06-03-2007 22:44

Tuuuurlijk allemaal lekker wokken en niet mokken! Zeker niet als je alleen maar pop-ups overhoud na je wok avontuur...

En zo als met veel wok gerechten is een klein scheutje sesam olie aan te bevelen.Voor dat authentieke oosterse tintje!

Laat tevens die aminol als attractor maar achterwege,orientaals georienteerde karpers gaan voor de welbekende vloeibare robinred attractor,chilisaus!!

Prsenteer deze wokbolie's op een bedje van taugé en bamboe scheuten,succes gegarandeerd!

Aanbevolen dips:Satésaus,saké of ketjap (Conimex is aan te bevelen)

KLOEPOEK BIJ?
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

07-03-2007 07:12

Lekkol wokko die bolies.. Lekkel vo kalpels..
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

07-03-2007 07:14

Nog even en je hebt steenbakovenboilies.. Of gegrilde boilies.. 8)
Bas B.
Berichten: 3343
Lid geworden op: 27-07-2003 02:00

07-03-2007 08:06

Dat is misschien wel tof voor die Marokkaanse visjes. Shoarmasaus erbij en gaan.
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

07-03-2007 08:23

haha juist :lol:

Afbeelding

Mmmmmm lekkol wokko..
Gebruikersavatar
vinnie kuiper
Berichten: 861
Lid geworden op: 16-06-2004 12:06
Locatie: Den Haag
Contacteer:

07-03-2007 09:13

gewoktte hertenshoarma, ook lekker!

zou een heteluchtoven hetzelfde resultaat kunnen bewerkstelligen? ((bijvoorbeeld wanneer ingesteld op 120 graden voor een korte duur?

Als je dit lukt kun je wat meer productie draaien denk ik....

Gr Vnin
als je doet wat je deed vang je nog steeds geen reet

http://nl.youtube.com/watch?v=eG7RbQmAb0o
robert de jong
Berichten: 1325
Lid geworden op: 06-12-2004 13:22

07-03-2007 09:37

Stel nou dat je geen vlam in de pan krijgt, dat je even lang bezig bent als met koken ( eerder langer lijkt mij), en dat ze niet gaan drijven, wat is dan de toegevoegde waarde in de praktijk?

Als mijn gekookte bollen nog meer gaan uitlekken/oplossen dan houd ik geen boilie meer over aan de hair :lol: , dus daarvoor is het niet echt nodig.

beetje iets doen om het te doen lijkt mij zo op het eerste gezicht.

8)
8)
Gebruikersavatar
koen bril
Berichten: 895
Lid geworden op: 07-11-2005 16:22
Locatie: lutten
Contacteer:

07-03-2007 09:42

Robert zo is het eigenlijk ook wel. Als je niks te doen hebt ga je wokken. Maargoed ik probeer het nog wel eens van`t zomer dan doe ik het wel even buiten. Dan mag de vlam wel in de pan slaan. 8) Heb je gelijk een nieuw ingredient koolstof. Kleurt de boilies ook mooi zwart. :lol:
Gebruikersavatar
Vincent Verwolf
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
Locatie: Utrecht
Contacteer:

07-03-2007 09:54

Reuze fijn dat ze niet coaguleren...
Bas B.
Berichten: 3343
Lid geworden op: 27-07-2003 02:00

07-03-2007 10:02

@Vincent,

Gebruik dan wel gespraydroogde ingredienten voor maximaal resultaat.

Gr,

Bas
robert de jong
Berichten: 1325
Lid geworden op: 06-12-2004 13:22

07-03-2007 10:09

Voor optimaal gebruik van de BS eigenschappen in uw mix;

Wikkel de boilies afzonderlijk in aluminium folie, voeg zout en citroensap toe, plaats de boilies in de folie op de barbecue, laat ze 5 minuten garen en het BS gehalte zal onwaarschijnlijk hoog zijn.

Besprenkel de bollen na het afkoelen nog met wat predigested BS en de resultaten zullen voor zichzelf spreken…

8)
8)
Gebruikersavatar
Stef Dijkstra
Berichten: 1106
Lid geworden op: 02-06-2006 18:38
Locatie: Twente

07-03-2007 10:23

Tsss... wokken is zo passé! Tegenwoordig zijn we ze togg al aan het grillen of niet?!