Boilies wokken
-
- Berichten: 639
- Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
wokken
dadelijk gaan we ze nog braden stoven of even in de oven doen.
waarom zou je wokken dan krijg je tog pop ups althans dat begreep ik uit een stukje op karpervissersonline.nl
dadelijk gaan we ze nog braden stoven of even in de oven doen.
waarom zou je wokken dan krijg je tog pop ups althans dat begreep ik uit een stukje op karpervissersonline.nl
Stoven is toch net zo iets als stomen?
-
- Berichten: 639
- Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
ja koen.
Omdat je ze slechts plaatselijk verhit aan de buitenkant blijven alle ingrediënten van binnen goed bewaart. Ze schroeien lekker snel dicht als het ware, net als biefstuk. Lekker krokant van buiten voor een goed bite en zacht van binnen. Doordat de buitenkant niet coaguleert, laat deze de wateroplosbare spulletjes goed uitlekken. Dat schijnt de truc te zijn.
Gr,
Bas
Gr,
Bas
En Bas hebben we het al eens geprobeerd dan?
Ja, 20 jaar terug al. Daarna in de vergetelheid geraakt en nooit meer geprobeerd. Daarna dook het nog eens op als 'the dry method' zoals Rod Hutshinson het omschreef. Laatst hoorde ik er weer over. Je schijnt wel de juiste olie te moeten gebruiken voor het beste resultaat. Neem eens wat aminol zou ik zeggen Ik deed ze toen gewoon in de becel en had er prima resultaten mee. Het ontstond bij mij een beetje uit nood omdat ik ze toen niet hard genoeg vond.
Groetjes en wok ze,
Bas
Groetjes en wok ze,
Bas
- Martijn Zwart
- Berichten: 123
- Lid geworden op: 30-08-2006 21:39
- Locatie: Zoetermeer
hahaha dat wordt lachen
als ik hier de bollies in de wok gooi denk ik dat het einde verhaal is liggen me ballen er ook in. (dat is weer minder lachen)
Maar het princiepe is inderdaad zo ff dicht schroeien waar ik me alleen een beetje verbaas is wat gebeurt er met de eieren die zijn in de bollie nog niet gestold dus echt harde ballen zullen het niet worden en is dit schadelijk ???
als ik hier de bollies in de wok gooi denk ik dat het einde verhaal is liggen me ballen er ook in. (dat is weer minder lachen)
Maar het princiepe is inderdaad zo ff dicht schroeien waar ik me alleen een beetje verbaas is wat gebeurt er met de eieren die zijn in de bollie nog niet gestold dus echt harde ballen zullen het niet worden en is dit schadelijk ???
Karpervissers in en om zoetermeer kijk op http://www.carpclubzoetermeer.nl
Jôh, zèk nie amme kop met je riaulguppehagses
Jôh, zèk nie amme kop met je riaulguppehagses
Dus dit is allemaal serieus
- vinnie kuiper
- Berichten: 861
- Lid geworden op: 16-06-2004 12:06
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Bas, ik neem aan dat je het dus over wokken ipv stomen/koken hebt?
Ken wel het wokken na het stomen om pop ups te creeëren.
Alleen het buitenkantje hard krijgen luktte mij ook door boilies gewoonweg zonder te koken te drogen in de zon,, echter alleen ervaring met koolhydraadboilies op deze wijze omdat ik vanwege het lange drogen geen bederefelijke materialen durfte te gebruiken.. met wokken gaat alles uiteraard wat sneller.. zorg wel voor goede afzuiging!!!!!
Gr Vin
Ken wel het wokken na het stomen om pop ups te creeëren.
Alleen het buitenkantje hard krijgen luktte mij ook door boilies gewoonweg zonder te koken te drogen in de zon,, echter alleen ervaring met koolhydraadboilies op deze wijze omdat ik vanwege het lange drogen geen bederefelijke materialen durfte te gebruiken.. met wokken gaat alles uiteraard wat sneller.. zorg wel voor goede afzuiging!!!!!
Gr Vin
Dan ga ik het een keer proberen. Zou je het gewoon kunnen wokken met visolie uit de hengelsportzaak?
Tuuuurlijk allemaal lekker wokken en niet mokken! Zeker niet als je alleen maar pop-ups overhoud na je wok avontuur...
En zo als met veel wok gerechten is een klein scheutje sesam olie aan te bevelen.Voor dat authentieke oosterse tintje!
Laat tevens die aminol als attractor maar achterwege,orientaals georienteerde karpers gaan voor de welbekende vloeibare robinred attractor,chilisaus!!
Prsenteer deze wokbolie's op een bedje van taugé en bamboe scheuten,succes gegarandeerd!
Aanbevolen dips:Satésaus,saké of ketjap (Conimex is aan te bevelen)
KLOEPOEK BIJ?
En zo als met veel wok gerechten is een klein scheutje sesam olie aan te bevelen.Voor dat authentieke oosterse tintje!
Laat tevens die aminol als attractor maar achterwege,orientaals georienteerde karpers gaan voor de welbekende vloeibare robinred attractor,chilisaus!!
Prsenteer deze wokbolie's op een bedje van taugé en bamboe scheuten,succes gegarandeerd!
Aanbevolen dips:Satésaus,saké of ketjap (Conimex is aan te bevelen)
KLOEPOEK BIJ?
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
Lekkol wokko die bolies.. Lekkel vo kalpels..
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
Nog even en je hebt steenbakovenboilies.. Of gegrilde boilies..
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
haha juist
Mmmmmm lekkol wokko..
Mmmmmm lekkol wokko..
- vinnie kuiper
- Berichten: 861
- Lid geworden op: 16-06-2004 12:06
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
gewoktte hertenshoarma, ook lekker!
zou een heteluchtoven hetzelfde resultaat kunnen bewerkstelligen? ((bijvoorbeeld wanneer ingesteld op 120 graden voor een korte duur?
Als je dit lukt kun je wat meer productie draaien denk ik....
Gr Vnin
zou een heteluchtoven hetzelfde resultaat kunnen bewerkstelligen? ((bijvoorbeeld wanneer ingesteld op 120 graden voor een korte duur?
Als je dit lukt kun je wat meer productie draaien denk ik....
Gr Vnin
-
- Berichten: 1325
- Lid geworden op: 06-12-2004 13:22
Stel nou dat je geen vlam in de pan krijgt, dat je even lang bezig bent als met koken ( eerder langer lijkt mij), en dat ze niet gaan drijven, wat is dan de toegevoegde waarde in de praktijk?
Als mijn gekookte bollen nog meer gaan uitlekken/oplossen dan houd ik geen boilie meer over aan de hair , dus daarvoor is het niet echt nodig.
beetje iets doen om het te doen lijkt mij zo op het eerste gezicht.
Als mijn gekookte bollen nog meer gaan uitlekken/oplossen dan houd ik geen boilie meer over aan de hair , dus daarvoor is het niet echt nodig.
beetje iets doen om het te doen lijkt mij zo op het eerste gezicht.
Robert zo is het eigenlijk ook wel. Als je niks te doen hebt ga je wokken. Maargoed ik probeer het nog wel eens van`t zomer dan doe ik het wel even buiten. Dan mag de vlam wel in de pan slaan. Heb je gelijk een nieuw ingredient koolstof. Kleurt de boilies ook mooi zwart.
- Vincent Verwolf
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Reuze fijn dat ze niet coaguleren...
-
- Berichten: 1325
- Lid geworden op: 06-12-2004 13:22
Voor optimaal gebruik van de BS eigenschappen in uw mix;
Wikkel de boilies afzonderlijk in aluminium folie, voeg zout en citroensap toe, plaats de boilies in de folie op de barbecue, laat ze 5 minuten garen en het BS gehalte zal onwaarschijnlijk hoog zijn.
Besprenkel de bollen na het afkoelen nog met wat predigested BS en de resultaten zullen voor zichzelf spreken…
Wikkel de boilies afzonderlijk in aluminium folie, voeg zout en citroensap toe, plaats de boilies in de folie op de barbecue, laat ze 5 minuten garen en het BS gehalte zal onwaarschijnlijk hoog zijn.
Besprenkel de bollen na het afkoelen nog met wat predigested BS en de resultaten zullen voor zichzelf spreken…
- Stef Dijkstra
- Berichten: 1106
- Lid geworden op: 02-06-2006 18:38
- Locatie: Twente
Tsss... wokken is zo passé! Tegenwoordig zijn we ze togg al aan het grillen of niet?!