zoetstoffen
- R de Vries
- Berichten: 156
- Lid geworden op: 26-12-2006 12:02
- Locatie: Woerden
- Contacteer:
Kan iemand mij eens uitleggen waarom het merendeel van de karpervissers bij een zoete boillie gebruik maakt van kunstmatige zoetstoffen?
Ik begrijp dit niet helemaal omdat de kunstmatige zoetstoffen die je koopt vaak bitter zijn, en je hoeft maar een ml ernaast te zitten en het effect is helemaal weg.
Waarom wordt er niet veel meer gebruik gemaakt van Dextrose (kan je aan de droge mix toevoegen) of wordt er geen oplossing gemaakt van suikerwater.....
Volgens mij is een oplossing van suikerwater of rietsuiker veel goedkoper dan iets uit een potje gekocht bij de hengelsportzaak.... ok je hebt 20 keer meer suiker nodig dan kunstmatige zoetstoffen maar dan nog is suiker of dextrose goedkoper...
Is er een ander voordeeel voor kuinstmatig wat ik niet weet?
Ik begrijp dit niet helemaal omdat de kunstmatige zoetstoffen die je koopt vaak bitter zijn, en je hoeft maar een ml ernaast te zitten en het effect is helemaal weg.
Waarom wordt er niet veel meer gebruik gemaakt van Dextrose (kan je aan de droge mix toevoegen) of wordt er geen oplossing gemaakt van suikerwater.....
Volgens mij is een oplossing van suikerwater of rietsuiker veel goedkoper dan iets uit een potje gekocht bij de hengelsportzaak.... ok je hebt 20 keer meer suiker nodig dan kunstmatige zoetstoffen maar dan nog is suiker of dextrose goedkoper...
Is er een ander voordeeel voor kuinstmatig wat ik niet weet?
- lust frank
- Berichten: 816
- Lid geworden op: 24-09-2004 22:50
- Locatie: Koolskamp - België
- Contacteer:
Bij de toevoeging van dextrose toch altijd opletten op je maakt pellets, rietsuiker vind ik dan wel één van de betere oplossingen.
Met vriendelijke groeten,
Frank
Met vriendelijke groeten,
Frank
----------------------------------------------------
bezoek onze site en forum http://www.carpmates.be
----------------------------------------------------
http://www.fishing.be
----------------------------------------------------
bezoek onze site en forum http://www.carpmates.be
----------------------------------------------------
http://www.fishing.be
----------------------------------------------------
lmse van ucp erg goede resultaten mee geboekt al...
en als je je gewoon aan de dosering houd is er nix aan hand
de dosering staat er niet voor nix op en heb nog niet gehad dat de mix bitter werd
groeten
en als je je gewoon aan de dosering houd is er nix aan hand
de dosering staat er niet voor nix op en heb nog niet gehad dat de mix bitter werd
groeten
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
kook je een boilie met rietsuiker te lang word ook de rietsuiker bitter.
- R de Vries
- Berichten: 156
- Lid geworden op: 26-12-2006 12:02
- Locatie: Woerden
- Contacteer:
lust frank schreef:Bij de toevoeging van dextrose toch altijd opletten op je maakt pellets, rietsuiker vind ik dan wel één van de betere oplossingen.
Met vriendelijke groeten,
Frank
oeps ik heb gisteren ruim 12 kilo gemaakt met toevoeging van Dextrose...
80 gram per kilo mix... (voor het eerst gebruikt) ik heb wel wat meer ei-alumbine toegevoegd dan normaal.
Zal er straks eerst 1 in een glas water leggen.
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
dextrose (druivensuiker) is geen probleem bij 50gr pkg droge mix
maar veel meer kan er voor zorgen dat je boilie gaat plakken door de opgeloste suikers
goed is het iig wel
mvg jn
maar veel meer kan er voor zorgen dat je boilie gaat plakken door de opgeloste suikers
goed is het iig wel
mvg jn
- R de Vries
- Berichten: 156
- Lid geworden op: 26-12-2006 12:02
- Locatie: Woerden
- Contacteer:
Mogelijk heb ik me niet goed uitgedrukt.
Ik bedoel eigenlijk meer het volgende:
een potje van de winkelier met een chemische zoetstof is veel duurder dan een oplossing van Suikerwater of dextrose in je mix.
En toch gebruikt m.i. het merendeel van de vissers de chemische zoetstoffen... waarom is dat precies?
En een ander nadeel van zoetstof is dat het niet natuurlijk is, en dat terwijl we het vaak hebben over natuurlijke ingr. en verse ingr.
Is er iets wat ik niet weet of snap waarom er kunstmatige zoetstoffen worden gebruikt?
Mogelijk heb ik me nu wat duidelijker uitgedrukt.
Ik bedoel eigenlijk meer het volgende:
een potje van de winkelier met een chemische zoetstof is veel duurder dan een oplossing van Suikerwater of dextrose in je mix.
En toch gebruikt m.i. het merendeel van de vissers de chemische zoetstoffen... waarom is dat precies?
En een ander nadeel van zoetstof is dat het niet natuurlijk is, en dat terwijl we het vaak hebben over natuurlijke ingr. en verse ingr.
Is er iets wat ik niet weet of snap waarom er kunstmatige zoetstoffen worden gebruikt?
Mogelijk heb ik me nu wat duidelijker uitgedrukt.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
R de Vries,
Hoe kom je erbij, dat de een potje sweetner uit de hengelsportzaken
CHEMISCH is? Heb je hier harde bewijzen voor?
Er zijn inderdaad slechte en goede sweetners op de markt. De slechte
sweetners onderscheiden zich inderdaad, dat ze bij iets over dosering de
smaak wat bitter cq goor maken. Een goede sweetner geeft bij iets over-
dosering ook nog een goede smaak.
Goede sweetners worden b.v. door UCP en Solar geleverd. Deze kun je
gerust iets overdosen. Vooral de LMSE (vloeibaar) van UCP is een goede
sweetner, net als de (poeder) candy sweetner van Solar.
Tuurlijk, zijn er ook andere optie om je mix zoet te maken. Het hangt ge-
woon af van bepaalde factoren. Een combi van b.v. vloeibare melasse +
LMSE is vaak erg succesvol.
Eigenlijk vind ik je reactie dus tekortzichtig!
groetjes Benny
Hoe kom je erbij, dat de een potje sweetner uit de hengelsportzaken
CHEMISCH is? Heb je hier harde bewijzen voor?
Er zijn inderdaad slechte en goede sweetners op de markt. De slechte
sweetners onderscheiden zich inderdaad, dat ze bij iets over dosering de
smaak wat bitter cq goor maken. Een goede sweetner geeft bij iets over-
dosering ook nog een goede smaak.
Goede sweetners worden b.v. door UCP en Solar geleverd. Deze kun je
gerust iets overdosen. Vooral de LMSE (vloeibaar) van UCP is een goede
sweetner, net als de (poeder) candy sweetner van Solar.
Tuurlijk, zijn er ook andere optie om je mix zoet te maken. Het hangt ge-
woon af van bepaalde factoren. Een combi van b.v. vloeibare melasse +
LMSE is vaak erg succesvol.
Eigenlijk vind ik je reactie dus tekortzichtig!
groetjes Benny
- geertenn schollaart
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 16-02-2007 17:02
Zoals Ruben al zei: Een boilie met rietsuiker te lang koken en het wordt bitter maar dat gebeurt echt helemaal niet snel!
- R de Vries
- Berichten: 156
- Lid geworden op: 26-12-2006 12:02
- Locatie: Woerden
- Contacteer:
Hallo Bennie,
Ik probeer wat te leren... en mogelijk heb je gelijk dat het niet chemisch is. Ik ga er eigenlijk vanuit dat het chemisch is vanwege het feit dat het zo geconcentreerd is.... (ik denk dat het aspartaam/accesulfaam gelijkende producten zijn.
Heb ik dat fout?
Ik probeer wat te leren... en mogelijk heb je gelijk dat het niet chemisch is. Ik ga er eigenlijk vanuit dat het chemisch is vanwege het feit dat het zo geconcentreerd is.... (ik denk dat het aspartaam/accesulfaam gelijkende producten zijn.
Heb ik dat fout?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
geertenn schollaart schreef:Zoals Ruben al zei: Een boilie met rietsuiker te lang koken en het wordt bitter maar dat gebeurt echt helemaal niet snel!
???
Da's helemaal nieuw...
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM SUIKER KOKEN!!
lekker hoor
suiker koken en laten kleuren tot een mooie bruine kleur
uitgieten op een glasplaat lichtjes ingesmeerd met olie en af laten koelen
jammie!!
of voor het uitgieten afblussen met slagroom!!
heerlijk man
maar bitter??
lekker hoor
suiker koken en laten kleuren tot een mooie bruine kleur
uitgieten op een glasplaat lichtjes ingesmeerd met olie en af laten koelen
jammie!!
of voor het uitgieten afblussen met slagroom!!
heerlijk man
maar bitter??
mss als je het helemaal zwart laat worden,maar heb veel gewerkt met gesmolten ingekookte suikers maar bitter nooit
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Oke,heb ik een verkeerde ervaring gehad.
Ik trek bij deze mijn waardelose woorden weer in.
Hmmmm lekker gekookte suiker
Ik trek bij deze mijn waardelose woorden weer in.
Hmmmm lekker gekookte suiker
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Wat dan wel?
onzinnig?
onzinnig?