vanille suiker
- Fabian stukker
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
- Locatie: Twente
ik had een vraag he,
Kun je vanille suiker toevoegen aan je boilie-mix ? of zal dit bij het koken al verloren gaan ?
groete
Kun je vanille suiker toevoegen aan je boilie-mix ? of zal dit bij het koken al verloren gaan ?
groete
- Gerard Brondijk
- Berichten: 1233
- Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
- Locatie: Friesland
- Contacteer:
Fabian stukker schreef:ik had een vraag he,
Kun je vanille suiker toevoegen aan je boilie-mix ? of zal dit bij het koken al verloren gaan ?
groete
je kan alles door je boilie-mix gooien
ik denk dat de geur er wel aanblijft en aders gewoon even de boilies na het koken in een zakje vanilje suiker doen en even flink schudden !!
Gerard
KSN
- Fabian stukker
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
- Locatie: Twente
dat nad ie tijd heb nie egt veel nut, lost mss heel weinig suiker op in het vocht wat nog op de boilies ligt, maar is dan ook zo opgelost in het water.
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
vanille poeder evt,hiervan ben ik zeeker,maar suiker blijft volgens mij ook wel
aldejekes loat goan!
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Waar gaat het je om, om de suiker of om de vanille?.
Suiker even met oppassen, heeft de vervelende eigenschap dat het deeg er van gaat plakken als je teveel suiker toevoegd.
Suiker even met oppassen, heeft de vervelende eigenschap dat het deeg er van gaat plakken als je teveel suiker toevoegd.
Als je voor een vanille bol wil gaan;
waarom probeer je dan ook niet;
rijstebloem vanille (verkrijgbaar bij de babyvoeding)
vanille koekjesmeel
dit in samenwerking met een 3% vanillesuiker zorgt voor genoeg vanillesmaak en geur in je mix
waarom probeer je dan ook niet;
rijstebloem vanille (verkrijgbaar bij de babyvoeding)
vanille koekjesmeel
dit in samenwerking met een 3% vanillesuiker zorgt voor genoeg vanillesmaak en geur in je mix
- Tonnie Amelink
- Berichten: 183
- Lid geworden op: 06-02-2007 19:54
- Locatie: La Bedchairyona
Ook kun je natuurlijk vanillepuddingpoeder gebruiken, goedkoper kan bijna niet.
mvg
mvg
Het nadeel van die vanillepuddingpoeder is dat het niet zo super is om alleen dat te gebruiken.. En mocht je echt een vanillebol willen, lijkt mij ook dat je er zoveel mogelijk van dat soort ingredienten in wil..
Net als met een vismeel bol.. Het moet toch echt een vismeel bal zijn
En niet een 10 of 20 % vismeel want daar merkt een karper weinig van
Net als met een vismeel bol.. Het moet toch echt een vismeel bal zijn
En niet een 10 of 20 % vismeel want daar merkt een karper weinig van
Net als met een vismeel bol.. Het moet toch echt een vismeel bal zijn
Waar baseer je dat op Jan Willem?
[/quote]En niet een 10 of 20 % vismeel want daar merkt een karper weinig van
Waar baseer je dat op Jan Willem?
- Tonnie Amelink
- Berichten: 183
- Lid geworden op: 06-02-2007 19:54
- Locatie: La Bedchairyona
janwillem hilverts schreef:Net als met een vismeel bol.. Het moet toch echt een vismeel bal zijn
Dan wil ik wel eens weten hoe je je deeg gaat rollen...
mvg
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Jan en Tonnie,
Persoonlijk vind ik een boilie met 10 a 20% vismeel, geen echte vismeel
boilie. Ik zie het vismeel dan meer als een product/ingredient, wat de
voedingswaarde wat opkrikt.
Het is wel degelijk mogelijk, om boilies met 40 a 50% vismeel erin ver-
werkt te maken. Je overige ingredienten moeten dan sowieso alleen uit
binders bestaan, want vismeel bind niet of heel slecht.
Voorbeeldje:
40% haringmeel
25% roggemeel
25% tarwegriesmeel
10% tarwebloem
Je hebt bij grotere hoeveelheden vismeel in je mix, dus de volle binding
nodig! Je hoeft nu b.v. niet het teveel kleven van de mix te neutraliseren
met b.v. polentabloem. Dat doet het haringmeel al wel! Zou je er dus nog
een GEEN binder bij doen, dan heb je teweinig binding.
Jan-Willem,
Hoe bedoel je, daar heeft een Karper weinig aan?
groetjes Benny
Persoonlijk vind ik een boilie met 10 a 20% vismeel, geen echte vismeel
boilie. Ik zie het vismeel dan meer als een product/ingredient, wat de
voedingswaarde wat opkrikt.
Het is wel degelijk mogelijk, om boilies met 40 a 50% vismeel erin ver-
werkt te maken. Je overige ingredienten moeten dan sowieso alleen uit
binders bestaan, want vismeel bind niet of heel slecht.
Voorbeeldje:
40% haringmeel
25% roggemeel
25% tarwegriesmeel
10% tarwebloem
Je hebt bij grotere hoeveelheden vismeel in je mix, dus de volle binding
nodig! Je hoeft nu b.v. niet het teveel kleven van de mix te neutraliseren
met b.v. polentabloem. Dat doet het haringmeel al wel! Zou je er dus nog
een GEEN binder bij doen, dan heb je teweinig binding.
Jan-Willem,
Hoe bedoel je, daar heeft een Karper weinig aan?
groetjes Benny
Benny,
Ik doelde meer op "waar baseer jij op dat karper 10% tot 20% vismeel in een boilie niet kan detecteren/of weinig van merkt" Dat weinig merken van snap ik al helemaal niet maar ok..Heb zelf tot 50% vismelen in een boilie verwerkt,en weet idd hoe slecht dat draaid.Zulke uitspraken doen...blijkt wel dat je geen h*l van boilie's draaien en detectie vermogen van karper weet.
Ik doelde meer op "waar baseer jij op dat karper 10% tot 20% vismeel in een boilie niet kan detecteren/of weinig van merkt" Dat weinig merken van snap ik al helemaal niet maar ok..Heb zelf tot 50% vismelen in een boilie verwerkt,en weet idd hoe slecht dat draaid.Zulke uitspraken doen...blijkt wel dat je geen h*l van boilie's draaien en detectie vermogen van karper weet.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Jan-Peter,
De vraag was naar Jan-Willem Hilverts gericht in de laatste alinea!
Tuurlijk, proeft een karper ook wel 10 a 20% vismeel in je bol, dat weet
ik heel goed. Alleen persoonlijk vindt ik een echte vismeel bol, een boilie
met minimaal 40% vismeel. Daaronder zie ik vismeel eigenlijk meer, om
de voedingswaarde wat op te krikken. Melk-eiwitten zou je daar ook voor
kunnen gebruiken, maar ik ben van de meeste melk-eiwithoudende ingre-
dienten niet zo wilt. Hij kan dus die 10 a 20% vismeel altijd decteren.
Voortaan iets beter lezen!
groetjes Benny
De vraag was naar Jan-Willem Hilverts gericht in de laatste alinea!
Tuurlijk, proeft een karper ook wel 10 a 20% vismeel in je bol, dat weet
ik heel goed. Alleen persoonlijk vindt ik een echte vismeel bol, een boilie
met minimaal 40% vismeel. Daaronder zie ik vismeel eigenlijk meer, om
de voedingswaarde wat op te krikken. Melk-eiwitten zou je daar ook voor
kunnen gebruiken, maar ik ben van de meeste melk-eiwithoudende ingre-
dienten niet zo wilt. Hij kan dus die 10 a 20% vismeel altijd decteren.
Voortaan iets beter lezen!
groetjes Benny
Wat betreft de antwoorden van Benny, daar sluit ik me op aan..
En ten tweede M'n excuus voor het verkeerd neergezet te hebben.. Ik bedopel de persoon zelf, althans , als ik naar mezelf kijk.. En ik verwerk 10 of 20% vismeel dan merk ik er vrij weinig van, je ziet er niet gauw wat van terug want echt een hoofdingredient wordt het dan niet, zo zie ik het dan.. Een karper merkt er wel wat van, "ruikt" het ietsb beter dan ons ja, nogmaals sorry voor de ietwat grote typefout
En ten tweede M'n excuus voor het verkeerd neergezet te hebben.. Ik bedopel de persoon zelf, althans , als ik naar mezelf kijk.. En ik verwerk 10 of 20% vismeel dan merk ik er vrij weinig van, je ziet er niet gauw wat van terug want echt een hoofdingredient wordt het dan niet, zo zie ik het dan.. Een karper merkt er wel wat van, "ruikt" het ietsb beter dan ons ja, nogmaals sorry voor de ietwat grote typefout
janwillem hilverts schreef:
Ik bedopel de persoon zelf, althans , als ik naar mezelf kijk.. En ik verwerk 10 of 20% vismeel dan merk ik er vrij weinig van, je ziet er niet gauw wat van terug want echt een hoofdingredient wordt het dan niet, zo zie ik het dan.. Een karper merkt er wel wat van, "ruikt" het ietsb beter dan ons ja, nogmaals sorry voor de ietwat grote typefout
En op hoeveel vis uren baseer jij je bevindingen?Met welk(e) soort(en) vismeel,van welke kwaliteit,op wat voor soort water,na hoeveel kg boilie's etc..Zo kan je nog wel even doorgaan voor dat je zeker kan weten of het wel of geen verschil maakt in een boilie.Je kan je eigen smaak vermogen absoluut niet met die van een karper vergelijken.
Groet,
JP
4 jaar met vismeel geexperimenteerd, gevist, geblankt, gevangen enz.. verschillende wateren, klein, groot, kanaal, (sterk) stromend, buitenland..
Als je een bepaald ingredient als "hoofdingredient" wil, dan wil je dat zelf toch ook wel merken? De wateren waar ik zelf gevist heb, kwam ik met een 10 tot 20% vismeel (voor een alleen vismeel bal) niet echt tot een goed resultaat(het gaf wel een iets wat leuke en meer voedingswaarde, maar nog niet genoeg(naar ervaring/experimenteren) vandaar dat ik zeg, zelf merk ik er niet veel van met een 10%), en vandaar dat het dus verhoogd werd.. Vanaf een 30% tot 70%..
Wat betreft de soorten vismeel.. Eigenlijk alles wel (naar mijn ervaring werkt het toch wel wat beter om meerde vismelen te mengen bij een vismeelbal), ook in samenwerking met andere dingen.. Maar ik baseer het op MIJN mening ervaringen en conclusies daaruit, dat wil niet zeggen dat jij er gelijk mee hoeft te stemmen of een ieder ander..
Maar geen hol verstand van boillies draaien.. waar baseer je dat op dan? Op een uitspraak die verkeerd neergezet was? Ik vis al iets langer op karper dan je denkt en maak zelf al boillies vanaf me 10e en de hele mikmak wat erbij komt kijken heb ik ook ervaren en kan er wel degelijk over praten wat betreft detectievermogen enz
Als je een bepaald ingredient als "hoofdingredient" wil, dan wil je dat zelf toch ook wel merken? De wateren waar ik zelf gevist heb, kwam ik met een 10 tot 20% vismeel (voor een alleen vismeel bal) niet echt tot een goed resultaat(het gaf wel een iets wat leuke en meer voedingswaarde, maar nog niet genoeg(naar ervaring/experimenteren) vandaar dat ik zeg, zelf merk ik er niet veel van met een 10%), en vandaar dat het dus verhoogd werd.. Vanaf een 30% tot 70%..
Wat betreft de soorten vismeel.. Eigenlijk alles wel (naar mijn ervaring werkt het toch wel wat beter om meerde vismelen te mengen bij een vismeelbal), ook in samenwerking met andere dingen.. Maar ik baseer het op MIJN mening ervaringen en conclusies daaruit, dat wil niet zeggen dat jij er gelijk mee hoeft te stemmen of een ieder ander..
Maar geen hol verstand van boillies draaien.. waar baseer je dat op dan? Op een uitspraak die verkeerd neergezet was? Ik vis al iets langer op karper dan je denkt en maak zelf al boillies vanaf me 10e en de hele mikmak wat erbij komt kijken heb ik ook ervaren en kan er wel degelijk over praten wat betreft detectievermogen enz