vanille suiker


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Fabian stukker
Berichten: 752
Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
Locatie: Twente

01-02-2007 15:17

ik had een vraag he,

Kun je vanille suiker toevoegen aan je boilie-mix ? of zal dit bij het koken al verloren gaan ?

groete
Gebruikersavatar
Gerard Brondijk
Berichten: 1233
Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
Locatie: Friesland
Contacteer:

01-02-2007 16:17

Fabian stukker schreef:ik had een vraag he,

Kun je vanille suiker toevoegen aan je boilie-mix ? of zal dit bij het koken al verloren gaan ?

groete



je kan alles door je boilie-mix gooien :wink:

ik denk dat de geur er wel aanblijft en aders gewoon even de boilies na het koken in een zakje vanilje suiker doen en even flink schudden !!


Gerard
KSN
Gebruikersavatar
Fabian stukker
Berichten: 752
Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
Locatie: Twente

01-02-2007 16:29

dat nad ie tijd heb nie egt veel nut, lost mss heel weinig suiker op in het vocht wat nog op de boilies ligt, maar is dan ook zo opgelost in het water.
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

01-02-2007 17:07

vanille poeder evt,hiervan ben ik zeeker,maar suiker blijft volgens mij ook wel
aldejekes loat goan!
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

01-02-2007 17:13

Waar gaat het je om, om de suiker of om de vanille?.

Suiker even met oppassen, heeft de vervelende eigenschap dat het deeg er van gaat plakken als je teveel suiker toevoegd.
janwillem hilverts

01-02-2007 18:54

Als je voor een vanille bol wil gaan;

waarom probeer je dan ook niet;
rijstebloem vanille (verkrijgbaar bij de babyvoeding)
vanille koekjesmeel

dit in samenwerking met een 3% vanillesuiker zorgt voor genoeg vanillesmaak en geur in je mix
Gebruikersavatar
Tonnie Amelink
Berichten: 183
Lid geworden op: 06-02-2007 19:54
Locatie: La Bedchairyona

15-02-2007 20:20

Ook kun je natuurlijk vanillepuddingpoeder gebruiken, goedkoper kan bijna niet.

mvg
janwillem hilverts

16-02-2007 16:15

Het nadeel van die vanillepuddingpoeder is dat het niet zo super is om alleen dat te gebruiken.. En mocht je echt een vanillebol willen, lijkt mij ook dat je er zoveel mogelijk van dat soort ingredienten in wil..

Net als met een vismeel bol.. Het moet toch echt een vismeel bal zijn
En niet een 10 of 20 % vismeel want daar merkt een karper weinig van
Jan Peter Teerling

16-02-2007 18:44

Net als met een vismeel bol.. Het moet toch echt een vismeel bal zijn
En niet een 10 of 20 % vismeel want daar merkt een karper weinig van
[/quote]

Waar baseer je dat op Jan Willem?
Gebruikersavatar
Tonnie Amelink
Berichten: 183
Lid geworden op: 06-02-2007 19:54
Locatie: La Bedchairyona

16-02-2007 23:59

janwillem hilverts schreef:Net als met een vismeel bol.. Het moet toch echt een vismeel bal zijn


Dan wil ik wel eens weten hoe je je deeg gaat rollen... :o

mvg
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

17-02-2007 00:56

Jan en Tonnie,

Persoonlijk vind ik een boilie met 10 a 20% vismeel, geen echte vismeel
boilie. Ik zie het vismeel dan meer als een product/ingredient, wat de
voedingswaarde wat opkrikt.

Het is wel degelijk mogelijk, om boilies met 40 a 50% vismeel erin ver-
werkt te maken. Je overige ingredienten moeten dan sowieso alleen uit
binders bestaan, want vismeel bind niet of heel slecht.

Voorbeeldje:

40% haringmeel
25% roggemeel
25% tarwegriesmeel
10% tarwebloem

Je hebt bij grotere hoeveelheden vismeel in je mix, dus de volle binding
nodig! Je hoeft nu b.v. niet het teveel kleven van de mix te neutraliseren
met b.v. polentabloem. Dat doet het haringmeel al wel! Zou je er dus nog
een GEEN binder bij doen, dan heb je teweinig binding.

Jan-Willem,

Hoe bedoel je, daar heeft een Karper weinig aan?

groetjes Benny
Jan Peter Teerling

17-02-2007 16:57

Benny,
Ik doelde meer op "waar baseer jij op dat karper 10% tot 20% vismeel in een boilie niet kan detecteren/of weinig van merkt" Dat weinig merken van snap ik al helemaal niet maar ok..Heb zelf tot 50% vismelen in een boilie verwerkt,en weet idd hoe slecht dat draaid.Zulke uitspraken doen...blijkt wel dat je geen h*l van boilie's draaien en detectie vermogen van karper weet.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

17-02-2007 17:24

Jan-Peter,

De vraag was naar Jan-Willem Hilverts gericht in de laatste alinea! :D

Tuurlijk, proeft een karper ook wel 10 a 20% vismeel in je bol, dat weet
ik heel goed. Alleen persoonlijk vindt ik een echte vismeel bol, een boilie
met minimaal 40% vismeel. Daaronder zie ik vismeel eigenlijk meer, om
de voedingswaarde wat op te krikken. Melk-eiwitten zou je daar ook voor
kunnen gebruiken, maar ik ben van de meeste melk-eiwithoudende ingre-
dienten niet zo wilt. Hij kan dus die 10 a 20% vismeel altijd decteren.

Voortaan iets beter lezen! :) :P

groetjes Benny
janwillem hilverts

18-02-2007 17:29

Wat betreft de antwoorden van Benny, daar sluit ik me op aan..

En ten tweede M'n excuus voor het verkeerd neergezet te hebben.. Ik bedopel de persoon zelf, althans , als ik naar mezelf kijk.. En ik verwerk 10 of 20% vismeel dan merk ik er vrij weinig van, je ziet er niet gauw wat van terug want echt een hoofdingredient wordt het dan niet, zo zie ik het dan.. Een karper merkt er wel wat van, "ruikt" het ietsb beter dan ons ja, nogmaals sorry voor de ietwat grote typefout
Jan Peter Teerling

18-02-2007 19:45

janwillem hilverts schreef:
Ik bedopel de persoon zelf, althans , als ik naar mezelf kijk.. En ik verwerk 10 of 20% vismeel dan merk ik er vrij weinig van, je ziet er niet gauw wat van terug want echt een hoofdingredient wordt het dan niet, zo zie ik het dan.. Een karper merkt er wel wat van, "ruikt" het ietsb beter dan ons ja, nogmaals sorry voor de ietwat grote typefout


En op hoeveel vis uren baseer jij je bevindingen?Met welk(e) soort(en) vismeel,van welke kwaliteit,op wat voor soort water,na hoeveel kg boilie's etc..Zo kan je nog wel even doorgaan voor dat je zeker kan weten of het wel of geen verschil maakt in een boilie.Je kan je eigen smaak vermogen absoluut niet met die van een karper vergelijken.
Groet,
JP
janwillem hilverts

19-02-2007 17:40

4 jaar met vismeel geexperimenteerd, gevist, geblankt, gevangen enz.. verschillende wateren, klein, groot, kanaal, (sterk) stromend, buitenland..

Als je een bepaald ingredient als "hoofdingredient" wil, dan wil je dat zelf toch ook wel merken? De wateren waar ik zelf gevist heb, kwam ik met een 10 tot 20% vismeel (voor een alleen vismeel bal) niet echt tot een goed resultaat(het gaf wel een iets wat leuke en meer voedingswaarde, maar nog niet genoeg(naar ervaring/experimenteren) vandaar dat ik zeg, zelf merk ik er niet veel van met een 10%), en vandaar dat het dus verhoogd werd.. Vanaf een 30% tot 70%..

Wat betreft de soorten vismeel.. Eigenlijk alles wel (naar mijn ervaring werkt het toch wel wat beter om meerde vismelen te mengen bij een vismeelbal), ook in samenwerking met andere dingen.. Maar ik baseer het op MIJN mening ervaringen en conclusies daaruit, dat wil niet zeggen dat jij er gelijk mee hoeft te stemmen of een ieder ander..

Maar geen hol verstand van boillies draaien.. waar baseer je dat op dan? Op een uitspraak die verkeerd neergezet was? Ik vis al iets langer op karper dan je denkt en maak zelf al boillies vanaf me 10e en de hele mikmak wat erbij komt kijken heb ik ook ervaren en kan er wel degelijk over praten wat betreft detectievermogen enz
Jan Peter Teerling

19-02-2007 21:53

Jan Willem je hebt een pb
Plaats reactie