vrag over vismelen
- 
				berx gilbert
- Berichten: 116
- Lid geworden op: 17-11-2006 17:35
- Locatie: genk
hallo,
ik lees tegenwoordig veel over lt vismeel , vlt vismeel en pre digested vismeel
wie kan mij even uitleggen wat dit is of zijn dit nieuwe namen voor oude getrouwe vismelen of het verschil tussen een oudbekende voerveer die tegenwoordig de methode veer heet
grt gilbert
            
			
									
									ik lees tegenwoordig veel over lt vismeel , vlt vismeel en pre digested vismeel
wie kan mij even uitleggen wat dit is of zijn dit nieuwe namen voor oude getrouwe vismelen of het verschil tussen een oudbekende voerveer die tegenwoordig de methode veer heet
grt gilbert
als karpers en vrouwen niet op de stek (?) zijn kun je ze niet vangen
zeg da ik et gezeet em
						zeg da ik et gezeet em
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... 11&start=0
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... 50&start=0
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... redigested
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... redigested
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... redigested
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... 95&start=0
            
			
									
									
						http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... 50&start=0
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... redigested
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... redigested
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... redigested
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... 95&start=0
- 
				Ernesto Kamminga
- Berichten: 46
- Lid geworden op: 30-11-2006 20:05
- Locatie: Nw Pekela
- Contacteer:
Even in volgorde van hoogwaardigheid. (van laag naar hoog)
LT vismeel- is vismeel dat op een lagere temperatuur gemaakt is ik geloof 30min op 70graden
Vlt vismeel- is vismeel dat op een nog lagere temp. gemaakt is 15 min op 50graden.
Predigested vismeel- is een vismeel dat behandeld is met een enzym en is dus voor verteerd, dit vismeel bevat dus meer aminozuren, omdat er meer eiwiten zijn kapot gemaakt door het toegevoegde enzym.
Het predigested vismeel is dus het hoogwaardigst, en goed wateroplosbaar, en daardoor kun je ongeveer max. 15% toevoegen. Zelf zou ik 20% Lt vismeel gebruiken en 10% predigested vismeel toevoegen.
Toch zit er ook veel verschil in Lt vismelen, ze kunnen van verschillende soorten vis gemaakt worden. maar ook het land waar de vis verwerkt word maakt verschil in kwaliteit. Weet dus wat je koopt.
            
			
									
									
						LT vismeel- is vismeel dat op een lagere temperatuur gemaakt is ik geloof 30min op 70graden
Vlt vismeel- is vismeel dat op een nog lagere temp. gemaakt is 15 min op 50graden.
Predigested vismeel- is een vismeel dat behandeld is met een enzym en is dus voor verteerd, dit vismeel bevat dus meer aminozuren, omdat er meer eiwiten zijn kapot gemaakt door het toegevoegde enzym.
Het predigested vismeel is dus het hoogwaardigst, en goed wateroplosbaar, en daardoor kun je ongeveer max. 15% toevoegen. Zelf zou ik 20% Lt vismeel gebruiken en 10% predigested vismeel toevoegen.
Toch zit er ook veel verschil in Lt vismelen, ze kunnen van verschillende soorten vis gemaakt worden. maar ook het land waar de vis verwerkt word maakt verschil in kwaliteit. Weet dus wat je koopt.
- 
				berx gilbert
- Berichten: 116
- Lid geworden op: 17-11-2006 17:35
- Locatie: genk
bedankt allen 
grt gilbert
            
			
									
									grt gilbert
als karpers en vrouwen niet op de stek (?) zijn kun je ze niet vangen
zeg da ik et gezeet em
						zeg da ik et gezeet em
- 
				stassen erwin
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
kan iemand me iets meer vertellen over die types van lt vismeel
heeft zeker met het nr op de zak te maken??
welke zijn goed en welke niet
            
			
									
									
						heeft zeker met het nr op de zak te maken??
welke zijn goed en welke niet
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
nou kan je alleen vertellen dat lt beter is dan normale vismeel
            
			
									
									
						- 
				kevin diederen
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
En hoe kan je dat dan zo zeker vertellen?
            
			
									
									Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
						Kevin Diederen
- 
				Jan Peter Teerling
kevin diederen schreef:En hoe kan je dat dan zo zeker vertellen?
Gevalletje dikke duim..

- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
omdat die gewoon beter is.  
            
			
									
									
						
- 
				Ruben vd Worp
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
lt vismeel is met een lager temperatuur bereid dan gewoon vismeel waardoor de kwalitiet  vele malen beter is???????
l
            
			
									
									
						l
- 
				Daan van Velzen
- Berichten: 71
- Lid geworden op: 02-01-2007 18:22
kwaliteit heeft in mijn ogen voor het grootste deel temaken met versheid.
aminozuurtjes en eiwitten heeft meer met eigenschappen van een product te maken dan met kwaliteit.
geef mij maar vers vismeel ipv oud lt-vismeel 
 
met vriendelijke groeten Daan
            
			
									
									
						aminozuurtjes en eiwitten heeft meer met eigenschappen van een product te maken dan met kwaliteit.
geef mij maar vers vismeel ipv oud lt-vismeel
 
 
met vriendelijke groeten Daan
Bij de hoge temperaturen die men voor het drogen gebruikt verbrand een gedeelte van de vispulp op de walsen die men daarvoor gebruikt, vandaar o.a. de donkere kleur. Zie het maar als een stuk vlees wat verbrand is, eet smakelijk. 
Peter
            
			
									
									
						Peter
- 
				jurrien stam
- Berichten: 304
- Lid geworden op: 28-09-2004 14:13
- Locatie: haarlem
Heb alle soorten vismeeltjes gebruikt in mijn mixen. Heb totaal geen verschil gemerkt in het meer of minder vangen met lt vis etc....
Gebruik altijd gewoon normaal vismeel(de goedkoopste)
            
			
									
									Gebruik altijd gewoon normaal vismeel(de goedkoopste)
pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeep
						Hoi Gilbert
Als ik jou was zou ik het stukje van Chris Gabiele in Spiegel 2 eens lezen de titel van het artikel is,boilies een simpel samenspel van factoren en natuurlijk ingredienten.
Ik denk dat je na dit artikel gelezen te hebben een stuk wijzer zal zijn geworden.
Gr Mark
            
			
									
									
						Als ik jou was zou ik het stukje van Chris Gabiele in Spiegel 2 eens lezen de titel van het artikel is,boilies een simpel samenspel van factoren en natuurlijk ingredienten.
Ik denk dat je na dit artikel gelezen te hebben een stuk wijzer zal zijn geworden.
Gr Mark
- 
				berx gilbert
- Berichten: 116
- Lid geworden op: 17-11-2006 17:35
- Locatie: genk
mark ,
dan zit ik met een probleem , ik ben namelijk niet geabonneerd op spiegel
alle andere bedankt
grt gilbert
            
			
									
									dan zit ik met een probleem , ik ben namelijk niet geabonneerd op spiegel
alle andere bedankt
grt gilbert
als karpers en vrouwen niet op de stek (?) zijn kun je ze niet vangen
zeg da ik et gezeet em
						zeg da ik et gezeet em
Hoi Gilbert
Ik weet niet of je uberhaut geabboneerd bent op één van de 3 toon aangevende karperbladen maar als dit wel het geval is zou ik deze opzeggen en lid worden van Spiegel,je hebt veel meer intressant leeswerk voor nog minder geld ook.
Maar even on topic het komt er op neer dat door de lage temperatuurs behandeling van het LT vismeel de vitamines,mineralen en aminozuren beter intakt blijven dan bij goede haringmeel maar hij zet er ook zijn vraagtekens bij of het daardoor een beter vangbaar aas is.
Dit is overigens maar een klein onderdeel van het gehele artikel wat ik iedereen kan aanraden eens goed te lezen je zal er zeker een hoop van opsteken,heb ik in ieder geval wel gedaan!
Misschien dat je op een beurs waar een stand van Spiegel magazine aanwezig is dit nummer alsnog op de kop kan drukken.
Gr Mark
            
			
									
									
						Ik weet niet of je uberhaut geabboneerd bent op één van de 3 toon aangevende karperbladen maar als dit wel het geval is zou ik deze opzeggen en lid worden van Spiegel,je hebt veel meer intressant leeswerk voor nog minder geld ook.
Maar even on topic het komt er op neer dat door de lage temperatuurs behandeling van het LT vismeel de vitamines,mineralen en aminozuren beter intakt blijven dan bij goede haringmeel maar hij zet er ook zijn vraagtekens bij of het daardoor een beter vangbaar aas is.
Dit is overigens maar een klein onderdeel van het gehele artikel wat ik iedereen kan aanraden eens goed te lezen je zal er zeker een hoop van opsteken,heb ik in ieder geval wel gedaan!
Misschien dat je op een beurs waar een stand van Spiegel magazine aanwezig is dit nummer alsnog op de kop kan drukken.
Gr Mark
- 
				berx gilbert
- Berichten: 116
- Lid geworden op: 17-11-2006 17:35
- Locatie: genk
hallo mark,
heb vandaag al een abonnement genomen op spiegel , in de hengelsportzaak hier zou men uitkijken voor eerdere nummers alsook in de dagbladkiosk
bedankt voor de tips
grt gilbert
            
			
									
									heb vandaag al een abonnement genomen op spiegel , in de hengelsportzaak hier zou men uitkijken voor eerdere nummers alsook in de dagbladkiosk
bedankt voor de tips
grt gilbert
als karpers en vrouwen niet op de stek (?) zijn kun je ze niet vangen
zeg da ik et gezeet em
						zeg da ik et gezeet em
















