PH waarden opmeten
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
Nja de titel zegt genoeg hoe meet je de PH waarde van je aas op. Ik heb mij laten vertellen dat een aas met een te hoge PHwaarde afstotelijk kan zijn. Ook heb ik ooit gelezen dat iemand de PH waarde van zijn viswater wou opmeten en zijn boilies daar op afstellen. Ik lachte toen keihard aangezien dat afhangt van diepte, stek, bodem, weertype, etc.... Dus dat kan niet.
Het feit dat hoge PHwaardes zouden afstoten daar kan ik wel inkomen, dus wat is nu een goede PHwaarde en hoe meet je die? En hoe verminder of vermeerder je die. Met boterzuur zou dat naar het schijnt lukken, ik heb hier ook nog een ander flesje uit de vogelsport dat dat ook zou moeten doen..........maar weet iemand iets meer over die PHwaarden??
adios
Joeri
Het feit dat hoge PHwaardes zouden afstoten daar kan ik wel inkomen, dus wat is nu een goede PHwaarde en hoe meet je die? En hoe verminder of vermeerder je die. Met boterzuur zou dat naar het schijnt lukken, ik heb hier ook nog een ander flesje uit de vogelsport dat dat ook zou moeten doen..........maar weet iemand iets meer over die PHwaarden??
adios
Joeri
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Ja, de pH is een waarde voor de zuurgraad van een oplossing.
Wat iets zegt over de scheikundige kennis van de boilie bakkers.
Ze hebben er de ballen verstand van. Maar dat is wat onparlementair uitgedrukt. Sorry daarvoor. Maar analytisch is het wat lastig een stabiele zuurgraad te meten als het zuur niet in een waterige oplossing zit. Wellicht is een analisten opleiding wat voor je?
Een tijdje geleden beweerde iemand de pH van boilies altijd in zijn schuurtje te meten. Hij gaf er niet een methode bij. Helaas.
Groet, Kees
Wat iets zegt over de scheikundige kennis van de boilie bakkers.
Ze hebben er de ballen verstand van. Maar dat is wat onparlementair uitgedrukt. Sorry daarvoor. Maar analytisch is het wat lastig een stabiele zuurgraad te meten als het zuur niet in een waterige oplossing zit. Wellicht is een analisten opleiding wat voor je?
Een tijdje geleden beweerde iemand de pH van boilies altijd in zijn schuurtje te meten. Hij gaf er niet een methode bij. Helaas.
Groet, Kees
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
dus kort gezegd maakt het geen bal uit?
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Pas als het zuur in (vis)water in ionen wordt opgesplits is er een pH. Helaas is er de chemisch drijvende kracht die van hoge naar lage concentratie gaat om een verschil te vereffenen en er is ongelooflijk veel water rond je boilie. Als je tijdelijk een minieme pH verandering veroorzaakt rond je voerplek, dan mag je al blij zijn. En dan is het geloof dat een karper dit minieme verschil dus kan waarnemen en daardoor een voedingsimpuls krijgt. Maar ga daarvan de pH eens meten...
Groet, Kees
Groet, Kees
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Moeten we nu echt zo ver gaan om nog een vis op de kant te krijgen,het meten van de ph,aminozuren etc etc??
Na mijn idee gaat dit toch wel iets te ver,vinden jullie niet?
Na mijn idee gaat dit toch wel iets te ver,vinden jullie niet?
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Van mij niet, Ruben. Maar dat had je natuurlijk al begrepen.
Mijn enige boodschap is om wat voorzichtig te zijn met de hoeveelheden. Zuur is nog altijd een etsende stof.
Groet, Kees
Mijn enige boodschap is om wat voorzichtig te zijn met de hoeveelheden. Zuur is nog altijd een etsende stof.
Groet, Kees
- Thomas de nieuwe
- Berichten: 745
- Lid geworden op: 08-10-2006 18:21
- Contacteer:
er scheind een bepaald papier tezijn waar je ph meer kan meten (heb ik ooit eens in de nask lessen op sgool gehoord ) moet je maar ff een bedrijf opzoeken die datsoort dingen voor schoolen maken mischien verkopen ze ook aan partiekulieren
long as i got lungs and a rod you can't stop me
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Ja, indicatorpapier om de pH van een (gebufferde) oplossing te meten.
Sinds wanneer is deeg een oplossing?
Gaat niet lukken, dus dat geld hoef je niet uit te geven.
Groet, Kees
Sinds wanneer is deeg een oplossing?
Gaat niet lukken, dus dat geld hoef je niet uit te geven.
Groet, Kees
- Thomas de nieuwe
- Berichten: 745
- Lid geworden op: 08-10-2006 18:21
- Contacteer:
Kees Ouwehand schreef:Ja, indicatorpapier om de pH van een (gebufferde) oplossing te meten.
Sinds wanneer is deeg een oplossing?
Gaat niet lukken, dus dat geld hoef je niet uit te geven.
Groet, Kees
ja sorry k ben er niet echt bij vandaag
deze dan: mischien moet je eens bij tuincentra vragen er zijn manieren op ph in de grond te meten mischien kan je dit ook toepassen op boilie deeg
long as i got lungs and a rod you can't stop me
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
en die voedingsimpuls die de karper dan krijgt, krijgt hij die bij elke phwaarde die anders is dan de gemiddelde Ph waarde van het betreffende water of moet die ph hoger/lager liggen dan het water voor een positieve impuls te krijgen?
En met welke zuren moeten we oppassen? boterzuur enzo? of ook sommige gewone ingrediënten zoals vismelen etc..?
En met welke zuren moeten we oppassen? boterzuur enzo? of ook sommige gewone ingrediënten zoals vismelen etc..?
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Pffff.
Zuur of base is welhaast oneindig oplosbaar in water, dus je kunt helemaal geen groot verschil maken met de omgeving. Behalve als je het zuur opsluit in de boilie. Maar dan neemt de karper het pas waar bij het vermalen tussen zijn keeltanden.
Zuren en basen zijn bijtende stoffen. Geen idee wat het doet met de darmwand van een karper die niet zoals ons een maag met zuur heeft. Vismeel is geen probleem.
Zuur of base is welhaast oneindig oplosbaar in water, dus je kunt helemaal geen groot verschil maken met de omgeving. Behalve als je het zuur opsluit in de boilie. Maar dan neemt de karper het pas waar bij het vermalen tussen zijn keeltanden.
Zuren en basen zijn bijtende stoffen. Geen idee wat het doet met de darmwand van een karper die niet zoals ons een maag met zuur heeft. Vismeel is geen probleem.
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
kdenk dat je bol na 1u de ph van het water aanneemt.
concentratie van de bol T.O.V. het water is te klein.
concentratie van de bol T.O.V. het water is te klein.
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
1 maal was genoeg
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
niet zo een ophefmakend onderwerp dus. Maakt allemaal niet zo veel uit dan..............ik ga bolle rolle (het is nacht dan mag dat in de keuken )
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
lol,
ik mag ook niet in de keuken.
Wat is dat toch met de moeders van tegenwoordig
hahaha
ik gebruik al altijd de garage.
ik mag ook niet in de keuken.
Wat is dat toch met de moeders van tegenwoordig
hahaha
ik gebruik al altijd de garage.
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
veel te koud nu die garage, maar zolang de mama er geen last van heeft mag het in huis........... en dat is dus nu !
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
te koud lol.
ik draai maar bollen eind feb.
en koud heb ik et nooit.
ik draai maar bollen eind feb.
en koud heb ik et nooit.
- Jilles van der Roest
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 31-01-2005 18:50
- Locatie: Lelystad/Zwolle
Kees Ouwehand schreef:Een tijdje geleden beweerde iemand de pH van boilies altijd in zijn schuurtje te meten. Hij gaf er niet een methode bij. Helaas.
Groet, Kees
Buiten de lakmoes papiertjes zijn er natuurlijk ook nog de pH-meters.
http://nl.wikipedia.org/wiki/PH-meter
- Thomas de nieuwe
- Berichten: 745
- Lid geworden op: 08-10-2006 18:21
- Contacteer:
Jilles van der Roest schreef:Kees Ouwehand schreef:Een tijdje geleden beweerde iemand de pH van boilies altijd in zijn schuurtje te meten. Hij gaf er niet een methode bij. Helaas.
Groet, Kees
Buiten de lakmoes papiertjes zijn er natuurlijk ook nog de pH-meters.
http://nl.wikipedia.org/wiki/PH-meter
als ik die wikipedia link van je moet geloven dan kan zoon ph meter ook allen maar de ph van een oplossing meten en aangezien boiliedeeg geen oplossing is heb je hier dus ook niks aan
long as i got lungs and a rod you can't stop me
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Haha, volhouders.
Nu even opletten: pH is de zuurgraad van in water opgeloste zuur of base ionen. Daar zijn indicatorpapiertjes of electrische pH meters met electroden voor ontworpen. Om de pH te meten van water met daarin opgelost zuur.
Moet je toch eens precies uitleggen wat je wilt meten?
Het gaat mij niet om het meten van de pH, maar om hetgeen waar je het van wilt meten.
Deeg is geen oplossing van zuur in water (Thomas heeft hem door. )
Dat kun je dus zo niet meten. Je mag die electrode wel in het deeg prutsen van mij. Maar vertel me eens wat je zo aan het meten bent?
Nu even opletten: pH is de zuurgraad van in water opgeloste zuur of base ionen. Daar zijn indicatorpapiertjes of electrische pH meters met electroden voor ontworpen. Om de pH te meten van water met daarin opgelost zuur.
Moet je toch eens precies uitleggen wat je wilt meten?
Het gaat mij niet om het meten van de pH, maar om hetgeen waar je het van wilt meten.
Deeg is geen oplossing van zuur in water (Thomas heeft hem door. )
Dat kun je dus zo niet meten. Je mag die electrode wel in het deeg prutsen van mij. Maar vertel me eens wat je zo aan het meten bent?
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
het vocht in je boilie?
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- Yuri Monster
- Berichten: 840
- Lid geworden op: 22-05-2006 19:52
- Locatie: papendrecht
dit is dikke onzin het enigste wat je kan doen is je eieren flavour mengsel meten voordaat dit het deeg ingaat.
het vochtpercentage van de bol kan je niet vaststellen dit wordt minder met drogen meer in de vriezer, weer minder bij drogen aan de waterkant en meer bij het vissen voeren.
en die ene kilo ph 5 bijvoorbeeld op 100 000 den kilo's water is zo verwaarloost dit gaat geen windeieren aan de dijk leggen ook niet bij 100 kilo.
het enigste wat je kan doen om de boillie te matchen aan het water waar je vist is een dag voorweken in dat water dan lijkt het ook gelijk of je bollie er al een dag ligt
het vochtpercentage van de bol kan je niet vaststellen dit wordt minder met drogen meer in de vriezer, weer minder bij drogen aan de waterkant en meer bij het vissen voeren.
en die ene kilo ph 5 bijvoorbeeld op 100 000 den kilo's water is zo verwaarloost dit gaat geen windeieren aan de dijk leggen ook niet bij 100 kilo.
het enigste wat je kan doen om de boillie te matchen aan het water waar je vist is een dag voorweken in dat water dan lijkt het ook gelijk of je bollie er al een dag ligt
Je kan de ph van een boilie meten, alleen worden als dispergeren, demi-water en komen er in voor.
Zoals Kees al noemde, een analisten opleiding
Zoals Kees al noemde, een analisten opleiding
- Jilles van der Roest
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 31-01-2005 18:50
- Locatie: Lelystad/Zwolle
Chris Gabriele schreef:Je kan de ph van een boilie meten, alleen worden als dispergeren, demi-water en komen er in voor.
Mag ik dan stellen dat je de pH kan meten van oplossingen en waterige dispersies? Want dispersies worden naar mij weten ook gewoon met oa de pH-meter gemeten...
@yuri
Is de pH van het vis water ook niet constant in schommeling en is de pH niet verschillend per plek i.v.m. de bodem gesteldheid...? Is dit dan te matchen?
Of vinden de de vissen het simpelweg vertrouwlijker omdat ze juist geen/minder singaal afgeven? (niet pH gerelateerde manier bedoel ik dan).
Verder geef je aan dat deze kleine verschillen niet veel invloed zullen hebben op de grote hoeveelheden water, maar welke additieven doen dat wel volgens jou...?! Het is toch onmogelijk om het hele water aan te spreken met een additieven die je altijd maar in een realatief kleine concentratie toevoegd?
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
@ Chris: ik heb net Spiegel ontvangen, mooi stukje dat je daar in hebt geschreven. Ben wel blij met die nieuwe vaste rubriek "AAS" aangezien ik mij hier op wil verdiepen.
@ Jilles: Idd ja.... zoals ik al zei toen ik mijn topic opende weet ik 200% zeker dat de PH afhangt van de diepte, het weer, de stek, bodemtype etc....
Die bewuste man zou het gemiddeld hebben genomen van het viswater (op een paar plekken opgemeten, dan het gemiddelde genomen = dus nog helemaal niet 100% correct) en dan zijn boilie daar op afgesteld hebben om zo weinig mogelijk contrast tussen zijn aas en het water te creeëren, daar anderen weer streven naar een lagere PHwaarde voor de karper prikkels te geven
(waar heb ik dat van die prikkels nog gelezen gisteren )
Uiteindelijk lijkt dit een beetje "eenvervanmijnbedshow", ik beschik namelijk niet over de kennis en over de middelen om de PHwaarde van een boilie op te meten ALS dat al mogelijk is (want uit de vorige antwoorden blijkt van niet)
@ Jilles: Idd ja.... zoals ik al zei toen ik mijn topic opende weet ik 200% zeker dat de PH afhangt van de diepte, het weer, de stek, bodemtype etc....
Die bewuste man zou het gemiddeld hebben genomen van het viswater (op een paar plekken opgemeten, dan het gemiddelde genomen = dus nog helemaal niet 100% correct) en dan zijn boilie daar op afgesteld hebben om zo weinig mogelijk contrast tussen zijn aas en het water te creeëren, daar anderen weer streven naar een lagere PHwaarde voor de karper prikkels te geven
(waar heb ik dat van die prikkels nog gelezen gisteren )
Uiteindelijk lijkt dit een beetje "eenvervanmijnbedshow", ik beschik namelijk niet over de kennis en over de middelen om de PHwaarde van een boilie op te meten ALS dat al mogelijk is (want uit de vorige antwoorden blijkt van niet)
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...