Zelf pop-up boilies maken .
- Jeroen Huigen
- Berichten: 393
- Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
- Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )
Kan iemand mij vertellen hoe en waarmee ik pop-up boilies maak ?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
ja
- joris Leferink
- Berichten: 837
- Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
- Locatie: Haaksbergen
Je kunt kant en klare pop-upmixen kopen en daar je flavour etc bijdoen.
Je hebt van die kurken of piepschuimenballetjes en daar draai je je mix omheen en dan heb je ook een pop-up.
En volgens mij doseren met krill helpt ook maar dat weet ik niet zeker???
Misschien dat iemand dat kan bevestigen.
Groeten Joris
Je hebt van die kurken of piepschuimenballetjes en daar draai je je mix omheen en dan heb je ook een pop-up.
En volgens mij doseren met krill helpt ook maar dat weet ik niet zeker???
Misschien dat iemand dat kan bevestigen.
Groeten Joris
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
teveel garnaalmeel in je vismeel bal.heb je ook een pop omhoog.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
gemalen kurk werkt niet goed. De reden waarom kurk drijft, is omdat het van nature lucht bevat. Hoe fijner je het maalt, meer het van die waarde verliest.
Je kunt je favoriete recept ook garen in de magnetron inderdaad. Houd er wel rekening mee dat je bolletjes dan verdubbelen in diameter. Eerst even uitproberen met een klein beetje deeg.
Als dat niet lukt dan horen we het wel...
Je kunt je favoriete recept ook garen in de magnetron inderdaad. Houd er wel rekening mee dat je bolletjes dan verdubbelen in diameter. Eerst even uitproberen met een klein beetje deeg.
Als dat niet lukt dan horen we het wel...
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
magnetron heeft mijn voorkeur omdat ik dan met mijn ijgen gemaakte ballen kan blijven vissen en voeren(vertrouwen)+vind het makkelijker dan dat geknutsel met kurk of foam
aldejekes loat goan!
- Bart van den Hurk
- Berichten: 1568
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Someren
- Contacteer:
Ondanks dat ik maar heel weinig met pop-ups vis (enkel voor snow-man), vis ik wel veel met uitgebalanceerde boilies. Deze maak ik altijd met een kurken balletje, pop up is een kwestie van je balletje een paar mm groter nemen ten opzichte van de boilie.
Gebalanceerd:
-8mm kurk voor een 15mm boilie
-10mm kurk voor een 20mm boilie
-12mm kurk voor een 25mm boilie
Pop - Up:
-10mm kurk voor een 15mm boilie
-12mm kurk voor een 20mm boilie
-14 of 16 mm kurk voor een 25mm boilie
Kan verschillen, afhankelijk van de zwaarte van je deeg natuurlijk. Om het dunne schilletje iets taaier te maken is het mogelijk om wat extra ei-albumine bij je boiliedeeg te doen. Gebruik zelf meestal de Kballetjes van ESP. Dit omdat deze een zeer grove poreuze structuur hebben en het deeg hier heel goed aan hecht.
Je kan natuurlijk ook kant en klare pop-ups dan wel gebalanceerde boilies gebruiken, maar die zijn nooit exact gelijk aan je geviste mix. Dan moet ik daarbij wel zeggen dat het een kwestie van vertrouwen is hoor, misschien dat die karper het weinig uitmaakt, maar ik maar ze toch liever zelf.
Magnetronnen vindt ik zelf stukken minder, dan tast je toch de boilie aan in mijn ogen en verliest hij veel van zijn attractiviteit. Ook willen ze dan nog wel eens een sponswerking hebben, waardoor ze veel meer vocht opnemen in een snel tempo. Tempex is in mijn ogen ongeschikt om in de boilie te draaien. Kurkpoeder is idd zoals Mitsz aangeeft ook zeker niet ideaal. Ook zijn er nog maar weinig pop-up mixen in de handel die ik voldoende vond.
Maar goed, ga eens met wat kurk aan de slag, moet lukken zou ik zeggen.
Gebalanceerd:
-8mm kurk voor een 15mm boilie
-10mm kurk voor een 20mm boilie
-12mm kurk voor een 25mm boilie
Pop - Up:
-10mm kurk voor een 15mm boilie
-12mm kurk voor een 20mm boilie
-14 of 16 mm kurk voor een 25mm boilie
Kan verschillen, afhankelijk van de zwaarte van je deeg natuurlijk. Om het dunne schilletje iets taaier te maken is het mogelijk om wat extra ei-albumine bij je boiliedeeg te doen. Gebruik zelf meestal de Kballetjes van ESP. Dit omdat deze een zeer grove poreuze structuur hebben en het deeg hier heel goed aan hecht.
Je kan natuurlijk ook kant en klare pop-ups dan wel gebalanceerde boilies gebruiken, maar die zijn nooit exact gelijk aan je geviste mix. Dan moet ik daarbij wel zeggen dat het een kwestie van vertrouwen is hoor, misschien dat die karper het weinig uitmaakt, maar ik maar ze toch liever zelf.
Magnetronnen vindt ik zelf stukken minder, dan tast je toch de boilie aan in mijn ogen en verliest hij veel van zijn attractiviteit. Ook willen ze dan nog wel eens een sponswerking hebben, waardoor ze veel meer vocht opnemen in een snel tempo. Tempex is in mijn ogen ongeschikt om in de boilie te draaien. Kurkpoeder is idd zoals Mitsz aangeeft ook zeker niet ideaal. Ook zijn er nog maar weinig pop-up mixen in de handel die ik voldoende vond.
Maar goed, ga eens met wat kurk aan de slag, moet lukken zou ik zeggen.
mvg
Bart van den Hurk
Bart van den Hurk
- Jeroen Huigen
- Berichten: 393
- Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
- Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )
Bart ; Wat is het verschil tussen gebalanceerd en pop-up ?
- Bart van den Hurk
- Berichten: 1568
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Someren
- Contacteer:
Een pop up drijft en een uitgebalanceerde boilie zinkt zeer langzaam naar de bodem. Je hebt met een UB dus bodemaas wat lichter is dan het omliggende gevoerde aas. Hierdoor schiet deze boilie sneller bij de karper naar binnen in de bek bij het opzuigen en zal de kans op inhaking groter zijn in mijn beleving.
mvg
Bart van den Hurk
Bart van den Hurk
- joris Leferink
- Berichten: 837
- Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
- Locatie: Haaksbergen
Ruben vd Worp schreef:teveel garnaalmeel in je vismeel bal.heb je ook een pop omhoog.
dat bedoelde ik ja.
Groeten Joris
- Gerard Brondijk
- Berichten: 1233
- Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
- Locatie: Friesland
- Contacteer:
Je kunt je "gewone" boilies uitboren en er foam in stopppen te koop
in de meeste hengelsport zaken of je kunt zelf popup boilies gaan draaien
hier een leuk receptje wat ik zelf wel eens heb gebruikt :
3 delen Sodium Caseïnaat
2 delen Soya Isolaat
1 deel Ei Albumine
1 deel Lactalbumine
1/3 deel fijngemalen Garnalenmeel
1 deel Tarwebloem
2 delen Rijstebloem
persoon lijk bak ik mijn boilies nooit omdat ik er niet zulke goede ervaringen mee heb maar als je dit wel van plan bent Langzaam bakken hier bedoel ik mee veel met de pan schudden en langzaam de temperatuur op bouwen
ik hoop dat je er wat aan hebt ....
Gerard Brondijk
in de meeste hengelsport zaken of je kunt zelf popup boilies gaan draaien
hier een leuk receptje wat ik zelf wel eens heb gebruikt :
3 delen Sodium Caseïnaat
2 delen Soya Isolaat
1 deel Ei Albumine
1 deel Lactalbumine
1/3 deel fijngemalen Garnalenmeel
1 deel Tarwebloem
2 delen Rijstebloem
persoon lijk bak ik mijn boilies nooit omdat ik er niet zulke goede ervaringen mee heb maar als je dit wel van plan bent Langzaam bakken hier bedoel ik mee veel met de pan schudden en langzaam de temperatuur op bouwen
ik hoop dat je er wat aan hebt ....
Gerard Brondijk
KSN