Welke uitharder?
- remco de koster
- Berichten: 1034
- Lid geworden op: 03-04-2006 11:11
als een karperbij een voerstek aankomt denkt die echt niet bij zichzelf hier zitten te veel koolhydraten in ik zwem maar door.Dat merkt die pas als die gaat eten ervan en dan moet hij eerst nog een paar handen eten want na 1 boilie merkt die dat nog niet hoor
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Sterker nog Remco, een karper kan helemaal niet denken
Hans Brinkel schreef:Als je nu (december) nog boillies moet gaan maken, en je wilt ze geheel luchtdrogen om ze buiten de vriezer te kunnen bewaren.
Moet je wel perfecte droog conditities hebben, momenteel is het toch wel vochtig en koud
Tenzij jij de mazzel hebt binnenshuis op kamertemperatuur langdurig te kunnen drogen met behulp van een ventilator of iets dergelijks
gr
Hans
vandaag nog ondervonden
er zat meer vocht in de garage dan in de boilie's
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Tja Jacco...risico van het vak he ...ik heb mijn lesje ook wel geleerd afgelopen winter
Was het nog wat afgelopen weekend?
Was het nog wat afgelopen weekend?
ehh
jaha 't was leerzaam en gezellig
met 2 coleman branders aan in de tent
geen teken van vis gezien iig,dus lekker geslapen
jaha 't was leerzaam en gezellig
met 2 coleman branders aan in de tent
geen teken van vis gezien iig,dus lekker geslapen
- beumer marc
- Berichten: 71
- Lid geworden op: 30-06-2002 02:00
- Locatie: limburg
[quote="Aart Lokhorst"]Sterker nog Remco, een karper kan helemaal niet denken [/quote]
hoe wee jij dat aart ??
in uw vorig leven een karper geweest
hoe wee jij dat aart ??
in uw vorig leven een karper geweest
wie het kleine niet eert is het .....................
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
beumer marc schreef:Aart Lokhorst schreef:Sterker nog Remco, een karper kan helemaal niet denken
hoe wee jij dat aart ??
in uw vorig leven een karper geweest
Vast niet marc, Aart kan dan ook geen onderscheid maken tussen koolhydr en eiwitten.
Iets wat een karper op termijn wel zou kunnen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Is heel simpel Marc, de karper mist de daarvoor nodige hersenen...
- beumer marc
- Berichten: 71
- Lid geworden op: 30-06-2002 02:00
- Locatie: limburg
heeft een karper geen geheugen van 3 seconden
waar zou de karper voor kiezen
een voerplek van boillis met met de nodige koolhydraten en eiwitten
of een grote mosselbank ??????????
waar zou de karper voor kiezen
een voerplek van boillis met met de nodige koolhydraten en eiwitten
of een grote mosselbank ??????????
wie het kleine niet eert is het .....................
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Waar zou de karper het minst voor hoeven te doen om aan zijn portie vreten te komen?
Juist ja.
gr Harnold
Juist ja.
gr Harnold
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 01-12-2006 23:55
- Locatie: Zandbergen
Een goede uitharder zijn lijnzaadkruimels(vers grof gemalen lijnzaad) ,lekker goedkoop en makkelijk verkrijgbaar en komt goed tot zijn recht bij 30-50gr per kg MET DANK AAN DE DUNNE LIJN VAN BAATSKE
Ook rijstmeel is een prima uitharder 100gr per kg mix=keihard
Combinatie van beiden en ventilator=zo hard als flipperkastbal
Nu nog even aanstippen aan chris gabrielle zijn mening en hoop moest ik het verkeerd voor hebben iemand mijn stelling kan weerleggen
De soyaboon word altijd in 5 verschillende stappen van verhitting verwerkt,anders is hij gewoon niet bruikbaar voor onze doeleinden heb ik mij laten wijsmaken door mijn contactpersoon van 1 van de 3 bedrijven in belgië die soyameel produceren.
Indien we deze "getoaste" soyabonen verder gaan verwerken word deze eerst geplet en dan vermalen, krijgen we vet soyameel in diverse vormen van structuur
Wanneer na verhitting de olie uit de soyaboon word geperst en verder vermalen krijgen we ontvet soaym. of bloem
Rap weer voorjaar aub
Ook rijstmeel is een prima uitharder 100gr per kg mix=keihard
Combinatie van beiden en ventilator=zo hard als flipperkastbal
Nu nog even aanstippen aan chris gabrielle zijn mening en hoop moest ik het verkeerd voor hebben iemand mijn stelling kan weerleggen
De soyaboon word altijd in 5 verschillende stappen van verhitting verwerkt,anders is hij gewoon niet bruikbaar voor onze doeleinden heb ik mij laten wijsmaken door mijn contactpersoon van 1 van de 3 bedrijven in belgië die soyameel produceren.
Indien we deze "getoaste" soyabonen verder gaan verwerken word deze eerst geplet en dan vermalen, krijgen we vet soyameel in diverse vormen van structuur
Wanneer na verhitting de olie uit de soyaboon word geperst en verder vermalen krijgen we ontvet soaym. of bloem
Rap weer voorjaar aub
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Dat drogen van die bollen kan ook in een wasdroger als het echt moet. Niet té heet en lekker laten draaien. Kun je ze na een paar uur drogen 12 maanden bewaren
Dat gezeur over getoaste soja heb ik net de hele avond gedaan...ff geen puf meer voor.
De olie wordt niet geextraheerd door hitte, maar een oplosmiddel..
groetjes Mitsz
Dat gezeur over getoaste soja heb ik net de hele avond gedaan...ff geen puf meer voor.
De olie wordt niet geextraheerd door hitte, maar een oplosmiddel..
groetjes Mitsz
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
Wel wel wel, nu ken ik wel enkele uitharders ja
Toch nog enkele vragen na het doornemen van alle posts:
1) Zorgt eipoeder en ei-kristal granulaat net als ei-albumine ervoor dat de vitamienen verloren gaan?
2) Is Red Cell eigenlijk wel in poedervrom verkrijgbaar? Klopt het dat dit product op termijn zelfs verslavend voor de karper gaat werken? Klopt het dat bij grotere hoeveelheden van dit product zeg maar 10% Dat men geen schrik moet hebben voor een te dikke buitenmantel en een degradering van de vitamientjes?
3) Is het zo dat er echt veel verdwijnt uit je boilie na het luchtdrogen (de droogkast zal mama nie leuk vinden Mitz). Zoja, zijn dit dan enkel de vloeistoffen of ook poederattractoren? en hoe kan dit? wat erin zit zit er toch in niet?
groeten
Joeri
Ben nu weer "wiskunde voor bedrijfseconomen" blokken for fuck sake
Toch nog enkele vragen na het doornemen van alle posts:
1) Zorgt eipoeder en ei-kristal granulaat net als ei-albumine ervoor dat de vitamienen verloren gaan?
2) Is Red Cell eigenlijk wel in poedervrom verkrijgbaar? Klopt het dat dit product op termijn zelfs verslavend voor de karper gaat werken? Klopt het dat bij grotere hoeveelheden van dit product zeg maar 10% Dat men geen schrik moet hebben voor een te dikke buitenmantel en een degradering van de vitamientjes?
3) Is het zo dat er echt veel verdwijnt uit je boilie na het luchtdrogen (de droogkast zal mama nie leuk vinden Mitz). Zoja, zijn dit dan enkel de vloeistoffen of ook poederattractoren? en hoe kan dit? wat erin zit zit er toch in niet?
groeten
Joeri
Ben nu weer "wiskunde voor bedrijfseconomen" blokken for fuck sake
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ha Lekker dit
één
ei-albumine heeft -zoals eerder beschreven- een trypsine remmende werking. Trypsine is dus het enzym dat in de eiwithuishouding verantwoordelijk is voor de vertering. Indien die is verstoord, dan gebeuren er allerlei zaken die niet positief zijn voor de vertering van ons bolleke.
Ter geruststelling kan ik u melden, dat karpers "van Gend en Loos"ladingen trypsine aanmaken, dus dat is niet echt een probleem.
Ga echter niet naar de tien procent, want dan krijg je die problemen weer wel. Tot 8 procent gaat prima. Daarboven heb ik slechte ervaringen.
twee
Het maakt niet veel uit wat er verslavend werkt bij een karper, als ze bij overmatige gretigheid toch staaeds weer op het droge belanden... Red Cell is prima spul en kan vangen als de brandweer, maar zodra het verslavend zou gaan werken, zit je op een zéér klein circuit (water) te vissen, en zal de glorie zich onherroepelijk tegen je keren.
Een wondermiddel vind ik het niet, maar het vangt zeer zekers erg leuk.
Is in poedervorm verkrijgbaar ja.
drie
Er verdwijnt inderdaad wel wat uit je bollen door lang te drogen, maar uiteindelijk valt dat wel mee. Ter info wil ik wel even vermelden, dat diverse gedroogde kruiden/groente zeer hoog staan genoteerd in de vitamine top tien.
Boilies maken is consessies doen en als ik moet, dan droog ik mijn boilies ook, totdat ze houdbaar zijn.
Duurt een week of twee.
Na het drogen echter regelmatig blijven luchten of bewaren in kartonnen dozen.
mvg Mitsz
één
ei-albumine heeft -zoals eerder beschreven- een trypsine remmende werking. Trypsine is dus het enzym dat in de eiwithuishouding verantwoordelijk is voor de vertering. Indien die is verstoord, dan gebeuren er allerlei zaken die niet positief zijn voor de vertering van ons bolleke.
Ter geruststelling kan ik u melden, dat karpers "van Gend en Loos"ladingen trypsine aanmaken, dus dat is niet echt een probleem.
Ga echter niet naar de tien procent, want dan krijg je die problemen weer wel. Tot 8 procent gaat prima. Daarboven heb ik slechte ervaringen.
twee
Het maakt niet veel uit wat er verslavend werkt bij een karper, als ze bij overmatige gretigheid toch staaeds weer op het droge belanden... Red Cell is prima spul en kan vangen als de brandweer, maar zodra het verslavend zou gaan werken, zit je op een zéér klein circuit (water) te vissen, en zal de glorie zich onherroepelijk tegen je keren.
Een wondermiddel vind ik het niet, maar het vangt zeer zekers erg leuk.
Is in poedervorm verkrijgbaar ja.
drie
Er verdwijnt inderdaad wel wat uit je bollen door lang te drogen, maar uiteindelijk valt dat wel mee. Ter info wil ik wel even vermelden, dat diverse gedroogde kruiden/groente zeer hoog staan genoteerd in de vitamine top tien.
Boilies maken is consessies doen en als ik moet, dan droog ik mijn boilies ook, totdat ze houdbaar zijn.
Duurt een week of twee.
Na het drogen echter regelmatig blijven luchten of bewaren in kartonnen dozen.
mvg Mitsz
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
boeit me meer dan die wiskunde
Nog eventjes dit, heeft eipoeder en ei-kristal granulaat dan dezelfde "negatieve" werking op het aas als ei-albumine.
ennuh die top 10 wil je zeker niet delen neen
Nog eventjes dit, heeft eipoeder en ei-kristal granulaat dan dezelfde "negatieve" werking op het aas als ei-albumine.
ennuh die top 10 wil je zeker niet delen neen
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Geen kruiden je bollen verwerken Joeri. Dat kan pas echt schadelijk zijn. Specerijen is wat anders en dan moet je ook weten wat je doet. Heeft overigens niet veel meerwaarde, dus die top tien laten we maar even voor wat het is.
Vitamientjes kun je halen uit bv biergist etc (B)
Alle eiproducten, evenals diverse plantaardige producten hebben die nadelige eigenschap. Maak je er echter niet te sappel om, want meestal gaat het prima. Niet overdrijven is in dit geval het motto.
Vitamientjes kun je halen uit bv biergist etc (B)
Alle eiproducten, evenals diverse plantaardige producten hebben die nadelige eigenschap. Maak je er echter niet te sappel om, want meestal gaat het prima. Niet overdrijven is in dit geval het motto.
-
- Berichten: 46
- Lid geworden op: 30-11-2006 20:05
- Locatie: Nw Pekela
- Contacteer:
youri,
Wat jij zoekt is een uitharder die ook zeer sterk bind, want de ingredienten die jij gebruikt binden niet dus kun je er ook geen bollen van draaien. Dus nogmaals in volgorde van binding, en hardheid: bloedplasma, eialbumine, gelijke delen tarwe gluten & sodiumcaseinaat,heeleipoeder.
Mitsz,
Specerijen hebben niet veel meerwaarde.Wat bedoel je daar mee, dat je ze net zo goed eruit kan laten.(fenugrec, paprika,anijs, peper,etc)
Wat jij zoekt is een uitharder die ook zeer sterk bind, want de ingredienten die jij gebruikt binden niet dus kun je er ook geen bollen van draaien. Dus nogmaals in volgorde van binding, en hardheid: bloedplasma, eialbumine, gelijke delen tarwe gluten & sodiumcaseinaat,heeleipoeder.
Mitsz,
Specerijen hebben niet veel meerwaarde.Wat bedoel je daar mee, dat je ze net zo goed eruit kan laten.(fenugrec, paprika,anijs, peper,etc)
Laatst gewijzigd door Ernesto Kamminga op 13-12-2006 09:46, 1 keer totaal gewijzigd.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
lactalbumine, maples gemalen...
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
Nu rollen zal ie wel doen denk ik... Maar in alle geval bedankt voor die lijst met uitharders en binders. Maar zoalsik al zo vaak gezegd heb zit er wel meer in dan enkel vismeel hé. In een ver verleden viste ik met de vaste stok op karper, ik viste graag met deeg, ja deeg was mijn ding in alles smaken en kleuren. Ik nam karperkorrels, een koffiemolen, een vork en een ei... en zelfs dat rolde. Thanks Ernesto
Zeg eens Mitz, hoe zit dat met die kruiden? waarom is dat slecht in je mix?
En zeg nog eens Mitz hoe zit dat met producten als leverpoeder en L030 wat devrewerking ervan in een mix betrefd?
Dat biergist lijkt mij wel een goedkoper alternatief voor de vitamientjes. Ik ga eerst proberen wat het geeft met die Spirulina, omdat ik dit nu éénmaal "relatief" goedkoop kan krijgen. Maar in Spirulina zal wel veeeel meer ziten dan in biergist niet?
Dus als alles van eiporducten die negatieve eigenschap bezit, dan komt het er gewoon op aan of je de moeite wilt doen om eieren te breken of als je een luize zak als ik ben die dat liever niet doet? Theoretisch gezien zou ik dus mijn boilies kunnen aanmaken met Red Cell en water? Zou wel leuk zijn, is heel wat anders dan dat ze hier gewend zijn.
Zeg eens Mitz, hoe zit dat met die kruiden? waarom is dat slecht in je mix?
En zeg nog eens Mitz hoe zit dat met producten als leverpoeder en L030 wat devrewerking ervan in een mix betrefd?
Dat biergist lijkt mij wel een goedkoper alternatief voor de vitamientjes. Ik ga eerst proberen wat het geeft met die Spirulina, omdat ik dit nu éénmaal "relatief" goedkoop kan krijgen. Maar in Spirulina zal wel veeeel meer ziten dan in biergist niet?
Dus als alles van eiporducten die negatieve eigenschap bezit, dan komt het er gewoon op aan of je de moeite wilt doen om eieren te breken of als je een luize zak als ik ben die dat liever niet doet? Theoretisch gezien zou ik dus mijn boilies kunnen aanmaken met Red Cell en water? Zou wel leuk zijn, is heel wat anders dan dat ze hier gewend zijn.
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
dat red cell spul is dat dat wat verkrijgbaar is bij de paardendrogist of is dit helemaal iets anders dan het spul dat wat in boilies verwerkt word?
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
dat is de vloeibare versie bij de paardendrogist, had ik ook al gezien
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
en die redcell gaat u mix laten uitharden ik betwijfel het ze
maar ik kan mis zijn volgens mij moet je gedroogd bloedeiwit hebben om een mix te laten uitharden
zo wie zo moet ge toch eens wat binders gaan toevoegen aan u mix want die gaat voor geen klote rollen
10 procent tarwebloem gaat dit zeker niet opvangen
maar ik kan mis zijn volgens mij moet je gedroogd bloedeiwit hebben om een mix te laten uitharden
zo wie zo moet ge toch eens wat binders gaan toevoegen aan u mix want die gaat voor geen klote rollen
10 procent tarwebloem gaat dit zeker niet opvangen
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
Erwin, voooooor de duizendste maal bestaat die mix niet puur uit vismelen en jahahahahaaaa hij gaat rollen
Man gij zijt iets moeilijk
ennuh die vloeibare Red Cell gaat mijn mix niet binden, ik zeg gewoon ter informatie dat de Red Cell bij de drogist vloeibaar is, je hebt idd poedervorm nodig
Man gij zijt iets moeilijk
ennuh die vloeibare Red Cell gaat mijn mix niet binden, ik zeg gewoon ter informatie dat de Red Cell bij de drogist vloeibaar is, je hebt idd poedervorm nodig
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ernesto Kamminga schreef:youri,
Wat jij zoekt is een uitharder die ook zeer sterk bind, want de ingredienten die jij gebruikt binden niet dus kun je er ook geen bollen van draaien. Dus nogmaals in volgorde van binding, en hardheid: bloedplasma, eialbumine, gelijke delen tarwe gluten & sodiumcaseinaat,heeleipoeder.
Mitsz,
Specerijen hebben niet veel meerwaarde.Wat bedoel je daar mee, dat je ze net zo goed eruit kan laten.(fenugrec, paprika,anijs, peper,etc)
Ik doelde hier op de kruiden en niet de specerijen, die ablsoluut een meerwaarde kunnen zijn. Wel een beetje gedoseerd gifmengen bitte...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
joeri onkelinx schreef:Nu rollen zal ie wel doen denk ik... Maar in alle geval bedankt voor die lijst met uitharders en binders. Maar zoalsik al zo vaak gezegd heb zit er wel meer in dan enkel vismeel hé. In een ver verleden viste ik met de vaste stok op karper, ik viste graag met deeg, ja deeg was mijn ding in alles smaken en kleuren. Ik nam karperkorrels, een koffiemolen, een vork en een ei... en zelfs dat rolde. Thanks Ernesto
Zeg eens Mitz, hoe zit dat met die kruiden? waarom is dat slecht in je mix?
En zeg nog eens Mitz hoe zit dat met producten als leverpoeder en L030 wat devrewerking ervan in een mix betrefd?
Dat biergist lijkt mij wel een goedkoper alternatief voor de vitamientjes. Ik ga eerst proberen wat het geeft met die Spirulina, omdat ik dit nu éénmaal "relatief" goedkoop kan krijgen. Maar in Spirulina zal wel veeeel meer ziten dan in biergist niet?
Dus als alles van eiporducten die negatieve eigenschap bezit, dan komt het er gewoon op aan of je de moeite wilt doen om eieren te breken of als je een luize zak als ik ben die dat liever niet doet? Theoretisch gezien zou ik dus mijn boilies kunnen aanmaken met Red Cell en water? Zou wel leuk zijn, is heel wat anders dan dat ze hier gewend zijn.
Beste Joeri,
die extracten hebben allemaal zo'n beetje hun eigen "gebruiksaanwijzing". Als je een specifiek product op t oog hebt, laat het dan even weten. Het gebruik van eipoeder/ albumine is zeker geen probleem, maar overdrijf het niet. Indien je het combineert met heamoglobine en gluten wordt je bol mooi hard.
Spirulina heeft andere kwaliteiten als biergist. Kiezen mag
groetjes Mitsz