Boilies wéér invriezen


Gebruikersavatar
Bas Bakker
Berichten: 1598
Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

12-12-2006 15:08

Jan Ramp schreef:Je bevriest de bacteriën. Ze gaan hier niet dood van. Zodra je boilie weer een lekker temperatuur van een graad of 15 heeft gaan ze weer lekker door met vermenigvuldigen


en dat houdt dus in dat zolang ze in de vriezer liggen niet bederven?
Gebruikersavatar
Jan Ramp
Berichten: 118
Lid geworden op: 20-03-2005 21:45
Locatie: Hoofddorp

12-12-2006 15:33

Klopt.
Gebruikersavatar
Bas Bakker
Berichten: 1598
Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

12-12-2006 15:59

Ok!

Dus er is sprake van stoppen i.p.v. vertragen.

Of zit ik dan mis.
Gebruikersavatar
Jan Ramp
Berichten: 118
Lid geworden op: 20-03-2005 21:45
Locatie: Hoofddorp

12-12-2006 17:39

Voor de tijd dat je ze in de vriezer bewaard wel. Het blijft echter vertragen van het bedervings proces.
Gebruikersavatar
Bas Bakker
Berichten: 1598
Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

12-12-2006 18:54

Jan Ramp schreef:Voor de tijd dat je ze in de vriezer bewaard wel. Het blijft echter vertragen van het bedervings proces.


Dat is waar!

Bedankt voor de nuttige informatie. Ik ben weer wat wijzer.
Gebruikersavatar
Jan Ramp
Berichten: 118
Lid geworden op: 20-03-2005 21:45
Locatie: Hoofddorp

12-12-2006 19:25

your welcome :D
pascal waltenier
Berichten: 5
Lid geworden op: 01-12-2006 23:55
Locatie: Zandbergen

12-12-2006 20:52

We spreken pas over diepgevrozen vanaf een tepratuur van minimum -18graden.
Wanneer je dit in acht houd kan je boilies zeker een jaar ingevrozen houden "zonder" dat de kwaliteit er eigenlijk noemenswaardig op achteruit gaat.
Zelf bewaar ik ze zeker nooit langer dan een jaar en dit op een vaste tempratuur van -30graden
Ik doe dit ook met mijn vlees dat ik in grote hoeveelheid aankoop en merk nooit een verschil in smaak of in kwaliteit
Gebruikersavatar
Bas Bakker
Berichten: 1598
Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

12-12-2006 21:56

Ik zal de temparatuur eens op meten van onze vrieskist. Denk dat hij de -10 haalt.

Waar het mij om gaat is dat ik mijn bolle kan maken voor komend seizoen.

Een paar maanden kan altijd wel, maar ik was vooral geinteresseerd op de langere termijn (lees: 6 maanden).

Een jaar lang zal ik ze niet bewaren dan liggen ze bij mij al lang en breed in het water ;)
pascal waltenier
Berichten: 5
Lid geworden op: 01-12-2006 23:55
Locatie: Zandbergen

12-12-2006 22:26

Bij mij ook niet begin maart gaat er na 4/5dagen hard labeur een 600kg in de kist en ten laatste in november(meestal word er toch nog wat bijgerold voor het buitenland) is alles wel leeg.
Toch lijkt het mij het veiligste om er toch enkele graadjes harder aan te vriezen,zo ben je zeker.
Nog een tip die ik zou willen meegeven is alle 3 dagen indien mogelijk te controlleren of de motor het nog doet omdat een boilievriezer meestal niet van de nieuwste is en ik kan u garanderen dat uwen tikker 2x sneller slaat als je merkt dat alles aan het ontdooien is
Gebruikersavatar
Bas Bakker
Berichten: 1598
Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

13-12-2006 09:22

Bedankt voor de tip!

Ik ga sowieso nog een extra vriezer aanschaffen voor mijn bulk.

600 kg zal er voor mij niet inzitten ;)
Bart Raven
Berichten: 14
Lid geworden op: 16-05-2007 16:35
Locatie: Hilversum

16-05-2007 17:25

hallo,

ik vries mijn boilies ook altijd terug in als ik nog over heb, nooit problemen mee gehad, alleen zorg ik meestal wel dat ik de opnieuw ingevroren boilies wel weer als eerste gebruik voor het voeren. het beste is nog altijd om je zelfgemaakte knikkers na het drogen eerst in te vriezen en daarna te vacumeren(ik weet dat niet iedereen dat kan maar misschien kan de plaatselijke slager je helpen! die heeft meestal een vacumeer machine, lol) reden hiervan is dat als je de boilies eerst vacumeert en daarna invriest, je gebarsten boilies krijgt, door het vacumeren van de zachte boilies trekken de balletjes in een grote plastic zak samen en barsten ze, daarom eerst invriezen!! doordat je de boilies vacumeert zullen ze ook langer goed blijven, maar opnieuw invriezen is volgens mij dus geen probleem, verder wou ik nog even kwijt dat ik ook mensen gezien heb die op beschimmelde boilies gewoon een vis vingen!!

groeten Bart Raven
Persoonlijk record: 39 pond, 1 meter 2
matthijs den Dunnen
Berichten: 996
Lid geworden op: 16-08-2006 15:37
Locatie: Hoog-blokland

16-05-2007 22:51

DUS????
onderwater ook? :o
Jan Peter Teerling

17-05-2007 12:56

[quote="pascal waltenier"]Bij mij ook niet begin maart gaat er na 4/5dagen hard labeur een 600kg in de kist

Ben ik benieuwd welke vrieskist 600kg boilie's kan bevatten...Dat word eerder een vriescel.