staat eierloze eddy in de schaduw van de dunne lijn of ..of.
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
hier ben ik nu weer niet mee akkoord want ge hebt een tijdje uwe kop laten gek maken door een amsterdamse boiliefrabrikant
maar no hard feelings inderdaad maat
maar no hard feelings inderdaad maat
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
bwa ja, dat geef ik toe en ik ga die producten ook nog verwerken in mijn boilies ook. Als ik mij niet vergis was uw interesse even groot als ik uw topics hier bekijk
maaaaaar we dwalen af
maaaaaar we dwalen af
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
vandaar de interesse he
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
ik begrijp alleen niet waar je naar opzoek bent jouri
neem nu de solution van mitsz,een prima bol (volgens vele)
ik heb er 40kg van gehad en geen klote mee gevangen
zegt dat iets van het aas of van mij?
als er veel mensen mee vissen,worden er automatisch meer vissen mee gevangen
ligt dat aan het aas,of aan het aantal vissers?
mijn bol vist bijna niemand mee ,maar vangt ook goed
of aasje nr 1 dan beter is als 2 is dan nog niet bewezen
en zal ook nooit bewezen worden
je hebt slecht aas,goed aas,en top aas
gebruik je de juiste ingrediënten heb je al snel een goed aas
de visser bepaalt of het een topper is
neem nu de solution van mitsz,een prima bol (volgens vele)
ik heb er 40kg van gehad en geen klote mee gevangen
zegt dat iets van het aas of van mij?
als er veel mensen mee vissen,worden er automatisch meer vissen mee gevangen
ligt dat aan het aas,of aan het aantal vissers?
mijn bol vist bijna niemand mee ,maar vangt ook goed
of aasje nr 1 dan beter is als 2 is dan nog niet bewezen
en zal ook nooit bewezen worden
je hebt slecht aas,goed aas,en top aas
gebruik je de juiste ingrediënten heb je al snel een goed aas
de visser bepaalt of het een topper is
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
ik ben gewoon op zoek naar wat anders. De concurrentie is hier groot aan het water, waardoor anders dan anderen doen al moeilijk wordt, daarom dus.
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
-
- Berichten: 607
- Lid geworden op: 28-08-2006 22:19
- Locatie: Ede
Joeri
Dan kan je toch het beste zelfdraaien, dan heb je geheid ander aas dan anderen.
Of verbruik jij tientallen kilo's per week ??
met licht-voerende groet
HPE
Dan kan je toch het beste zelfdraaien, dan heb je geheid ander aas dan anderen.
Of verbruik jij tientallen kilo's per week ??
met licht-voerende groet
HPE
It ain't no fun, to be the hunted one!!!
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
ik ben een zelfroller
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- Daniel Legrand
- Berichten: 459
- Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
jacco noordermeer schreef:ik begrijp alleen niet waar je naar opzoek bent jouri
neem nu de solution van mitsz,een prima bol (volgens vele)
ik heb er 40kg van gehad en geen klote mee gevangen
zegt dat iets van het aas of van mij?
als er veel mensen mee vissen,worden er automatisch meer vissen mee gevangen
ligt dat aan het aas,of aan het aantal vissers?
mijn bol vist bijna niemand mee ,maar vangt ook goed
of aasje nr 1 dan beter is als 2 is dan nog niet bewezen
en zal ook nooit bewezen worden
je hebt slecht aas,goed aas,en top aas
gebruik je de juiste ingrediënten heb je al snel een goed aas
de visser bepaalt of het een topper is
GVD man !!
Jacco je bent wel op dreef LOL.
Maar ik ben het wederom met je eens.
An Egg Is A Egg, Vloebaar, Poeder of hoe dan ook.
Zodra je Ei Poeder aanmaakt met water heb je weer gewoon heel ei.
De Groot producenten geven het zelfs aan op de bulkzakken hoeveel water bij poeder om weer normaal identiek ei te krijgen.,
Greetz
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
Nu ja, sommige mensen mag je geven wat je wil, die krijgen het toch voor elkaar om niks te vangen.
Volgens mij heeft Jacco 100 % gelijk, als je met goeie en vooral verse spullen werkt kom je mits een beetje goed verstand al snel tot een goede bol. Als je dat dan nog weet te benutten en op de juiste stekken gaat vissen dan heb je het ultieme aas gemaakt, zo simpel is het... Vissers zijn al sinds jaar en dag op zoek naar het ultieme vis vangend goedje en men heeft 't tot op heden nog steeds niet gevonden... Naar mijn mening is het veel belangrijker om je aas naargelang de omstandigheden aan te passen, niet ieder aas heeft dezelfde eigenschappen.
Mvg
Peter
Volgens mij heeft Jacco 100 % gelijk, als je met goeie en vooral verse spullen werkt kom je mits een beetje goed verstand al snel tot een goede bol. Als je dat dan nog weet te benutten en op de juiste stekken gaat vissen dan heb je het ultieme aas gemaakt, zo simpel is het... Vissers zijn al sinds jaar en dag op zoek naar het ultieme vis vangend goedje en men heeft 't tot op heden nog steeds niet gevonden... Naar mijn mening is het veel belangrijker om je aas naargelang de omstandigheden aan te passen, niet ieder aas heeft dezelfde eigenschappen.
Mvg
Peter
Daniel Legrand schreef:jacco noordermeer schreef:ik begrijp alleen niet waar je naar opzoek bent jouri
neem nu de solution van mitsz,een prima bol (volgens vele)
ik heb er 40kg van gehad en geen klote mee gevangen
zegt dat iets van het aas of van mij?
als er veel mensen mee vissen,worden er automatisch meer vissen mee gevangen
ligt dat aan het aas,of aan het aantal vissers?
mijn bol vist bijna niemand mee ,maar vangt ook goed
of aasje nr 1 dan beter is als 2 is dan nog niet bewezen
en zal ook nooit bewezen worden
je hebt slecht aas,goed aas,en top aas
gebruik je de juiste ingrediënten heb je al snel een goed aas
de visser bepaalt of het een topper is
GVD man !!
Jacco je bent wel op dreef LOL.
Maar ik ben het wederom met je eens.
An Egg Is A Egg, Vloebaar, Poeder of hoe dan ook.
Zodra je Ei Poeder aanmaakt met water heb je weer gewoon heel ei.
De Groot producenten geven het zelfs aan op de bulkzakken hoeveel water bij poeder om weer normaal identiek ei te krijgen.,
Greetz
klopt daan!
alleen ga ik niemand vertellen hoeveel en hoe ik het doe
handje schudden dan maar
- Maik van de Camp
- Berichten: 595
- Lid geworden op: 21-04-2005 21:26
- Locatie: Noord-Brabant
Natuurlijk moet je je aas op een goede plaats inzetten. Anders kan ik mijn bollen net zo goed in het prutslootje pleuren. Maar ik ben er zeker van overtuigd dat sommige ingredienten het verschil kunnen maken, tussen blanken en vangen. Vooral qua natuurlijke attractie, met een voerbol. En op dat punt kan ik nog veel winnen op de concurentie met hun mierzoete crapboilie. hahahahahha ttb
Carpe Diem...!
Boilies met vers ei zullen mijn inziens eerder bederven dan gemaakt met ei-poeder.
Met ei-poeder kan je schoner werken en minder kans op na besmetting van rottige bacterien.
Met ei-poeder en water zal je nooit weer een identiek vers ei krijgen, de eigenschappen zijn oa veranderd.
Waarom zou een chinees restaurant klooien met verse eieren als de Foe Young Hai ook gemaakt kan worden met ei-poeder
Verschil in vangsten tussen verse eieren versus ei-poeder heb ik nooit kunnen merken.
Jacco, bedankt voor de opmerking over de type fout
Maar mee eens dat water bij ei poeder nooit identiek zal overeenkomen met verse eieren?
gr Chris Gabriele.
Met ei-poeder kan je schoner werken en minder kans op na besmetting van rottige bacterien.
Met ei-poeder en water zal je nooit weer een identiek vers ei krijgen, de eigenschappen zijn oa veranderd.
Waarom zou een chinees restaurant klooien met verse eieren als de Foe Young Hai ook gemaakt kan worden met ei-poeder
Verschil in vangsten tussen verse eieren versus ei-poeder heb ik nooit kunnen merken.
Jacco, bedankt voor de opmerking over de type fout
Maar mee eens dat water bij ei poeder nooit identiek zal overeenkomen met verse eieren?
gr Chris Gabriele.
Laatst gewijzigd door Chris Gabriele op 29-11-2006 18:43, 1 keer totaal gewijzigd.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Erwin,
Typische winteringrediënten zijn voor mij;
Trouvit,
Pre digested vismeel,
Trassi,
Tarwe kiemen,
Getoaste Sojameel.
En ei.
Geen eipoeder omdat de gangbare bacterieële werking bijna teniet gedaan is door het verhittingsproces, voedingtechnisch is eipoeder minder in waarde.
Wel makkelijker in gebruik, maar dan heb je het ook wel gehad met de meeste poedervormen.
Natuurproducten "werken" beter.
Typische winteringrediënten zijn voor mij;
Trouvit,
Pre digested vismeel,
Trassi,
Tarwe kiemen,
Getoaste Sojameel.
En ei.
Geen eipoeder omdat de gangbare bacterieële werking bijna teniet gedaan is door het verhittingsproces, voedingtechnisch is eipoeder minder in waarde.
Wel makkelijker in gebruik, maar dan heb je het ook wel gehad met de meeste poedervormen.
Natuurproducten "werken" beter.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
thx henk
hoeveel procent vismeel ga je dan en hoe deel je die vismelen in
en hoeveel procent tarwekiemen voeg je dan toe
hoeveel procent vismeel ga je dan en hoe deel je die vismelen in
en hoeveel procent tarwekiemen voeg je dan toe
[quote="Henk ter Maat"]Erwin,
Typische winteringrediënten zijn voor mij;
Trouvit,
Pre digested vismeel,
Trassi,
Tarwe kiemen,
Getoaste Sojameel.
En ei.
Geen eipoeder omdat de gangbare bacterieële werking bijna teniet gedaan is door het verhittingsproces, voedingtechnisch is eipoeder minder in waarde.
Wel makkelijker in gebruik, maar dan heb je het ook wel gehad met de meeste poedervormen.
Natuurproducten "werken" beter.[/quote]
dat laatste stukje henk
geef daar eens een verklaring voor
en voeding technisch is ei pdr gelijk aan vers ei henk
alleen is het ,zegmaar wat sterieler geworden
Typische winteringrediënten zijn voor mij;
Trouvit,
Pre digested vismeel,
Trassi,
Tarwe kiemen,
Getoaste Sojameel.
En ei.
Geen eipoeder omdat de gangbare bacterieële werking bijna teniet gedaan is door het verhittingsproces, voedingtechnisch is eipoeder minder in waarde.
Wel makkelijker in gebruik, maar dan heb je het ook wel gehad met de meeste poedervormen.
Natuurproducten "werken" beter.[/quote]
dat laatste stukje henk
geef daar eens een verklaring voor
en voeding technisch is ei pdr gelijk aan vers ei henk
alleen is het ,zegmaar wat sterieler geworden
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Jacco,
Jij geeft het antwoord zelf al, dus lees dat eerst effe.
Sterieler, minder biologisch actief, bacterieel koud gemaakt en bijna waardeloos, het schimmelt niet en rot ook niet..
Wanneer jij enkel geraffineerde en steriele poedertjes eet, ben je spoedig uitgegeten.
Erwin,
30% Vismeel/trouvit (fifty/fifty).
5% Trassi.
Ongeveer 3% Tarwekiemen.
Jij geeft het antwoord zelf al, dus lees dat eerst effe.
Sterieler, minder biologisch actief, bacterieel koud gemaakt en bijna waardeloos, het schimmelt niet en rot ook niet..
Wanneer jij enkel geraffineerde en steriele poedertjes eet, ben je spoedig uitgegeten.
Erwin,
30% Vismeel/trouvit (fifty/fifty).
5% Trassi.
Ongeveer 3% Tarwekiemen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
Henk,
Heeft ei-poeder geen voedingswaarde meer?
En het minder biologisch aktief, bacteriel koud gemaakt, ik begrijp niet wat wat je ermee bedoeld.
Misschien wil je er iets dieper op ingaan?
Je geeft aan dat als wij enkel geraffineerde en steriele poedertjes eten je spoedig uitgegeten bent.
Maar in een bol gaat meer dan alleen ei-poeder bv.
Melen, zoals vismeel, vismeel poeders ed zijn ook nog bruibaar voor ons al hebben die een bewerking ondergaan?
gr Chris.
Heeft ei-poeder geen voedingswaarde meer?
En het minder biologisch aktief, bacteriel koud gemaakt, ik begrijp niet wat wat je ermee bedoeld.
Misschien wil je er iets dieper op ingaan?
Je geeft aan dat als wij enkel geraffineerde en steriele poedertjes eten je spoedig uitgegeten bent.
Maar in een bol gaat meer dan alleen ei-poeder bv.
Melen, zoals vismeel, vismeel poeders ed zijn ook nog bruibaar voor ons al hebben die een bewerking ondergaan?
gr Chris.
nu ben ik een leek hoor
maar ik stond zelf bij de productie van ei pdr
heel vers ei werd gemengd tot een homogene massa
dit ei werd vervolgens gesproeidroogd op een temperatuur van (volgens mij) 55/60 gr ,ik kon het niet presies zien op de monitor helaas
vervolgens werd het poeder direct verpakt in zakken en mocht ik er persoonlijk een paar van afpakken voor eigen gebruik
nu weet ik dat je bij deze temperaturen maar weinig bacteriën dood
wel worden ze inactief door gebrek aan vocht
ga je er weer vocht aan toevoegen worden de bacterien vanzelf weer actief
ei poeder heeft dus wel het voordeel dat bederf iets langer duurt dan bv vers ei
mvg jn
maar ik stond zelf bij de productie van ei pdr
heel vers ei werd gemengd tot een homogene massa
dit ei werd vervolgens gesproeidroogd op een temperatuur van (volgens mij) 55/60 gr ,ik kon het niet presies zien op de monitor helaas
vervolgens werd het poeder direct verpakt in zakken en mocht ik er persoonlijk een paar van afpakken voor eigen gebruik
nu weet ik dat je bij deze temperaturen maar weinig bacteriën dood
wel worden ze inactief door gebrek aan vocht
ga je er weer vocht aan toevoegen worden de bacterien vanzelf weer actief
ei poeder heeft dus wel het voordeel dat bederf iets langer duurt dan bv vers ei
mvg jn
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Oftewel?
Eipoeder beter voor de bollen die buiten de vriezer blijven?
Is wel zo fijn om te weten voordat ik volgend jaar mijn eigen mixje laat draaien zonder dat ik een vriezer heb.
Luchtdrogen is het woord... het woord... Gedroogde knikkers...
Eipoeder beter voor de bollen die buiten de vriezer blijven?
Is wel zo fijn om te weten voordat ik volgend jaar mijn eigen mixje laat draaien zonder dat ik een vriezer heb.
Luchtdrogen is het woord... het woord... Gedroogde knikkers...
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
kan ik geen antwoord op geven kevin
ik heb een vriezer
wel weet ik dat er veel problemen zijn om een goede bol te maken met ei pdr
dat ligt niet aan het eipdr maar aan de verwerkings methode
ik heb een vriezer
wel weet ik dat er veel problemen zijn om een goede bol te maken met ei pdr
dat ligt niet aan het eipdr maar aan de verwerkings methode
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Dat verwerken word gewoon ray's probleem...
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Chris,
//Je geeft aan dat als wij enkel geraffineerde en steriele poedertjes eten je spoedig uitgegeten bent.
Maar in een bol gaat meer dan alleen ei-poeder bv.\\
De toegevoegde eipoedermassa bedraagt 5%.
De toegevoegde heeleimassa bedraagd 50% incl microbiologische en actieve massa.
Jacco,
//ei poeder heeft dus wel het voordeel dat bederf iets langer duurt dan bv vers ei\\
Hoe kan zoiets verklaard worden, dacht je?
//Je geeft aan dat als wij enkel geraffineerde en steriele poedertjes eten je spoedig uitgegeten bent.
Maar in een bol gaat meer dan alleen ei-poeder bv.\\
De toegevoegde eipoedermassa bedraagt 5%.
De toegevoegde heeleimassa bedraagd 50% incl microbiologische en actieve massa.
Jacco,
//ei poeder heeft dus wel het voordeel dat bederf iets langer duurt dan bv vers ei\\
Hoe kan zoiets verklaard worden, dacht je?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
geen wonder henk
jij gebruikt niet de juiste dosering pdr!
met 5% ben je er niet
ik gebruik in voedingswaarde exact hetzelfde met eipdr als dat ik vers ei zou gebruiken
jij weet ook hoe het zit met drogestof in producten
waarom zou je dan ineens minder gaan gebruiken
//ei poeder heeft dus wel het voordeel dat bederf iets langer duurt dan bv vers ei\\
Hoe kan zoiets verklaard worden, dacht je?
tsja henk ,als je niets toevoegd krijg je ook geen bederf maw
het opstart proces van de aanwezige bacteriën in ruste duurt nu eenmaal een poosje terwijl bij vers ei de aanwezige bacteriën reeds actief zijn
een bol met pdr blijft ook geen week zonder schimmel mits je ze heeeel goed droogd
kom je toch weer bij het punt "vocht"
mvg jn
jij gebruikt niet de juiste dosering pdr!
met 5% ben je er niet
ik gebruik in voedingswaarde exact hetzelfde met eipdr als dat ik vers ei zou gebruiken
jij weet ook hoe het zit met drogestof in producten
waarom zou je dan ineens minder gaan gebruiken
//ei poeder heeft dus wel het voordeel dat bederf iets langer duurt dan bv vers ei\\
Hoe kan zoiets verklaard worden, dacht je?
tsja henk ,als je niets toevoegd krijg je ook geen bederf maw
het opstart proces van de aanwezige bacteriën in ruste duurt nu eenmaal een poosje terwijl bij vers ei de aanwezige bacteriën reeds actief zijn
een bol met pdr blijft ook geen week zonder schimmel mits je ze heeeel goed droogd
kom je toch weer bij het punt "vocht"
mvg jn