tot hoever kunnen we gaan?


Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

09-09-2006 12:54

Hoi,

ik vroeg mij af of het mogelijk zou zijn om de hele basismix weg te laten en enkel vismelen, toevoegingen (zoals RH, knoflook, L-zero-30 enz....) te gebruiken. Ik zat te denken aan een 60% vismelen en dan een 40% toevoegingen. Is iets helemaal anders dan wat meestal gebruikt wordt, vandaar dat ik het eerst een vraag, want anders zou het geld weggegooid zijn. Het zal zoiezo niet zo goed rollen en uitharden, daar ben ik mij bewust van, maar is het mogelijk?

Dus als hier iemand ervaring mee heeft, let me know.

adios
Joeri
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Jop Boot
Berichten: 467
Lid geworden op: 19-12-2005 14:54

09-09-2006 13:12

De eerste vraag die in me opkomt is:

Waarom wil je dat? Totale Attractie of zo? Of vangt je huidige boilie helemaal niet meer?

60% vismeel en dan ook nog eens geen basis mix lijkt mij redelijk onmogelijk.

Maar probeer er eerst eens achter te komen wat iedereen ingredient op zichzelf voor hardende en bindende eigenschappen heeft. Maak balletjes van ei en 1 ingredient en stoom dat en kijk wat er gebeurt. Misschien kan je dan wat dingen bij elkaar zoeken.

Maar als je echt wat anders wil zou je eens aan de slag kunnen gaan met gelatine.
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

10-09-2006 09:15

totale attractie was idd de bedoeling. Mijn boilie ging goed, maar blijkt uitgevist, vandaar.
Kut dat de mooiste ingrediënten meestal niet goed uitharden en binden.
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

10-09-2006 09:31

mischien eens geen vismeel bol maken maar ets anders.Maar ik ben van mening dat bijna elke mix al eens gemaakt is,dus een echt geheim aas wat super vangt zal er vast niet meer zijn. :x
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

10-09-2006 09:34

wil je pellets maken joeri of echte boilies?
robert de jong
Berichten: 1325
Lid geworden op: 06-12-2004 13:22

10-09-2006 11:05

in princiepe kan alles erg puur gebruikt worden,zolang het maar tot een balletje te verwerken is.als je het gekookt hebt mag het best een snotkogel zijn,gewoon paar dagen drogen en hij wordt wel hard.

lekker verwerken is het dan niet, maar ja.

heel veel dingen met het woord tarwe erin gaan het voor je binden.

groeten robert 8)
8)
Gebruikersavatar
Martin Flierman
Berichten: 287
Lid geworden op: 30-11-2004 17:40
Locatie: Harns

10-09-2006 14:40

Ik zou i.p.v. andere boilie eens andere modellen en formaten proberen
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

11-09-2006 14:28

ik zou het liefst boilies maken, pellets "vergaan" te snel. Andere vormen.....tja been there done that laten we maar zeggen.

Dus Robert volgens jou valt alles wel samen te krijgen, als ik kook en droogtijd aanpas, of wat bedoel je juist?
Misschien als ik 20% overlaat om op te vullen met binders en harders dat ik al aardig op weg ben niet?

adios
Joeri
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
robert de jong
Berichten: 1325
Lid geworden op: 06-12-2004 13:22

11-09-2006 14:37

ik bedoel dat met een beetje tarwegluten en -bloem en -kiemen,
bijna alles gemengd met ei,wel tot een balletje(boillie) te krijgen is.
het verwerkt vaak alleen klote,en vaak worden ze ontzettend zacht na het koken.

als je ze dan gewoon langer droogd,worden ze vanzelfsprekend harder.
niet dat ze dan in een water vol met witvis 24 uur aan je hair blijven zitten,maar als het goed is heb je dan al een run gehad 8)

sommige poeder atractors binden trouwens als een tierelier,nadeel is
dat ze duur zijn.

je mix even laten trekken met het eivocht,of enkel de tarwedingen laten trekken in eivocht(ik deed dat met bloem en gluten altijd) is ook wel handig.

gewoon een beetje aankloten,en als je niet 50 kilo ineens moet draaien maar gewoon kleine hoeveel heden,lukt het meestal wel,enkel de verwerking kan soms dus tegenvallen.

groeten robert
8)
Gebruikersavatar
j van der beek
Berichten: 2281
Lid geworden op: 17-04-2005 12:52

11-09-2006 14:43

joeri onkelinx schreef:. Mijn boilie ging goed, maar blijkt uitgevist, vandaar.


een goede bol raakt nooit uigevist! vis blijft erop terug komen, misschien eens andere rigs of andere stekken bevissen!

succes ermee!
Gebruikersavatar
Martin Flierman
Berichten: 287
Lid geworden op: 30-11-2004 17:40
Locatie: Harns

11-09-2006 16:58

Je kan er ook flavours uitlaten!
Werkt bij mij iig wel.
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

11-09-2006 18:36

flavours heb ik nooit gebruikt en het kan zijn dat het geen goede bol was. Pas op begrijp me niet verkeerd ik vang mijn visjes wel, maar niet hoe het zou moeten.

Nu ik vraag mij af wat ik nog als attractors kan gebruiken, ik heb gezien dat jullie in Nederland een mooi bedrijfje hebben, namelijk Waterlandbaits en ik zou eens wat van dat SD krillpowder willen gebruiken. Maar ik gebruikte ook steeds knoflook, zal knoflook de geur van dit spul verdringen en moet ik het weglaten of moet ik het houden? Wat voor geur of smaak geeft dat spul eigenlijk, er staat veel op die site qua vismelen. Veel meer dan in alle viswinkels in België tesamen.

Robert alvast bedankt
en de rest ook

Joeri
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

12-09-2006 22:53

tot hoeveel anijszaad kan je in een mix verwerken??

ja ik blijf maar vragen, maar de boiliekeuken staat hier op overlopen :lol:
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
robert de jong
Berichten: 1325
Lid geworden op: 06-12-2004 13:22

13-09-2006 15:13

knoflook gaat redelijk snel overheersen.

krill moet je redelijk wat van gebruiken wil je echt een stempel op de smaak drukken, zoals je die zelf proeft dan.zeker i.c.m. andere lekkere dingetjes,op een kale basismix heeft een lagere hoeveelheid logischerwijs meer invloed.

ik denk eigenlijk, dat je beter kan proberen een redelijk eenzijdige boillie
te maken,bijvoorbeeld hoge vismeel waardes,met tien procent lever poeder bijvoorbeeld.

en dan de week erop i.p.v dat lever poeder tien procent l zero 30

en dan weer 20 procent robin red.

voor insant vissen altans, anders wordt het een duur grappie 8)

zo leer je vrij snel de waardes op jouw water kennen van die stoffen ,en ook de verwerking ervan.

anijs heb ik nog nooit gebruikt,omdat ik dat luchie en die smaak niet vertrouw,maar ik ken genoeg mensen die er wel mee vissen en die gebruiken gemalen steranijs,tot 5% in hun mix.maar ik vind het niks.

groeten robert.
8)
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

13-09-2006 16:46

Wel drastische percentages en ik mij maar zorgen maken om één procentje meer of minder.
Ik ben toch een instantvisser vanwege de overbevolking aan het water.
Nu ik had mij een mooie boilie bedacht, maar 20 euro de kilo was me iets te veel. hahaha.
Dus eigenlijk wil je mij vertellen dat ik in principe theoretisch technisch eigenlijk feitelijk zonder te zeveren.... 70% van de mix kan nemen hoe ik wil en de rest goed aanvullen met de bindmiddelen enz....

Nu ik ga een poging wagen, en ik zal het "mijn reet beets advies" opvolgen

adios
Joeri
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
menno laarmans
Berichten: 2070
Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
Locatie: lapzwansland

13-09-2006 21:56

Waarom geen anijs olie ??? ipv zaad ?

Is alleen niks voor in de winter :P

Maar kenners weten dit.

Niet omdat t olie is , maar omdat anijs dan stold :o

kan je dan leuke blokjes van snijden.

Gr :wink:
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

13-09-2006 22:48

Ja waarom geen anijsolie? Ik weet het niet verdomme :lol:
Dat vind ik juist zo moeilijk aan dit ingrediënt je hebt namelijk anijszaad, anijsmeel, gemalen steranijs en blijkbaar ook anijsolie, wat is het volgende? anijsbouillon voor tijdens het boiliekoken? :)

Ik heb een mixje gemaakt, gerold, gekookt en te drogen gelegd, Vrijdag en zaterdag gaan we deze instant testen op "mijn thuiswater" (eigenlijk het enigste water dat ik bevis)
ik laat wel wat weten

als er mensen ervaringen hebben met hoge doseringen kwalitatieve melen en zaden en een minumum aan "basis" laat maar wat weten eventueel via PB

adios
Joeri
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

14-09-2006 13:46

Vandaag mijn boilies verpakt, maar ze roken niet meer zooooo fris. HEt begin van zuur te worden denk ik, ze begonnen ook precies een beetje te zweten. Ik had ze verspreid op plastieke deksels van emmers, waardoor waarschijnlijk de onderkant niet genoeg lucht kreeg.
Kan ik ze nog gebruiken denk je?

adios
Joeri
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Tim Sanders
Berichten: 369
Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
Locatie: Didam

14-09-2006 17:30

Gewoon gebruiken!
Zelfs met lichte schimmel boilie's nog gevangen!
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

14-09-2006 19:20

Wat maakt het uit, het gaat toch niet om het dier het gaat toch om het vangen? :roll: :roll: :evil: :evil: :oops: :oops:
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Martin Flierman
Berichten: 287
Lid geworden op: 30-11-2004 17:40
Locatie: Harns

14-09-2006 19:28

Ik zou ze een dag drogen en invriezen!

En vlak voor het vissen eruithalen!
Tim Sanders
Berichten: 369
Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
Locatie: Didam

14-09-2006 19:40

Douwe Bijlsma schreef:Wat maakt het uit, het gaat toch niet om het dier het gaat toch om het vangen? :roll: :roll: :evil: :evil: :oops: :oops:
\

Tjah, als je ze in het water deed ging de schimmel eraf...
maarjah ooit gelezen op het forum ofzo dat je er gewoon mee kon vissen vandaar dat ik het toen ook deed!
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

14-09-2006 21:18

Wat maakt het uit, het gaat toch niet om het dier het gaat toch om het vangen?


Nu zal zeker de hele populatie sterven als ik daar aankom met 5kg boilies die net in het beginstadium staan van "zweten".
manman, vis jij soms ook zonder haak? :lol:

is maar een graptjen he Douwe, maar denk je echt dat dit zoooo erg kan zijn?
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

14-09-2006 21:28

Wat doen ze bij thuis met voedsel wat niet meer goed is?

Mocht je dat ook te eten krijgen bied ik mijn verontschuldigingen aan jou aan dan weet je niet beter.

Respect voor het dier? Zweten? boilies die zuur ruiken?
:roll: :roll: :roll:
Vissen is een hobby, geen religie!
matthijs den Dunnen
Berichten: 996
Lid geworden op: 16-08-2006 15:37
Locatie: Hoog-blokland

15-09-2006 15:54

wil jij nog wat vangen ofzo als je geen verstand van boilies heb waarom koop je ze dan niet
een karper vind voedingsstoffen en bouwstoffen egt veel belangrijker dan smaak