heey mensen heeft er iemand ervaring met eipoeder wil het gaan
gebruiken inplaats van eieren maar hoeveel?? en moet dat persee in samestelling met ei-albumine??
dit is de mix
maismeel 250 gram
soyameel vet 250 gram
griesmeel 250 gram
trouvit 75 gram
vismeel 75 gram
cede 50 gram
trassi 25 gram
eipoeder ??????
en normaal deed ik altijd 8 eieren per kilo en werden ze goed hard.
eipoeder inplaats van eieren
boek van sterckx gelezen soms?
waarom ei poeder ipv eieren gebruiken?
wat Kan het voordeel zijn?
zomaar een paar vragen die me te binnen schieten
waarom ei poeder ipv eieren gebruiken?
wat Kan het voordeel zijn?
zomaar een paar vragen die me te binnen schieten
- rob van heeswijk
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 31-05-2006 22:00
- Locatie: vlijmen
heey neej heb hem niet gelezen maar hoor wel ervaringen dat de smaak beter word en vangsten er op vooruit gaan en het is makkelijker met draaien enz.
dus zag er wel een paar voordelen in.
alleen heb nog nooit gedraaid daarmee dus meschien kan iemand mij
vertelen hoeveel ik moet gebruiken voor hem hard te krijgen
dus zag er wel een paar voordelen in.
alleen heb nog nooit gedraaid daarmee dus meschien kan iemand mij
vertelen hoeveel ik moet gebruiken voor hem hard te krijgen

- Niels Schouten
- Berichten: 879
- Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
- Locatie: Almere
rob van heeswijk schreef:heey neej heb hem niet gelezen maar hoor wel ervaringen dat de smaak beter word :
Wat een onzin. Alsof wij weten wat karpers goed of slecht vinden ''smaken''.
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Niels Schouten schreef:Wat een onzin. Alsof wij weten wat karpers goed of slecht vinden ''smaken''.
Nee dat weten we niet, maar we merken wel als je een slechter bol hebt je veel minder vangt, vindt ik toch wel een verklaaring dat karper dat wel kan weten..
Maar nooit met zekerheid.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Dat hoeft niets met lekker te maken te hebben.
Vergeet nu eens de menselijke trekken bij een vis.
Beter herkenbaar voor de vis is eerder aan de orde.
Dat beter herkenbaar kan ook tegen je werken.
Zodra een boilie beter gepakt wordt heb je er iets aan veranderd, of zie ik dat verkeert?
Dat veranderen hoeft ook niet altijd de smaak te zijn.
Lekker,

Vergeet nu eens de menselijke trekken bij een vis.
Beter herkenbaar voor de vis is eerder aan de orde.
Dat beter herkenbaar kan ook tegen je werken.
Zodra een boilie beter gepakt wordt heb je er iets aan veranderd, of zie ik dat verkeert?
Dat veranderen hoeft ook niet altijd de smaak te zijn.
Lekker,


Vissen is een hobby, geen religie!
[quote="rob van heeswijk"]heey neej heb hem niet gelezen maar hoor wel ervaringen dat de smaak beter word en vangsten er op vooruit gaan en het is makkelijker met draaien enz.
dus zag er wel een paar voordelen in.
alleen heb nog nooit gedraaid daarmee dus meschien kan iemand mij
vertelen hoeveel ik moet gebruiken voor hem hard te krijgen
[/quote]
daarover verschillen de meningen
de 1 zegt dit ,de ander dat
ik weet het ondertussen
maar hang het nog ff niet aan de grote klok
dus zag er wel een paar voordelen in.
alleen heb nog nooit gedraaid daarmee dus meschien kan iemand mij
vertelen hoeveel ik moet gebruiken voor hem hard te krijgen

daarover verschillen de meningen
de 1 zegt dit ,de ander dat

ik weet het ondertussen

maar hang het nog ff niet aan de grote klok

- rob van heeswijk
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 31-05-2006 22:00
- Locatie: vlijmen
heey neej ik weet ook niks met zekerheid maar het is toch het proberen
waard er zijn nu zoveel disucsies over bezig wat nu beter en slechter is de
ene zegt dit de ander dat ieder zijn eigen mening en ieder zijn eigen bol toch??
mijn vraag was alleen hoeveel eipoeder er nodig was om een mix hard te krijgen
waard er zijn nu zoveel disucsies over bezig wat nu beter en slechter is de
ene zegt dit de ander dat ieder zijn eigen mening en ieder zijn eigen bol toch??

mijn vraag was alleen hoeveel eipoeder er nodig was om een mix hard te krijgen

Jo,
Ik gebruik Ei-kristal granulaat, een grof soort gekristaliseerd meel (poeder is het te grof voor). In mixen waar al redelijk wat melkeiwit (door de Sprayfo-geel die ik er dan aan zo'n 15% in heb) zit gebruik ik zo'n 5% en in mixen die dat niet in zich hebben en voor een groot deel uit vismeel o.i.d. bestaan gebruik ik 8%. Ik gebruik geen ei-albumine.
Dus in het geval van die 5%:
950 g. mix 50 g. van dat ei-spul
en in het geval van de 8%:
920 g. mix 80 g. van dat ei spul.
ALs je heel-eipoeder en ei-albumine (ei-eiwit-poeder) wilt combineren zou ik het alsvolgt doen:
900 gram basismix
75 gram heel-eipoeder
25 gram ei-albumine
Misschien kan het met wat minder, maar daar zou ik eens mee starten. En vergeet de soja niet voor de lecithine maar ik zie dat je die er in hebt.
(o jee, nu maak ik vast wat los!!!)
Zomaar een posting hoor, mijn waarheid hoeft niet die van jou te zijn, maar misschien heb je er wat aan.
Met booliedraaiende groet,
willem
Ik gebruik Ei-kristal granulaat, een grof soort gekristaliseerd meel (poeder is het te grof voor). In mixen waar al redelijk wat melkeiwit (door de Sprayfo-geel die ik er dan aan zo'n 15% in heb) zit gebruik ik zo'n 5% en in mixen die dat niet in zich hebben en voor een groot deel uit vismeel o.i.d. bestaan gebruik ik 8%. Ik gebruik geen ei-albumine.
Dus in het geval van die 5%:
950 g. mix 50 g. van dat ei-spul
en in het geval van de 8%:
920 g. mix 80 g. van dat ei spul.
ALs je heel-eipoeder en ei-albumine (ei-eiwit-poeder) wilt combineren zou ik het alsvolgt doen:
900 gram basismix
75 gram heel-eipoeder
25 gram ei-albumine
Misschien kan het met wat minder, maar daar zou ik eens mee starten. En vergeet de soja niet voor de lecithine maar ik zie dat je die er in hebt.
(o jee, nu maak ik vast wat los!!!)
Zomaar een posting hoor, mijn waarheid hoeft niet die van jou te zijn, maar misschien heb je er wat aan.
Met booliedraaiende groet,
willem
