ph waarde


Plaats reactie
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

19-08-2006 22:25

toen ik daarstraks aant vissen was
kwam ik in gesprek met een kerel over ph en flavours
ik gebruik bijna nooit flavour
maar vond het toch intressant wat ie te vertellen had
ik had wel niet de indruk dat ie er veel van wist
wie kan me hier nog meer info over geven over je flavour aanpassen op de ph van het water(want zo legde ie het uit)
zijn alle flavours hiervoor geschikt of enkel bepaalde hij sprak over cipro flavours dat die erg geschikt waren
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

19-08-2006 22:31

Erwin, de PH waarde van een water verschilt al overdag en 's nachts, bij bepaalde weertypen en per seizoen.
Ik vind het meer iets om daarmee vissers te vangen dan vissen...
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

19-08-2006 22:35

ok thx aart
kvond het verhaaltje erbij ook wel leuk om te horen
door de ph te verhogen in je bol was er sneller kans dat ze hem opmerkte
ik heb net de cipro site een doorgelezen over ph
het is weer een theorie als een ander
enige verschil dat ik kan merken is een andere oplosbasis van cirpro flavours
bij mijn weten is het toch ook enkel de oplosbasis wat een karper kan waarnemen
dus of je nu peach strawberry of meloen neemt de vis kan enkel de oplosbasis waarnemen en geen verschil maken tussen de flavours
klopt dit aart?
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

19-08-2006 23:07

Erwin, een karper kan leven in water met een PH waarde tussen 6 en 8, dus 7 is een goed gemiddelde. Bij een lagere waarde dan 6 gaat de karper op termijn dood idem bij een hogere waarde dan 8. Dat karper boilies met een lagere waarde dan 6 of met een hogere waarde van 8 eerder zou opmerken heb ik nog nooit echt bewezen gezien, dat het sowieso niet goed is voor het beestje lijkt me duidelijk. Karper is voor een groot aantal stoffen veel 'gevoeliger' (voor sommige stoffen wel tussen de 180 en 400x) dan een mens, verschil in 'smaken' zal een karper dan ook wel detecteren evenals het oplosmiddel.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

19-08-2006 23:19

PH is een maat voor de concentratie opgesplitste waterstof ionen in een waterige oplossing. Mag je raden wat er met de pH van een boilie gebeurt als de flavour uitlekt en er door capillaire werking water in de poriën van een boilie dringt. Je kunt op zijn hoogst een basische of zure toevoeging claimen. Maar een vaste waarde voor de pH is nonsens.

Kees
jacco noordermeer

20-08-2006 17:30

stassen erwin schreef:ok thx aart
kvond het verhaaltje erbij ook wel leuk om te horen
door de ph te verhogen in je bol was er sneller kans dat ze hem opmerkte
ik heb net de cipro site een doorgelezen over ph
het is weer een theorie als een ander
enige verschil dat ik kan merken is een andere oplosbasis van cirpro flavours
bij mijn weten is het toch ook enkel de oplosbasis wat een karper kan waarnemen
dus of je nu peach strawberry of meloen neemt de vis kan enkel de oplosbasis waarnemen en geen verschil maken tussen de flavours
klopt dit aart?


als dat zo zou zijn zou je alleen propyleenglycol hoeven toe te voegen :-?

als je het artikel goed zou lezen had je gezien dat willem een hele ander visie hier op heeft :wink:
Plaats reactie