5 kilo maisbloem
3 kilo soya volvet
2 kilo griemeel
1 kilo tarwekiemen
0.5 kilo ptx
0.5 kilo nectarblend
zou dit een goeie mixe kunnen zijn???
            
			
									
									
						mix
- 
				raf machiels
 - Berichten: 27
 - Lid geworden op: 08-06-2005 10:51
 - Locatie: diepenbeek
 
waarom geen antwoord??
            
			
									
									
						- 
				Rene Berger
 - Berichten: 874
 - Lid geworden op: 27-01-2003 01:00
 
Hoi Raf,
Wat moet ik verstaan onder tarwekiemen?
http://www.vanderplassprouts.nl/nl/prod ... iemen.html
Ik neem aan dat je hiervan niet probeerd bijna 10 % in je mix te krijgen?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tarwe
Misschien geweekte tarwe? en dat gemalen ofzo?
Met deze link kan je trouwens een aardige ndruk krijgen van je mix.
http://www.karperstek.be/bmv.php
Mvgr. Rene
            
			
									
									
						Wat moet ik verstaan onder tarwekiemen?
http://www.vanderplassprouts.nl/nl/prod ... iemen.html
Ik neem aan dat je hiervan niet probeerd bijna 10 % in je mix te krijgen?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tarwe
Misschien geweekte tarwe? en dat gemalen ofzo?
Met deze link kan je trouwens een aardige ndruk krijgen van je mix.
http://www.karperstek.be/bmv.php
Mvgr. Rene
- Henk ter Maat
 - Berichten: 6495
 - Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
 - Locatie: Didam
 
De tarwekorrel is opgebouwd uit een meellichaam, wandlagen en de kiem. De kiem is rijk aan olie en bevat ook veel vitaminen. 
De kiem beslaat nog geen 5% van de volle tarwekorrel.
Het meellichaam of endosperm is rijk aan zetmeel en het bevat het eiwit dat bij het kneden gluten vormt. Om het endosperm bevinden zich de wandlagen. De wandlagen, die met elkaar vergroeid zijn, worden van het meellichaam gescheiden door de zogenaamde aleuronlaag. De wandlagen bevatten veel vezelstoffen. De aleuronlaag is rijk aan eiwit en aan vitaminen.
Het doel van het malen van de tarwe is het scheiden van het endosperm enerzijds en de wandlagen en kiemen anderzijds. Het meellichaam wordt verkleind tot bloem, de wandlagen leveren bij vermalen de zogenaamde zemelen.
            
			
									
									De kiem beslaat nog geen 5% van de volle tarwekorrel.
Het meellichaam of endosperm is rijk aan zetmeel en het bevat het eiwit dat bij het kneden gluten vormt. Om het endosperm bevinden zich de wandlagen. De wandlagen, die met elkaar vergroeid zijn, worden van het meellichaam gescheiden door de zogenaamde aleuronlaag. De wandlagen bevatten veel vezelstoffen. De aleuronlaag is rijk aan eiwit en aan vitaminen.
Het doel van het malen van de tarwe is het scheiden van het endosperm enerzijds en de wandlagen en kiemen anderzijds. Het meellichaam wordt verkleind tot bloem, de wandlagen leveren bij vermalen de zogenaamde zemelen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
						still growing Old.
- 
				Rene Berger
 - Berichten: 874
 - Lid geworden op: 27-01-2003 01:00
 
Aha... dus mijn link is gekiemde tarwe. En niet de zogenaamde tarwe kiem. What´s in a name toch? 
Maar ik vat hem nu... is er ook nog een plaatje van het tarwe kiem product? Het heeft zeker weinig bindende kracht?
gr. Rene
            
			
									
									
						Maar ik vat hem nu... is er ook nog een plaatje van het tarwe kiem product? Het heeft zeker weinig bindende kracht?
gr. Rene
- 
				Rene Berger
 - Berichten: 874
 - Lid geworden op: 27-01-2003 01:00
 
ssshhttt Jacco,
Ik hou je het liefst voor me zelf:-)
gr. Rene
            
			
									
									
						Ik hou je het liefst voor me zelf:-)
gr. Rene













