mijn mix
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
ik zou willen gaan vissen met deze mix
ik heb er even over nagedacht en kwam op deze mix uit
de bedoeling is dat ie redelijk instand werkt maaar ook 2-3 daagjes kan voorgevoerd worden
200 gr tarwebloem eiwitrijk
100 gr soya volvet getoast
30 gr ei albiene
80 gr robin red
20 gr funegriek mischien wat meer funegriek en minder rr 70/30 bv)
300 gr lt vismeel
100 gr capelin vismeel
100 gr predygested vismeel
20 gr l-zero-30
50 gr leverpoeder
40 ml aminol
40 ml visolie
en wat betaine
nu zou ik graag jullie meningen er eens over willen weten
ik heb er even over nagedacht en kwam op deze mix uit
de bedoeling is dat ie redelijk instand werkt maaar ook 2-3 daagjes kan voorgevoerd worden
200 gr tarwebloem eiwitrijk
100 gr soya volvet getoast
30 gr ei albiene
80 gr robin red
20 gr funegriek mischien wat meer funegriek en minder rr 70/30 bv)
300 gr lt vismeel
100 gr capelin vismeel
100 gr predygested vismeel
20 gr l-zero-30
50 gr leverpoeder
40 ml aminol
40 ml visolie
en wat betaine
nu zou ik graag jullie meningen er eens over willen weten
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Erwin,
het is een pracht van een recept. Je zit wel hoog in het oplosbare eiwit en ze zullen dan ook vlot afbreken onder water.
Bovenal zullen ze heel zacht/taaiig van stractuur zijn, daar tarwebloem het hoofdbestanddeel is. Daar zou ik wat aan doen. Je kunbt een deel maismeel toevoegen ten koste van de tarwebloem en het vismeel.
Dus...dan zou het er bij mij zo uitzien:
150 gr tarwebloem eiwitrijk
200 gr maismeel ( evt een deel grof)
100 gr soya volvet getoast
30 gr ei albiene
80 gr robin red
20 gr funegriek mischien wat meer funegriek en minder rr 70/30 bv)
200 gr lt vismeel
50 gr capelin vismeel
100 gr predygested vismeel
20 gr l-zero-30
50 gr leverpoeder
30 gr aminol
40 ml visolie
en wat betaine
als dit niet vangt, dan vreet ik m'n schoenzolen op.....
het is een pracht van een recept. Je zit wel hoog in het oplosbare eiwit en ze zullen dan ook vlot afbreken onder water.
Bovenal zullen ze heel zacht/taaiig van stractuur zijn, daar tarwebloem het hoofdbestanddeel is. Daar zou ik wat aan doen. Je kunbt een deel maismeel toevoegen ten koste van de tarwebloem en het vismeel.
Dus...dan zou het er bij mij zo uitzien:
150 gr tarwebloem eiwitrijk
200 gr maismeel ( evt een deel grof)
100 gr soya volvet getoast
30 gr ei albiene
80 gr robin red
20 gr funegriek mischien wat meer funegriek en minder rr 70/30 bv)
200 gr lt vismeel
50 gr capelin vismeel
100 gr predygested vismeel
20 gr l-zero-30
50 gr leverpoeder
30 gr aminol
40 ml visolie
en wat betaine
als dit niet vangt, dan vreet ik m'n schoenzolen op.....
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
funegriek verhogen of niet?
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
ik heb net de 2 recepten eens gerold en vergeleken
ze rolde bijde goed
bij mij recept kreeg ik wel wat kleine barstjes bij het drogen,kan ook zijn door dit warme weer
voor de rest harden ze redelijk goed uit
mitsz zijn recept ligt nog te drogen ma ziet er goed uit ze worden wat harder precies
ik had wel de indruk dat ik met beide recepten enorm veel uit de bol kookte want het water kleurde enorm
bij mitsz zen recept had ik ook 5 procent meer funegriek gedaan en dat smaakt voor mijn mond toch net wat beter
ik heb ook wat bollen in glas water gelegd maar echt oplosbaar lijken ze me toch niet of moeten ze daarvoor eerst echt compleet gedroogd zijn??
na een uurtje kwam er wat aminol vrij precies maar dat lijkt me verwaarloosbaar op een groot water pas toen ik ze gebroken had kwam er echt veel spul vrij.
ze rolde bijde goed
bij mij recept kreeg ik wel wat kleine barstjes bij het drogen,kan ook zijn door dit warme weer
voor de rest harden ze redelijk goed uit
mitsz zijn recept ligt nog te drogen ma ziet er goed uit ze worden wat harder precies
ik had wel de indruk dat ik met beide recepten enorm veel uit de bol kookte want het water kleurde enorm
bij mitsz zen recept had ik ook 5 procent meer funegriek gedaan en dat smaakt voor mijn mond toch net wat beter
ik heb ook wat bollen in glas water gelegd maar echt oplosbaar lijken ze me toch niet of moeten ze daarvoor eerst echt compleet gedroogd zijn??
na een uurtje kwam er wat aminol vrij precies maar dat lijkt me verwaarloosbaar op een groot water pas toen ik ze gebroken had kwam er echt veel spul vrij.
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
klopt. tijdens het koken, kook je het aminol of andere vloeibare ingredienten er snel uit. binnenin blijft het goed zitten. dus de smaak zit wel goed..
als je een zo goed mogelijke attractie wil, moet je ze stomen. of boilies verkruimen en dan bijvoeren..
als je een zo goed mogelijke attractie wil, moet je ze stomen. of boilies verkruimen en dan bijvoeren..
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
ze breken dus niet af onder water jammer eigenlijk want dat was wel de bedoeling en ze zijn vrij leeggekookt duurde ook best lang voor ze gaar waren met koken
dus ga het toch maar eens proberen met stomen
iemand nog tips om ze toch doen af te breken?probleem is de harde kern die zich niet oplost onder water als ik ze breek lossen ze wel mooi op
dus ga het toch maar eens proberen met stomen
iemand nog tips om ze toch doen af te breken?probleem is de harde kern die zich niet oplost onder water als ik ze breek lossen ze wel mooi op
-
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 04-04-2006 21:13
- Locatie: obl
eindelijk een verstandig woord STOMEN dit heeft tevens als voordeel dat je minder smaakstoffen en zoetstoffen hoeft toe te voegen, want alles blijft in je knikker . ik doe het al jaren met groot succes. groeten en succes, maarten
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
behalve het aminozuurpatroon.....
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Laat dat patroon nu net het meest herkenbaar zijn.
Kapot dus niet meer he dan is het een meelbal.
Kapot dus niet meer he dan is het een meelbal.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
dat begrijp ik niet goed
dus stomen verkloot het aminuzuurpatroon en koken niet
of heeft het te maken met de hoeveelheden lekker vloeibaars je dan toevoegt?
dus stomen verkloot het aminuzuurpatroon en koken niet
of heeft het te maken met de hoeveelheden lekker vloeibaars je dan toevoegt?
- marc van den brink
- Berichten: 204
- Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
- Locatie: dordrecht
ben ook zeer benieuwd
-
- Berichten: 272
- Lid geworden op: 06-09-2003 02:00
- Locatie: balen
kan iemand uitleggen wat "predygested vismeel", "capelin vismeel", en wat "funegriek" is want hier heb ik nog nooit van gehoord
-
- Berichten: 272
- Lid geworden op: 06-09-2003 02:00
- Locatie: balen
en wat is et verschil tusse ei albiene en ei albumine
-
- Berichten: 83
- Lid geworden op: 18-08-2002 02:00
- Locatie: Brecht (Belgie)
Om effe terug te komen op koken, stomen en aminozuren:
Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Deze zitten in lange ketens vertakt.
Als we nu de eiwitten verhitten, dan rollen deze ketens zich op.
bv: als we een ei bakken, dan krijgen we mooi wit eiwit.
Als we nu het verhaaltje doortrekken naar onze boilies, dan maken we van zachte, ongekookte boilies harde knikkers door te koken. Hier gebeurd niets anders dan dan de eiwitstructuur (en de aminostructuur dus) zich aanpast. Of dit nu gebeurd met stomen, koken, of bakken, dit speelt geen rol. Wat wel kan veranderen is de manier en of mate van oprollen.
Dus als je de aminozuur structuur niet wil aanpassen => niet koken, stomen, ....
Maar is het zo slecht van de structuur aan te passen????
die vismelen, ik veronderstel dat dat gewoon verschillende soorten vismelen zijn, ei albiene en albumine is het zelfde (typfoutje)
Funegriek is een soort kruid, het zou eetlust opwekkende eigenschappen hebben.
Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Deze zitten in lange ketens vertakt.
Als we nu de eiwitten verhitten, dan rollen deze ketens zich op.
bv: als we een ei bakken, dan krijgen we mooi wit eiwit.
Als we nu het verhaaltje doortrekken naar onze boilies, dan maken we van zachte, ongekookte boilies harde knikkers door te koken. Hier gebeurd niets anders dan dan de eiwitstructuur (en de aminostructuur dus) zich aanpast. Of dit nu gebeurd met stomen, koken, of bakken, dit speelt geen rol. Wat wel kan veranderen is de manier en of mate van oprollen.
Dus als je de aminozuur structuur niet wil aanpassen => niet koken, stomen, ....
Maar is het zo slecht van de structuur aan te passen????
die vismelen, ik veronderstel dat dat gewoon verschillende soorten vismelen zijn, ei albiene en albumine is het zelfde (typfoutje)
Funegriek is een soort kruid, het zou eetlust opwekkende eigenschappen hebben.
-
- Berichten: 171
- Lid geworden op: 07-09-2005 21:57
Hoe stomen jullie je bollen dan?
Ik maak mijn bollen klaar in een oude frituur pan gevuld met water... maar stomen lijkt mij zo te lezen dan wel beter
Ik maak mijn bollen klaar in een oude frituur pan gevuld met water... maar stomen lijkt mij zo te lezen dan wel beter
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 22-07-2006 09:07
- Locatie: Langenboom
- Contacteer:
dit is mijn mix. het is simpel. zouden jullie het misschien kunnen verbeteren. maar het moet wel redelijk goedkoop blijven.
Griesmeel 20%
Maismeel 40%
Sojameel (volvet) 20%
Hennep (gemalen) 10%
Robin Red 10%
Griesmeel 20%
Maismeel 40%
Sojameel (volvet) 20%
Hennep (gemalen) 10%
Robin Red 10%
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
hoi even nog een vraagje
casiene sluit dat de shil van je boilie ook af gelijk ei albumine
casiene sluit dat de shil van je boilie ook af gelijk ei albumine
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
effe updaten
de mix doet goed zen werk zeer goed zelf
ik ga hem het najaar nog verder gebruiken
en dan eens een balans opmaken tegenover vorige zomer en najaar en met wat maten
deze boilie is aanzienlijk duurder dan men vorige door alle toevoegingen
ben echt benieuwd of deze nu werkelijk het verschil gaan maken
de mix doet goed zen werk zeer goed zelf
ik ga hem het najaar nog verder gebruiken
en dan eens een balans opmaken tegenover vorige zomer en najaar en met wat maten
deze boilie is aanzienlijk duurder dan men vorige door alle toevoegingen
ben echt benieuwd of deze nu werkelijk het verschil gaan maken
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
tot nu toe goed gevangen op de kanalen en maas met deze mix
beetje hetzelfde als vorig jaar
nu ging ik vandaag ok een locaal putje vissen met deze mix
wat bleek nu de meest simpele mix ving er massas vis
basis met flavourtje
simpel vismeelmixje
dus ik denk komt wel goed met men aminol predygested l-zero-30 enz
niks dus deze bçollen lieten ze volledig links liggen
kan het zijn dat deze bollen toch een introductie periode nodig hebben
omdat de vis deze producten nog niet kent
iemand dit nogal meegemaakt?
greetsz
beetje hetzelfde als vorig jaar
nu ging ik vandaag ok een locaal putje vissen met deze mix
wat bleek nu de meest simpele mix ving er massas vis
basis met flavourtje
simpel vismeelmixje
dus ik denk komt wel goed met men aminol predygested l-zero-30 enz
niks dus deze bçollen lieten ze volledig links liggen
kan het zijn dat deze bollen toch een introductie periode nodig hebben
omdat de vis deze producten nog niet kent
iemand dit nogal meegemaakt?
greetsz
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
nog even een tussenbalans zoals beloofd
deze mix doet het zeker niet slecht er word redelijk wat vis op gevangen
alleen blijven de gewichten wat uit terwijl op de minder eiwitrijke mix er wel mooie gewichten uitkomen
aantal vissen is ongeveer hetzelfde tussen beide mixen
nu zijn de watertemp lichtjes beginnen te zakken dus het najaar kan beginnen
kijken wat de mix dan gaat doen
deze mix doet het zeker niet slecht er word redelijk wat vis op gevangen
alleen blijven de gewichten wat uit terwijl op de minder eiwitrijke mix er wel mooie gewichten uitkomen
aantal vissen is ongeveer hetzelfde tussen beide mixen
nu zijn de watertemp lichtjes beginnen te zakken dus het najaar kan beginnen
kijken wat de mix dan gaat doen