mais en tijgernoten
-
- Berichten: 618
- Lid geworden op: 04-01-2006 11:49
- Locatie: Wijhe
hoelang moet ik mais weken en koken en holang moet ik tijgernoten weken en koken??
- Marck de Jongh
- Berichten: 491
- Lid geworden op: 28-04-2004 17:27
- Locatie: Blaricum/Velp
- Contacteer:
Mais week ik altijd 24 uur, en kook het ongeveer 45 minuten! Tijgernoten meestal 12 uur en inderdaad een half uur koken. Tijgernoten nemen sneller water op dan mais, vandaar...
The Carp, The Whole Carp, And Nothing But The Carp, So Help Me God...
Binnekort online, http://www.karpertotaal.nl!
PR NL: 24 pond spiegel
PR FA: 28 pond Spiegel
Binnekort online, http://www.karpertotaal.nl!
PR NL: 24 pond spiegel
PR FA: 28 pond Spiegel
- remco de koster
- Berichten: 1034
- Lid geworden op: 03-04-2006 11:11
mais 12 uur weken 15 min koken 24 uur weken.
tijgernoten 24 uur weken half uurtje koken 3@4 dagen laten staan in het kook vocht
tijgernoten 24 uur weken half uurtje koken 3@4 dagen laten staan in het kook vocht
- Ruud de gouw
- Berichten: 806
- Lid geworden op: 25-02-2005 19:39
- Locatie: Den Bosch
Mais 48 uur weken 10 min koken dan nog 1 dag laten staan
En tijgers 24 uur weken 20 min koken en dag of 3-4 laten staan ( lekker laten snutteren
En tijgers 24 uur weken 20 min koken en dag of 3-4 laten staan ( lekker laten snutteren
Een Brasem valt niet ver van de boom.
Brasems maken meer kapot dan je lief is.
Hoge Brasems vangen veel wind
Al draagt een Brasem een gouden ring , het is en blijft een lelijk ding.
Zoals een Brasem thuis zwemt , zwemt ie nergens.
Brasems maken meer kapot dan je lief is.
Hoge Brasems vangen veel wind
Al draagt een Brasem een gouden ring , het is en blijft een lelijk ding.
Zoals een Brasem thuis zwemt , zwemt ie nergens.
-
- Berichten: 3083
- Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
- Locatie: Barendrecht - Carnisselande
Mais 18 uur weken 14 minuten koken en dan weer 23 uur laten staan.
Nee even zonder gekheid, iedereen doet het blijkbaar anders, maar waarom doen jullie het zo en niet anders? Of hebben jullie ondervonden dat dit de manier is om je voertje te bereiden en niet anders?
Nee even zonder gekheid, iedereen doet het blijkbaar anders, maar waarom doen jullie het zo en niet anders? Of hebben jullie ondervonden dat dit de manier is om je voertje te bereiden en niet anders?
Als je er maar vertrouwen in hebt.
- j van der beek
- Berichten: 2281
- Lid geworden op: 17-04-2005 12:52
mais heb ik geen ervaring mee, maar noten week ik nooit van te voren! kook ze dik een uur en de dag erop ligt er al slijm op! werkt perfect.
tijgernoten zetten pas bij een bepaalde temp uit, daarom vind ik het weken overbodig.
wel leuk om te lezen dat iedereen het op een andere manier doet, als we maar onthouden dat de particle helemaal uitgezet moet zijn voordat we ermee vissen/voeren!
gr joery
tijgernoten zetten pas bij een bepaalde temp uit, daarom vind ik het weken overbodig.
wel leuk om te lezen dat iedereen het op een andere manier doet, als we maar onthouden dat de particle helemaal uitgezet moet zijn voordat we ermee vissen/voeren!
gr joery
i love france...
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
- Ruud de gouw
- Berichten: 806
- Lid geworden op: 25-02-2005 19:39
- Locatie: Den Bosch
@Lexus
Mijn ervaring is dat wanneer ik de mais 30 min kook hij iets zachter is dan wanneer ik het 10 min kook maar als ik het 1 dag laat staan dan kan ik het met de hand vermalen tot prut.
10 min koken of 30 min scheelt toch weer in de gas rekening ! zeker als je een kilo of 15 maakt voor een stekkie je bent zo maar een hele avond aan het bakken !!
Mvg Ruud
Mijn ervaring is dat wanneer ik de mais 30 min kook hij iets zachter is dan wanneer ik het 10 min kook maar als ik het 1 dag laat staan dan kan ik het met de hand vermalen tot prut.
10 min koken of 30 min scheelt toch weer in de gas rekening ! zeker als je een kilo of 15 maakt voor een stekkie je bent zo maar een hele avond aan het bakken !!
Mvg Ruud
Een Brasem valt niet ver van de boom.
Brasems maken meer kapot dan je lief is.
Hoge Brasems vangen veel wind
Al draagt een Brasem een gouden ring , het is en blijft een lelijk ding.
Zoals een Brasem thuis zwemt , zwemt ie nergens.
Brasems maken meer kapot dan je lief is.
Hoge Brasems vangen veel wind
Al draagt een Brasem een gouden ring , het is en blijft een lelijk ding.
Zoals een Brasem thuis zwemt , zwemt ie nergens.
- Ruud de gouw
- Berichten: 806
- Lid geworden op: 25-02-2005 19:39
- Locatie: Den Bosch
j van der beek schreef:
wel leuk om te lezen dat iedereen het op een andere manier doet, als we maar onthouden dat de particle helemaal uitgezet moet zijn voordat we ermee vissen/voeren!
gr joery
Ben ik het niet helemaal mee eens meeste particles wel maar ik vis er met eentje daar hoeft het niet bij.
En voordat er weer geroepen word en dan gaat de karper dood, nee dit gebeurt ook niet anders had ik dat allang gezien ben geen gek !
Een Brasem valt niet ver van de boom.
Brasems maken meer kapot dan je lief is.
Hoge Brasems vangen veel wind
Al draagt een Brasem een gouden ring , het is en blijft een lelijk ding.
Zoals een Brasem thuis zwemt , zwemt ie nergens.
Brasems maken meer kapot dan je lief is.
Hoge Brasems vangen veel wind
Al draagt een Brasem een gouden ring , het is en blijft een lelijk ding.
Zoals een Brasem thuis zwemt , zwemt ie nergens.
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
Welke dan?
- j van der beek
- Berichten: 2281
- Lid geworden op: 17-04-2005 12:52
ik doel hier ook op de meest voorkomende particle's!
mvg joery
mvg joery
i love france...
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
- Ruud de gouw
- Berichten: 806
- Lid geworden op: 25-02-2005 19:39
- Locatie: Den Bosch
Sorry ferenc dat ga ik niet vertellen ik wil ook nog iets voor mezelf houden !
Een Brasem valt niet ver van de boom.
Brasems maken meer kapot dan je lief is.
Hoge Brasems vangen veel wind
Al draagt een Brasem een gouden ring , het is en blijft een lelijk ding.
Zoals een Brasem thuis zwemt , zwemt ie nergens.
Brasems maken meer kapot dan je lief is.
Hoge Brasems vangen veel wind
Al draagt een Brasem een gouden ring , het is en blijft een lelijk ding.
Zoals een Brasem thuis zwemt , zwemt ie nergens.
-
- Berichten: 618
- Lid geworden op: 04-01-2006 11:49
- Locatie: Wijhe
alvast bedankt voor de reacties maar op http://www.partikels.nl stata dat je tijgernoten 48 uur moet weken en 30 tot 40 minute moet laten koken en mais hoef ik niet meer te weten ga er tog maar niet meer mee vissen en waar weken jullie je tijgernoten in toch gewoon water??
-
- Berichten: 618
- Lid geworden op: 04-01-2006 11:49
- Locatie: Wijhe
en je moet dan toch gewoon de tijgernoten iets onder water laten staan en nog een vraagje holang kan ik de tijgernoten bewaren nadat ik ze gekookt heb????????????
-
- Berichten: 89
- Lid geworden op: 02-07-2006 20:31
- Locatie: gulpen(limburg)
hoi rick,
Ik laat ze meestal staan totdat er schimmel opstaat,dan wordt ut schimmel eraf en vissen maar.Op dat watertje waar ik vis,doen ze het zo goed.
Maar ik gebruik ze ook wel eens direct na het koken maar dan heb ik ze wel met kokend water laten weken en dan nog een koken.
gr.ricardo
Ik laat ze meestal staan totdat er schimmel opstaat,dan wordt ut schimmel eraf en vissen maar.Op dat watertje waar ik vis,doen ze het zo goed.
Maar ik gebruik ze ook wel eens direct na het koken maar dan heb ik ze wel met kokend water laten weken en dan nog een koken.
gr.ricardo
-
- Berichten: 618
- Lid geworden op: 04-01-2006 11:49
- Locatie: Wijhe
hoelang duurt het dan voordat er schimmel op komt??
- j van der beek
- Berichten: 2281
- Lid geworden op: 17-04-2005 12:52
verschilt heel erg meestal.maar meestal na een week. maar dan kan je er nog makkelijk mee vissen. en je moet zorgen dat je noten altijd na het koken een eind onder water staan, ze zetten namelijk het eerste uur na het kookproces nogal uit.
i love france...
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
- Ruud de gouw
- Berichten: 806
- Lid geworden op: 25-02-2005 19:39
- Locatie: Den Bosch
Tijgernoten doe ik altijd op 5 kilo tijgers 1 kilo suiker dan met dat water waar je in weekt koken en aanvullen met kraanwater omdat het water tijdens koken verdampt
Na het koken de tijgers met het kookvocht in een emmer flesje bruin bier erbij en in de zon ermee tot er een hele zooi slijm opstaat
Dan zijn ze eigenlijk wel heel erg goed om mee te vissen.
Na het koken de tijgers met het kookvocht in een emmer flesje bruin bier erbij en in de zon ermee tot er een hele zooi slijm opstaat
Dan zijn ze eigenlijk wel heel erg goed om mee te vissen.
Een Brasem valt niet ver van de boom.
Brasems maken meer kapot dan je lief is.
Hoge Brasems vangen veel wind
Al draagt een Brasem een gouden ring , het is en blijft een lelijk ding.
Zoals een Brasem thuis zwemt , zwemt ie nergens.
Brasems maken meer kapot dan je lief is.
Hoge Brasems vangen veel wind
Al draagt een Brasem een gouden ring , het is en blijft een lelijk ding.
Zoals een Brasem thuis zwemt , zwemt ie nergens.
-
- Berichten: 104
- Lid geworden op: 27-01-2002 01:00
Probeer i.p.v. bruin Bier een keer Kersen Bier (kriek). Mier zoet dus wordt wel een plakkerige zooi, de karpers zijn er echter zot op...
Trouwens ik gooi op vijf kilo nootjes ook een kilo suiker, maar doe het bier er gelijk bij (twee flesjes), 24 uur laten staan, half uurtje koken, aanvullen met water en klaar zijn ze...
Trouwens ik gooi op vijf kilo nootjes ook een kilo suiker, maar doe het bier er gelijk bij (twee flesjes), 24 uur laten staan, half uurtje koken, aanvullen met water en klaar zijn ze...
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Oud bruin, suiker, slijm.....
Wat een onzin allemaal.
12 uur weken, 20 minuten koken en vissen maar.
Wat een onzin allemaal.
12 uur weken, 20 minuten koken en vissen maar.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
-
- Berichten: 104
- Lid geworden op: 27-01-2002 01:00
Onzin wil ik het niet noemen, beetje kort door de bocht vind ik zelf...
Lever mij het bewijs dat het geen effect heeft en ik geloof je!
Dat je zonder deze toevoegingen echter ook goed op tijgers kunt vangen ben ik wel degelijk met je eens.
Het is net als met vele andere aassoorten een kwestie van vertrouwen en rendementen uit het (lees je persoonlijke) verleden...
Lever mij het bewijs dat het geen effect heeft en ik geloof je!
Dat je zonder deze toevoegingen echter ook goed op tijgers kunt vangen ben ik wel degelijk met je eens.
Het is net als met vele andere aassoorten een kwestie van vertrouwen en rendementen uit het (lees je persoonlijke) verleden...
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Wat is volgens jou het bewijs dat het wel werkt dan?
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 528
- Lid geworden op: 11-07-2005 10:14
- Locatie: lathum
Gewoon geweekt en gekookt
Geweekt gekookt met toevoeging suiker
Geweekt gekookt toevoeging donker bier en bruine suiker
Maakt niks uit,op alles goed gevangen.
Maar verschil zit ook nog in de aanbieding van de tijgernoot, en zoals zo vaak het laatste stukje onderwater is belangrijkste, vis je hem popup (en hoe) of vis je hem liggend en hoe.
En welke maat vis je mee de kleintje tot 11 mm of grotere maar 12/15 mm of wat ook nog kan de lange tijgernoten.
Voor de rest is het een pot nat, het is de visser die vangt geloof dat een paar dat vergeten.
Gr Paul
Geweekt gekookt met toevoeging suiker
Geweekt gekookt toevoeging donker bier en bruine suiker
Maakt niks uit,op alles goed gevangen.
Maar verschil zit ook nog in de aanbieding van de tijgernoot, en zoals zo vaak het laatste stukje onderwater is belangrijkste, vis je hem popup (en hoe) of vis je hem liggend en hoe.
En welke maat vis je mee de kleintje tot 11 mm of grotere maar 12/15 mm of wat ook nog kan de lange tijgernoten.
Voor de rest is het een pot nat, het is de visser die vangt geloof dat een paar dat vergeten.
Gr Paul
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Je geeft het zelf al aan, geen verschil.
Waarom moeilijk doen dan?
Net als slijmende noten, bullshit zeg ik.
Op verse noten ving ik altijd beter, de meesten zullen het niet eens in d'r hoofd halen om met net gekookte noten te gaan vissen.
Moet je me 1 ding uitleggen: Voor boilies kunnen de ingrediënten niet vers genoeg zijn als je de mannen die er verstand van hebben moet geloven (en dat doe ik) maar als het op particles en in het byzonder tijgernoten aankomt moet het ineens zuur, slijmerig of half fermenterend zijn.
Beats me :shrug:
Waarom moeilijk doen dan?
Net als slijmende noten, bullshit zeg ik.
Op verse noten ving ik altijd beter, de meesten zullen het niet eens in d'r hoofd halen om met net gekookte noten te gaan vissen.
Moet je me 1 ding uitleggen: Voor boilies kunnen de ingrediënten niet vers genoeg zijn als je de mannen die er verstand van hebben moet geloven (en dat doe ik) maar als het op particles en in het byzonder tijgernoten aankomt moet het ineens zuur, slijmerig of half fermenterend zijn.
Beats me :shrug:
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
- j van der beek
- Berichten: 2281
- Lid geworden op: 17-04-2005 12:52
Eus Molewijk schreef:Je geeft het zelf al aan, geen verschil.
Waarom moeilijk doen dan?
Net als slijmende noten, bullshit zeg ik.
Op verse noten ving ik altijd beter, de meesten zullen het niet eens in d'r hoofd halen om met net gekookte noten te gaan vissen.
Moet je me 1 ding uitleggen: Voor boilies kunnen de ingrediënten niet vers genoeg zijn als je de mannen die er verstand van hebben moet geloven (en dat doe ik) maar als het op particles en in het byzonder tijgernoten aankomt moet het ineens zuur, slijmerig of half fermenterend zijn.
Beats me :shrug:
als ik mijn noten gekookt hebt (1 uur) zitten binnen 24 uur goed slijm op! en dat betekent niet dat ze dan oud zijn hoor! dan zijn ze op hun best. vooral het slijm van noten zitten erg veel amino's in en dat trekt gigantisch goed vis aan! ik spoel mijn noten ook zelden onder het vissen, het voeren gaat wat moeilijker als er wat slijm op zit maar ik heb rots vast vertrouwen in dat dat slijm extra vis je op stek brengt! vooral uit de wat hogere lagen van het water.
het is zoals Hielke al zegt: je moet er vetrouwen in hebben!
mvg joery
i love france...
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
http://www.youtube.com/watch?v=mC6wEFZYbpM
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Joery,
Als die aminos in dat slijm zitten, waar komen deze dan vandaan?
Uit die noten neem ik aan.
Dat houd dus in dat als je ze vers in het water gooi het loslaten van die aminos geleidelijk en ondere water gebeurd i.p.v in je emmer waardoor er een constant geurspoor/lokspoor ontstaat.
Food for thought.
Als die aminos in dat slijm zitten, waar komen deze dan vandaan?
Uit die noten neem ik aan.
Dat houd dus in dat als je ze vers in het water gooi het loslaten van die aminos geleidelijk en ondere water gebeurd i.p.v in je emmer waardoor er een constant geurspoor/lokspoor ontstaat.
Food for thought.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."