Boilies maken zonder boiliespuit en tafel


Fred Bouts
Berichten: 5
Lid geworden op: 30-11-2002 01:00
Locatie: Alkmaar
Contacteer:

17-12-2002 11:54

Is het mogelijk om boilies te maken zonder boiliespuit en tafel.
Zoja, hoe dan?
Is het mischien hetzelfde idee als gehaktballetjes draaien voor de soep?
Om maar een vergelijk te trekken.
Groeten Fred
Chris Kroesen
Berichten: 677
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00

17-12-2002 12:04

fred, tuurlijk gaat dit zonder spuit en roltafel. alleen met deze spullen gaat het 10x sneller en heb je misschien meer plezier met boilies rollen.

je kan ook 1 grote baksteen maken van je boiliedeeg, deze wikkel je in alu folie. en kook je dan zo'n 30 tot 45 min. in water.
vervolgens laat je de klompen drogen en kan je langs de waterkant blokjes snijden, of gewoon thuis. gaat wel sneller dan gehaktballetjes draaien :smile:

succes ermee!
Gebruikersavatar
richard van der vliet
Berichten: 748
Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
Locatie: Delfzijl

17-12-2002 15:04

hallo,

om te kijken of je het draaien een beetje bevalt kun je eerst wel een zootje boilies met de hand draaien, dit is net als je zegt ongeveer hetzelfde als gehaktballetjes draaien voor de soep, maar het nadeel hiervan is dat het best lang duurt en daardoor op den duur gaat vervelen.
en waarschijnlijk zal je op den duur toch wel een boilieplank en een spuit kopen dus kun je beter meteen een rolplank en een spuit kopen, want dit bespaard je een hoop tijd.

mvgr Richard
Piotr Schiettekatte
Berichten: 731
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Maaseik (België)

17-12-2002 17:07

Als je niet veel boilies nodig hebt, bv 20 per sessie, is het met de hand rollen geen enkel probleem. Maar als je volop gaat vissen en grote hoeveelheden per jaar nodig hebt, kiloooooooooos dus! Dan raad ik zeker aan om je gerief te kopen daarvoor.

MVG
Piotr
Gebruikersavatar
Hoedemakers Mark
Berichten: 1157
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Kinrooi - België
Contacteer:

17-12-2002 17:53

Er zijn ook kleine boilierollers te koop. Hiermee kun je zowel worstjes maken als boilies rollen. Je rolt wel maar een tiental bolletjes per keer, maar het ding kost bijna niets.

MVG, Mark
Piotr Schiettekatte
Berichten: 731
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Maaseik (België)

17-12-2002 19:52

Het zijn slechts 8 bolletjes per keer. Maar hoe rol je hier dan je worsten mee??

Piotr
Gebruikersavatar
Hoedemakers Mark
Berichten: 1157
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Kinrooi - België
Contacteer:

18-12-2002 13:05

Je rolt wat dikkere worsten met de hand, en dan ga je er met het bovenstuk van het roltafeltje over. Dan zet je het er dwars op, zodat aan weerszijden van de worst de overschot wordt afgesneden. Nu past de deegworst perfect.

Dit roltafeltje is zo gemaakt dat je er worsten en bollen mee kan maken. De uitleg staat zelfs op het tafeltje zelf.
Piotr Schiettekatte
Berichten: 731
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Maaseik (België)

18-12-2002 13:28

Ah, niet bij mijn tafeltje. Ik heb aan de bovenkant ervan een "knop" staan om het beter vast te houden.
Maar ik heb toch lekker een spuit, dus....

MVg
Piotr
Gebruikersavatar
nick rademakers
Berichten: 219
Lid geworden op: 02-05-2002 02:00
Locatie: lommel

18-12-2002 18:24

Dat gaat zonder boilliespuit en zonder boillietafel maar als je nu meer als 60boillies moet rollen mij niet gezien het duurt veel langer dan met de boilliespuit en boillietafel

vriendelijke karpergroeten nick
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

20-12-2002 16:40

Je kunt ook boilie deeg uit rollen, met een
deegroller, en dan deze in blokjes snijden
op de gewenste grote en dikte.
Ik strooi ook altijd wat droge mix op de
tafel, zodat het deeg niet blijft plakken
aan de tafel, daarna gewoon koken.

gr. Benny
mark hofman.

25-12-2002 14:59

als ik veel boillies ga maken dan maak ik eerst het deeg aan , daar pak ik een grote plak van, sla dat plat op tafel, snij er blokjes van en draai ze even snel.

gaat heel snel!

mark

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: mark hofman. op 2002-12-25 15:00 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: mark hofman. op 2002-12-25 15:01 ]</font>
Ruud Hoeks.

30-12-2002 20:37

eej hoe duur is zoon spuit en tafel?
Gebruikersavatar
richard van der vliet
Berichten: 748
Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
Locatie: Delfzijl

31-12-2002 08:45

ruud,

zo'n spuit zag ik bij ons in de winkel liggen voor 25 euro geloof ik en zo'n plank heb ik gezien voor 18.50 euro, maar deze prijzen kunnen natuurlijk verschillen per winkel.
joachim stelmaster
Berichten: 28
Lid geworden op: 20-10-2002 02:00
Locatie: sassenheim

31-12-2002 11:59

voorheen heb ik ze ook met de hand gedraaid, nou ik raad je wel aan om een roltafel te kopen dat gaat stukken sneller!! kosten: ongeveer 20 euro!! bespaart je een hoop tijd en moeite!! worstjes maken doe ik met de hand men broertje heeft daar wat op verzonnen...

waar koop je dan een deegspuit? bij de plaatselijke hengelsportwinkel verkoopt ie ze niet!!

goeie jaarwisseling mense!
groeten joachim

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: joachim stelmaster op 2002-12-31 12:00 ]</font>
Piotr Schiettekatte
Berichten: 731
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Maaseik (België)

31-12-2002 12:19

Ik denk dat je bij hengelsportzaken die wat meer gericht zijn op het karpertvlak, je ze zeker zult vinden.
john bisseling
Berichten: 48
Lid geworden op: 13-12-2002 01:00

08-01-2003 20:50

Ik heb een vraag ik maak al een tijdje zelf bolies maar ik zit nog steeds met de spuit te knoeien op de een of andere manier kan het deeg niet snel genoeg uit de spuit mond komen hij duwt het deeg dan achter langs weer de buis in .
de spuit was ook nog flink duur ook .
ligt dit aan het deeg of waar moet ik dit zoeken.

help me.
Gebruikersavatar
richard van der vliet
Berichten: 748
Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
Locatie: Delfzijl

09-01-2003 18:20

john,

ik denk dat dit aan je spuit ligt, want volgens mij is dat dingetje waar het deeg dus langs komt te klein.
en dat hoort volgens mij niet zo te zijn, dus als ik jou was zou ik gewoon ff naar de winkel gaan waar je die spuit gekocht hebt.

mvgr Richard
jef vermeir
Berichten: 33
Lid geworden op: 28-01-2003 01:00
Locatie: belgie

28-01-2003 20:38

als ik met de hand worsten maakt komt er nogal snel lucht in de worsten waardoor ze telkens stuk rollen

kan dit verholpen worden door de worsten te spuiten , hierdoor staat er toch wat druk op zodat er weinig lucht blijft zitten of heb ik het mis?
Karl van Bakel
Berichten: 21
Lid geworden op: 07-09-2002 02:00
Locatie: Deurne

28-01-2003 20:57

deegspuiten zijn vaak ook te verkrijgen in gereedschap winkels, De fabriekant van de kitspuiten verkopen ook deegspuiten,

mvgr Karl
jef vermeir
Berichten: 33
Lid geworden op: 28-01-2003 01:00
Locatie: belgie

28-01-2003 21:11

kan je met een deegspuit van elk deeg mooie worsten maken die dan ook goed to goede boilies gerold kunnen worden
Gebruikersavatar
Tim Sanders 3
Berichten: 116
Lid geworden op: 29-01-2003 01:00
Locatie: Didam

29-01-2003 15:28

een vraag hoeveel is 1 deel
Gebruikersavatar
Tim Sanders 3
Berichten: 116
Lid geworden op: 29-01-2003 01:00
Locatie: Didam

29-01-2003 15:30

een vraag hoeveel is 1 deel
Anton Kolker
Berichten: 85
Lid geworden op: 10-12-2002 01:00
Locatie: Emmen

29-01-2003 21:11

nou heel veel succes als je meerdere kilo's wilt draaien neem maar een dag vrij :grin: :grin: :grin:
Anton Kolker
Berichten: 85
Lid geworden op: 10-12-2002 01:00
Locatie: Emmen

29-01-2003 21:12

Is geen 2 delen :grin: :grin: :grin:
Christian Roffel
Berichten: 3
Lid geworden op: 04-03-2002 01:00
Locatie: Emmeloord

29-01-2003 23:12

Met een deegspuit en een roltafel draai je het snelst boilies. Je kunt het deeg natuurlijk ook in stukjes snijden (blokjes) gaat nog sneller. Een gips menger en een boormachine kunnen handig zijn bij het bereiden van het deeg. Niet te hard mengen anders krijg je lucht in je deeg. Een paar oude elektrische frituurpannen kunnen makkelijk zijn bij het koken van de boilies. Wel ff goed schoonmaken. 1 deel kan van alles zijn een kopje een maatbeker of een glas kan allemaal als je maar iedere keer de zelfde maat gebruikt. Vind het zelf makkelijker om met gewichten te werken. Een goed vangende en rollende mix: 200 gr griesmeel, 200 gr maïsmeel grof, 200 gr wouwbloem, 200 gr koekjesmeel en 200 gr vitaminalo. Is een zoetige mix kun je naar eigen inzicht flavouren of niet natuurlijk van zonder geur ook heel goed.

groeten Christian