Houdbaarheid Partikles
- marchel van den berg
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 11-06-2006 17:08
- Locatie: hellevoetsluis
Hey,
Ik heb een vraag waar iedereen een verschillend antwoord op gaat geven heb ik het idee.
Hoelang kan je partilkes( het betreft: hennep, maplepeas en mais)
bewaren na het weken en koken zonder het in te vriezen.
De één zegt: 2 weken, de ander zegt max 4 dagen, en iemand anders zegt:" hoe harder het stinkt des te beter. Ik kom er ff niet meer uit.
greetzzzzzzz
Ik heb een vraag waar iedereen een verschillend antwoord op gaat geven heb ik het idee.
Hoelang kan je partilkes( het betreft: hennep, maplepeas en mais)
bewaren na het weken en koken zonder het in te vriezen.
De één zegt: 2 weken, de ander zegt max 4 dagen, en iemand anders zegt:" hoe harder het stinkt des te beter. Ik kom er ff niet meer uit.
greetzzzzzzz
- Yuri Monster
- Berichten: 840
- Lid geworden op: 22-05-2006 19:52
- Locatie: papendrecht
gewoon laten gisten in een bruin biertje dan 2 weken ofzo.
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
ik hou ze 1 week ongeveer, hangt ook af van de temperatuur
waarin ik ze kan bewaren
dan is men vertrouwen erin weg maar ik denk dat dit voor iedereen persoonlijk is zoals je zegt
de ene heeft ze liever vers en voor de ander kan het niet hard genoeg stinken
wat ik over heb ga ik opvoeren
kan je trouwens partikels langer bewaren door na het koken wat preserver erbij te gooien??
of heeft dat een negatief effect op de particels
waarin ik ze kan bewaren
dan is men vertrouwen erin weg maar ik denk dat dit voor iedereen persoonlijk is zoals je zegt
de ene heeft ze liever vers en voor de ander kan het niet hard genoeg stinken
wat ik over heb ga ik opvoeren
kan je trouwens partikels langer bewaren door na het koken wat preserver erbij te gooien??
of heeft dat een negatief effect op de particels
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Moet je vooral doen als je het gistingsproces op gang wilt helpen.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
leg eens uit douwe als je wil aub
wat je daarmee bedoelde
wat je daarmee bedoelde
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Bedenk maar eens wat een conserveringsmiddel tegenhoudt dan kom je er zelf wel uit.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
sorry douwe
ik weet niet wat conservering tegenhoud?? bacterieen?
ik weet niet wat conservering tegenhoud?? bacterieen?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Douwe Bijlsma schreef:Bedenk maar eens wat een conserveringsmiddel tegenhoudt dan kom je er zelf wel uit.
Het vernietigende resultaat op enzymwerking en spijsvertering laten we vooreerst nog maar even buiten beschouwing, niet Douwe?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
ok henk daar heb ik wat aan
dus ze verteren moeilijker als ik je begrijp???
ook als je de preserver gewoon na het koeken toevoegt
en niet laat meeweken en koken zodat ie opgenomen word in de partikel
dus ze verteren moeilijker als ik je begrijp???
ook als je de preserver gewoon na het koeken toevoegt
en niet laat meeweken en koken zodat ie opgenomen word in de partikel
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ja,
Ook wanneer je het na het weken en koken toevoegd.
Ook wanneer je het na het weken en koken toevoegd.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
je kent er precies wel veel van henk
kun je niet eens in men andere topic hieronder reageren aub
wil daar ook wel eens antwoorden
kun je niet eens in men andere topic hieronder reageren aub
wil daar ook wel eens antwoorden
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Spijsvertering verloopt doormiddel van organismen.
Een organisme kan worden gedefinieerd als een levend wezen met een eigen metabolisme. Planten, dieren, schimmels, algen, en bacteriën zijn allemaal organismen.
In de context waarin het woord 'organisme' wordt gebezigd gaat het meestal vooral om de 'machinerie van het leven', het wezen bezien als een samenstel van chemische reacties en fysische verschijnselen, zoals in de fysiologie, de biologie en de geneeskunde.
Organismen vormen het object van studie van de biologie. Organismen kunnen op verschillende niveaus worden onderzocht: moleculair, cellulair, histologisch, op het niveau van organen of orgaanststelsels, individu, populatie of ecosysteem.
En juist een groot deel van deze organismen worden om zeep geholpen door preservers, zeker in geval van overdosering.
Een organisme kan worden gedefinieerd als een levend wezen met een eigen metabolisme. Planten, dieren, schimmels, algen, en bacteriën zijn allemaal organismen.
In de context waarin het woord 'organisme' wordt gebezigd gaat het meestal vooral om de 'machinerie van het leven', het wezen bezien als een samenstel van chemische reacties en fysische verschijnselen, zoals in de fysiologie, de biologie en de geneeskunde.
Organismen vormen het object van studie van de biologie. Organismen kunnen op verschillende niveaus worden onderzocht: moleculair, cellulair, histologisch, op het niveau van organen of orgaanststelsels, individu, populatie of ecosysteem.
En juist een groot deel van deze organismen worden om zeep geholpen door preservers, zeker in geval van overdosering.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
stassen erwin schreef:je kent er precies wel veel van henk
kun je niet eens in men andere topic hieronder reageren aub
wil daar ook wel eens antwoorden
Nou Erwin,
op dat gebied weet ik niet genoeg om het redelijkerwijs wat te onderbouwen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
- Locatie: st truiden
ik hoop dat er wel mensen zijn die dit al eens getest hebben en ervaringen willen delen
hier op het board zitten toch genoeg aasgoeroes
hier op het board zitten toch genoeg aasgoeroes
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Erwin die rotzooi moet je helemaal buiten je aas houden, zo je KUNT lezen vernietigd het meer dan het toevoegd zeker in de hoeveelheden die "normaal" gesproken gebruikt ( moeten ) worden.
Vissen is een hobby, geen religie!
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
Vaciuumzuigen die hap,dan blijft het een paar weken goed.