tijgernoot


Plaats reactie
fernando breevaart
Berichten: 254
Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
Locatie: hellevoetsluis

18-06-2006 13:56

ik heb nu bijna 24 uur mijn tijgernoten laten weken maar moet ik ze in het bier koken of in vers water?
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

18-06-2006 14:00

gewoon het water waarin je ze geweekt hebt.
Gr,

Jeroen :)
lahou kristof
Berichten: 5
Lid geworden op: 10-06-2006 19:19
Locatie: geel

18-06-2006 15:49

kzou er geen bier bij doen ( werkt slecht ) gwn koke in het weekwater en daarna nog wat late weke
fernando breevaart
Berichten: 254
Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
Locatie: hellevoetsluis

18-06-2006 17:00

ik heb ze al 24 uur laten weken (in bier en water) maar heb ze nu onderant zo'n twee uur gekookt maar ze zijn nog kneiterhard wat kan het probleem zijn
niels vanbaelen
Berichten: 89
Lid geworden op: 06-09-2005 17:24
Locatie: hechtel

18-06-2006 17:04

Tijgernoten worden nooit echt zacht. Ze moeten wel iets zachter zijn dan die in je zak zitten anders scheelt er iets. Probeer er eens plat te pitsen tussen je vingers. Als dit lukt zijn ze normaal wel goed
Gebruikersavatar
Eus Molewijk
Berichten: 2418
Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
Contacteer:

19-06-2006 00:03

Ik zou dat bier maar lekker zelf opzuipen. :lol:

Wat is in godsnaam de toegevoegde waarde van bier bij je tijgernoten?
Toevallig een DVD gezien?
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
fernando breevaart
Berichten: 254
Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
Locatie: hellevoetsluis

19-06-2006 07:17

ook maar kreeg een tip van iemand die dat zelf ook deed en die zij dat het hielp dus ook maar gedaan
Gebruikersavatar
Eus Molewijk
Berichten: 2418
Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
Contacteer:

19-06-2006 07:43

Het helpt iig niet om je noten zachter te maken.
Om je gerust te stellen, ze horen gewoon knetterhard te zijn.

Minimaal 12 uur weken en 20 minuten koken was voldoende geweest, de noten zijn dan net zo hard als na 2 uur laten koken.

Ga er maar gewoon mee vissen, je zal zien dat de karpers er totaal geen probleem mee hebben dat ze zo hard zijn.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
Gebruikersavatar
romanootje lageweg
Berichten: 258
Lid geworden op: 21-02-2006 20:26
Locatie: den-haag

19-06-2006 10:28

Wat is in godsnaam de toegevoegde waarde van bier bij je tijgernoten?

niet zomaar bier :D:D wel oud bruin oud bruin heeft namelijke een zoetere smaak vergeleken met de andere en door bier gaat het sneller gisten ;)
Gebruikersavatar
Eus Molewijk
Berichten: 2418
Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
Contacteer:

19-06-2006 13:30

Omdat je bier toevoegd gaat het sneller gisten?
Omdat bier toevallig ook wordt gemaakt d.m.v. een gistingsproces? :roll:

Wat zoet betreft, hoeveel suiker voegt dat kleine beetje wat in oud bruin zit nou toe aan de mierzoete smaak van tijgernoten, dat is echt te verwaarlozen.

Iedere toevoeging die je aan tijgernoten doet kan de vangkracht ervan alleen maar verminderen.

De aantrekkingskracht van een goed geprepareerde tijgernoot op een karper is zo groot dat het voor de rest niets meer nodig heeft, waarom moeilijk doen?
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
Reinder van Lune

19-06-2006 13:52

Heeft iemand een verklaring waarom de ene keer je tijgernoten slijmen en de andere keer niet ????
Gebruikersavatar
Erik Rozen
Berichten: 588
Lid geworden op: 24-11-2003 01:00

19-06-2006 13:58

Reinder van Lune schreef:Heeft iemand een verklaring waarom de ene keer je tijgernoten slijmen en de andere keer niet ????


kwaliteit
Elk nadeel heb z'n voordeel...
Reinder van Lune

19-06-2006 13:59

Nee dat kan niet want het zijn dezelfde tijgernoten.

Ik heb een zak van 25 kg gekocht, en de ene keer slijmen ze wel en de andere keer niet ???

Misschien de tempratuur waarin je ze laat staan ????

Iemand ?
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

19-06-2006 14:42

Omgevingstemperatuur kan erg veel invloed hebben.
Het beste is om de emmer samen met het hete water in een koelbox te zetten, nog beter is een plaats in de zon.
Vissen is een hobby, geen religie!
Reinder van Lune

19-06-2006 15:02

Bedankt Douwe . . .

Hoe warmer hoe beter ?
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

19-06-2006 15:03

Om iets te laten gisten is temperatuur erg belangrijk.
Ik wikkel soms de emmer voor ik hem in een koelbox zet ook wel eens in een paar handdoeken.
Vissen is een hobby, geen religie!
Reinder van Lune

19-06-2006 15:05

Goede tip . . . bedankt . . Ik ga het meteen van de week proberen !!

Hoe lang laat jij vervolgens de noten in de koelbox staan ?
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

19-06-2006 15:10

Tot ze slijmen :D
Vissen is een hobby, geen religie!
Reinder van Lune

19-06-2006 15:13

owkay . . . ga het proberen . . bedankt voor de tip !
fernando breevaart
Berichten: 254
Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
Locatie: hellevoetsluis

19-06-2006 22:43

heb ze in de schuur staan waar de zon de hele dag op staat en soms is het daar wel 40 graden warm zat dus
Plaats reactie