tijgernoot
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
- Locatie: hellevoetsluis
ik heb nu bijna 24 uur mijn tijgernoten laten weken maar moet ik ze in het bier koken of in vers water?
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
gewoon het water waarin je ze geweekt hebt.
Gr,
Jeroen![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jeroen
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 10-06-2006 19:19
- Locatie: geel
kzou er geen bier bij doen ( werkt slecht ) gwn koke in het weekwater en daarna nog wat late weke
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
- Locatie: hellevoetsluis
ik heb ze al 24 uur laten weken (in bier en water) maar heb ze nu onderant zo'n twee uur gekookt maar ze zijn nog kneiterhard wat kan het probleem zijn
-
- Berichten: 89
- Lid geworden op: 06-09-2005 17:24
- Locatie: hechtel
Tijgernoten worden nooit echt zacht. Ze moeten wel iets zachter zijn dan die in je zak zitten anders scheelt er iets. Probeer er eens plat te pitsen tussen je vingers. Als dit lukt zijn ze normaal wel goed
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Ik zou dat bier maar lekker zelf opzuipen.
Wat is in godsnaam de toegevoegde waarde van bier bij je tijgernoten?
Toevallig een DVD gezien?
![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Wat is in godsnaam de toegevoegde waarde van bier bij je tijgernoten?
Toevallig een DVD gezien?
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
- Locatie: hellevoetsluis
ook maar kreeg een tip van iemand die dat zelf ook deed en die zij dat het hielp dus ook maar gedaan
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Het helpt iig niet om je noten zachter te maken.
Om je gerust te stellen, ze horen gewoon knetterhard te zijn.
Minimaal 12 uur weken en 20 minuten koken was voldoende geweest, de noten zijn dan net zo hard als na 2 uur laten koken.
Ga er maar gewoon mee vissen, je zal zien dat de karpers er totaal geen probleem mee hebben dat ze zo hard zijn.
Om je gerust te stellen, ze horen gewoon knetterhard te zijn.
Minimaal 12 uur weken en 20 minuten koken was voldoende geweest, de noten zijn dan net zo hard als na 2 uur laten koken.
Ga er maar gewoon mee vissen, je zal zien dat de karpers er totaal geen probleem mee hebben dat ze zo hard zijn.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
- romanootje lageweg
- Berichten: 258
- Lid geworden op: 21-02-2006 20:26
- Locatie: den-haag
Wat is in godsnaam de toegevoegde waarde van bier bij je tijgernoten?
niet zomaar bier
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Omdat je bier toevoegd gaat het sneller gisten?
Omdat bier toevallig ook wordt gemaakt d.m.v. een gistingsproces?
Wat zoet betreft, hoeveel suiker voegt dat kleine beetje wat in oud bruin zit nou toe aan de mierzoete smaak van tijgernoten, dat is echt te verwaarlozen.
Iedere toevoeging die je aan tijgernoten doet kan de vangkracht ervan alleen maar verminderen.
De aantrekkingskracht van een goed geprepareerde tijgernoot op een karper is zo groot dat het voor de rest niets meer nodig heeft, waarom moeilijk doen?
Omdat bier toevallig ook wordt gemaakt d.m.v. een gistingsproces?
![:roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Wat zoet betreft, hoeveel suiker voegt dat kleine beetje wat in oud bruin zit nou toe aan de mierzoete smaak van tijgernoten, dat is echt te verwaarlozen.
Iedere toevoeging die je aan tijgernoten doet kan de vangkracht ervan alleen maar verminderen.
De aantrekkingskracht van een goed geprepareerde tijgernoot op een karper is zo groot dat het voor de rest niets meer nodig heeft, waarom moeilijk doen?
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
Heeft iemand een verklaring waarom de ene keer je tijgernoten slijmen en de andere keer niet ????
- Erik Rozen
- Berichten: 588
- Lid geworden op: 24-11-2003 01:00
Reinder van Lune schreef:Heeft iemand een verklaring waarom de ene keer je tijgernoten slijmen en de andere keer niet ????
kwaliteit
Elk nadeel heb z'n voordeel...
Nee dat kan niet want het zijn dezelfde tijgernoten.
Ik heb een zak van 25 kg gekocht, en de ene keer slijmen ze wel en de andere keer niet ???
Misschien de tempratuur waarin je ze laat staan ????
Iemand ?
Ik heb een zak van 25 kg gekocht, en de ene keer slijmen ze wel en de andere keer niet ???
Misschien de tempratuur waarin je ze laat staan ????
Iemand ?
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Omgevingstemperatuur kan erg veel invloed hebben.
Het beste is om de emmer samen met het hete water in een koelbox te zetten, nog beter is een plaats in de zon.
Het beste is om de emmer samen met het hete water in een koelbox te zetten, nog beter is een plaats in de zon.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Om iets te laten gisten is temperatuur erg belangrijk.
Ik wikkel soms de emmer voor ik hem in een koelbox zet ook wel eens in een paar handdoeken.
Ik wikkel soms de emmer voor ik hem in een koelbox zet ook wel eens in een paar handdoeken.
Vissen is een hobby, geen religie!
Goede tip . . . bedankt . . Ik ga het meteen van de week proberen !!
Hoe lang laat jij vervolgens de noten in de koelbox staan ?
Hoe lang laat jij vervolgens de noten in de koelbox staan ?
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Tot ze slijmen ![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
- Locatie: hellevoetsluis
heb ze in de schuur staan waar de zon de hele dag op staat en soms is het daar wel 40 graden warm zat dus