Eialbumine


Plaats reactie
mathijs doomen
Berichten: 149
Lid geworden op: 11-10-2003 02:00
Locatie: grijpskerk

15-05-2006 21:44

kan iemand mij vertellen , alik een basis mix heb en geen
eieren wil gebruiken maar eialubimine hoeveel gr moet ik
er bij doen i.p.v b,v 9 eieren per kg mix

9 eieren zijn ongeveer 400 gr maal 1.1 440 eier gewicht
dat is ongeveer 70 gr droge stof en 370 gr vocht
klopt dit of is mijn berekening fout graag reactie

vr gr mathijs
als je wilt genieten van de natuur ga dan vissen
Gebruikersavatar
bart willems
Berichten: 76
Lid geworden op: 01-11-2003 01:00
Locatie: Emmeloord

27-05-2006 08:29

hoi Mathijs

In karper nummer 36 staat een artikel van Steven Peters over het maken van boilies zonder eieren misschien heb je daar wat aan.

Groeten BArt
Stefan Desar
Berichten: 256
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Gemert

28-05-2006 11:57

HAd gisteren niks te doen en ongeveer alle ingredienten uit dat receptje staan, dus heb ik er gister een proefmixje mee gedraaid. Mooie bolie die rolde als een trein!

Stefan
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

06-06-2006 21:48

100 gr ei albiene lijkt me best wel veel in een mix
uitharding zal wel goed zijn maar hoe zit het met de verteerbaarheid van eialbiene?
greetz
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

10-06-2006 22:17

niemand die me dit kan vertellen?
geert baillievier
Berichten: 62
Lid geworden op: 14-02-2006 12:33
Locatie: Zwevegem/ Belgie

14-06-2006 14:52

stassen erwin schreef:niemand die me dit kan vertellen?

Het dient vooral voor het uitharden, u dus geen zorgen maken over de verteerbaarheid, waarom zou u, is dit dan belangrijk?!
That's live!
Gebruikersavatar
Niels Schouten
Berichten: 879
Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
Locatie: Almere

14-06-2006 14:59

geert baillievier schreef:Het dient vooral voor het uitharden, u dus geen zorgen maken over de verteerbaarheid, waarom zou u, is dit dan belangrijk?!


Voor ons misschien niet, maar voor onze geschubde vrinden wel. Als wij ze alleen maar geen voeren met ingredienten die ze niet of nauwelijks verteren, dan kunnen we over een paar jaartjes wel stoppen met onze hobby.
geert baillievier
Berichten: 62
Lid geworden op: 14-02-2006 12:33
Locatie: Zwevegem/ Belgie

14-06-2006 15:52

Ik denk het niet , ze gaan dan gewoon wat meer schijten. Ze vinden in de natuur meer dan genoeg goed oplosbare dingen. Wat nu ook weer niet moet zeggen dat onze boilies voor 100% procent niet verteerbaar moeten zijn.
En wat betrefd ei allbumine, we gebruiken er toch maar tussen de 5 en 10% van, vandaar!
That's live!
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

14-06-2006 21:22

geert baillievier schreef:Ik denk het niet , ze gaan dan gewoon wat meer schijten. Ze vinden in de natuur meer dan genoeg goed oplosbare dingen. Wat nu ook weer niet moet zeggen dat onze boilies voor 100% procent niet verteerbaar moeten zijn.
En wat betrefd ei allbumine, we gebruiken er toch maar tussen de 5 en 10% van, vandaar!


Bedenk wel dat;
bijna alle gemodificeerde en op andere manier behandelde grondstoffen veelal een stuk moeilijker verteerbaar worden, gewoon omdat de biomechaniek eruit gewassen is..

=============================================
De biologe onderzocht de reactie van stukjes muizendarm op ei-albumine. Ei-albumine is een stof die voorkomt in eieren. Net als mensen kunnen muizen allergisch voor deze stof worden. Maar muizen worden alleen allergisch als ze het krijgen geïnjecteerd, niet door consumptie. Doel van het onderzoek was om te kijken of muizen toch allergisch zouden worden door de consumptie van ei-albumine als ze gestrest waren. De darmwand wordt immers doorlaatbaarder onder stresscondities. Schadelijke stoffen dringen de doorlaatbare darmwand binnen om daar een paniekreactie van het immuunsysteem te veroorzaken. Dat zou het begin van een allergie kunnen zijn.

Darmen van allergische muizen ve rtonen, net als mensen, een diaree-reactie als ze met ei-albumine in aanraking komen. De cellen in de darmwand scheiden dan zout en water uit.

In het onderzoek bleken ook de darmen van niet-allergische muizen soms lokaal een diaree-reactie te vertonen als ze met ei-albumine in aanraking kwamen. De lokale diaree kwam in de testen echter aanzienlijk vaker voor bij darmen van muizen die voorafgaand aan het experiment opzettelijk gestrest waren. Bovendien waren de darmen van langdurig gestreste muizen veel gevoeliger voor signaalstoffen uit zenuwcellen die diaree en samentrekking van de darmspieren veroorzaken.
===========================================


:o :o
Groet'n Henk..

still growing Old.
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

14-06-2006 22:05

met andere woorden henk
beperk je best de ei albiene tot het strikt noodzakelijke in je bol begrijp ik dat goed?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

14-06-2006 22:14

Bijna alle geraffineerde en gemodificeerde grondstoffen beperkt gebruiken is beter.

Strikt noodzakelijk is niets, het kan altijd zonder.
Volle natuurlijke grondstoffen en producten lijken mij in ieder geval op lange termijn gezonder.
Groet'n Henk..

still growing Old.
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

14-06-2006 22:41

ik gebruik wat ei albiene voor de uitharding paar procentjes maar
met wat kan ik dat vervangen, bloedmeel?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

14-06-2006 22:47

Getver... bloedmeel. :-?

Die paar % hoef je niet persè te vervangen.
Groet'n Henk..

still growing Old.
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

14-06-2006 22:53

ja dacht ik ook al paar procentje zullen het niet uitmaken
bloedmeel zou ik toch niet gebruiken vanwege het slechte aminozuur patroon
zijn er nog andere middelen op de markt?
kzag bv dat martin sb zoiets in zen assortiment heeft zitten om boilies te laten uitharden wat is dat precies voor product dan henk?
Gebruikersavatar
Daniel Legrand
Berichten: 459
Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

15-06-2006 10:17

stassen erwin schreef:ja dacht ik ook al paar procentje zullen het niet uitmaken
bloedmeel zou ik toch niet gebruiken vanwege het slechte aminozuur patroon
zijn er nog andere middelen op de markt?
kzag bv dat martin sb zoiets in zen assortiment heeft zitten om boilies te laten uitharden wat is dat precies voor product dan henk?


Red Cell nemen gepurifieerd bloedpoeder, Het heeft een zeer mooie aminozuren patroon !!
Red Cell word ook wel Pure Haemoglybine genoemd en is anders dan bloedmeel, en het hard je boilies nog beter uit dan ei albumine !
Instant response is wat minder maar na een poos ermee vissen is het wel wonderlijk goed spul ! Lijkt wel een soort gelijke werking als hennep te geven gewoon verslavend, echter is het niet makkelijk om aan een goede kwaliteit haemoglybine te komen.
Gebruik er 5 tot 10 % van.


En dan van Martin Sb is niets anders dan Ei kristal Granulaat !
Greetz Daan
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
Plaats reactie