Tijgers


Plaats reactie
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

02-05-2006 13:11

Ik heb nog een zak tijgernoten (1 kilo) in de schuur liggen die ik vorig jaar heb gekocht, nog niet geweekt of gekookt gewoon nog "droog"!

Kan ik deze nog gebruiken?

Later
Gebruikersavatar
sander korten
Berichten: 92
Lid geworden op: 24-03-2006 21:48

02-05-2006 14:46

zou niet weten waarom niet :wink:
Gebruikersavatar
robert klapman
Berichten: 342
Lid geworden op: 11-01-2006 14:19
Locatie: Nootdorp
Contacteer:

02-05-2006 15:35

neej ik zou het ook nie weten gewoon even weken en een urrtje of 3 koken

en vissen
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

03-05-2006 08:45

Afbeelding
Reinder van Lune

03-05-2006 08:53

robert klapman schreef:neej ik zou het ook nie weten gewoon even weken en een urrtje of 3 koken

en vissen


3 uur, een 3 kwartier is toch voldoende ??
mark mol
Berichten: 110
Lid geworden op: 06-02-2006 10:58
Locatie: roosendaal

03-05-2006 09:20

zou ze wel 24 uur laten weken en goed koken, hierover verdelen de meningen, sommige mensen koken ze een paar uur lang.

Ik ongeveer 45 minuten.
blijf doorzetten dan komen de vissen vanzelf!!
Herman Esveld
Berichten: 1188
Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
Locatie: nomaad

03-05-2006 09:28

gewoon weken en koken totdat ze er uit zien zoals het moet. Dus zover mogelijk uitgezet.
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

03-05-2006 10:24

Heb een kilo met een halve kilo bastard suiker in een emmertje gezet, afgesloten...ze zijn vanavond om 7 uur precies 24 uur geweekt.....Daarna nog ietsje langer weken of gewoon gaan koken in hetzelfde vocht en vervolgens nog een tijdje laten staan?
Reinder van Lune

03-05-2006 10:25

Koken moet altijd !
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

03-05-2006 10:26

Ja ok sorry.....ik bedoelde eigenlijk...nog ff langer laten weken en dan koken of na 24 uur al koken...
Reinder van Lune

03-05-2006 10:28

Na 24 uur kan je het koken hoor !!!
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

03-05-2006 12:13

Waar komen al die lange kooktijden nu vandaan?

Ik merk/proef/zie geen verschil tussen 5 minuten en een uur koken. Alleen de gasrekening is iets lager.

MVG

Klaas
Reinder van Lune

03-05-2006 12:19

Ben ik ook wel benieuwd naar . . . iedereen heeft het altijd over een half uur - 3 kwartier . . vandaar !
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

03-05-2006 12:33

idd!
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

03-05-2006 18:17

Ik kom dus net thuis van me stage en zie tot mijn grote verbazing dat de emmer van me tijgers als helemaal vol met slijm zit...na 24 uur precies??? hoe is dit mogelijk? (had er ook suiker bij gedaan)

Kan ik dat wel koken? wordt het dan geen bende?

Ik hoor het wel

Groetjes
patrick noorman
Berichten: 216
Lid geworden op: 11-12-2005 15:25
Locatie: benthuizen (is bij zoetermeer)
Contacteer:

07-05-2006 12:32

nee je kan het gewoon een beetje afgieten en dan in een pan mieteren en dan gewoon een uurtje koken 3 uur is helemaal niet nodig je vangt er niet minder op
Gebruikersavatar
j van der beek
Berichten: 2281
Lid geworden op: 17-04-2005 12:52

07-05-2006 13:27

er zit zeker wel een verschil tussen 5 min of 30 min koken! door ze langer te koken kook je ze helemaal door en door! ze gaan vaak eerder slijmen en dat werkt naar mijn idee veel beter! en het is veiliger voor de vis om ze langer te koken.

alleen dat weken van noten(dus geen andere particles) vind ik overdreven.
tijgers zetten pas uit bij kokend water en nemen dan vrij snel vocht op, ik kook mijn noten altijd tussen de 30 en 50 min en laat ze daarna een nachtje in het kookwater staan. werkt perfect en heb ze nog nooit voorgeweekt.
Koos van Spronsen
Berichten: 186
Lid geworden op: 08-06-2003 02:00
Locatie: 's-Gravenzande

10-05-2006 09:04

Ik heb ze nu een tijdje laten staan in de schuur........en me slijm is ineens verdwemen!! :S:S

Er zit ook een soort wit laagje op het water.....ik denk een beetje schimmel...maar het ruikt niet naar schimmel en de tijgers ruiken in principe best sterk en zoetig......mijn vraag......

Kan je ze eigenlijk wel een week na het koken nog steeds in hetzelfde water laten staan of hadden ze allang ingevriest moeten worden?

Laters
Gebruikersavatar
j van der beek
Berichten: 2281
Lid geworden op: 17-04-2005 12:52

10-05-2006 09:39

je zou ze in hetzelfde water kunnen laten staan maar ik ververs meestal om de paar dagen het water. aan de waterkant dan, maar thuis vries ik ze gewoon na een paar dagen in.

grtz joery
Plaats reactie