Ik liep zojuist langs een water en zag daar een bekende van mij vissen. Toen ik een babbeltje maakte met hem zei hij mij dat hij voerde met kippenmais die hij bijna een half jaar lang heeft laten weken. Zo lang, dat het zuur ruikt.
Mijn vraag is, is dit schadelijk voor de vis? Hij voert op mijn thuiswater dus als dit schadelijk is, ga ik vandaag nog langs bij hem om het hem even duidelijk te maken.
Verzuurde kippenmais
- Lukas Linde
- Berichten: 912
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: ZW Drenthe
Dan ruikt het volgens mij niet meer zuur, dan stinkt het ook gewoon. Ben ook wel eens een emmertje geweekte mais 'vergeten' en dan trek je het deksel eraf.......pffff
Dat is dus gewoon de kliko in gegaan.
Het lijkt mij niet goed in ieder geval
Dat is dus gewoon de kliko in gegaan.
Het lijkt mij niet goed in ieder geval
Vissie kump zo!
- sander korten
- Berichten: 92
- Lid geworden op: 24-03-2006 21:48
weet niet of het slecht is maar zou het zowiezo niet meer voeren...volgens mij moet hij onpasselijk worden van de lucht wie er rondhangt als je de emmer lostrekt
- Dennis van den Bogaert
- Berichten: 4400
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: Den Haag
- Contacteer:
Als het een half jaar heeft staan weken in niet zomerse omstandigheden zou er toch minimaal een paar cm,naar Limburgse kaas stinkende smurrie bovenop hebben moeten staan.....
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
tsja mourad,
het blijft linke soep..
In de door Dennis omschreven paar cm,naar Limburgse kaas stinkende smurrie kunnen zich giftige schimmel afscheidingen bevinden.
Wil men dan toch Maïs gebruiken die een half jaar heeft staan pruttelen, dan toch liever eerst goed koken en na afkoeling een dosis goede gisten en/of schimmels erbij doen.
Denk aan biergist en onder andere goede kaas of Yoghurt schimmels en fermenten.
Deze dosis goede schimmels vormen dan een overtal ten opzichte van de foute schimmels en zorgen al concurrerend voor minder gevaarlijke voer en vismaïs.
het blijft linke soep..
In de door Dennis omschreven paar cm,naar Limburgse kaas stinkende smurrie kunnen zich giftige schimmel afscheidingen bevinden.
Wil men dan toch Maïs gebruiken die een half jaar heeft staan pruttelen, dan toch liever eerst goed koken en na afkoeling een dosis goede gisten en/of schimmels erbij doen.
Denk aan biergist en onder andere goede kaas of Yoghurt schimmels en fermenten.
Deze dosis goede schimmels vormen dan een overtal ten opzichte van de foute schimmels en zorgen al concurrerend voor minder gevaarlijke voer en vismaïs.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 532
- Lid geworden op: 22-12-2005 00:36
denk dat je je wat wijs heb laten maken.
een half jaar doe het eerst maar eens 3 maanden.
een half jaar doe het eerst maar eens 3 maanden.
Ik vind het wat overdreven maar tijgers die een tijdje staan zweer ik bij. En ik niet alleen haha. Dus wat is schadelijk, schadelijk voor je neus denk ik
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Tom,
Voortschreidensd inzicht.
Ik heb jaren een grote ton gehad. Elke keer weekte en kookte ik particles en pleurde dat in de ton. Water verversen was er niet bij.
Die smurrie? Ach die spoelde er wel af. Ving best goed.
Met het kleine beetje kennis van nu, doe ik dat niet meer. Jenever ken tel.
O ja, na een poosje stinkt die handel alleen bij het roeren en een emmertje voer vol scheppen.
MVG
Klaas
Voortschreidensd inzicht.
Ik heb jaren een grote ton gehad. Elke keer weekte en kookte ik particles en pleurde dat in de ton. Water verversen was er niet bij.
Die smurrie? Ach die spoelde er wel af. Ving best goed.
Met het kleine beetje kennis van nu, doe ik dat niet meer. Jenever ken tel.
O ja, na een poosje stinkt die handel alleen bij het roeren en een emmertje voer vol scheppen.
MVG
Klaas
Oke Klaas ik ben er ook geen voorstander van. Lekker koken en even laten staan met wat suiker of "drank"erbij en gaan met die banaan.
Gebruik overigens weinig particels want ik wordt gek van alle platte sjakies die er op af komen, maar ja soms kan het nog steeds top zijn en vang je je gek op mais of tijgers.
Gebruik overigens weinig particels want ik wordt gek van alle platte sjakies die er op af komen, maar ja soms kan het nog steeds top zijn en vang je je gek op mais of tijgers.
-
- Berichten: 677
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
48 uur weken dan nog ff koken en kg suiker erbij.... dant komt het wel goed hoor
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
Chris Kroesen schreef:48 uur weken dan nog ff koken en kg suiker erbij.... dant komt het wel goed hoor
48 uur?
wat dacht je van een half jaar?!
-
- Berichten: 677
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
dan groeit er een heel mais veld in me tuin !!!