hoe kan ik duiven voer het beste bereiden om er mee te vissen op de hair??
ik heb gehoord dat als je de duivenvoer niet goed bereid de karper er ziek van kan worden???
duiven voer
-
- Berichten: 280
- Lid geworden op: 04-01-2006 09:32
- Locatie: in me oval
- Contacteer:
-
- Berichten: 57
- Lid geworden op: 24-02-2006 21:25
- Locatie: Gelderland.
hee jeffrey,
Het duivenvoer moet je ong 24 uur laten weken, je kunt er dan nog verschillende geur/smaakstoffen aan toevoegen als je hier behoefte aan hebt. Na die 24 uur even een half uurtje koken, dit koken kun je het beste in hetzelfde vocht doen als je het hebt geweekt. Het koken is niet persee nodig maar hier wordt het iets zachter van wat het beter op de hair laat zetten. Dit moet je zelf even beoordelen.
Als je bovenstaande niet doet (dus niet weken/koken) dan is het zo dat als de karper(en andere vissoorten) het duivenvoer op eten het in de buik van de vis gaat opzetten (vocht opnemen), dit kan dodelijk zijn voor de vissen. Daarom PARTICLES ALTIJD WEKEN/KOKEN.
Ik denk dat je zo wel voldoende info hebt.
Groeten Rik.
Het duivenvoer moet je ong 24 uur laten weken, je kunt er dan nog verschillende geur/smaakstoffen aan toevoegen als je hier behoefte aan hebt. Na die 24 uur even een half uurtje koken, dit koken kun je het beste in hetzelfde vocht doen als je het hebt geweekt. Het koken is niet persee nodig maar hier wordt het iets zachter van wat het beter op de hair laat zetten. Dit moet je zelf even beoordelen.
Als je bovenstaande niet doet (dus niet weken/koken) dan is het zo dat als de karper(en andere vissoorten) het duivenvoer op eten het in de buik van de vis gaat opzetten (vocht opnemen), dit kan dodelijk zijn voor de vissen. Daarom PARTICLES ALTIJD WEKEN/KOKEN.
Ik denk dat je zo wel voldoende info hebt.
Groeten Rik.
-
- Berichten: 280
- Lid geworden op: 04-01-2006 09:32
- Locatie: in me oval
- Contacteer:
rik bedankt jongen
- bjorn larsen
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 16-01-2006 17:23
Ik zou toevoegingen als flavours tijdens het weken al toevoegen.
Verder koken van een half uur kan tekort zijn, kijk naar de maisjes of je voer gaar is. Als de stukjes mais gaar zijn zijn ze glazig van kleur(als je ze doorbreekt). Het is makkelijk te onderscheiden als je voer niet gaar is vang je gegarandeerd minder.
De gouden tip is altijd zout gebruiken bij het koken, dat komt je voer zeker ten goede.
Verder koken van een half uur kan tekort zijn, kijk naar de maisjes of je voer gaar is. Als de stukjes mais gaar zijn zijn ze glazig van kleur(als je ze doorbreekt). Het is makkelijk te onderscheiden als je voer niet gaar is vang je gegarandeerd minder.
De gouden tip is altijd zout gebruiken bij het koken, dat komt je voer zeker ten goede.
-
- Berichten: 864
- Lid geworden op: 17-07-2005 01:37
- Locatie: amsterdam
en nog een tip,koop meteen 25 kilo voor 11,50 en biet die gekkenprijzen die hengelsoprtzaken hanteren
www.castmarine.nl
alles voor de karpervisser op het gebied van elektromotoren/accus/laders/rubberboten/buitenboordmotoren etc
alles voor de karpervisser op het gebied van elektromotoren/accus/laders/rubberboten/buitenboordmotoren etc