hoe lang moeten boillies drogen?
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 27-09-2005 11:23
- Locatie: etten-leur
ik ben van het jaar begonnen met zelf boillies maken en het gaat aardig goed hehe maar nu had ik nog een vraagje. ik stop mijn boillies al na een uurtje of 6 in de vriezer en nu hoorde ik dat dat niet goed zou zijn ivm de eieren die erin zitten. kan iemand mij iets meer vertellen misschien?
bvd en groetjes ed
bvd en groetjes ed
-
- Berichten: 616
- Lid geworden op: 15-10-2005 18:11
- Locatie: zaanstad
- Contacteer:
ik laat ze altijd 24 uur drogen zodat ik zeker weet dat ze hard zijn.
plassen zijn perfeckte viswateren,
- Danny Loch
- Berichten: 148
- Lid geworden op: 14-01-2006 11:39
- Locatie: Bergen op Zoom
Eerst deed ik rollen, koken en meteen de vriezer in. Nooit geen problemen gehad.
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 27-09-2005 11:23
- Locatie: etten-leur
ik vind ze na een uurtje of 6 al behoorlijk hard maar het kan geen kwaad om ze na een aantal uurtjes al in te vriezen of wel?ik hoorde namelijk dat het slecht is voor de vis ivm met de eieren
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 27-09-2005 11:23
- Locatie: etten-leur
bedankt voor de reacties, het leek mij ook al sterk maar ik dacht ik vraag het toch even want dat kan nooit kwaad toch!!!
- remco de koster
- Berichten: 1034
- Lid geworden op: 03-04-2006 11:11
hej ed ik ben dit jaar ook begonnen met het zelf draaien van boilies ik doe het zelf zo rollen koken rollen koken en als ik alles gekookt heb 2,5 uur later zijn de eerste gedroogd en best hard en dan vries ik de eerste in en dan na een half uurtje de rest erbij
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 27-09-2005 11:23
- Locatie: etten-leur
ja dat lijkt miij ook lang genoeg want ik vond ze na een paar uurtjes toch al aardig hard worden.Maar me maatje kwam ermee aanzetten die had het van iemand op zijn werk gehoord die toch ook best een fanatiek karpervisser is zover ik weet maar die had tegen me maatje gezegd dat hij zijn boillies zeker 4 dagen liet drogen want anders gebeurde er iets met het ei in de boillie maar me maatje kon niet uitleggen wat er gebeurde met het ei in de boillie maar het zou slecht zijn voor onze grote vriend dus ik dacht ik zal eens vragen of hier iemand ervan gehoord heeft maar het leek mijzelf ook al sterk want ik had er nog nooit niks van gehoord of gelezen. Iig bedankt voor de reactie van jullie allemaal en ik hoop toch echt dat het nu een beetje warmer gaat worden hoor.
groetjes .................
groetjes .................
- remco de koster
- Berichten: 1034
- Lid geworden op: 03-04-2006 11:11
ja ik ook eindelijk kan het karper seizoen dan eens egt van start gaan
ED het enige wat kan gebeuren is dat de eieren(eigenlijk de hele bol)gaan schimmelen in een kort tijdsbestek
laat je ze goed drogen zal dat niet zo snel gebeuren
het aanwezige vocht is nl de oorzaak dat een bol snel schimmelt
laat je ze goed drogen zal dat niet zo snel gebeuren
het aanwezige vocht is nl de oorzaak dat een bol snel schimmelt
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 27-09-2005 11:23
- Locatie: etten-leur
ok jacco toch weer wat wijzer geworden maar dat schimmelen zal in mij geval wel meevallen omdat ik het in het klein verpak en zodoende nooit boillies overhoud na een sessie. maar ik kan me wel voorstellen als je een langere sessie maakt je ze wat langer laat drogen. Maar wat is eigenlijk in een kort tijdbestek?een dag of 2 of zo of langer?
met deze temperaturen kan het wel een week duren
maar als het 30gr is kan het binnen 2 dagen al gebeurt zijn met je bollen
mits je ze in een afgesloten zak bewaard
ga je een aantal dagen vissen in de zomer doe dan je bollen in een droogzak zodat het vocht er uit kan
wel moet je ze sávonds weer terug in een zak doen om te voorkomen dat er weer condens op je bollen slaat
maar als het 30gr is kan het binnen 2 dagen al gebeurt zijn met je bollen
mits je ze in een afgesloten zak bewaard
ga je een aantal dagen vissen in de zomer doe dan je bollen in een droogzak zodat het vocht er uit kan
wel moet je ze sávonds weer terug in een zak doen om te voorkomen dat er weer condens op je bollen slaat
-
- Berichten: 51
- Lid geworden op: 20-08-2005 13:02
Is condens op je bolies dan zo slecht?
Ik heb dit meestal na een sessie in mijn emmer...
Maar ze zijn nooit gaan schimmelen of zo...
Ik heb dit meestal na een sessie in mijn emmer...
Maar ze zijn nooit gaan schimmelen of zo...
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ja, condens is slecht indien een product langer bewaard moet worden.
Hoe kan schimmelgroei voorkomen worden op voedsel dat thuis bewaard wordt?
Voor de groei van de meeste schimmels is een warme en vochtige omgeving nodig. Het bewaren van verse producten op een koude en droge plaats, is een goede manier om groei van schimmels te voorkomen. Verse groenten en vers vlees kunnen het beste in de koelkast bewaard worden en zo snel mogelijk geconsumeerd worden. Om schimmelgroei in droge producten (zoals rijst) te voorkomen, kunnen deze het beste op een droge plaats bij kamertemperatuur bewaard worden.
Hoe kan schimmelgroei voorkomen worden op voedsel dat thuis bewaard wordt?
Voor de groei van de meeste schimmels is een warme en vochtige omgeving nodig. Het bewaren van verse producten op een koude en droge plaats, is een goede manier om groei van schimmels te voorkomen. Verse groenten en vers vlees kunnen het beste in de koelkast bewaard worden en zo snel mogelijk geconsumeerd worden. Om schimmelgroei in droge producten (zoals rijst) te voorkomen, kunnen deze het beste op een droge plaats bij kamertemperatuur bewaard worden.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- jeanmichel de buck
- Berichten: 41
- Lid geworden op: 26-08-2003 02:00
- Locatie: sas van gent
wat ik doe om schimmel tegen te gaan is 0.50 gram zout op 1 kg mix
werkt perfect
ik werk zonder conserveringsmiddelen
ik neem altijd te veel boillies mee als ik een sessie heb
ik heb het 1 x mee gemaakt dat ik na de eerste nacht al geen boillies meer had om bij te voeren gelukkig kon een kennis nog een partij boiilies uit mn vriezer halen
wat ik wel doen is na een sessie gelijk mn bollen weer terug in de vriezer
overdag tijdens mn sessie laat ik meestal mn emmer open
en snachts sluit ik hem af ivb met de ratten
P.S
sommige ingredienten kunnen de boillie sneller laten beschimmelen
zoals aardappelmeel dit werkt instand zeer effectief maar je bollen beschimmelen zeer snel
werkt perfect
ik werk zonder conserveringsmiddelen
ik neem altijd te veel boillies mee als ik een sessie heb
ik heb het 1 x mee gemaakt dat ik na de eerste nacht al geen boillies meer had om bij te voeren gelukkig kon een kennis nog een partij boiilies uit mn vriezer halen
wat ik wel doen is na een sessie gelijk mn bollen weer terug in de vriezer
overdag tijdens mn sessie laat ik meestal mn emmer open
en snachts sluit ik hem af ivb met de ratten
P.S
sommige ingredienten kunnen de boillie sneller laten beschimmelen
zoals aardappelmeel dit werkt instand zeer effectief maar je bollen beschimmelen zeer snel
- tobie derksen
- Berichten: 1514
- Lid geworden op: 11-02-2005 09:44
jeanmichel de buck schreef:wat ik doe om schimmel tegen te gaan is 0.50 gram zout op 1 kg mix
een halve gram ??? of 50 gram...
- jeanmichel de buck
- Berichten: 41
- Lid geworden op: 26-08-2003 02:00
- Locatie: sas van gent
halve gram
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
JeanMichel,
Leuke smaakmaker heb je dan. Voor het leuke nog wat meer erbij, heerlijke smaak heb je dan.
Qua conservering zal dat nergens aan mee helpen.
En kan je van geluk spreken dat je ze langer kan bewaren. Evt een aantal flinke harders in de mix zitten?
Groet, Frank
Groet
Leuke smaakmaker heb je dan. Voor het leuke nog wat meer erbij, heerlijke smaak heb je dan.
Qua conservering zal dat nergens aan mee helpen.
En kan je van geluk spreken dat je ze langer kan bewaren. Evt een aantal flinke harders in de mix zitten?
Groet, Frank
Groet
- jeanmichel de buck
- Berichten: 41
- Lid geworden op: 26-08-2003 02:00
- Locatie: sas van gent
ik heb dit van het zout geleerd van een kennis bij hem haalde ik vroeger altijd mn knikkers zo heeft hij mij dat gezegt hoe ik dat moest doen met dat zout
mn bollen schimmelen idd niet zo snel meer
dus naar mijn zin zat er toch een kern van waarheid er in
mn bollen schimmelen idd niet zo snel meer
dus naar mijn zin zat er toch een kern van waarheid er in
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
laag zout onder je boilies in je emmertje gooien.. blijven ze ook wel een week goed..
gewoon 100gr zout op 1 a 2kg bollen.. werkt ideaal
maarja mijn bollen blijven bij kamer temperatuur in een afgesloten zak al 1,5 week goed.. daarna krijg je incidenteel een wit stipje.. en mijn meeste sessies duren toch maar 2 dagen.
Gr. Remko
gewoon 100gr zout op 1 a 2kg bollen.. werkt ideaal
maarja mijn bollen blijven bij kamer temperatuur in een afgesloten zak al 1,5 week goed.. daarna krijg je incidenteel een wit stipje.. en mijn meeste sessies duren toch maar 2 dagen.
Gr. Remko
-
- Berichten: 272
- Lid geworden op: 06-09-2003 02:00
- Locatie: balen
als ik pak vrijdags ga vissen en ik rol men bolle zondags dan laat ik die gewoon drogen tot dat ik ga vissen nog nooit schimmel gehad
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
Remko Oude Elferink schreef:laag zout onder je boilies in je emmertje gooien.. blijven ze ook wel een week goed..
gewoon 100gr zout op 1 a 2kg bollen.. werkt ideaal
maarja mijn bollen blijven bij kamer temperatuur in een afgesloten zak al 1,5 week goed.. daarna krijg je incidenteel een wit stipje.. en mijn meeste sessies duren toch maar 2 dagen.
Gr. Remko
Suiker trekt ook het vocht eruit.Ik heb mijn vriezerbaits wel eens een week in een emmer gehad zonder te schimmelen,gewoon een x aantal kg suiker eruit.Worden de boilies ook kneiterhard.
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 27-09-2005 11:23
- Locatie: etten-leur
ik weet weer wat meer nu, het lijkt me sterk dat me bollen nu nog gaan schimmelen. bedankt jongens er zitten toch weer wat nuttige tips tussen en het lijkt er op dat het weer nu toch langzaam aan een beetje beter weer gaat worden.Eindelijk kan ik me bollen gaan proberen
groetjes van mij.................
groetjes van mij.................
- Danny Loch
- Berichten: 148
- Lid geworden op: 14-01-2006 11:39
- Locatie: Bergen op Zoom
ja rijst.......das wel een goeie, nooit aan gedacht!!