hoeveel flavor?
- maurits alberda
- Berichten: 679
- Lid geworden op: 19-08-2004 10:48
- Locatie: Trakker Trident As
Wat zijn de voordelen dan van eieren gebruiken?(volgens mij voor de kneedbaarheid en hardere bolie?) waarom zou je geen eieren gebruiken en wel water. dat zou mijn bolie een stuk goedkoper maken aangezien ik 8eieren per kilo toevoeg
Een mens met lange armen heeft veel bereik in het leven..
maurits alberda schreef:Wat zijn de voordelen dan van eieren gebruiken?(volgens mij voor de kneedbaarheid en hardere bolie?) waarom zou je geen eieren gebruiken en wel water. dat zou mijn bolie een stuk goedkoper maken aangezien ik 8eieren per kilo toevoeg
8 eieren
dat kun je zowiezo makkenlijk halveren en met water toevoegen.
probeer maar eens, gaat makkenlijk.
en scheelt in de portomonnee.
leuker is het nog om steeds verder te gaan en een mix te maken zonder eieren..
respect dwing je af..
- Johan Huijsmans
- Berichten: 181
- Lid geworden op: 24-03-2006 16:33
in de nieuwe Karper magazine staan mooie recepten en tips.
hier heb je zeker wat aan, kopen dus!
hier heb je zeker wat aan, kopen dus!
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
iba born schreef:je moet wel een eiwit vervanger hebben, met alleen water kom je er niet
Alleen met water niet?
Neen, wel wat meelsoorten erbij gebruiken.
Ben 20 jaar proffesioneel deegbereider geweest en daar heb ik nooit ei of eiproducten nodig gehad om een perfect deeg te maken, wel van belang is de grondstofsamenstelling.
Eiwitvervanger ook niet nodig, het gaat om gluten en binding.
Deegrheologie is er wel een grappige benaming voor.
Ooit heb ik eens de drie T's naar voren gebracht met betrekking tot een goede deegbereiding..Tijd, Toevoeging en Toewijding.
En niet om nix..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Diego van den Hurk
- Berichten: 187
- Lid geworden op: 06-04-2004 19:42
- Locatie: Lommel (België)
hihi dan gebruik ik dus ok te veel eieren
per 100 gr droge mix 1 ei
en dit maakt de boilie wel duur vin ik
wat is julie suggestie ipv eieren
halveren ofzo of alleen water maar dan is ie toch minder eiwitreik? ofniet?
per 100 gr droge mix 1 ei
en dit maakt de boilie wel duur vin ik
wat is julie suggestie ipv eieren
halveren ofzo of alleen water maar dan is ie toch minder eiwitreik? ofniet?
Nature,something beautyfull, so don't mess with it.
Pr.:30 pond so far
Pr.:30 pond so far
- Johan Huijsmans
- Berichten: 181
- Lid geworden op: 24-03-2006 16:33
eieren duur?
haal ze bij een boer, scheelt soms de helft!
haal ze bij een boer, scheelt soms de helft!
- Diego van den Hurk
- Berichten: 187
- Lid geworden op: 06-04-2004 19:42
- Locatie: Lommel (België)
ik betaal per tien iets van 1euro 1.20 euro ofzo
Nature,something beautyfull, so don't mess with it.
Pr.:30 pond so far
Pr.:30 pond so far
- Johan Huijsmans
- Berichten: 181
- Lid geworden op: 24-03-2006 16:33
bij Lidl zijn ze ook redelijk goedkoop maar duur zal het toch nooit worden?
eieren duur ? ja wel dus
zit bij mij 35euro eieren op 53kg bollen
dat is dus 66ct per kg bollen
haal je de eieren eruit
gaat de prijs met +- 33% naar beneden!
maak je dus voor hetzelfde geld 70kg bollen
toch maar eens gaan proberen
zit bij mij 35euro eieren op 53kg bollen
dat is dus 66ct per kg bollen
haal je de eieren eruit
gaat de prijs met +- 33% naar beneden!
maak je dus voor hetzelfde geld 70kg bollen
toch maar eens gaan proberen
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Jacco,
Maar eitjes wegen niet niks.
Met de eitjes erbij maak je ook een dikke 70 kg bollen van 50 kg mix.
Groet, Kees
Maar eitjes wegen niet niks.
Met de eitjes erbij maak je ook een dikke 70 kg bollen van 50 kg mix.
Groet, Kees
kees berekening war over 30kgmix
incl ei en overige komt dat op 53kg bollen
incl ei en overige komt dat op 53kg bollen
- Danny Loch
- Berichten: 148
- Lid geworden op: 14-01-2006 11:39
- Locatie: Bergen op Zoom
iba born schreef:maurits alberda schreef:lijkt me minder goed dan eieren...
waarschijnlijk heeft ie ei alb of poeder in de mix zitten vandaar water, dus ei zit er nog wel in! grt
idd!! vind het ook lekkerder werken met water.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Vaag verhaal.
Je kunt het wel uitrekenen hoor.
Als je mix 5 euro per kilo kost is 60 gram mix 30 cent. Bij een ei van 30 cent dat ook ongeveer 60 gram weegt kun je het dus één op één uitwisselen. Dit is een vrij duur ei, maar als voorbeeld...
Groet, Kees
Je kunt het wel uitrekenen hoor.
Als je mix 5 euro per kilo kost is 60 gram mix 30 cent. Bij een ei van 30 cent dat ook ongeveer 60 gram weegt kun je het dus één op één uitwisselen. Dit is een vrij duur ei, maar als voorbeeld...
Groet, Kees
kees ik denk alleen in kg
grammen vind ik kinder werk
ik heb de luxe om 30 kg mix of meer in 1 keer te draaien
dan houd je jezelf niet met grammen bezig
dan praat ik over 1 doos van 360 eitjes die er in 1 keer ingaat
die doos weegt 23 kg incl een deel schalen
vervang ik die doos door water (ca 20ltr)
scheelt dat 35 euro!
van die 35 euro kan je weer mix "kopen"mengen wat je wilt
grammen vind ik kinder werk
ik heb de luxe om 30 kg mix of meer in 1 keer te draaien
dan houd je jezelf niet met grammen bezig
dan praat ik over 1 doos van 360 eitjes die er in 1 keer ingaat
die doos weegt 23 kg incl een deel schalen
vervang ik die doos door water (ca 20ltr)
scheelt dat 35 euro!
van die 35 euro kan je weer mix "kopen"mengen wat je wilt
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Je mag voor grammen ook kg lezen zolang je de komma maar juist plaatst.
Pfff, water telt in het effectieve gewicht van een boilie niet mee en bindt niet echt lekker. Maar zo je wilt.
Groet, Kees
Pfff, water telt in het effectieve gewicht van een boilie niet mee en bindt niet echt lekker. Maar zo je wilt.
Groet, Kees
- Diego van den Hurk
- Berichten: 187
- Lid geworden op: 06-04-2004 19:42
- Locatie: Lommel (België)
ik pak nu altijd grote eieren en dan 10 per kg droge mix
als ik daar dan kleine eieren van maak bij de albert heijn hebbe ze nu 20 voor 1.89 euro (kleintjes dan e) en dan als de mix te droog is kun je er als nog at water bij doen
schilt ok weer wat in prijs en heb je toch de eiwitten en de binding van eieren toch
mvg diego
als ik daar dan kleine eieren van maak bij de albert heijn hebbe ze nu 20 voor 1.89 euro (kleintjes dan e) en dan als de mix te droog is kun je er als nog at water bij doen
schilt ok weer wat in prijs en heb je toch de eiwitten en de binding van eieren toch
mvg diego
Nature,something beautyfull, so don't mess with it.
Pr.:30 pond so far
Pr.:30 pond so far
-
- Berichten: 546
- Lid geworden op: 12-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
- Contacteer:
Kees waarom telt water niet mee en eitjes, denk 75% water wel bij het effectieve gewicht? al het toegevoegde water is niet opeens uit de bollen verdwenen na het koken. Dus kilo mix aangemaakt met alleen water en geen eieren zal ook altijd nog een 1,2 a 1,3kilo bollen opleveren toch?
Dus water is idd een goedkope vervanger van eieren, maar als je daar ten compesatie weer duurdere binders/melen voor moet gebruiken dan zal het niet veel uitmaken.
Mvg Ulco,
Dus water is idd een goedkope vervanger van eieren, maar als je daar ten compesatie weer duurdere binders/melen voor moet gebruiken dan zal het niet veel uitmaken.
Mvg Ulco,
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Met effectief bedoel ik iets wat de karper als voedsel kan herkennen. Water maakt slechts van het poeder de pasta. Verder niks. Eieren doen dat ook maar voegen ook proteïne toe bovenop de andere eiwitrijke bestanddelen. Omdat de eiwitrijke ingrediënten waardevolle toevoegingen aan de mix zijn maar niet de goedkoopte is een ei een zeer voordelige effectieve toevoeging. Plus dat ei nog wat andere eigenschappen heeft die belangrijk zijn voor de boilie.
Water is beslist geen vervanger van ei, maar alleen vervanger van het vocht van het ei. De andere eigenschappen van het ei moet je alsnog toevoegen aan de mix en zijn niet goedkoop. Je kunt wel met een eitje minder toe en dat vervangen door water om een goed kneedbare pasta te houden. Maar dat is iets anders dan een ei vervanger.
Verder is de boilie op zijn zwaarst als hij in het water ligt. Denk daar eens over na.
Groet, Kees
Water is beslist geen vervanger van ei, maar alleen vervanger van het vocht van het ei. De andere eigenschappen van het ei moet je alsnog toevoegen aan de mix en zijn niet goedkoop. Je kunt wel met een eitje minder toe en dat vervangen door water om een goed kneedbare pasta te houden. Maar dat is iets anders dan een ei vervanger.
Verder is de boilie op zijn zwaarst als hij in het water ligt. Denk daar eens over na.
Groet, Kees
Henk ter Maat schreef:iba born schreef:je moet wel een eiwit vervanger hebben, met alleen water kom je er niet
Alleen met water niet?
Neen, wel wat meelsoorten erbij gebruiken.
Ben 20 jaar proffesioneel deegbereider geweest en daar heb ik nooit ei of eiproducten nodig gehad om een perfect deeg te maken, wel van belang is de grondstofsamenstelling.
Eiwitvervanger ook niet nodig, het gaat om gluten en binding.
Deegrheologie is er wel een grappige benaming voor.
Ooit heb ik eens de drie T's naar voren gebracht met betrekking tot een goede deegbereiding..Tijd, Toevoeging en Toewijding.
En niet om nix..
Dat bedoelde ik, een vervanger voor de bindende werking van het eiwit
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Wil,
Vis je vaak met deeg, of gebruik je iets anders in plaats van boilies?
Groet, Kees
Vis je vaak met deeg, of gebruik je iets anders in plaats van boilies?
Groet, Kees
- Koos Snijders
- Berichten: 172
- Lid geworden op: 07-01-2005 16:06
Maar ehh .. hoeveel flavour nou ? ..
Volgens mij dwalen we een beetje af ..
Groeten
Volgens mij dwalen we een beetje af ..
Groeten