Kaneel


Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

05-03-2006 22:40

Killian,
Maak een boiliedeeg met grove ingredieënten zoals Rick al aangeeft, ook een 10% lijnzaad meel maakt het al wat grover..

Kneed het deeg nog niet helemaal af maar laat het nog een wat onsamenhangende deegklomp blijven.

De kaneel eerst oplossen in een klein beetje olie en deze oplossing als laatste door je deeg mengen en afkneden.
Deze werkwijze zorgt er al voor dat de kaneelolie oplossing niet helemaal opgenomen wordt door de glutenstrengen en daardoor weer makkelijker kan ontsnappen uit de boilie.
Groet'n Henk..

still growing Old.
killian bruijne
Berichten: 553
Lid geworden op: 03-01-2006 00:43

05-03-2006 23:02

bedankt voor de tip!
Gebruikersavatar
roos paul
Berichten: 382
Lid geworden op: 13-12-2003 01:00
Locatie: Brakel
Contacteer:

06-03-2006 16:58

Henk,Daniel,en alle andere,bedankt voor de input,ga het wel eens uittesten,zit met een goeie neutrale basismix,ik laat iets weten hoe het afloopt!!



Paul
hou het netjes aan de waterkant!!
lou van houten
Berichten: 73
Lid geworden op: 12-09-2005 16:34
Locatie: Giekerk-Friesland

07-03-2006 14:16

Bij mijn weten word kaneel veel door wedstrijdvissers gebruikt omdat het laxerend werkt en niet vanwege smaak of geur.
Als dit positief is in een lokvoer/boiliemix is dat natuurlijk meegenomen, ik gebruik kaneel uit de toko en niet meer dan 2 theelepeltjes per 800-1000 gr. boiliemix en heb daar goede ervaringen mee.
Wanneer ik een karper heb gevangen scheidt deze altijd een dunne boiliepap uit maar ook weer niet overdreven veel, want dat lijkt me ook niet de bedoeling.
Altijd beschermende kleding te moeten dragen tijdens het onthaken/terug zetten omdat je er anders gaat uit zien of je een paar uur op de Dam hebt gestaan duiven voeren gaat ook wat te ver, nietwaar? :roll: :roll: :D

Lolle.
geert baillievier
Berichten: 62
Lid geworden op: 14-02-2006 12:33
Locatie: Zwevegem/ Belgie

07-03-2006 20:54

Rick Boerboom schreef:ja zeker, en daar profiteer ik mooi van mee. Die rooie blikken Polak keken me al snel aan daar :wink:

Ouwewijvenboilies!! :lol:



Steranijs zit dat ook in die blikken van polak.
Moet dit dan nog gemalen worden of is die klaar voor gebruik!
Wat is eigenlijk het verschil tussen gewoon anijs en steranijs als ik vragen mag?
That's live!
Mark Groter
Berichten: 38
Lid geworden op: 26-11-2005 12:14
Locatie: Woudenberg

07-03-2006 21:07

sorry foutje.

Ik gebruikte wel 100 gr. kaneel maar dan op 2000gr. mix i.p.v. de 1000gr. die ik dacht dat ik gebruikte. Dan kom ik dus ook op 5%.

gr. Mark
Gebruikersavatar
Marck de Jongh
Berichten: 491
Lid geworden op: 28-04-2004 17:27
Locatie: Blaricum/Velp
Contacteer:

08-03-2006 13:57

Naar mijn mening inderdaad 5 tot 10 %...dat is meer dan genoeg.
The Carp, The Whole Carp, And Nothing But The Carp, So Help Me God...

Binnekort online, http://www.karpertotaal.nl!
PR NL: 24 pond spiegel
PR FA: 28 pond Spiegel
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

09-03-2006 08:29

5 tot 10%, is het dubbele.

Van bij de bakker vandaan kaneel.

50 gram/kilo ging prima. 100 gram per kilo was NIET vangen. Omslag was die 50 gram.

MVG

Klaas
Gebruikersavatar
Daniel Legrand
Berichten: 459
Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

09-03-2006 09:30

Kwaliteit van het kaneel speelt hierbij een rol evenals de zuiverheid ervan.

Henk mocht je dit lezen leg eens even uit hoe kaneel word gemaakt ben ik wel erg beneiuwd naar ?


Greetz daan
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

09-03-2006 11:46

Groet'n Henk..

still growing Old.