Dus heb ik maar eens de arrogante taak op me genomen de hele boel toch gaan uit te rekenen (omdat het in principe onmogelijk is). Het leuke is, dat nu geen zout meer in de bol hoort........
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Michel Hollaar schreef:Douwe Bijlsma schreef:
Wanneer gaat die werkgroep aas zijn bevindingen publiceren?
Dat zal dan in ons verenigingsblad de Karper zijn Douwe, die krijg jij ook als je lid bent geworden
Kees Ouwehand schreef:Marijn,
Dat is precies mijn punt. Maar wat verwacht je van iets dat weg is zodra het water ziet?
Als het om oplosbare componenten gaat denk ik aan verschillende oplosbaarheden zodat er een termijn werking is. Mijn frequentie van bijvoeren tijdens een sessie ligt om de 12 uur. Wellicht 6 uur bij korte sessies. Zout zal alleen in het eerste moment na het voeren een rol kunnen spelen.
Groet, Kees
marijn ham schreef:Momenteel doe ik wat testjes met een idolaat in d emix, deze bevat wat lecithine en heeft een emulgerende werking.
Het bindt ook water met olie dus ik denk dat als je zout toevoegt aan water en olie en deze in je bol verwerkt, zal het langer duren voordat het zout allemaal is opgelost.
Wel moeten de bollen wat langer gekookt worden om een stuggere buitenmantel te creeren, zodat het uitlekken van alle stofen minder snel zal gaan.
Kees Ouwehand schreef:Harnold,
Ik schiet ook wel eens wat boilies bij met tussenpozen van 1 minuut. Verwacht niet dat dit werkelijk zoden aan de dijk zet met die paar grammen zout die je er dan inbrengt. Een paar kilo grof zeezout los gestort op de voerplek klinkt al beter.
Groet, Kees
Harnold,
als je het glas nu een nacht onder een LANGZAAM stromende kraan hebt, zodat het water constant ververst wordt, ruiken ze dan nog zo? Volgens mij spoelen je attroctors dan weg, of je moet er attractors in hebben die over een langere periode uitlekken...