Marijn,
als je het hebt over het product waar Chris het ook over heeft, dan weet niemand precies wat er in zit. Dus ook de verhouding tussen vismeel en pre-digested is hun beroepsgeheim.
ik stuur je ff een pb....
mvg Mitsz
BOILIES, WAT IS DE MEERWAARDE VAN MERK ………
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
-
- Berichten: 1261
- Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
- Locatie: Veghel
Chris/ Mitsz, en de rest.
Dank voor jullie bijdrage, die om begrijpelijke rede niet altijd even duidelijk was. Probeer toch een samenvatting te maken met wat persoonlijke conclusies dat was ook mijn vraag.
• Dat de kwaliteit van grondstoffen om boilies te maken door fabriekanten zeker de laatste jaren omhoog is gegaan.
• Kwaliteit van de boilie gerelateerd aan vangkracht en prijs bij veel merken onduidelijk is.
• De meerwaarde van een merk boilie en de foto’s van karpers die er aangekoppeld worden beperkt is.
• Er veel kennis aanwezig is onder karpervissers.
• Er vragen blijven over de kwaliteit van boilies ten opzichten van de gezondheid van onze hobbyvriend.
• De noodzaak om te komen tot een kwaliteitsnorm onder de ready mades, en freezerbaits nodig is.
• Elk zichzelf respecterend boilie boer aangeeft wat de samenstelling is van zijn boilie, alleen al van wegen het feit dat het in de voedselketen terecht komt. Waarbij ik aan wil geven dat mij onduidelijk is wat de invloed van bepaalde boilies op de leeftijd verwachting van karper is.
• Bepaald type boilie meer karpervissers vangt dan karpers.
• Water eigen voedsel in belangrijke mate de voorkeur verdient, boven plantaardig voedsel om boilies te maken.
• Boilie fabriekanten zelf de meerwaarde aangeven, zeker als zij achter hun product staan.
Wie durft het aan hier nog meer (of andere) conclusies aan te verbinden.
Met vriendelijke groet,
Peter
Dank voor jullie bijdrage, die om begrijpelijke rede niet altijd even duidelijk was. Probeer toch een samenvatting te maken met wat persoonlijke conclusies dat was ook mijn vraag.
• Dat de kwaliteit van grondstoffen om boilies te maken door fabriekanten zeker de laatste jaren omhoog is gegaan.
• Kwaliteit van de boilie gerelateerd aan vangkracht en prijs bij veel merken onduidelijk is.
• De meerwaarde van een merk boilie en de foto’s van karpers die er aangekoppeld worden beperkt is.
• Er veel kennis aanwezig is onder karpervissers.
• Er vragen blijven over de kwaliteit van boilies ten opzichten van de gezondheid van onze hobbyvriend.
• De noodzaak om te komen tot een kwaliteitsnorm onder de ready mades, en freezerbaits nodig is.
• Elk zichzelf respecterend boilie boer aangeeft wat de samenstelling is van zijn boilie, alleen al van wegen het feit dat het in de voedselketen terecht komt. Waarbij ik aan wil geven dat mij onduidelijk is wat de invloed van bepaalde boilies op de leeftijd verwachting van karper is.
• Bepaald type boilie meer karpervissers vangt dan karpers.
• Water eigen voedsel in belangrijke mate de voorkeur verdient, boven plantaardig voedsel om boilies te maken.
• Boilie fabriekanten zelf de meerwaarde aangeven, zeker als zij achter hun product staan.
Wie durft het aan hier nog meer (of andere) conclusies aan te verbinden.
Met vriendelijke groet,
Peter
- Ruud Visser
- Berichten: 2987
- Lid geworden op: 16-11-2003 01:00
- Locatie: Mokum
- Contacteer:
Het moet nog altijd met je hengeltje gebeuren... 

- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Beste Peter,
dit is een interessant lijstje met wensen, maar misschien wat veel om in één keer te gaan bepreken. Daarbij zijn er een paar wel hele gevoelige conclusies bij, die zo zonder meer al een fikse topic garanderen.....lekker
Is het handig om ze eens punt voor punt gaan bespreken?
mvg Mitsz
en een werkgroep aas in de KSN.....
dit is een interessant lijstje met wensen, maar misschien wat veel om in één keer te gaan bepreken. Daarbij zijn er een paar wel hele gevoelige conclusies bij, die zo zonder meer al een fikse topic garanderen.....lekker

Is het handig om ze eens punt voor punt gaan bespreken?
mvg Mitsz
en een werkgroep aas in de KSN.....
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Peter, hoezo in de voedselketen terecht komt?
-
- Berichten: 1261
- Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
- Locatie: Veghel
Aart,
Sinds enige tijd hebben we regelmatig bezoek van mensen uit de het voormalige Oostblok die zeker niet vies zijn van een schijnbaar lekker karpertje. Geef toe is wat vergezocht, kijk ik naar wat voor eisen er aan het voedsel vandaag de dag wordt gesteld kon ik het niet laten dit te vermelden.
Sinds enige tijd hebben we regelmatig bezoek van mensen uit de het voormalige Oostblok die zeker niet vies zijn van een schijnbaar lekker karpertje. Geef toe is wat vergezocht, kijk ik naar wat voor eisen er aan het voedsel vandaag de dag wordt gesteld kon ik het niet laten dit te vermelden.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Uiteindelijk komt ALLES in een voedselketen terecht.
Via via via zelfs niet uitgesloten dat het dan ook in de Humane voedselketen komt.
Via via via zelfs niet uitgesloten dat het dan ook in de Humane voedselketen komt.

Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Oké Peter en Henk, het is dan ook niet voor niets dat het voer voor vissen die gekweekt worden voor menselijke consumptie terecht aan strenge wettelijke regels moet voldoen en dat wordt nog regelmatig gecontroleerd ook.
Voor voor andere vissen en siervissen (ook duur KOIvoer) hoeft tot nu toe aan geen enkele wettelijke regel te voldoen en daar is ook geen enkele controle op.
Volgens EU regels mogen zelfs de beide voeren niet in één fabriek worden gemaakt...
Peter, wellicht moet aan die mensen eens verteld worden dat ze van het eten van zo'n schijnbaar lekkere karper de ziekte van Creutzfeld kunnen krijgen
Voor voor andere vissen en siervissen (ook duur KOIvoer) hoeft tot nu toe aan geen enkele wettelijke regel te voldoen en daar is ook geen enkele controle op.
Volgens EU regels mogen zelfs de beide voeren niet in één fabriek worden gemaakt...
Peter, wellicht moet aan die mensen eens verteld worden dat ze van het eten van zo'n schijnbaar lekkere karper de ziekte van Creutzfeld kunnen krijgen

- menno laarmans
- Berichten: 2070
- Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
- Locatie: lapzwansland
Aart :
Die mensen zien zoiezo niet zo gezond uit.
Zullen nog wel meer onder de leden hebben.
Maar wal wil je ook met die levens stijl
Kan best zijn dat je imuum word voor "Creutzfeld " als je n krat wodka in de week zuipt.
Die mensen zien zoiezo niet zo gezond uit.
Zullen nog wel meer onder de leden hebben.
Maar wal wil je ook met die levens stijl

Kan best zijn dat je imuum word voor "Creutzfeld " als je n krat wodka in de week zuipt.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kan best zijn dat je imuum word voor "Creutzfeld " als je n krat wodka in de week zuipt.
En dát moet je ze dan weer níet gaan vertellen natuurlijk

- menno laarmans
- Berichten: 2070
- Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
- Locatie: lapzwansland

Met 2 flessen tegelijk drinken dus
