boilie
- aaron vervaecke
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 13-11-2004 10:07
- Locatie: Veldegem(belgië)
Gegroet beste karpervrienden.
Ik vis nu al een paar jaar op karper, en bijna altijd met een fruit flavour.
Daar wil ik nu eens verandering in brengen, want ik wil een ZACHTE boilie die vlug "OPEND" en zijn smaak en geur afgeeft en dit is me nog niet goed gelukt!
Ik zou graag deze ingrediënten gebruiken, maar ik weet de hoeveelheid er niet van kunnen jullie mijn helpen?
griesmeel
soyabloem
polenta
garnaalmeel
vismeel
en een squid octtopus flavour
alvast bedankt
greetz aaron
Ik vis nu al een paar jaar op karper, en bijna altijd met een fruit flavour.
Daar wil ik nu eens verandering in brengen, want ik wil een ZACHTE boilie die vlug "OPEND" en zijn smaak en geur afgeeft en dit is me nog niet goed gelukt!
Ik zou graag deze ingrediënten gebruiken, maar ik weet de hoeveelheid er niet van kunnen jullie mijn helpen?
griesmeel
soyabloem
polenta
garnaalmeel
vismeel
en een squid octtopus flavour
alvast bedankt
greetz aaron
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
max 10-15 % garnalen meel anders krijg je pop up boillies
- aaron vervaecke
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 13-11-2004 10:07
- Locatie: Veldegem(belgië)
gegroet,
Na wat opzoeking werk , kwam ik aan de volgende mix;
20% griesmeel
20% tarwegriesmeel
15% vette sojameel
15% maismeel
10% garnaalmeel
12% vismeel
8% trouvit
+ squid octtopus flavour en een visolie
Wat denken jullie hiervan?
Zitn er niet teveel uitharders in? Hoe zachter hoe liever!!
Na wat opzoeking werk , kwam ik aan de volgende mix;
20% griesmeel
20% tarwegriesmeel
15% vette sojameel
15% maismeel
10% garnaalmeel
12% vismeel
8% trouvit
+ squid octtopus flavour en een visolie
Wat denken jullie hiervan?
Zitn er niet teveel uitharders in? Hoe zachter hoe liever!!
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
waarom en tarwe griesmeel en griesmeel
- Frank bosman
- Berichten: 1607
- Lid geworden op: 12-03-2002 01:00
- Locatie: Varsseveld
als je een vluchtige boilie wilt zou ik er iets meer grove delen doorheen verwerken.
beetje bij beetje
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Vogelvoer bijvoorbeeld.
- aaron vervaecke
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 13-11-2004 10:07
- Locatie: Veldegem(belgië)
in plaats van tarwegriesmeel zou ik dan gewoon tarwemeel nemen,of is dit een uitharder?
Hoeveel vogelvoer mag je hierbij bij doen?
Hoeveel vogelvoer mag je hierbij bij doen?
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Wat ik meestal doe is 200 gram vogelvoer op een kilo droge mix in totaal.
Ook in vismeeboilies mag ik graag wat vogelvoer gebruiken voor de structuur. Ik gebruik dan vaak een (goedkope) visolie als flavour. Die komt beter vrij door de structuur.
Ook in vismeeboilies mag ik graag wat vogelvoer gebruiken voor de structuur. Ik gebruik dan vaak een (goedkope) visolie als flavour. Die komt beter vrij door de structuur.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Aaron,
u hebt al een paar PBtjes,
echter met overeenkomsten uit bovenstaande antwoorden.
u hebt al een paar PBtjes,
echter met overeenkomsten uit bovenstaande antwoorden.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Aaron,
Vogelvoer is inderdaad een oplossing! Maakt je boilie wat groffer, en laat
eventuele attractoren beter uitlekken.
Andere ingredienten die voor een wat zachter boilie zorgen, zijn: Brood-
meel (Engels wit) en beschuitmeel. Voeg van 1 beiden eens 10 a 15% toe.
groetjes Benny
Vogelvoer is inderdaad een oplossing! Maakt je boilie wat groffer, en laat
eventuele attractoren beter uitlekken.
Andere ingredienten die voor een wat zachter boilie zorgen, zijn: Brood-
meel (Engels wit) en beschuitmeel. Voeg van 1 beiden eens 10 a 15% toe.
groetjes Benny
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Bart,
veel te veel garnalenmeel, sommige garnalenmeel gaan al drijven bij gebruik van 5%...
15 % is sowieso heel erg veel, verder dan 5% zou ik niet gaan...
En wat voor meerwaarde heeft de garnalenmeel tov vismeel?
veel te veel garnalenmeel, sommige garnalenmeel gaan al drijven bij gebruik van 5%...
15 % is sowieso heel erg veel, verder dan 5% zou ik niet gaan...
En wat voor meerwaarde heeft de garnalenmeel tov vismeel?
bart pieck schreef:max 10-15 % garnalen meel anders krijg je pop up boillies
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Aaron,
Probeer je mix anders eens zo:
20% tarwegriesmeel
20% sojabloem vet
20% polentabloem
20% kanarie snoepzaad
10% broodmeel (Engels wit)
10% trouvitmeel
groetjes Benny
Probeer je mix anders eens zo:
20% tarwegriesmeel
20% sojabloem vet
20% polentabloem
20% kanarie snoepzaad
10% broodmeel (Engels wit)
10% trouvitmeel
groetjes Benny
- aaron vervaecke
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 13-11-2004 10:07
- Locatie: Veldegem(belgië)
hallo
ok, bedankt voor jullie advies.
Ik zal deze mix zeker proberen
bedankt
ok, bedankt voor jullie advies.
Ik zal deze mix zeker proberen
bedankt
Ik wil niet zeuren maar doe het toch: er staan percentages opgegeven maar maak het dan ff duidelijk waarvan je een percentage gebruikt: gewicht of delen (volume). Voor de schrijver vanzelfsprekend maar een vrager kan zich erin vergissen.
Ik neem aan dat die mix van Benny gewichts percentages zijn anders is die "open structuur" wel erg "dicht".
Broodmeel kun je ook tarwemeel voor gebruiken en dat is wel degelijk iets anders dan griesmeel.
Wil je echt een grove structuur gebruik soyameel maar, draai er wel mee proef als je dit vervangt voor soyabloem. Ik denk dat die mix nog wel draait hoor maar ben er niet zeker van.
Succes!
Ik neem aan dat die mix van Benny gewichts percentages zijn anders is die "open structuur" wel erg "dicht".
Broodmeel kun je ook tarwemeel voor gebruiken en dat is wel degelijk iets anders dan griesmeel.
Wil je echt een grove structuur gebruik soyameel maar, draai er wel mee proef als je dit vervangt voor soyabloem. Ik denk dat die mix nog wel draait hoor maar ben er niet zeker van.
Succes!
- Jeroen Leuven
- Berichten: 465
- Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
- Locatie: Amsterdam
Uitgaan van één kilo dan komt alles goed.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Alex,
Gaat inderdaad om gewicht.
Tarwemeel is inderdaad wat anders als griesmeel.
groetjes Benny
Gaat inderdaad om gewicht.
Tarwemeel is inderdaad wat anders als griesmeel.
groetjes Benny
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Griesmeel heet voluit eigenlijk tarwegriesmeel, vandaar soms de verwarring met gewoon tarwemeel. Naast tarwegriesmeel is er ook nog rijst-griesmeel en maisgriesmeel (= polenta). Rijstgriesmeel wordt minder vaak gebruikt, is ook minder goed verkrijgbaar.