heey
ik was net boilies aant maken en ik vroeg me af of je ook boilies kan maken met koffie?
en anders met cacao ofzo...
en welke basismix moet ik hierbij gebruiken, ik gebruik nu:
3 delen maismeel
3 delen tarwemeel
2 delen griesmeel
BVD
robin
koffie boilie
- Jeroen Leuven
- Berichten: 465
- Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
- Locatie: Amsterdam
Zelfde basis mix met wat cacao en oplos cappucino.......koekje erbij
-
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 07-08-2005 11:29
- Locatie: lievelde
hahaha
okee bedankt, maar in welke verhouding moet ik het cacao en oploscapucino gebruiken dan?
okee bedankt, maar in welke verhouding moet ik het cacao en oploscapucino gebruiken dan?
- Jeroen Leuven
- Berichten: 465
- Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
- Locatie: Amsterdam
Ik zou beginnen met 5 tot 10 % van je totale mix.
Kijken wat de vangsten zijn en dan bijstellen.
J.
Kijken wat de vangsten zijn en dan bijstellen.
J.
-
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 07-08-2005 11:29
- Locatie: lievelde
ja maar ik bedoel van die 5% hoeveel cacao op oploscappucino
- Jeroen Leuven
- Berichten: 465
- Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
- Locatie: Amsterdam
2 keer de helft ........ik zou eerst beginnen met 2,5% cacao en 2,5% oplos cappu.
Als ik jou was zou ik eerst een proef mixje maken ongeveer 250 gram, een proefje van alleen cacao, een proefje van oplos cappu of een proefje van cacao en oplos cappu.
Je kan alle kanten op
J.
Als ik jou was zou ik eerst een proef mixje maken ongeveer 250 gram, een proefje van alleen cacao, een proefje van oplos cappu of een proefje van cacao en oplos cappu.
Je kan alle kanten op
J.
Cacaopoeder kan je gebruiken tot 10% op je totale mix. Dit is wel afhankelijk van welke cacaopoeder je gebruikt. Ikzelf gebruik altijd blooker. Dit is al een heel oud merk maar blijft het toch nog altijd beter doen dan de nesquick en dergelijke. Wat betreft oploskoffie dat zou ik gebruiken tot 5% dus dan komt het er als volgt uit te zien
laten we ervan uitgaan dat 1deel 100 gram is
300 gram maismeel
300 gram tarwemeel
200 gram griesmeel
80 gram cacaopoeder
44 gram oploskoffie
zelf kan je natuurlijk de verhoudingen verminderen en zou ik gewoon 2 of 3 eitjes tikken en kijken of het bind en resultaat biedt.
laten we ervan uitgaan dat 1deel 100 gram is
300 gram maismeel
300 gram tarwemeel
200 gram griesmeel
80 gram cacaopoeder
44 gram oploskoffie
zelf kan je natuurlijk de verhoudingen verminderen en zou ik gewoon 2 of 3 eitjes tikken en kijken of het bind en resultaat biedt.
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Jan Willem,
Nesquick heeft dan ook niets met cacao poeder te maken. 1 of ander verdunt goedje.
Vind 10% "gewaagd"
Robin,
Toevallig heeft een meneer wat onderzoeken gedaan naar respons bij vissen. toevallig was spuug en koffie 1 van de dingen waarop de vissen reageerden. Of het onze gemalen koffie of oploskoffie betrof weet ik niet zeker, maar gewone koffie wil wel. Een paar eetlepels per pond.
Cacao vind ik maar een raar bitter goedje.
Wel mee gevist ook mee gevangen, maar nooit vertrouwen in gehad.
Beide ging ook een beetje baukje vanille door.
MVG
Klaas
Nesquick heeft dan ook niets met cacao poeder te maken. 1 of ander verdunt goedje.
Vind 10% "gewaagd"
Robin,
Toevallig heeft een meneer wat onderzoeken gedaan naar respons bij vissen. toevallig was spuug en koffie 1 van de dingen waarop de vissen reageerden. Of het onze gemalen koffie of oploskoffie betrof weet ik niet zeker, maar gewone koffie wil wel. Een paar eetlepels per pond.
Cacao vind ik maar een raar bitter goedje.
Wel mee gevist ook mee gevangen, maar nooit vertrouwen in gehad.
Beide ging ook een beetje baukje vanille door.
MVG
Klaas
- tobie derksen
- Berichten: 1514
- Lid geworden op: 11-02-2005 09:44
er stond een paar maanden geleden in de beet een artikel over boillies met koffie erin verwerkt. het ging over oploskoffie en ook over capuccino volgens mij. ik weet niet welk nummer het is omdat ik hem van de bieb had geleend.
Klaas,
watr je zget over nesquik kan best kloppen. Ik heb het vroeger ooit is gebruikt en ben meteen afgehaakt en nooit geen vertrouwen meer gehad. Maar toch is er altijd iets in mij gebleven wat betreft cacao. Ik ben het laster weer is gaan toepassen en ben begonnen met 5% dit beviel uitstekend en de vangsten ook! Ik ben meer gaan teovoegen en ben tot de conclusie dat met mijn mix je niet meer dan 10% moet gebruiken en dat gaat gewoon perfect.
Jij beschrijft cacao als een bitter zoetje?? leg is uit??? Ik zie het zelf als hele goede en sterke attractor die ook zeker een paar dagen in je boillie blijft zitten en hem er naar laat ruiken en smaken!! Mijn ervaring is verder ook dat cacaopoeder echt boven alles uitkomt!
Ik heb het gebruikt in combinatie met vismeel 10%cacao en 40% vismeel gemengd (meerdere melen/soorten door elkaar) (ook een top boillie met goede resultaten!!) Ik heb nog nooit geen klagen gehad sinds ik de cacaopoeder van blooker gebruik. Het heeft me op nog geen enkel water in de steek gelaten. Altijd resultaat mee geboekt.
10% het lijkt veel maar stelt niks voor. Je moet er zelf gewoonweg mee experimenteren en kijken wat voor jou het beste uitkomt met vangsten en dergelijke mocht je (net als mij) nog een smaak o.i.d willen toevoegen.
watr je zget over nesquik kan best kloppen. Ik heb het vroeger ooit is gebruikt en ben meteen afgehaakt en nooit geen vertrouwen meer gehad. Maar toch is er altijd iets in mij gebleven wat betreft cacao. Ik ben het laster weer is gaan toepassen en ben begonnen met 5% dit beviel uitstekend en de vangsten ook! Ik ben meer gaan teovoegen en ben tot de conclusie dat met mijn mix je niet meer dan 10% moet gebruiken en dat gaat gewoon perfect.
Jij beschrijft cacao als een bitter zoetje?? leg is uit??? Ik zie het zelf als hele goede en sterke attractor die ook zeker een paar dagen in je boillie blijft zitten en hem er naar laat ruiken en smaken!! Mijn ervaring is verder ook dat cacaopoeder echt boven alles uitkomt!
Ik heb het gebruikt in combinatie met vismeel 10%cacao en 40% vismeel gemengd (meerdere melen/soorten door elkaar) (ook een top boillie met goede resultaten!!) Ik heb nog nooit geen klagen gehad sinds ik de cacaopoeder van blooker gebruik. Het heeft me op nog geen enkel water in de steek gelaten. Altijd resultaat mee geboekt.
10% het lijkt veel maar stelt niks voor. Je moet er zelf gewoonweg mee experimenteren en kijken wat voor jou het beste uitkomt met vangsten en dergelijke mocht je (net als mij) nog een smaak o.i.d willen toevoegen.
- Peter Ponsteen
- Berichten: 1632
- Lid geworden op: 08-05-2005 15:17
- Locatie: Nunspeet
Welk soort koffie gebruik je dan?? Gewoon de goedkoopste oploskoffie?
Of is 'gemalen koffie?' ook goed. Van dat spul wat je in een koffiezet apparaat doet!
Of is 'gemalen koffie?' ook goed. Van dat spul wat je in een koffiezet apparaat doet!
''Een schone waterkant ligt voor het opruimen!''