Hallo mensen.
Ik heb een vraagje over het toevoegen van zout in de boillie mix.
ik wil dit erin gaan verwerken, omdat zo de boillies beter geconserveerd worden.
Heeft iemand een idee, hoeveel gram per kilo?
Met vriendelijke groet,
Hugo
Zout
- Bart Janssen
- Berichten: 1354
- Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
- Locatie: Tussen de Rivieren
- Contacteer:
Op de rotary van de vbk site heeft Patrick Bouwens hier wat over geschreven. Ik meen bij favoriete ingredienten. Hij gebruikt 50 gram op een kilo. Maar je kunt dit het beste zelf even lezen. Staan een hoop interresante dingen bij! http://www.vbk.be
Groet
Bart.
_________________
FM-Baits. Daar houden de karpers van!
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bart Janssen op 2002-09-18 22:24 ]</font>
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bart Janssen op 2002-09-18 22:24 ]</font>
Groet
Bart.
_________________
FM-Baits. Daar houden de karpers van!
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bart Janssen op 2002-09-18 22:24 ]</font>
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bart Janssen op 2002-09-18 22:24 ]</font>
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Zout kan in vele hoeveelheden toegevoegt worden.
In menselijke consumtie middelen liggen de verhoudingen grofweg als volgt,(let wel ik noem alleen vleesproducten omdat ik hier ervaring mee heb ivm mijn beroep),producten die warm gegeten worden hebben meestal een zout gehalte van 15-16 gram per kg.,soms word
18 gr gebruikt.
Producten die koud gegeten worden hebben een zout gehalte tussen 17 en 20 gr per kg.
Droogworst heeft een zoutgehalte tussen de 28 en 32 gr per kg.
Let wel op suikers verlagen de smaak van zout
in een produkt(alleen de smaak dus niet de hoeveelheid of verdere werking van zout)
Zout is een smaakversterker die een product(dus ook je boilie)net dat beetje extra geeft.
Zelf gebruik ik altijd zout en persoonlijk gebruik ik meestal 30 gram per kg droge mix wat neerkomt op ongeveer 20 gram per kg boilies eindprodukt.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt,en verder probeer wat uit ik heb tot 100 gr per kg gebruikt en gevangen dus je zit er niet snel naast.
In menselijke consumtie middelen liggen de verhoudingen grofweg als volgt,(let wel ik noem alleen vleesproducten omdat ik hier ervaring mee heb ivm mijn beroep),producten die warm gegeten worden hebben meestal een zout gehalte van 15-16 gram per kg.,soms word
18 gr gebruikt.
Producten die koud gegeten worden hebben een zout gehalte tussen 17 en 20 gr per kg.
Droogworst heeft een zoutgehalte tussen de 28 en 32 gr per kg.
Let wel op suikers verlagen de smaak van zout
in een produkt(alleen de smaak dus niet de hoeveelheid of verdere werking van zout)
Zout is een smaakversterker die een product(dus ook je boilie)net dat beetje extra geeft.
Zelf gebruik ik altijd zout en persoonlijk gebruik ik meestal 30 gram per kg droge mix wat neerkomt op ongeveer 20 gram per kg boilies eindprodukt.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt,en verder probeer wat uit ik heb tot 100 gr per kg gebruikt en gevangen dus je zit er niet snel naast.
-
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 11-01-2002 01:00
- Locatie: Almen
Mensen! bedankt voor de info! ik ga woensdag weer draaien en zal het zeker gaan gebruiken!
groetjes hugo
groetjes hugo
- Sjoerd Groot
- Berichten: 2227
- Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Ten eerste: Is 100 gram per kilo niet schadelijk voor een karper, wanneer hij er veel van eet? ( bijv. een kilo's grote voerplek )
Ten tweede: Maakt het uit dat je vismeel/trouvit in je mix gebruikt voor het percentage zout dat je toevoegt? Ik heb trouvit nooit geproefd, maar het zou kunnen dat dat ook ook aardig zout is. Weet iemand hier iets meer van?
Met gezouten groet, Sjoerd
Ten tweede: Maakt het uit dat je vismeel/trouvit in je mix gebruikt voor het percentage zout dat je toevoegt? Ik heb trouvit nooit geproefd, maar het zou kunnen dat dat ook ook aardig zout is. Weet iemand hier iets meer van?
Met gezouten groet, Sjoerd
-
- Berichten: 474
- Lid geworden op: 25-06-2002 02:00
Sjoerd, wie zegt dat 100 gram zout schadelijk is? Of niet schadelijk.?
-
- Berichten: 74
- Lid geworden op: 03-06-2002 02:00
- Locatie: Appeltern
- Contacteer:
Sjoerd beweerd ook niet dat 100gr de kilo schadelijk is, dat vraagt hij.
- Sjoerd Groot
- Berichten: 2227
- Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
Geen idee, daar probeer ik nou juist achter te komen
Op elke honderd gram vlees tien gram zout lijkt mij niet echt smakelijk en gezond.
Als dat slecht is voor ons, misschien is het dan ook wel slecht voor de karper. Ik weet niet of karpers ook nieren hebben, maar als ze die wel hebben, lijkt het me niet echt goed voor hun nieren... Vandaar dat ik vroeg of iemand daar wat vanaf weet.
Groetjes, Sjoerd
Op elke honderd gram vlees tien gram zout lijkt mij niet echt smakelijk en gezond.
Als dat slecht is voor ons, misschien is het dan ook wel slecht voor de karper. Ik weet niet of karpers ook nieren hebben, maar als ze die wel hebben, lijkt het me niet echt goed voor hun nieren... Vandaar dat ik vroeg of iemand daar wat vanaf weet.
Groetjes, Sjoerd
-
- Berichten: 72
- Lid geworden op: 12-03-2002 01:00
Hoi Sjoerd,
In vismeel zit van zichzelf al wat zout verwerkt, vandaar bij een vismix minder zout gebruiken bv 50 gram zout bij een zoete/normale mix en bv 30 gr bij een vismix.
De groeten,
Dave
In vismeel zit van zichzelf al wat zout verwerkt, vandaar bij een vismix minder zout gebruiken bv 50 gram zout bij een zoete/normale mix en bv 30 gr bij een vismix.
De groeten,
Dave