nieuwe mix!
-
- Berichten: 72
- Lid geworden op: 11-05-2005 19:49
- Locatie: maassluis
heb een voor mij nieuwe mix samen gesteld.
nu wil van jullie weten wat vinden jullie er van?
zal hij goed rollen?
wordt hij hard genoeg?
en andere suggesties ??
2 delen vismeel
1 deel sojameel vet
1 deel griesmeel
robin red toevoegen
en heb ook nog een aardbeien flavour voor erbij
graag reacties
nu wil van jullie weten wat vinden jullie er van?
zal hij goed rollen?
wordt hij hard genoeg?
en andere suggesties ??
2 delen vismeel
1 deel sojameel vet
1 deel griesmeel
robin red toevoegen
en heb ook nog een aardbeien flavour voor erbij
graag reacties
- Niels Schouten
- Berichten: 879
- Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
- Locatie: Almere
Vergeet de maismeel niet !
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Niels,
Maismeel?
Die maismeel hoeft ie niet toe tevoegen, want hij heeft de volle binding
al wel nodig van de griesmeel en sojabloem. Maismeel is namelijk geen
binder, net als vismeel. Dus als je ook nog maismeel toevoegd aan de
2 delen vismeel, dan heb je te weinig binding.
groetjes Benny
Maismeel?
Die maismeel hoeft ie niet toe tevoegen, want hij heeft de volle binding
al wel nodig van de griesmeel en sojabloem. Maismeel is namelijk geen
binder, net als vismeel. Dus als je ook nog maismeel toevoegd aan de
2 delen vismeel, dan heb je te weinig binding.
groetjes Benny
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Sjoerd,
wil je een eerlijke reactie?
Ik zou echt iets anders kiezen... De hoeveelheid eiwitten die je nu hebt is echt gigantisch... Dat zijn er heel veel, je boilie is ook heel vet vanwege de vismeel en de vette soja...
Van mij mag je de soja er zelfs uithalen.
Nu de winter in aantocht is hoef je niet zulkue eiwitpercentages te gebruiken want je gaat denk ik ruim over de 50-60% heen.
Probeer er wat rogge en tarwemeel bij te doen, eventueel wat ei-aluminne
wil je een eerlijke reactie?
Ik zou echt iets anders kiezen... De hoeveelheid eiwitten die je nu hebt is echt gigantisch... Dat zijn er heel veel, je boilie is ook heel vet vanwege de vismeel en de vette soja...
Van mij mag je de soja er zelfs uithalen.
Nu de winter in aantocht is hoef je niet zulkue eiwitpercentages te gebruiken want je gaat denk ik ruim over de 50-60% heen.
Probeer er wat rogge en tarwemeel bij te doen, eventueel wat ei-aluminne
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Marijn,
Of ontvette soja gebruiken.
In de winter zou ik inderdaad niet met zo'n boilie aan de gang gaan! Dit
om dezelfde reden als Marijn.
groetjes Benny
Of ontvette soja gebruiken.
In de winter zou ik inderdaad niet met zo'n boilie aan de gang gaan! Dit
om dezelfde reden als Marijn.
groetjes Benny
- Niels Schouten
- Berichten: 879
- Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
- Locatie: Almere
Benny, ik doelde met de mais ook meer op het uitharden van de boilie.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Niels,
Ook al gebruik je het maismeel voor het uitharden, dan krijgt de mix nog
te weinig binding.
Voor het uitharden (bind ook!) zou ik 5% ei-albumine gebruiken.
groetjes Benny
Ook al gebruik je het maismeel voor het uitharden, dan krijgt de mix nog
te weinig binding.
Voor het uitharden (bind ook!) zou ik 5% ei-albumine gebruiken.
groetjes Benny
- Niels Schouten
- Berichten: 879
- Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
- Locatie: Almere
Hoi Benny,
Dat heb ik inderdaad al vaker gehoord over dat ei-albumine. Misschien moet ik dit toch eens in mijn mixen gaan verwerken. Scheelt dit nu echt in hardheid van de boilies ?
Dat heb ik inderdaad al vaker gehoord over dat ei-albumine. Misschien moet ik dit toch eens in mijn mixen gaan verwerken. Scheelt dit nu echt in hardheid van de boilies ?
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Niels,
De boilie word er goed taai van!
groetjes Benny
De boilie word er goed taai van!
groetjes Benny
benny lees eens wat je schrijft man!
eerst moeten de eiwitten naar beneden
dan weer omhoog met albumine
zijn er dan geen andere opties
ik heb er iig 1 die heelgoed werkt zonder albumine
helaas voor jullie niet verkrijgbaar in de handel
eerst moeten de eiwitten naar beneden
dan weer omhoog met albumine
zijn er dan geen andere opties
ik heb er iig 1 die heelgoed werkt zonder albumine
helaas voor jullie niet verkrijgbaar in de handel
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Jacco,
Rust, rustig!
Ik zou inderdaad geen boilies met hoge doseringen vismeel gebruiken in
de winter, maar stel dat ie 'm in de zomer gebruikt!? Ook dan zou ik per-
soonlijk niet zulke hoge eiwit gehaltes gebruiken, maar wie ben ik om te
zeggen dat ie dat niet moet doen...?
Wat die ei-albumine betreft: Op die 5% zal het dan ook niet meer aanko-
men. Ik schrijf nergens dat ik met die ei-albumine de eiwit gehalte de
lucht in wil hebben, alleen voor het uitharden...
groetjes Benny
Rust, rustig!
Ik zou inderdaad geen boilies met hoge doseringen vismeel gebruiken in
de winter, maar stel dat ie 'm in de zomer gebruikt!? Ook dan zou ik per-
soonlijk niet zulke hoge eiwit gehaltes gebruiken, maar wie ben ik om te
zeggen dat ie dat niet moet doen...?
Wat die ei-albumine betreft: Op die 5% zal het dan ook niet meer aanko-
men. Ik schrijf nergens dat ik met die ei-albumine de eiwit gehalte de
lucht in wil hebben, alleen voor het uitharden...
groetjes Benny
ik heb sinds kort een heerlijk alternatief veur weinig benny
prima spul en hard beter uit dan ieder ander gries/meel soort
ok ik zal het zachtjes fluisteren, semolina!
shit verlul ik me alweer
prima spul en hard beter uit dan ieder ander gries/meel soort
ok ik zal het zachtjes fluisteren, semolina!
shit verlul ik me alweer
- levi janssens
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 26-08-2005 23:06
- Locatie: schaffen belgie
semolina ?
lijkt wel de titel van een erothische thriller ?
ik vermoed dat het dat niet is wat is het dan wel?
groeten,
lijkt wel de titel van een erothische thriller ?
ik vermoed dat het dat niet is wat is het dan wel?
groeten,
als de visser van het water is dansen de karpers
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Het is een variant op de gewone griesmeel die een veel fijnere korrelgrootte heeft. Lijkt een soort fijngemalen griesmeel.
- levi janssens
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 26-08-2005 23:06
- Locatie: schaffen belgie
nico,
met andere woorden gewoon meeliger ?endus minder grof in de mix.
tight lines,
met andere woorden gewoon meeliger ?endus minder grof in de mix.
tight lines,
als de visser van het water is dansen de karpers
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Ja een stuk minder grof in de mix wat je als voordeel of als nadeel kunt zien. En zoals Jacco zei hard het beter uit, maar dat wist ik eerlijk gezegd niet eens.
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Jacco,
Semolina is gewoon een fijne griesmeel, niks bijzonders hoor...
Oh ja.. Je hebt PB (om iets heel anders)
Semolina is gewoon een fijne griesmeel, niks bijzonders hoor...
Oh ja.. Je hebt PB (om iets heel anders)
semolina is het gries van durum tarwe
ietwat geel van kleur en idd iets fijner dan normale griesmeel
hard zeker 3 keer beter uit dan normale gries
verkrijgbaar bij toko of turkse winkel
eerst gebruikte ik gries ism ei albumine
nu aleen nog maar semolina
beter en goedkoper dus!
ietwat geel van kleur en idd iets fijner dan normale griesmeel
hard zeker 3 keer beter uit dan normale gries
verkrijgbaar bij toko of turkse winkel
eerst gebruikte ik gries ism ei albumine
nu aleen nog maar semolina
beter en goedkoper dus!
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Een heel stuk goedkoper dan albumine!!
- levi janssens
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 26-08-2005 23:06
- Locatie: schaffen belgie
jacco,
zo'n vertrouwe in dat spul sjonges dat moet ik dan ook wel eens gaan uitproberen, hopelijk vind ik het hier bij de turk.
tight lines,
zo'n vertrouwe in dat spul sjonges dat moet ik dan ook wel eens gaan uitproberen, hopelijk vind ik het hier bij de turk.
tight lines,
als de visser van het water is dansen de karpers
marijn ham schreef:Jacco,
Semolina is gewoon een fijne griesmeel, niks bijzonders hoor...
Oh ja.. Je hebt PB (om iets heel anders)
pbtje retour marijn
-
- Berichten: 72
- Lid geworden op: 11-05-2005 19:49
- Locatie: maassluis
dus als ik het goed begrijp van jullie is dit een mix die alleen in het voorjaar en de zomer het goed zouden doen. en dan nog moet je er niet veel mee voeren anders zit er teveel eiwitten in of begijp ik het nu verkeert. als ik dan voor de laatste maanden van het jaar ook nog boillies ga maken wat voor mix raden jullie mij dan aan?
bedankt voor de reacties.
bedankt voor de reacties.
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Jacco..alweer terug uit Frankrijk?
Semonila...volgens google heb je twee soorten semolina
namelijk
op basis van Tarwe (griesmeel)
en
op basis van Mais (griesmeel)
Of zit Goooooogle er compleet naast?
gr
HB
Semonila...volgens google heb je twee soorten semolina
namelijk
op basis van Tarwe (griesmeel)
en
op basis van Mais (griesmeel)
Of zit Goooooogle er compleet naast?
gr
HB
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
kweenie Hans. Schiet nu wel de ruit in. Is duidelijk "anders". Beter? Moeten we nog zien.
MVG
Klaas
MVG
Klaas