Waterboilies
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
Kan je de eieren vervangen door water al wil je zelf je boilies maken, wat heeft dit voor effect op de boilies?
- Dennis van Tol
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
- Locatie: Zoetermeer
Lijkt mij dat ze zonder toevoegingen van andere bindmiddelen in no time uit elkaar vallen.
Mvg, Dennis
Mvg, Dennis
-
- Berichten: 92
- Lid geworden op: 05-02-2002 01:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
ik heb een poging gedaan met 2 eieren en wat water ....
ik moet er nog mee vissen maar ze lijken redelijk het is wel wat moeilijk om dit deeg te rollen op de plank dus moet je dat handmatig doen ..
of heeft iemand een idéé wat ik er nog kan door doen om het wat steviger te maken
gr Henny
ik moet er nog mee vissen maar ze lijken redelijk het is wel wat moeilijk om dit deeg te rollen op de plank dus moet je dat handmatig doen ..
of heeft iemand een idéé wat ik er nog kan door doen om het wat steviger te maken
gr Henny
-
- Berichten: 92
- Lid geworden op: 05-02-2002 01:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
BOb daar wil ik nou juist vanaf niet voor het geld maar omdat ik denk dat boilie`s beter kunnen uitlekken als je minder eieren gebruikt
- Ruud Laros
- Berichten: 797
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: delft
Besan:
Meel van kikkererwten. Uitstekend bindmiddel en te gebruiken als vervanging van eieren in pannenkoek-, beignet- of tempura-beslag. Ook bij de bereiding van kroketjes of gebak is besan prima te gebruiken.
zo van het net geplukt,
vraag me af of iemand het al geprobeerd heeft.
heb dit namelijk al eens eerder geplaatst
m.v.g. ruud
Meel van kikkererwten. Uitstekend bindmiddel en te gebruiken als vervanging van eieren in pannenkoek-, beignet- of tempura-beslag. Ook bij de bereiding van kroketjes of gebak is besan prima te gebruiken.
zo van het net geplukt,
vraag me af of iemand het al geprobeerd heeft.
heb dit namelijk al eens eerder geplaatst
m.v.g. ruud
-
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
- Locatie: hendrik ido ambacht
ik ben van plan om dit weekend of op z'n laats dinsdag ook weer een bolie recept te gaan maken en wil dat proberen met "paar" eiren en de rest puur water nog nooit geprobeerd.
-
- Berichten: 677
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
probeer maar, en je zult zien dat het gewoon lukt... 60% eieren en 40% water, rolt nog als een tiet. boilies worden gewoon hard, je vangt er gewoon vis op, enkel je flavour wordt verdunt? so what! dressuurdoorbrekend.
succes!
succes!
-
- Berichten: 212
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Gouda
Inderdaad, 100% eieren als vloeistof is onzin. Op 5,5 kg. droge mix gebruik ik 20 grote eieren en 1,3 liter water. Extra vloeistof in de vorm van een scheutje olijfolie en een scheutje vloeibare bouillon is bij elkaar ook 0,1 ltr. Bij vismeelboilies los ik 4 visbouillontabletten op in het water. Als bindmiddelen zijn op deze hoeveelheid 3 ons tarwebloem en 3 ons maizena voldoende, natuurlijk wel afhankelijk van de rest van je mix..
Boilies blijven zo hard genoeg.
groeten,
Henrie
Boilies blijven zo hard genoeg.
groeten,
Henrie