duivenvoer weken
-
- Berichten: 272
- Lid geworden op: 06-09-2003 02:00
- Locatie: balen
is het nodig om duivenvoer te koken als je het bv. 3-4dagen laat weken zoniet moet je dan van water verversen of niet
- raymond van ommeren
- Berichten: 453
- Lid geworden op: 12-01-2004 20:13
- Locatie: Vijfhuizen
ja, het is wel verstandig om het te koken het neemt tijdens het koken nog veel meer vocht op. en zet dus uit.
Ik hou van het geluid van een pieper in de vroege ochtend...
- Denny Verdoold
- Berichten: 1562
- Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
- Locatie: Hoogvliet
Ja, maar ik ken ook mensen die het een halve week weken.
Ze koken het daarna niet, maar het duivenvoer is wel goed opgezet. Duivenvoer zet sowieso al snel uit.
Maar persoonlijk denk ik dat het beter is om het ook wel te koken.
Ze koken het daarna niet, maar het duivenvoer is wel goed opgezet. Duivenvoer zet sowieso al snel uit.
Maar persoonlijk denk ik dat het beter is om het ook wel te koken.
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 05-09-2005 02:09
wat als je de voer zo droog in gooit is dat niet goed dan
mvg Brian
mvg Brian
sorry voor de spel en schrijf wijzen van me maar ik heb desslectie
ps tips of tricks zijn altijd welkom
ps tips of tricks zijn altijd welkom
-
- Berichten: 204
- Lid geworden op: 28-03-2005 14:48
- Locatie: Hengelo
Nee Brian!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De meeste Particles zetten uit nadat ze een tijdje in het water hebben gelegen. Als vissen de particles op hebben gegeten voor ze volledig uitgezet zijn dan krijgen de vissen opgeblazen buiken, met de dood als gevolg...
Wees verstandig en week ze minimaal 24 uur, vervolgens minimaal een kwartier koken.
De meeste Particles zetten uit nadat ze een tijdje in het water hebben gelegen. Als vissen de particles op hebben gegeten voor ze volledig uitgezet zijn dan krijgen de vissen opgeblazen buiken, met de dood als gevolg...
Wees verstandig en week ze minimaal 24 uur, vervolgens minimaal een kwartier koken.
- Denny Verdoold
- Berichten: 1562
- Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
- Locatie: Hoogvliet
Eigenlijk gaat het alleen maar om het voorweken, anders gaat het in de mag van de karper niet goed.
Maar hoe denken jullie eigenlijk over het koken? Als je hiernaar kijkt, hoef je duivenvoer eigenlijk ook niet te koken. Met het weken zet het al maximaal uit.
Hoe denken jullie dus over het koken?
Maar hoe denken jullie eigenlijk over het koken? Als je hiernaar kijkt, hoef je duivenvoer eigenlijk ook niet te koken. Met het weken zet het al maximaal uit.
Hoe denken jullie dus over het koken?
- gerrit schippers
- Berichten: 925
- Lid geworden op: 15-01-2004 19:28
- Locatie: Enschede
Denny Verdoold schreef:Eigenlijk gaat het alleen maar om het voorweken, anders gaat het in de mag van de karper niet goed.
Maar hoe denken jullie eigenlijk over het koken? Als je hiernaar kijkt, hoef je duivenvoer eigenlijk ook niet te koken. Met het weken zet het al maximaal uit.
Hoe denken jullie dus over het koken?
Wel koken! gewoon wel doen altijd het zekere voor het onzekere.
Beter voorkomen dan genezen.
MVg Gerrit
Weet je wat T'is Meer Water dan Vis....
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 05-09-2005 02:09
oke mensen bedankt ik dacht echt dat je het er zo in kon gooien
gelukkig he ik dat nog niet gedaan
gelukkig he ik dat nog niet gedaan
sorry voor de spel en schrijf wijzen van me maar ik heb desslectie
ps tips of tricks zijn altijd welkom
ps tips of tricks zijn altijd welkom
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Met het kookproces zet je de zetmelen om in suikers ( = directe energie). Op die manier kunnen de particles een stuk sneller 'verwerkt' worden.
Hoe dit precies in mekaar steekt weet ik niet, maar ik geloof toch echt dat het in die hoek zat. Henk ter maat??
Mvg. Daniel
Hoe dit precies in mekaar steekt weet ik niet, maar ik geloof toch echt dat het in die hoek zat. Henk ter maat??
Mvg. Daniel
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 07-06-2005 22:32
- Locatie: Eindhoven
Niet over twijfelen en koken!!!!
Ik heb een dode karper met een opgeblaazde buik gezien en ik heb hem open gesneden een stukje en er zat duiven voer in wat niet gekookt was.
En ik denk dat je dat niet wil hebben dat een karper dood gaat omdat je niet even, minimaal 20 minuutjes heb laten koken.
Jim..
Ik heb een dode karper met een opgeblaazde buik gezien en ik heb hem open gesneden een stukje en er zat duiven voer in wat niet gekookt was.
En ik denk dat je dat niet wil hebben dat een karper dood gaat omdat je niet even, minimaal 20 minuutjes heb laten koken.
Jim..
strakke lijnen!
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Maag helemaal leeggehaald?
Wow.
MVG
Klaas
Wow.
MVG
Klaas
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 05-09-2005 02:09
nee mensen dat wil ik zeker niet ik ben er echt blij om dat ik hier achter ben gekomen en zijn er nog tips om iets te doen tijdens het koken zoet stoffen of zo
mvg brian
mvg brian
sorry voor de spel en schrijf wijzen van me maar ik heb desslectie
ps tips of tricks zijn altijd welkom
ps tips of tricks zijn altijd welkom
- Bart Siderius
- Berichten: 196
- Lid geworden op: 10-08-2005 09:18
- Locatie: Waalwijk
Klaas van den Herik schreef:Maag helemaal leeggehaald?
Wow.
MVG
Klaas
Knap he?!?!
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Biertjuh,
ff zonder te zeiken
Kiemen
In kiemkasten beginnen de geweekte korrels te kiemen. Door het vocht zwellen de korrels op. Tijdens het kiemproces worden stoffen gevormd, enzymen genaamd die onder meer in staat zijn onoplosbaar zetmeel in de gerstekorrel om te zetten in oplosbaar moutsuiker. De onoplosbare eiwitten worden door enzymen omgezet in oplosbare afbraakproducten van eiwitten. Het kiemplantje gebruikt de oplosbare suikers en eiwitten als voedsel. Na enkele dagen ontstaat aan de korrel een wortelkiempje. Aan de lengte ervan kan de brouwer zien of het proces ver genoeg gevorderd is. Laat men het te lang doorgaan dan worden teveel suikers verbruikt, stopt men te vroeg dan is de omzetting van zetmeel in moutsuikers niet voldoende. Het kiemproces duurt ongeveer 7 dagen. Het ontstaande product noemt men groenmout
ff zonder te zeiken
Kiemen
In kiemkasten beginnen de geweekte korrels te kiemen. Door het vocht zwellen de korrels op. Tijdens het kiemproces worden stoffen gevormd, enzymen genaamd die onder meer in staat zijn onoplosbaar zetmeel in de gerstekorrel om te zetten in oplosbaar moutsuiker. De onoplosbare eiwitten worden door enzymen omgezet in oplosbare afbraakproducten van eiwitten. Het kiemplantje gebruikt de oplosbare suikers en eiwitten als voedsel. Na enkele dagen ontstaat aan de korrel een wortelkiempje. Aan de lengte ervan kan de brouwer zien of het proces ver genoeg gevorderd is. Laat men het te lang doorgaan dan worden teveel suikers verbruikt, stopt men te vroeg dan is de omzetting van zetmeel in moutsuikers niet voldoende. Het kiemproces duurt ongeveer 7 dagen. Het ontstaande product noemt men groenmout
-
- Berichten: 295
- Lid geworden op: 21-09-2004 16:54
ik vind het wel knap dat jullie het allemaal hebben over de maag van een karper.... een karper heeft GEEN maag!@!!!!
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 05-09-2005 02:09
dus nu hoef ik niet bang te zijn dat er doode karpers zijn door mij en me maat
sorry voor de spel en schrijf wijzen van me maar ik heb desslectie
ps tips of tricks zijn altijd welkom
ps tips of tricks zijn altijd welkom
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- louis kanters
- Berichten: 130
- Lid geworden op: 22-08-2005 20:49
- Locatie: someren
en wat is dat dan weer??
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Songtekst 'Always look on the bright side of Life'
Always look on the bright side of life.
[whistling]
Always look on the light side of life.
[whistling]
If life seems jolly rotten,
There's something you've forgotten,
And that's to laugh and smile and dance and sing.
When you're feeling in the dumps,
Don't be silly chumps.
Just purse your lips and whistle. That's the thing.
And...
Always look on the bright side of life.
[whistling]
Always look on the right side of life,
[whistling]
For life is quite absurd
And death's the final word.
You must always face the curtain with a bow.
Forget about your sin.
Give the audience a grin.
Enjoy it. It's your last chance, anyhow.
So,...
Always look on the bright side of death,
[whistling]
Just before you draw your terminal breath.
[whistling]
Life's a piece of shit,
When you look at it.
Life's a laugh and death's a joke. It's true.
You'll see it's all a show.
Keep 'em laughing as you go.
Just remember that the last laugh is on you.
And...
Always look on the bright side of life.
[whistling]
enzovoort
Always look on the bright side of life.
[whistling]
Always look on the light side of life.
[whistling]
If life seems jolly rotten,
There's something you've forgotten,
And that's to laugh and smile and dance and sing.
When you're feeling in the dumps,
Don't be silly chumps.
Just purse your lips and whistle. That's the thing.
And...
Always look on the bright side of life.
[whistling]
Always look on the right side of life,
[whistling]
For life is quite absurd
And death's the final word.
You must always face the curtain with a bow.
Forget about your sin.
Give the audience a grin.
Enjoy it. It's your last chance, anyhow.
So,...
Always look on the bright side of death,
[whistling]
Just before you draw your terminal breath.
[whistling]
Life's a piece of shit,
When you look at it.
Life's a laugh and death's a joke. It's true.
You'll see it's all a show.
Keep 'em laughing as you go.
Just remember that the last laugh is on you.
And...
Always look on the bright side of life.
[whistling]
enzovoort
Jawel!!!!!
Applaus voor Klaas! Mesterlijk Klaas, Meesterlijk...!
Leuke Avatar, druist wel een beetje in tegen mijn opvattingen
Barnassis groet u,
WB
Applaus voor Klaas! Mesterlijk Klaas, Meesterlijk...!
Leuke Avatar, druist wel een beetje in tegen mijn opvattingen
Barnassis groet u,
WB
-
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 24-09-2005 21:26
- Locatie: Hoorn
ik gooi er kokend water op en laat het dan zn 5dgn staan. dan is het zo zacht dat ik met de boilie naald dr door heen kan en ruikt het (lekker)muf. het liefste zet ik het dan ook nog in de volle zon die 5 dgn!
if i was educated... i would be a damn fool...
http://www.punkyfish.nl voor de karpervisser die van aquariums houdt!
http://www.punkyfish.nl voor de karpervisser die van aquariums houdt!