Goede Boilie?
- Daan de Lange
- Berichten: 92
- Lid geworden op: 18-07-2005 19:51
- Locatie: Hillegom
Voor mijn voercampagne op de vaart wil ik een goede home made, goedkope, boilie. Aangezien er toch zo'n 20 kilo van gedraaid moet worden.
Ik zat te denken aan de volgende mix:
Gemalen hennep 20%
Sojameel volvet 20%
Druivensuiker 10%
Griesmeel 20%
Maismeel 20%
Tarwegluten 10%
Validatie
eiwitten: 26%
koolhydraten: 51.7%
vetten: 10.6%
hardheid: 73.5/100
rolbaarheid: 84/100
instant: 93.1/100
Die validatie is ook niet alles, maar in theorie zou de uitharding dus beter moeten kunnen, kan ik dit voor elkaar krijgen om bv tarwegluten tot 5% te verlagen en 5% ei-albumine toe te voegen?
Dus graag jullie mening over deze bol!
mvg, Daan
Ik zat te denken aan de volgende mix:
Gemalen hennep 20%
Sojameel volvet 20%
Druivensuiker 10%
Griesmeel 20%
Maismeel 20%
Tarwegluten 10%
Validatie
eiwitten: 26%
koolhydraten: 51.7%
vetten: 10.6%
hardheid: 73.5/100
rolbaarheid: 84/100
instant: 93.1/100
Die validatie is ook niet alles, maar in theorie zou de uitharding dus beter moeten kunnen, kan ik dit voor elkaar krijgen om bv tarwegluten tot 5% te verlagen en 5% ei-albumine toe te voegen?
Dus graag jullie mening over deze bol!
mvg, Daan
- Nick Verhagen
- Berichten: 391
- Lid geworden op: 18-12-2004 16:06
- Locatie: Schijndel
Ik denk dat er iets te veel hennep in zit...... ![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Wie het kleinen niet eerd, die is het groten niet weerd.
- Maarten Wilmink
- Berichten: 172
- Lid geworden op: 12-01-2004 18:59
- Locatie: Weesp
Hallo Daan,
Misschien is het een idee om een deel maismeel te vervangen door rijstemeel, bv 10%. Daar wordt je boilie gevoelig harder van en het is veel goedkoper als ei-albumine.
Mvg,
Maarten
Misschien is het een idee om een deel maismeel te vervangen door rijstemeel, bv 10%. Daar wordt je boilie gevoelig harder van en het is veel goedkoper als ei-albumine.
Mvg,
Maarten
-
- Berichten: 676
- Lid geworden op: 24-05-2005 15:37
- Locatie: Twente.
Iets minder hennep is wel okj
wat net werd gezegt:P
een stoned vis![:o](./images/smilies/icon_eek.gif)
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
wat net werd gezegt:P
een stoned vis
![:o](./images/smilies/icon_eek.gif)
- Daan de Lange
- Berichten: 92
- Lid geworden op: 18-07-2005 19:51
- Locatie: Hillegom
Maarten Wilmink schreef:Hallo Daan,
Misschien is het een idee om een deel maismeel te vervangen door rijstemeel, bv 10%. Daar wordt je boilie gevoelig harder van en het is veel goedkoper als ei-albumine.
Mvg,
Maarten
Waar is dat te verkrijgen, dat rijstemeel?
Want dan verlaag ik de hennep tot 10%, en doe ik er nog 10% rijstemeel bij.
Alvast bedankt, Daan
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Beste Daan,
Ik zou die hennep weglaten of verminderen tot 10%. Daarnaast kun je er anijsmeel aan toevoegen voor attractor. Dit is namelijk een enorme goede trekpleister gebleken voor de karper in mijn voorgaande sessies.
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ik zou die hennep weglaten of verminderen tot 10%. Daarnaast kun je er anijsmeel aan toevoegen voor attractor. Dit is namelijk een enorme goede trekpleister gebleken voor de karper in mijn voorgaande sessies.
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
![Afbeelding](http://pic20.picturetrail.com/VOL244/4729682/9845830/236539088.jpg)
![Afbeelding](http://pic20.picturetrail.com/VOL244/4729682/9845830/236539088.jpg)
- Daan de Lange
- Berichten: 92
- Lid geworden op: 18-07-2005 19:51
- Locatie: Hillegom
Jeroen Hof op't schreef:Beste Daan,
Ik zou die hennep weglaten of verminderen tot 10%. Daarnaast kun je er anijsmeel aan toevoegen voor attractor. Dit is namelijk een enorme goede trekpleister gebleken voor de karper in mijn voorgaande sessies.
Ok, ok
Dan wordt het dus zoiets
Gemalen hennep 10%
Sojameel volvet 15%
Druivensuiker 10%
Griesmeel 20%
Maismeel 15%
Tarwegluten 10%
Rijstemeel 10%
Anijsmeel 10%
Is het zo wat? lekker zoet iig!
Laat het even weten, Daan
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Perfect...
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
![Afbeelding](http://pic20.picturetrail.com/VOL244/4729682/9845830/236539088.jpg)
![Afbeelding](http://pic20.picturetrail.com/VOL244/4729682/9845830/236539088.jpg)
- Daan de Lange
- Berichten: 92
- Lid geworden op: 18-07-2005 19:51
- Locatie: Hillegom
Mooi! Dan ga ik eerdaags beginnen met draaien, maar rijstemeel..... Is dat te verkrijgen bij een toko? Bij mij hengelsportzaak hebben ze het iig niet.
Iedereen bedankt! Daan
Iedereen bedankt! Daan
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Rijstemeel,
Ik koop het altijd bij mijn warme bakker, soms bijna voor nix.
Ik koop het altijd bij mijn warme bakker, soms bijna voor nix.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Daan de Lange
- Berichten: 92
- Lid geworden op: 18-07-2005 19:51
- Locatie: Hillegom
Henk ter Maat schreef:Rijstemeel,
Ik koop het altijd bij mijn warme bakker, soms bijna voor nix.
Helaas hebben we hier geen warme bakker, alleen maar bakkers die het aangeleverd krijgen van de ''centrale.''
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Daan,
deze ook?
Butter Echte Bakker, Den
H Dunantpln 26
2181EM Hillegom
Tel: 0252-532008
Fax: 0252-531802
Rubriek: Brood en banket
deze ook?
Butter Echte Bakker, Den
H Dunantpln 26
2181EM Hillegom
Tel: 0252-532008
Fax: 0252-531802
Rubriek: Brood en banket
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- menno laarmans
- Berichten: 2070
- Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
- Locatie: lapzwansland
Ik zou kijken voor n ander recept
Nu zit iedereen met dezelfde bol op je stek
Gr![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Nu zit iedereen met dezelfde bol op je stek
![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Gr
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Daan de Lange
- Berichten: 92
- Lid geworden op: 18-07-2005 19:51
- Locatie: Hillegom
Henk ter Maat schreef:Daan,
deze ook?
Butter Echte Bakker, Den
H Dunantpln 26
2181EM Hillegom
Tel: 0252-532008
Fax: 0252-531802
Rubriek: Brood en banket
Wordt geloof ik allemaal aangeleverd en afgebakken, maargoed, ik zal even kijken!
- Maarten Wilmink
- Berichten: 172
- Lid geworden op: 12-01-2004 18:59
- Locatie: Weesp
Hoi Daan,
Zelf haal ik mijn rijstemeel idd bij de Toko. Ik meen dat ik iets van 45 cent betaal voor 400 gram.
Mvg,
Maarten
Zelf haal ik mijn rijstemeel idd bij de Toko. Ik meen dat ik iets van 45 cent betaal voor 400 gram.
Mvg,
Maarten
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Jongens,
Loop even bij één van de toko's langs, deze hebben het wel of verwijzen je door!
Loop even bij één van de toko's langs, deze hebben het wel of verwijzen je door!
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
![Afbeelding](http://pic20.picturetrail.com/VOL244/4729682/9845830/236539088.jpg)
![Afbeelding](http://pic20.picturetrail.com/VOL244/4729682/9845830/236539088.jpg)
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Is 10% anijsmeel niet erg veel?
Scherp spul hoor, ook niet goedkoop trouwens.
Scherp spul hoor, ook niet goedkoop trouwens.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Gemalen hennep 20%
Sojameel volvet 20%
Druivensuiker 10%
Griesmeel 20%
Maismeel 20%
Tarwegluten 10%
Validatie
eiwitten: 26%
koolhydraten: 51.7%
vetten: 10.6%
hardheid: 73.5/100
rolbaarheid: 84/100
instant: 93.1/100
klopt geen moer van deze berekening. Als je 20% hennep in je bol hebt en 20% volvette soja (op zich niets mis mee), dan heb je een hoger vetgehalte dan 10%.........
Sojameel volvet 20%
Druivensuiker 10%
Griesmeel 20%
Maismeel 20%
Tarwegluten 10%
Validatie
eiwitten: 26%
koolhydraten: 51.7%
vetten: 10.6%
hardheid: 73.5/100
rolbaarheid: 84/100
instant: 93.1/100
klopt geen moer van deze berekening. Als je 20% hennep in je bol hebt en 20% volvette soja (op zich niets mis mee), dan heb je een hoger vetgehalte dan 10%.........
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Daar dacht ik ook al aan Mitsz.
Ik vis overigens met een bol die niet zo heel veel anders is. Dus ook een flink gehalte aan soyameel, hennep en verder een basis van enkele zetmelen. Een beetje E.A. eigenlijk. En eindelijk een mix die me bevalt kwa rolbaarheid, uitharding, structuur en prijs. Alleen nog kijken voor een vis-achtige toevoegingen tot maximaal 10%
Wat pre-digested vismeel dan? Wat kost dat ongeveer Mitsz?
Ik vis overigens met een bol die niet zo heel veel anders is. Dus ook een flink gehalte aan soyameel, hennep en verder een basis van enkele zetmelen. Een beetje E.A. eigenlijk. En eindelijk een mix die me bevalt kwa rolbaarheid, uitharding, structuur en prijs. Alleen nog kijken voor een vis-achtige toevoegingen tot maximaal 10%
Wat pre-digested vismeel dan? Wat kost dat ongeveer Mitsz?
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
-
- Berichten: 152
- Lid geworden op: 13-12-2004 10:15
- Locatie: Almere
Ga ook met Je druivensuiker niet te ver...
In mijn mix is 5% the max! anders rolt het niet meer lekker.
Groet,
Rob
In mijn mix is 5% the max! anders rolt het niet meer lekker.
Groet,
Rob
-
- Berichten: 145
- Lid geworden op: 20-02-2006 20:30
- Locatie: Den Haag
ik zal vissen waar je het meest mee vangt ![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)