Worsten koken --> boilies draaien?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bart Siderius
Berichten: 196
Lid geworden op: 10-08-2005 09:18
Locatie: Waalwijk

24-08-2005 11:14

Ik vroeg me dus af: Is het mogelijk om eerst bijv. 16mm worsten te spuiten, deze in de folie draaien en koken en deze vervolgens op de boilieplank tot boilies te draaien?

Er is al een topic geweest hierover, maar daar sneden ze er blokjes van met een mes en ik wil er dus echt ronde knikkers van maken :D

Mvg,

Barthelomeus
marcel bertens
Berichten: 667
Lid geworden op: 12-04-2004 18:36
Locatie: den haag

24-08-2005 11:17

gekookt deeg balletjes van maken
zou wel kunnen met een parissieneboor
succes......
Gebruikersavatar
martijn dekker
Berichten: 383
Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
Locatie: Geldermalsen
Contacteer:

24-08-2005 11:21

Volgens mij kan je van een gekookte worst geen boilies meer draaien, of je moet de worst wel heel kort koken om hem nog te kunnen vormen in knikkers. (dan worden het meer deegballen dan boilies)

Je kan ze inderdaad wel in blokjes snijden, vang je net zo goed mee en bespaart je weer werk. Het is alleen lastig gooien met een werppijp.
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
Gebruikersavatar
Bart Siderius
Berichten: 196
Lid geworden op: 10-08-2005 09:18
Locatie: Waalwijk

24-08-2005 11:39

martijn dekker schreef:Je kan ze inderdaad wel in blokjes snijden, vang je net zo goed mee en bespaart je weer werk.


15 kg in blokjes snijden op 16 mm.... Denk dat rollen dan toch minder werk is :lol:

Wel jammer.... Had echt gehoopt dat het zou kunnen :(
marcel bertens
Berichten: 667
Lid geworden op: 12-04-2004 18:36
Locatie: den haag

24-08-2005 11:43

Bart Siderius schreef:
martijn dekker schreef:Je kan ze inderdaad wel in blokjes snijden, vang je net zo goed mee en bespaart je weer werk.


15 kg in blokjes snijden op 16 mm.... Denk dat rollen dan toch minder werk is :lol:

Wel jammer.... Had echt gehoopt dat het zou kunnen :(


ik denk dat de blokjes het winnen qua snelheid met 2 vingers in de neus
blokjes hebben wel t nadeel dat ze zich wat makkelijker van de hair af laten gooien
Rob van Riet
Berichten: 152
Lid geworden op: 13-12-2004 10:15
Locatie: Almere

26-08-2005 16:36

Bart,
Je kan het worsten maken ook maar beter vergeten. kost te veel tijd!
Ik doe (soms en al even geleden) een grote klont deeg (zo groot als een flink gevulde koek) in een boterhamzakje. in een ruime pan kook ik dan 5 minuten 5 tot 8 zakjes. (totaal 1 a 1.5 kilo)
Het in blokjes snijden neemt niet meer dan een paar seconden per koek in beslag en doe ik dan meestal pas aan het water.
Geluk met die dobbelsteentjes! ongeschikt voor casino :oops:
Rob
jacco noordermeer

26-08-2005 18:28

waarom eerst die worsten inpakken en dan koken??

dat doe toch ook niet bij boillies

nog meer werk erbij

koop gewoon een deegroller en rol een flinke plak uit op de dikte die jij wilt,mes pakken en snijden maar ,ff koken en klaar is ....

dit is de snelste manier (niet de mooiste)
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

26-08-2005 20:11

Bart Siderius schreef:
martijn dekker schreef:Je kan ze inderdaad wel in blokjes snijden, vang je net zo goed mee en bespaart je weer werk.


15 kg in blokjes snijden op 16 mm.... Denk dat rollen dan toch minder werk is :lol:

Wel jammer.... Had echt gehoopt dat het zou kunnen :(


Denk het niet, leg maar eens een stuk of 10 worsten naast elkaar en neem een groot mes.
Maar rollen na het koken kan niet omdat de eieren dan al hard zijn.
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
Rob van Riet
Berichten: 152
Lid geworden op: 13-12-2004 10:15
Locatie: Almere

27-08-2005 10:54

Jacco,
Je bent karpervisser dus probeert eens wat. :o

Zo kwam ik via broodtjes van boiliedeeg in zilverpapier verpakt en in de oven gebakken bij de boterhamzakjes...
Ik mix(te) de droge mix met 35 eieren en flavour in één keer in een grote emmer met de boormachine. Met één hand pak je een grote klont (+/-200gr.) en doe dat in het boterhamzakje, dan plat slaan (met één rake klap) knoopje erin, in de pan, klaar.

Hee wat leuk, na het koken is het water nog schoon....zou alles nog in het zakje zitten - gewoon? :wink:
Hee wat leuk, het is veel droger bij de skin maar nog vochtig binnenin. :lol:
Hee wat leuk, is hier iemand boilies aan het draaien met de hand, is de reactie aan de waterkant. :-?
Vers, vers, vers en niet droog! zelfs na dagen buiten de vriezer.

Vergeet je broodmes niet. Ps; Als je de plakken gaat snijden voor het koken blijft (bij mij) het deeg vaak hinderlijk plakken aan het mes.

Na het koken gewoon in het zakje laten zitten tot gebruik als voer bij de boilie/pop-up van dezelfde mix of als haakaas voor beperkte tijd aan de hair.

Groet,
Rob
Plaats reactie