Reinout,
daar had ik het oook al met HB over gehad... we denken eraan om een vust melasse te kopen
Groeten Bart
melasse
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
- Reinout Spijkerman
- Berichten: 64
- Lid geworden op: 16-08-2002 02:00
- Locatie: Delft
pas maar op met die red devil hahahaha....
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
ach man ik laat me niet helemaal door de rattn besnuffeln
Mashol
Bart
Mashol
Bart
- Erik Scholtes
- Berichten: 79
- Lid geworden op: 19-04-2004 18:51
- Locatie: Delft
Las ergens dat de humor graad omhoog kan:
Net even iets minder melasse als er toedertijd bij de DSM in Delft het water in liep.
Was iets van heeel erg veel liters denk in tienduizenden
De humor kan ook omlaag
Zonder gekheid ik gebruik het alleen als dip en door de voerboilies.
Net even iets minder melasse als er toedertijd bij de DSM in Delft het water in liep.
Was iets van heeel erg veel liters denk in tienduizenden
De humor kan ook omlaag
Zonder gekheid ik gebruik het alleen als dip en door de voerboilies.
't is stil aan de waterkant
- Arno Spruit
- Berichten: 619
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Hoi,
Weet iemand het te koop in grotere hoeveelheden in de buurt van Spijkenisse/Rotterdam. De boerenbond hier heeft er nog nooit van gehoord dus dat schiet niet erg op. Ik wacht in spanning af.
Weet iemand het te koop in grotere hoeveelheden in de buurt van Spijkenisse/Rotterdam. De boerenbond hier heeft er nog nooit van gehoord dus dat schiet niet erg op. Ik wacht in spanning af.
-
- Berichten: 407
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Nootdorp
- Contacteer:
Hoi Arno.
Misschien bij de gist? Ik heb daar wel eens via iemand die er werkte melasse van gekregen.
Anders een manege bellen,want melasse wordt ook door voer van paarden gedaan,dus misschien als je manege prinsenstad beld,dat hun jou een adres of nummer kunnen geven.
Ik hoop dat je er wat aan hebt,in ieder geval succes met de zoektocht.
Franca.
Misschien bij de gist? Ik heb daar wel eens via iemand die er werkte melasse van gekregen.
Anders een manege bellen,want melasse wordt ook door voer van paarden gedaan,dus misschien als je manege prinsenstad beld,dat hun jou een adres of nummer kunnen geven.
Ik hoop dat je er wat aan hebt,in ieder geval succes met de zoektocht.
Franca.
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 18-01-2005 18:28
Iemand wel eens geprobeert om in vloeibare melasse je boilies te koken
Misschien een tip ?????
Ruud
Misschien een tip ?????
Ruud
Als je niet vist, weet je niet wat je mist
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
Ik heb zo het idee dat je na een tijdje koken je boilies niet meer in de melasse krijgt.... ik denk dat het dan is versuikerd nml!!!
Maar een beetje melasse oplossen in het kookwater kan altijd natuurlijk!
zal het eens gaan proberen..
Groeten
Maar een beetje melasse oplossen in het kookwater kan altijd natuurlijk!
zal het eens gaan proberen..
Groeten
-
- Berichten: 306
- Lid geworden op: 12-06-2005 18:12
- Locatie: maarsbergen
voor de fijnproevers uit het boek The source book of flavors uit 1981
the definition of the designation"molasses"differs with the with the sourse
material and the producing region
It is a by-produkt of both cane and beet suger refining
In the sugercane industry,molasses is the syrupy mother-liquor remaining
after the suger has been removed by concentration and crystallization
Two main grades are recognized "first molasses'" remaining after the initial crystallization stage and "blackstrap molasses" wich represents the final stage of the refining process
In the beet suger industry only the final residual mother-liquor is called "molasses"
The composition of this product is very variable
Nu hoef je alleen nog maar uit te zoeken welke de beste is
gr Gerrit
the definition of the designation"molasses"differs with the with the sourse
material and the producing region
It is a by-produkt of both cane and beet suger refining
In the sugercane industry,molasses is the syrupy mother-liquor remaining
after the suger has been removed by concentration and crystallization
Two main grades are recognized "first molasses'" remaining after the initial crystallization stage and "blackstrap molasses" wich represents the final stage of the refining process
In the beet suger industry only the final residual mother-liquor is called "molasses"
The composition of this product is very variable
Nu hoef je alleen nog maar uit te zoeken welke de beste is
gr Gerrit
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Bart,
Zo lang je niet te veel last van brasems hebt, flink doorgieten met dat spul, maar dat zei herwin geloof ik ook al ergens. Wat mij betreft een uitstekend ingrediënt en maar heel weinig karpervissers gebruiken het. Waarom? Waarschijnlijk is het te goedkoop voor "de moderne karpervisser"
Zo lang je niet te veel last van brasems hebt, flink doorgieten met dat spul, maar dat zei herwin geloof ik ook al ergens. Wat mij betreft een uitstekend ingrediënt en maar heel weinig karpervissers gebruiken het. Waarom? Waarschijnlijk is het te goedkoop voor "de moderne karpervisser"