Ik zoek een oplossing om boilies minimaal een 9 dagen goed te houden (niet beschimmeld), bij omgevingstemperaturen van ca 22°C.
Ten eerste wil ik de boilies:
* goed drogen
* (semi) luchtdicht / luchtarm verpakken
* goed invriezen (2 weken lang op -24°C doorvriezen, en op de avond van vertrek uit de vriezer halen)
* goed verpakken (geisoleerd) in tempex dozen (waar ca 2 dag-voorraden inkunnen) waarvan de naden met tape zijn afgedicht, en de dozen 1x per dag geopend worden)
* boilies lang koken (zoveel mogelijk bacterien / schimmels kapot-koken!)
Ik ben er alleen een beetje bang voor dat dit net niet helemaal lukken gaat.
Nu zit ik te spelen met de gedachte om zout toe te voegen aan de boilies (vrij water in de boilies binden!).
Nadat ik met de zoek-functie op een topic gestuit ben waarin iemand doodleuk meldt dat hij 20% zout in z'n ballen gooit heb ik mijn pc van schrik maar uit gezet. Nu, een half uurtje later heb ik 'm maar weer aangezet en zit ik dit te schrijven, maargoed, ik wilde wat vragen over zout en suiker.
Aangezien suiker het zelfde effect op de houdbaarheid van de boilie heeft als zout, zat ik er aan te denken om een mengsel van zout en suiker aan het eier-nat toe te voegen (zodat de zout en suiker oplost en goed overal in de boilie terecht komt zonder dat er alleen maar kristalletjes in de bal zitten).
Maar ik zit nog te tobben over de hoeveelheid die ik van het een en ander ga toevoegen.
Want, 20% zout is me echt teveel.
Dus, wie heeft met dit soort zaken al geexperimenteerd en kan (en wil) mij berichten over de effecten op de vangst na het toevoegen van suiker en of zout in zijn boilie.
Ik zie bruikbare antwoorden graag tegemoet,
met vriendelijke groet;
WouteR StegginK
![8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Oja, en azijn in de boilies (zuur maken, vinden de bacterien ook niet zo prettig), wie weet of er bij het gebruik hiervan (on)wenselijke effecten zijn??