Ga helemaal met je mee vooral het boerenkarper verhaal.
Zelf vis ik ook de mainline en wel verschillende soorten,wat mij opvalt is dat door de samenstelling van deze boillies een hoger vangstpercentage wordt gerealisseerd op bepaalde wateren.
Als ik over vinkeveen praat om maar een voorbeeld te noemen,heb ik met zoet meer schub dan spiegel gevangen deze werden hoofdzakelijk gevangen op de source en op de mainline aktivate 8.
Gaan we dit verhaal omzetten naar frankrijk,waar natuurlijk meer spiegels voorkomen dan zie je dat ook deze 2 boillies goed scoren en weinig schubs opleveren
Weet wel dat de eerste karper die ik ving (lang geleden) gewoon op mengsel roggebrood bruinbrood stroop en anijsolie gevangen werd gemaakt door mijn opa,2 jr geleden nog eens geprobeerd en ja het ving nog steeds.
Het zou dus best kunnen maar ik geloof dat het heel moeilijk aan te tonen is of je meer of minder spiegels vangt met bepaalde boillies (zoet) want alleen vissen in france of hier maakt al het verschil.
Gr Paul
![8)](./images/smilies/icon_cool.gif)