Mugtubs: een nieuw aas is geboren
Gedurende de tijd dat ik op karper vis heb ik altijd een haat-liefde verhouding gehad met pop-ups. Ik zag zeker bepaalde voordelen van een aaspresentatie vlak boven de bodem. De belangrijkste zijn volgens mij dat je het aas precies zo kunt uitbalanceren zoals je zou willen: van zwaar zinkend tot luchtig zwevend, en dat de haak zich altijd in de perfecte positie bevindt om in de onderlip van de vis te prikken. Het maken van een effectieve pop-up was echter een heel ander verhaal. Allerhande methoden heb ik toegepast zoals het uitboren van een boilie en opvullen met wat foam, het kneden van boiliedeeg rond een kurken balletje om die vervolgens als een normale boilie te koken, en het verhitten van boilies in de magnetron. Over geen van deze methoden was ik echter zó tevreden dat ik er vaak gebruik van maakte. Herwin Kwint had in het verleden al eens in artikelen beschreven dat hij zijn boilies bakte in een koekenpan en op die manier perfecte pop-ups verkreeg. Tijdens Carp 2004 stond ik met hem in de stand van Sensas en kon ik met eigen ogen zien hoe hij ze fabriceerde, en nog belangrijker, hoe perfect het resultaat is!
Voor ALLE Info;
http://www.karpervissersonline.nl/
En bovenal; Met dank aan HERWIN..
![8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Groet'n Henk..
still growing Old.