pop up zelf maken.
-
- Berichten: 260
- Lid geworden op: 19-05-2005 10:26
Ik heb nu al een paar keer met mijn self-made boilies gevist maar heb eigenlijk meer vertrouwen om met pop-up te vissen. Dit puur door mijn vangstresultaten.
Heb gehoord dat je ze in de magnetron kunt doen maar ook bakken in een pan?
Graag wat uitleg!
Alvast bedankt, Elmer Koevoets
Heb gehoord dat je ze in de magnetron kunt doen maar ook bakken in een pan?
Graag wat uitleg!
Alvast bedankt, Elmer Koevoets
-
- Berichten: 40
- Lid geworden op: 19-05-2005 12:59
- Locatie: Den Bosch
als ik een pop-up wil hebben dan doe ik hem 3x 1 min. in de magnetron
dus:
1min magnetron
1min eruit
1min magnetron
1min eruit
1min magnetron
en klaar
ik zit zelf ook met eigen boilies en ik moet zeggen het werkt zeer goed
zo pop-up maken.
ik zal je een tip geven als je het in de magnetron doet
doe het niet in huis want het stinkt als een........
suc6 ermee
Gr33tz m
dus:
1min magnetron
1min eruit
1min magnetron
1min eruit
1min magnetron
en klaar
ik zit zelf ook met eigen boilies en ik moet zeggen het werkt zeer goed
zo pop-up maken.
ik zal je een tip geven als je het in de magnetron doet
doe het niet in huis want het stinkt als een........
suc6 ermee
Gr33tz m
Laatst gewijzigd door Michael Vorstenbosch op 06-06-2005 12:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Do you want that fish?
Yahhhh Starbaits jaaaaaaah
Yahhhh Starbaits jaaaaaaah
-
- Berichten: 691
- Lid geworden op: 26-07-2003 02:00
- Locatie: X2 Ovaal!!
-
- Berichten: 260
- Lid geworden op: 19-05-2005 10:26
Ik denk dat ik het volgende keer ga proberen in de magnetron. Volgens blijft de smaak dan meer hetzelfde als dat ja het bakt. De magnetron kan gewoon binnen blijven, de afzuiger aan op de turbo en je hebt nergens last van.
Neem aan dat de boilies niet eerst gekookt hoeven te worden?
Groetjes, Elmer
Neem aan dat de boilies niet eerst gekookt hoeven te worden?
Groetjes, Elmer
- Michiels Gino
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 29-11-2004 22:22
- Locatie: Bredene (België)
Moet je niet doen in de magnetron, al je vloeibare attractors gaan eruit.
Gewoon je mix vermengen met pop-up mix.
50% van beide.
Goede popup mix vind je van Nash,Mainline richworht.
Gewoon je boilie zelfde maken als anders.
In de pop-up mixen zitten bewaarmiddelen zodat ze steeds goed blijven.
Het zou jammer zijn moest je je kostbare additieven door enkele minuten magnetron laten verdwijnen.
Doe een test: zet iets vloeibaar in de magnetron, je zal zien, je ruitje zal vol "damp" hangen, doe je dit met je boilies dan is die damp.....
Gewoon je mix vermengen met pop-up mix.
50% van beide.
Goede popup mix vind je van Nash,Mainline richworht.
Gewoon je boilie zelfde maken als anders.
In de pop-up mixen zitten bewaarmiddelen zodat ze steeds goed blijven.
Het zou jammer zijn moest je je kostbare additieven door enkele minuten magnetron laten verdwijnen.
Doe een test: zet iets vloeibaar in de magnetron, je zal zien, je ruitje zal vol "damp" hangen, doe je dit met je boilies dan is die damp.....
Greets Gino
-
- Berichten: 40
- Lid geworden op: 19-05-2005 12:59
- Locatie: Den Bosch
Elmer Koevoets schreef:Ik denk dat ik het volgende keer ga proberen in de magnetron. Volgens blijft de smaak dan meer hetzelfde als dat ja het bakt. De magnetron kan gewoon binnen blijven, de afzuiger aan op de turbo en je hebt nergens last van.
Neem aan dat de boilies niet eerst gekookt hoeven te worden?
Groetjes, Elmer
je maakt je boiie zoals je er normaal mee zou vissen daarna magnetron
Do you want that fish?
Yahhhh Starbaits jaaaaaaah
Yahhhh Starbaits jaaaaaaah
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Toch maar liever bakken. Je kunt al je poerdervormige en vloeibare attractors toevoegen aan de basismix, de uitwaseming van deze dingen is werkelijk fenomenaal. Houdbaarheid is ook geen probleem, je kunt ze gewoon in een potje bewaren. En welke magnetronknikker houdt zijn drijfvermogen voor minimaal 24 uur?
Groeten,
Mark
Groeten,
Mark
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
De mijne Mark,
de mijne...36 uur ook nog wel.
Wel wat errug lang, ( vind 2 uur lang zat) maar ze doen het.
de mijne...36 uur ook nog wel.
Wel wat errug lang, ( vind 2 uur lang zat) maar ze doen het.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 260
- Lid geworden op: 19-05-2005 10:26
Ik werk liever niet met een pop-up mix, denk dat dit de boilie niet ten goede komt qua smaak.
- Michiels Gino
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 29-11-2004 22:22
- Locatie: Bredene (België)
Pop-up heeft niks met smaak te maken.
Is een haakaas he, geen voeraas.
met fluo lichtgevende maiskorrels wordt ook gevist, zit daar smaak in ???
Gewoon geuren en opvallen moet die bal.
Als de karper de boilie smaakt, hangt hij al.
grtz peeke
Is een haakaas he, geen voeraas.
met fluo lichtgevende maiskorrels wordt ook gevist, zit daar smaak in ???
Gewoon geuren en opvallen moet die bal.
Als de karper de boilie smaakt, hangt hij al.
grtz peeke
Greets Gino
-
- Berichten: 260
- Lid geworden op: 19-05-2005 10:26
ja daar heb je eigenlijk wel gelijk in!
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Nee daar heeft hij geen gelijk in
Vissen is een hobby, geen religie!
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
De logische vraag : verklaar je nader Douwe
- Michiels Gino
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 29-11-2004 22:22
- Locatie: Bredene (België)
jeep, komaan Douwe.
Greets Gino
-
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 22-06-2004 20:16
- Contacteer:
ik ben ook nieuwsgierig.
gr.
mike
gr.
mike
-
- Berichten: 62
- Lid geworden op: 10-10-2004 14:40
- Locatie: gld
Ik ben met bijde eens,
Voor lange voor sessies zal je boilie wel lekker moeten smaken lijkt mij zodat ze er meer van willen. Wij als mensen eten ook maar een product 1 keer als ze het vies vinden... ook al is de geur van het product wel lekker.
Geur en smaak zijn bijde erg belangrijk. Een karper trapt er de eerste keer mischien in omdat de boilie qua geur aantrekkelijk is. Maar als de zelfde karper die boilie nog een keer tegen komt denk ik wle dat ie af ziet van het lekkere geurlijke hapje omdat het ten eerste de smaak niet lekker was en hij is er op gevangen. Al hoewel een karper alles wel eet als die honger heeft wat hem aan staat. Volgens mij is de smaak zeer belangrijk en soms wel belangrijker dan de geur, Ligt ook net wat voor een water je bevist en hoelang. Dus zo kom je er weer opneer dat de Geur en de smaak belangrijk zijn.
( ik ben ook nog maar een jonge visser maaar zo denk ik er over, Hoe denken jullie er over?? ) zo leren we weer wat bij.
mvgr jan-jaap
Voor lange voor sessies zal je boilie wel lekker moeten smaken lijkt mij zodat ze er meer van willen. Wij als mensen eten ook maar een product 1 keer als ze het vies vinden... ook al is de geur van het product wel lekker.
Geur en smaak zijn bijde erg belangrijk. Een karper trapt er de eerste keer mischien in omdat de boilie qua geur aantrekkelijk is. Maar als de zelfde karper die boilie nog een keer tegen komt denk ik wle dat ie af ziet van het lekkere geurlijke hapje omdat het ten eerste de smaak niet lekker was en hij is er op gevangen. Al hoewel een karper alles wel eet als die honger heeft wat hem aan staat. Volgens mij is de smaak zeer belangrijk en soms wel belangrijker dan de geur, Ligt ook net wat voor een water je bevist en hoelang. Dus zo kom je er weer opneer dat de Geur en de smaak belangrijk zijn.
( ik ben ook nog maar een jonge visser maaar zo denk ik er over, Hoe denken jullie er over?? ) zo leren we weer wat bij.
mvgr jan-jaap
stop liever het geld in het karpervissen dan dat ik het geld op ga ROKEN
Wat mij betreft moet mijn haakaas zo dicht mogelijk komen bij mijn voorgevoerde aas. Daarom voorvoeren we tenslotte?!?!?
Mijn voorkeur gaat als eerste altijd uit naar pop-ups gemaakt van het grootste deel van de voorgevoerde mix. Daarom maakt ik ze meestal met kurken balletjes.
Maaarrr als ze echt keihard moeten zijn (vanwege kreeft bijvoorbeeld) en een gehele nacht moeten overleven, dan is dat absoluut niet de beste methode.
Vroeger veel met de magnetron gewerkt, maar tegenwoordig "pan" ik ze voor 10 tot 15 minuten. Als mijn mix wat aan de zware kant is voeg ik max. 25% Richworth pop-up mix (neutrale) toe. Wel eventuele volgezaden verwijderen en je mix een beetje zeven zodat je een fijne struktuur krijgt.
Werkelijk prachtige en kneiterharde kogels mee te maken. Heel af en toe flavour ik een beetje na.
Vr.Gr.
Jan
Mijn voorkeur gaat als eerste altijd uit naar pop-ups gemaakt van het grootste deel van de voorgevoerde mix. Daarom maakt ik ze meestal met kurken balletjes.
Maaarrr als ze echt keihard moeten zijn (vanwege kreeft bijvoorbeeld) en een gehele nacht moeten overleven, dan is dat absoluut niet de beste methode.
Vroeger veel met de magnetron gewerkt, maar tegenwoordig "pan" ik ze voor 10 tot 15 minuten. Als mijn mix wat aan de zware kant is voeg ik max. 25% Richworth pop-up mix (neutrale) toe. Wel eventuele volgezaden verwijderen en je mix een beetje zeven zodat je een fijne struktuur krijgt.
Werkelijk prachtige en kneiterharde kogels mee te maken. Heel af en toe flavour ik een beetje na.
Vr.Gr.
Jan
- Michiels Gino
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 29-11-2004 22:22
- Locatie: Bredene (België)
Idd daar voor voeren we voor, maar heb onlangs ondervonden :
Had een supersessie 23 vissen op 2 dagen, er was een week voorgevoerd, de eerste 10 - 12 vissen al op gewoon bodemaas, geen enkel probleem, plots viel de beet weg, heb dan één lijn vervangen naar de snowman, en deze heeft dan niet meer stilgestaan, de hengel met het gewone haakaas bleef on aangeroerd, zo zie je dat AASpresentatie toch belangrijk is.
Oja ik viste met verschillende pop-ups op mijn snowman, de geur,grote en smaak waren totaal anders, toch bleef het lopen.
Daar aan zie je dat het visuele belangrijker was op deze sessie dan smaak.
grtz peeke
Had een supersessie 23 vissen op 2 dagen, er was een week voorgevoerd, de eerste 10 - 12 vissen al op gewoon bodemaas, geen enkel probleem, plots viel de beet weg, heb dan één lijn vervangen naar de snowman, en deze heeft dan niet meer stilgestaan, de hengel met het gewone haakaas bleef on aangeroerd, zo zie je dat AASpresentatie toch belangrijk is.
Oja ik viste met verschillende pop-ups op mijn snowman, de geur,grote en smaak waren totaal anders, toch bleef het lopen.
Daar aan zie je dat het visuele belangrijker was op deze sessie dan smaak.
grtz peeke
Greets Gino
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Mijne heren ben enige tijd offline geweest ben er nu weer
Dit ga ik niet uit de weg.
Gino schrijft smaakt, ik neem gewoon maar aan dat hij bedoeld proeft, het is een Belg en die gebruiken de woorden soms een beetje raar
Geuren en kleuren.
Laat ik met de laatste beginnen kleuren kan hij zien maar er moet aan 1 voorwaarde voldaan zijn, hij moet het kunnen zien.
In helder / doorzichtig water zal het gaan, overdag zal het ook nog gaan als het water helder genoeg is.
Hierover hoef ik niet verder te gaan lijkt mij karpervissers behoren fantasie genoeg te hebben.
Geuren, hier kom je op een ander terrein, een karper kan niet ruiken tenminste niet wat wij onder ruiken verstaan.
Hij heeft neusgaten maar daar stroomd alleen water in en weer uit.
Er zitten wel receptoren in die het water als het ware kunnen proeven.
Over het hele lichaam van de vis komen die receptoren voor, met het stromen van het water langs zijn lichaam "proeft" hij als het ware zijn omgeving af.
Met andere woorden de smaak van je aas / voer en des te beter je aas / voer die smaak aan de omgeving afgeeft is van groter belang dan de geur die jij er aan verneemt.
Je mag het wat mij betreft ruiken noemen, als je het maar niet vertaald naar de menselijke maatstaf wat het ruiken betreft.
Met andere woorden een karper proeft zijn eventuele voedsel al voor hij het in de bek neemt.
Vandaar mijn stelling dat Gino geen gelijk heeft.
Dit ga ik niet uit de weg.
Gino schrijft smaakt, ik neem gewoon maar aan dat hij bedoeld proeft, het is een Belg en die gebruiken de woorden soms een beetje raar
Geuren en kleuren.
Laat ik met de laatste beginnen kleuren kan hij zien maar er moet aan 1 voorwaarde voldaan zijn, hij moet het kunnen zien.
In helder / doorzichtig water zal het gaan, overdag zal het ook nog gaan als het water helder genoeg is.
Hierover hoef ik niet verder te gaan lijkt mij karpervissers behoren fantasie genoeg te hebben.
Geuren, hier kom je op een ander terrein, een karper kan niet ruiken tenminste niet wat wij onder ruiken verstaan.
Hij heeft neusgaten maar daar stroomd alleen water in en weer uit.
Er zitten wel receptoren in die het water als het ware kunnen proeven.
Over het hele lichaam van de vis komen die receptoren voor, met het stromen van het water langs zijn lichaam "proeft" hij als het ware zijn omgeving af.
Met andere woorden de smaak van je aas / voer en des te beter je aas / voer die smaak aan de omgeving afgeeft is van groter belang dan de geur die jij er aan verneemt.
Je mag het wat mij betreft ruiken noemen, als je het maar niet vertaald naar de menselijke maatstaf wat het ruiken betreft.
Met andere woorden een karper proeft zijn eventuele voedsel al voor hij het in de bek neemt.
Vandaar mijn stelling dat Gino geen gelijk heeft.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Denny Verdoold
- Berichten: 1562
- Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
- Locatie: Hoogvliet
Nou je het zegt Douwe.
Daar had ik nog niet echt bij stilgestaan, klinkt echter wel volkomen logisch.
Daar had ik nog niet echt bij stilgestaan, klinkt echter wel volkomen logisch.
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 07-06-2005 19:36
- Locatie: Gendt
Hallo karpervrienden.
Ik ben het helemaal met je eens douwe.
Maar mijn vismaat zij laats tegen mij, dat karpers alleen olien kunnen ruiken en dat de smaakpupillen over het hele lichaam versprijd zitten.
groetjes luuk.
Ik ben het helemaal met je eens douwe.
Maar mijn vismaat zij laats tegen mij, dat karpers alleen olien kunnen ruiken en dat de smaakpupillen over het hele lichaam versprijd zitten.
groetjes luuk.
- Michiels Gino
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 29-11-2004 22:22
- Locatie: Bredene (België)
Pop up - snowman etc op een voerbed is gewoon een andere aaspresentatie, en dit is dikwijls gewoon een "tijdelijk" succes.
grtz peeke
Smaken is idd Proeven.
Een stoofvlees friet smaakt,
van een frietje oorlog proef ik eens
grtz peeke
Smaken is idd Proeven.
Een stoofvlees friet smaakt,
van een frietje oorlog proef ik eens
Greets Gino
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Ik ga met je mee Gino, het is idd presentatie laat overigens wel onverlet dat die presentatie best zijn spoor af mag geven aan de omgeving.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Lesley Mulder
- Berichten: 127
- Lid geworden op: 31-01-2005 09:16
- Locatie: Houten
heb net pop-up gemaakt, maar 't smaakt niet naar waar die hoort te smaken. het smaakt namelijk naar aangebrande rotzooi.
(ik deed het in magnentron).
Iets beters???
bvd,
Lesley
(ik deed het in magnentron).
Iets beters???
bvd,
Lesley
Met Vriendelijke Groet,
Lesley.
Lesley.