mais niet flavouren


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lennert van Winkel
Berichten: 135
Lid geworden op: 06-10-2004 21:36
Locatie: maassluis

09-05-2005 14:38

Is het echt noodzakelijk om mais te flavouren? Ik heb twee balen kippenmais staan waarvan nu een deel staat te weken maar ik had niet genoeg suiker in huis wat ik er normaal bij doe. Is alleen weken en koken ook voldoende?

Graag jullie ervaringen hierover
karperpinda's?
12,5 kilo voor €25,-
25 kilo voor €45,-
gegarandeerd vers!
Remco Caris
Berichten: 206
Lid geworden op: 24-08-2003 02:00
Locatie: spaubeek
Contacteer:

09-05-2005 15:08

Koken en weken is in principe al voldoende. Suiker enz zorgen voor een extraatje dat misschien in je voordeel of nadeel kan werken...

Flavouren is dus niet per se nodig, de een flavourt wel en de ander moet er niks van hebben dus gewoon persoonlijke smaak
Rene de vries

21-09-2005 14:46

Moet je je flavour al toevoegen bij het weken?
Of moet je je flavour toevoegen bij het koken?
Of moet je je flavour toevoegen na het koken?

En kan je Duivenvoer en mais samen mengen zeg maar 5 kg duivenvoer en 5 kg mais... laten weken (48 uur) en dan samen een half uurtje koken?

U ziet een heleboel vragen..... ben benieuwd naar de antwoorden......

Graag voor Vrijdag antwoord want dan wil ik gaan weken :wink:
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

21-09-2005 15:00

Je kan je flavour toevoegen bij het weken.

Suikers of sweetners voeg ik ook tijdens het weken toe en tijdens het koken.

Vooral een goede sweetner kan je mias net dat beetje exta's geven.
Maar noodzakelijk is het niet.

Je kan zonder probleem duivenvoer en mais bij elkaar mengen en weken en koken.
In duivenvoer zit natuurlijk al wat mais.

Dan krijg je een leuk grondvoertje om wat vis opp je stek te krijgen.
Rene de vries

21-09-2005 15:01

hoeveel suiker of sweetener?
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

21-09-2005 15:04

Persoonlijk zou ik mais helemaal niet flavouren, hooguit zoeten met suiker
of melasse, of een combi van beiden. Dus alleen weken + koken volstaat
ook al!


Rene,

- Suiker en Melasse voeg je het beste toe al tijdens het weken, natuurlijk
kook je het hier ook in.
- Wil je persé je mais flavouren, dan doe je dat het beste NA HET KOKEN.
Want anders verdampt er teveel flavour. Kijk wel uit met de hoeveelheid
flavour die je gebruikt, want de meesten zijn sterk geconcentreerd! Niet
zo sterk geconcentreerde smaakstoffen zijn een aanrader zoals, ranja,
milkshake siroop enz. enz. Wanneer je de stoffen heb toegevoegd na het
koken, kun je het beste zo'n 24 uur laten staan. Zodat de mais de smaak-
stof goed opneemt.
Duivenvoer en mais kun je gerust samen mengen, en ook 48 uur weken
en een half uurtje koken; geen probleem...! Zelf zou ik het maar 24 uur
weken, en dan een half uurtje koken (pas beginnen met tellen als het wa-
ter goed begint te borrelen!).

groetjes Benny
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

21-09-2005 15:18

Rene,

Met suiker of melasse, hoef je niet bang te zijn dat je overdoseerd! Een
500gr suiker op 1kg mais kan gerust; minder mag natuurlijk ook! Melasse
meet ik nooit af, giet er gewoon flink wat van in.
Met sweetners uit de hengelsportzaak, moet je uitkijken. Deze zijn vaak
zeer sterk geconcentreerd. Dus beter hier te weinig van, dan teveel! Een
3 a 5ml per kg volstaat meestal wel. Zou wel een kwalitatief goede sweet-
ner kiezen. Kijk eens in het gamma van UCP of Solar.

groetjes Benny
Rene de vries

21-09-2005 15:47

Heren bedankt, ik heb sweetner van mijn werk die is erg sterk, maar ik weet hoe ik die moet doceren.
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

21-09-2005 17:11

Beter te weinig dan te veel!
Camiel Driehuis
Berichten: 1242
Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
Locatie: lelystad

21-09-2005 22:28

wat ik de laaste tijd doe met mijn mais.

48 uur laten weken in water zonder iets toe te voegen
vervolgens in de pan met schoon leiding water
ik doe daarbij op ongeveer een kilo mais, een halve kilo suiker twee eetlepels kaneel twee eetlepels stroop een theelepel amandel essence van boukje en een snufje zout.
half uurtje koken en klaar voor gebruik.
het water word een soort hele dunne stroop en kleeft als een gek maar smaakt zelfs voor mensen erg lekker.
werkt prima bij in ieder geval dan

succes
Gebruikersavatar
Daan de Lange
Berichten: 92
Lid geworden op: 18-07-2005 19:51
Locatie: Hillegom

21-09-2005 22:58

Ik heb goede ervaringen met mais in water met melasse weken en koken, dit was wel met het pennen. Mais gelijk invriezen na het gekookt en afgekoel te hebben en evt. de haakaas in melasse invriezen.

mvg, Daan
Herfst!
Plaats reactie