Conserveren
- Peter Ponsteen
- Berichten: 1632
- Lid geworden op: 08-05-2005 15:17
- Locatie: Nunspeet
Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn zelfgemaakte boilies niet beschimmelen? Ik heb gehoord dat je een eetlepel citroenzuur aan de eieren toe moet voegen, voor je ze door de mix doet. helpt dit, en is het schadelijk voor de vis?
eerst moet je eens nadenken waarom je wilt conserveren!!
ben net terug van 7 dagen vissen
bollen zijn nog steeds goed!!!zonder conservering
ben net terug van 7 dagen vissen
bollen zijn nog steeds goed!!!zonder conservering
- Denny Verdoold
- Berichten: 1562
- Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
- Locatie: Hoogvliet
Ik zou ook wel ens een paar ingredienten willen weten tegen beschimmelen.
Ik heb me al afgevraagd waarom deze producten, puur om ze niet te laten schimmelen dus, wat nu wel gebeurd als ik ze niet op zout zet.
Iemand???
Ik heb me al afgevraagd waarom deze producten, puur om ze niet te laten schimmelen dus, wat nu wel gebeurd als ik ze niet op zout zet.
Iemand???
- remon van dusschoten
- Berichten: 473
- Lid geworden op: 31-08-2004 22:06
- Locatie: Nijkerk
een bewaarzak voor boilies is heel belangerijk hang hem in de win den het liefs droog weg dan gaan ze heel lang mee
elke vangst telt hoe groot of klein dat je vangt daar gaat het om
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT
steun de KSN en wordt lid gewoon doen
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT
steun de KSN en wordt lid gewoon doen
- Franz Sammer
- Berichten: 83
- Lid geworden op: 02-05-2005 20:33
- Locatie: roermond
met tijgernoten kan ik je wel een tip geven maar voor boilies niet
Catch and Release
- Peter Ponsteen
- Berichten: 1632
- Lid geworden op: 08-05-2005 15:17
- Locatie: Nunspeet
wat is die tip voor tijgernoten?
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Peter Ponsteen schreef:wat is die tip voor tijgernoten?
Gewoon nog niet weken/koken
En anders met regelmaat het vocht verversen.
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
tijgers mits goed gekookt 3 weken minimaal houdbaar
zonder probleem!!
laat ze wel goed onder water staan
water verversen gaat tenkoste van vangkracht
schrik niet van een laagje schimmel op het vocht
gewoon verwijderen en verder vissen
bollen idd goed laten drogen overdag!!
savonds op een droge plaats bewaren
niet in een afgesloten emmer doen
dan gaan ze zweten en krijg je schimmel
gewoon in de tent of auto leggen in de droogzak
zonder probleem!!
laat ze wel goed onder water staan
water verversen gaat tenkoste van vangkracht
schrik niet van een laagje schimmel op het vocht
gewoon verwijderen en verder vissen
bollen idd goed laten drogen overdag!!
savonds op een droge plaats bewaren
niet in een afgesloten emmer doen
dan gaan ze zweten en krijg je schimmel
gewoon in de tent of auto leggen in de droogzak
Peter,
Door het gebruik van suiker of zout in je mix kan de houdbaarheid van je boilie aanzienlijk verhogen, invriezen (na drogen) is ook een optie bijkomend voordeel is dat je dan met porties kan werken.
Ik haal er uit wat ik denk nodig te hebben en de rest laat ik in de vriezer, zo heb je altijd verse boilies.
Waar je wel op moet letten is dat je gebruik maakt van het zo genaamde FIFO systeem oftewel "first in first out".
Misschien kan je hier wat mee.
Gr,
Jeroen
Door het gebruik van suiker of zout in je mix kan de houdbaarheid van je boilie aanzienlijk verhogen, invriezen (na drogen) is ook een optie bijkomend voordeel is dat je dan met porties kan werken.
Ik haal er uit wat ik denk nodig te hebben en de rest laat ik in de vriezer, zo heb je altijd verse boilies.
Waar je wel op moet letten is dat je gebruik maakt van het zo genaamde FIFO systeem oftewel "first in first out".
Misschien kan je hier wat mee.
Gr,
Jeroen
- Denny Verdoold
- Berichten: 1562
- Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
- Locatie: Hoogvliet
Zijn dit de enige middelen die een beetje kunnen helpen?
Deze gebruik ik nu ook al en ze schimmelen af en toe nog.
Deze gebruik ik nu ook al en ze schimmelen af en toe nog.
- Stefan Sand
- Berichten: 529
- Lid geworden op: 08-09-2003 02:00
- Locatie: Doublu U city
Lid van de KSN?
Lees dan het artikel over de conserverende werking van producten door Willem Peters er nog maar eens op na.
Lees dan het artikel over de conserverende werking van producten door Willem Peters er nog maar eens op na.
- Denny Verdoold
- Berichten: 1562
- Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
- Locatie: Hoogvliet
Nee, ik ben geen lid van de KSN
- Franz Sammer
- Berichten: 83
- Lid geworden op: 02-05-2005 20:33
- Locatie: roermond
mijn tip is de tijgernoten net na het koken in een jamglas doen. wel zorgen dat de noten onder het vocht staan en dat het glas goed is afgewassen.
Door de hitte worden de tijgernoten als het ware gesteriliseert ((doodt de meeste bacterien, schimmels en virussen.)Niet je computer gaan koken als norton wat aangeeft!!!)
En zo kun je de noten wel zeker tot een jaar gebruiken.
Franz
Door de hitte worden de tijgernoten als het ware gesteriliseert ((doodt de meeste bacterien, schimmels en virussen.)Niet je computer gaan koken als norton wat aangeeft!!!)
En zo kun je de noten wel zeker tot een jaar gebruiken.
Franz
Catch and Release
-
- Berichten: 691
- Lid geworden op: 26-07-2003 02:00
- Locatie: X2 Ovaal!!
Wie zegt trouwens dat je met beschimmelde boilies minder vangt (Tip )
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Ik.
Vissen is een hobby, geen religie!
- peter postema
- Berichten: 2599
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Westerlee (GN)
Ligt aan het soort schimmel.
groet,
P
groet,
P
It's not who you are, it's who you know.
- Pim Dijkgraaf
- Berichten: 1182
- Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
- Locatie: Lemmer, Fr
- Contacteer:
Ja ga lekker me trucje op board zetten, ik had een keer niets anders meer dan een beetje beschummelde bollen en dit werkte perfect
Voer en vang!!!
I love BTW
I love BTW
hey haloww!
als je je boilies hebt gekookt gaan ze op het droogrek neem ik aan...
zorg ervoor dat je droogrek goed is ontsmet,ik doe dit zelf met n poeder wat ik heb gehaald bij n wijn winkel.
het poeder word gebruikt om flessen bacterie vrij te maken,zodat ze daarna weer kunnen worden gevuld met wijn of iets anders.
als je je boilies goed heb gekookt zijn ze steriel en bacterie vrij,dus als je ze dan op n niet ontsmet droogrek legt gaan de bacterien van het rek direct op je boilies zitten..
bacterien hebben 7 levens voorwaarden:voedingstoffen,vochtgehalte,tempratuur,zuurgehalte,zoutgehalte,zuurstof,en de aanwezigheid van remmende stoffen...
ontneem je een van deze dingen dan zal de groei van bacterien sterk afnemen of zelfs stoppen........hierdoor word het product langer houdbaar!
we laten de boilies drogen dus ontnemen we ze het vochtgehalte,de bacterien hebben nu een probleempje...
wat ook de helft scheelt is de gekookte boilies niet meer met je handen aanraken,je wil namelijk niet weten hoeveel bacterien er op je handen leven,dus ik heb altijd van die steriele handschoentjes als ik boilies maak.
dus vanaf het moment dat ze de pan verlaten tot het moment van invriezen raak ik ze niet meer aan met me handen....scheeelt egt bizar!
probeer maar eens:kook n paar boilies,de ene helft hou je ff vast met je blote handen,de andere doe je met de steriele handschoenen......doe ze in n zakje en leg ze in de koelkast,k weet zeker dat je dan overtuigt ben!
mvg laurens
als je je boilies hebt gekookt gaan ze op het droogrek neem ik aan...
zorg ervoor dat je droogrek goed is ontsmet,ik doe dit zelf met n poeder wat ik heb gehaald bij n wijn winkel.
het poeder word gebruikt om flessen bacterie vrij te maken,zodat ze daarna weer kunnen worden gevuld met wijn of iets anders.
als je je boilies goed heb gekookt zijn ze steriel en bacterie vrij,dus als je ze dan op n niet ontsmet droogrek legt gaan de bacterien van het rek direct op je boilies zitten..
bacterien hebben 7 levens voorwaarden:voedingstoffen,vochtgehalte,tempratuur,zuurgehalte,zoutgehalte,zuurstof,en de aanwezigheid van remmende stoffen...
ontneem je een van deze dingen dan zal de groei van bacterien sterk afnemen of zelfs stoppen........hierdoor word het product langer houdbaar!
we laten de boilies drogen dus ontnemen we ze het vochtgehalte,de bacterien hebben nu een probleempje...
wat ook de helft scheelt is de gekookte boilies niet meer met je handen aanraken,je wil namelijk niet weten hoeveel bacterien er op je handen leven,dus ik heb altijd van die steriele handschoentjes als ik boilies maak.
dus vanaf het moment dat ze de pan verlaten tot het moment van invriezen raak ik ze niet meer aan met me handen....scheeelt egt bizar!
probeer maar eens:kook n paar boilies,de ene helft hou je ff vast met je blote handen,de andere doe je met de steriele handschoenen......doe ze in n zakje en leg ze in de koelkast,k weet zeker dat je dan overtuigt ben!
mvg laurens