Oude readymades


Plaats reactie
Erik van Bekkum
Berichten: 63
Lid geworden op: 24-03-2005 23:38
Locatie: Katwijk

06-04-2005 12:42

Ik was weer is een beetje aan het opruimen en kwam nog een paar kilo readymades tegen.Ze hebben niet luchtdicht verpakt gezeten en zijn knoerthard.
En nu vraag ik me af of ik ze gelijk in de afvalbak kan gooien of misschien na ze geweekt te hebben nog kan gebruiken om te voeren.
Bla blaa blaaa
Gebruikersavatar
richard van der vliet
Berichten: 748
Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
Locatie: Delfzijl

06-04-2005 17:07

zitten nog genoeg chemicaliën in om er wat mee te vangen....
jannick werckx
Berichten: 257
Lid geworden op: 02-11-2003 01:00
Locatie: Neerpelt

06-04-2005 17:11

Uit belang voor de karpers zou ik die toch niet meer gebruiken, eigenlijk zou ik geen enkele ready made gebruiken uit belang voor de karper, maarja dit terzijde .
Ik zou het dus niet meer wagen om ze te gebruiken.

jannick
Erik van Bekkum
Berichten: 63
Lid geworden op: 24-03-2005 23:38
Locatie: Katwijk

06-04-2005 17:46

Het zijn Martin sb ballen die gebruiken geen conserveringsmiddelen.
Bla blaa blaaa
Joris Kroes
Berichten: 691
Lid geworden op: 26-07-2003 02:00
Locatie: X2 Ovaal!!

06-04-2005 18:03

Half uurtje weken in warm water dan vissen!
jannick werckx
Berichten: 257
Lid geworden op: 02-11-2003 01:00
Locatie: Neerpelt

06-04-2005 18:10

dan is alles wat eventueel nog aantrekkelijk kon lijken voor de karper er zeker uit ...
laat weten of je er iets mee hebt gevangen ...

jannick
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

06-04-2005 18:12

welterusten. Hooguit geen chemische.

Nummer Naam Functie
E 200 Sorbinezuur Natuurlijk conserveermiddel
E 201 Natriumsorbaat Natuurlijk conserveermiddel
E 202 Kaliumsorbaat Natuurlijk conserveermiddel
E 203 Calciumsorbaat Natuurlijk conserveermiddel
E 210 Benzoëzuur Natuurlijk conserveermiddel
E 211 Natriumbenzoaat Natuurlijk conserveermiddel
E 212 Kaliumbenzoaat Natuurlijk conserveermiddel
E 213 Calciumbenzoaat Natuurlijk conserveermiddel
E 214 Ethyl-p-hydroxybenzoaat Synthetisch conserveermiddel
E 215 Ethyl-p-hydroxybenzoaat natriumzout Synthetisch conserveermiddel
E 216 Propyl-p-hydroxybenzoaat Synthetisch conserveermiddel
E 217 Propyl-p-hydroxybenzoaat natriumzout Synthetisch conserveermiddel
E 218 Methyl-p-hydroxybenzoaat Synthetisch conserveermiddel from benzoic acid
E 219 Methyl-p-hydroxybenzoaat natriumzout Synthetisch conserveermiddel from benzoic acid
E 220 Zwaveldioxide Natuurlijk conserveermiddel
E 221 Natriumsulfiet Natuurlijk conserveermiddel
E 222 Natriumwaterstofsulfiet Natuurlijk conserveermiddel; bleekmiddel
E 223 Natriummetabisulfiet Natuurlijk conserveermiddel; anti oxidant
E 224 Kaliummetabisulfiet Natuurlijk conserveermiddel
225 Kaliumsulfiet Natuurlijk conserveermiddel
E 226 Calciumsulfiet Natuurlijk conserveermiddel
E 227 Calciumwaterstofsulfiet Natuurlijk conserveermiddel
E 228 Kaliumwaterstofsulfiet Natuurlijk conserveermiddel
E 230 Difenyl Synthetisch conserveermiddel
E 231 Fenylfenol Synthetisch conserveermiddel
E 232 Natriumfenylfenol Synthetisch conserveermiddel
E 233 Tiabendazol Synthetisch conserveermiddel
E 234 Nisine Natuurlijk antibioticum
E 235 Pimaricine Natuurlijk antibioticum
236 Mierenzuur Natuurlijk conserveermiddel
237 Natriumformiaat Natuurlijk conserveermiddel
238 Calciumformiaat Natuurlijk conserveermiddel
E 239 Hexamethyleentetramine Synthetisch conserveermiddel
240 Formaldehyde Conserveermiddel
E 242 Dimethylcarbonaat Synthetisch conserveermiddel
E 249 Kaliumnitriet Natuurlijk conserveermiddel
E 250 Natriumnitriet Natuurlijk conserveermiddel
E 251 Natriumnitraat Natuurlijk conserveermiddel
E 252 Kaliumnitraat Natuurlijk conserveermiddel
E 260 Azijnzuur Natuurlijk conserveermiddel
E 261 Kaliumacetaat Natuurlijk conserveermiddel
E 262 Natriumacetaat Natuurlijk conserveermiddel
E 263 Calciumacetaat Natuurlijk conserveermiddel
E 270 Melkzuur Natuurlijk conserveermiddel
E 280 Propionzuur Natuurlijk conserveermiddel
E 281 Natriumpropionaat Natuurlijk conserveermiddel
E 282 Calciumpropionaat Natuurlijk conserveermiddel
E 283 Kaliumpropionaat Natuurlijk conserveermiddel
E 284 Boorzuur Natuurlijk zuur
E 285 Natriumtetraboraat Natuurlijk zuur
E 290 Kooldioxide Natuurlijk gas
E 296 Appelzuur Natuurlijk zuur
E 297 Fumaarzuur Natuurlijk zuur
Erik van Bekkum
Berichten: 63
Lid geworden op: 24-03-2005 23:38
Locatie: Katwijk

06-04-2005 18:40

Klaas slaat dit op het feit dat ik heb gezegd dat er geen conserveringsmiddelen inzitten.
Ik zal het zo zeggen er staat luchtgedroogd dus dacht ik automatisch dat er geen conserveringsmiddelen in zouden zitten.

Laat ik vooropstellen dat ik het liefst met me ingevroren ballen vis,dit had ik een keer als nood meegenomen op een trip.
Bla blaa blaaa
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

06-04-2005 18:49

Ik moet zeggen dat readymades (goede readymades dan he) voor het instant vissen vaak helemaal niet verkeerd zijn.

Als ze echt helemaal uitgedroogd zijn moet je ze anders effe soaken in wat water en wat liquid food (nutramino, multimino of een soortgelijk produkt).
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

06-04-2005 19:04

Chemie is de leer van de samenstelling van stoffen en de veranderingen daarvan. Alle stoffen. De gezondheid van karper is weer een andere leer.

Het onderwerp, sterk uitgedroogde readymades zijn bruikbaar en vloeibare componenten kunnen weer toegevoegd worden door soaken.

Goede readymades. Wat is een goede readymade en wat is een goede homemade. Bovendien in welk opzicht goed. Tijd voor een boilie keurmerk?

Kees
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

06-04-2005 19:08

"GMP-boilie"

Best goed idee eigenlijk!!

Zouden er al fabrikanten / vis-grondstofleveranciers zijn die hiermee werken??
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl

Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Afbeelding
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

07-04-2005 08:22

zonder een oordeel te geven.

Op mijn laatst gekochte zak stond: zonder chemische conserveringsmiddelen.

Nou da's niet moeilijk : er zijn genoeg natuurlijke middeltjes.

MVG

Klaas
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

07-04-2005 08:46

Klaas,

Je hoeft geen oordeel te geven, maar die toevoeging is helaas een afleidingsmanouvre om de klant een gevoel van veiligheid te geven. Of stof A nu in een chemische fabriek langs synthetische weg of in dezelfde chemische fabriek uit een natuurproduct gewonnen is maakt niks uit voor de eigenschappen van de stof. Als stof A in een bepaalde concentratie schadelijk is voor karper zal dat voor beide bereidingswijzes precies hetzelfde zijn. De toevoeging chemisch of natuurlijk is niet bepalend maar de samenstelling van een stof en zijn giftigheid.

Grote vraag is of een stof schadelijk is en in welke mate van opname het dan schadelijk wordt. Dat is voer voor biologen/artsen. Enige informatie krijgen we door bij bekendheid naar de toxische eigenschappen te kijken. Maar dat is doorgaans informatie met betrekking tot menselijke consumptie en zegt ook niet alles. Bij iets eenvoudigs als polenta kun je zelfs al vraagtekens zetten bij de geschiktheid als karpervoeding. Polenta zit in veel boilies, zowel homemade als readymade. Verder geldt dat het zowel voor homemade als readymade voor een buitenstaander volledig duister is wat er zoal aan schadelijke stoffen ingaan.

Groet, Kees
Erik van Bekkum
Berichten: 63
Lid geworden op: 24-03-2005 23:38
Locatie: Katwijk

07-04-2005 09:54

Dit was weer erg informatief bedankt daarvoor,maar nu nog een goeie tip.
Ik denk dat na effe te soaken in een dip die betonnen ballen nog niet echt zachter zullen worden.Het zijn trouwens de boilies met gebrande noot smaak.
Bla blaa blaaa
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

07-04-2005 10:25

Sorry hoor, is formeel off-topic maar dat komt door de vraagtekens die gezet werden bij readymades. Terecht of onterecht, wie zal het zeggen. Maar nogmaals, sorry daarvoor.

Als het vocht er weer intrekt is mijn ervaring dat de boilie uiteindelijk weer even zacht wordt als voorheen. Hangt natuurlijk wel af van de hoeveelheid vocht en de tijd die je neemt. Maar wat maakt het uit? Als de boilies een tijdje in het water liggen krijgen ze volop kans om water op te nemen en weer zacht te worden.

Die boilies ken ik, maar ik proef niet zo duidelijk herkenbaar die gebrande noten? :roll:

Verder wordt er wel goed mee gevangen heb ik gehoord.

Groet, Kees
Plaats reactie