recept verloren


Plaats reactie
evert van de linden
Berichten: 125
Lid geworden op: 04-01-2004 22:06
Locatie: Alkmaar
Contacteer:

18-03-2005 19:19

Beste karpervissers,

Ik ben van plan om tijgernoten te gaan maken.
Als voorbeeld wou ik die van Ronald de Jong nemen, van de dvd's door de ogen van de karper.

Ik had de link met het recept http://www.karpersite.nl in me favorieten gezet zodat ik het recept weer terug kon vinden als ik tijgernoten wil gaan maken. Maar de site doet t niet meer 'wegens administrtieve reden' ofzo.
(zal wel weer weken/maanden gaan duren)

Ik weet wel dat er bastard suiker inging en een flesje amstel oud bruin ofzo. Maar ik weet de verhoudingen niet meer, ik hoop dat jullie het mij kunnen vertellen wat de verhoudingen zijn.

mvg,
Evert.
evert van de linden
Berichten: 125
Lid geworden op: 04-01-2004 22:06
Locatie: Alkmaar
Contacteer:

18-03-2005 19:36

ik heb m gevonden, ik heb ff de dvd deel 1 bekeken en daar stond ie onder het kopje 'recepten'

2 kilogram tijgernoten
1 kilogram bastard suiker
1 flesje bier, oud bruin van amstel
Gebruikersavatar
Frank Avezaat
Berichten: 2212
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

18-03-2005 20:09

tja persoonlijk voeg ik nooit een biertje eraan toe

de basterdsuiker doet bij mij het werk altijd perfect, altijd goed vangende noten
Jan Brand
Berichten: 103
Lid geworden op: 12-12-2004 14:07
Locatie: Rhoon

18-03-2005 20:16

Doe je dit er in tijdens het wellen of na het koken
in afwachtende groet op jullie antwoord
Jan
Gebruikersavatar
Cor Nannings
Berichten: 1248
Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
Locatie: Hoorn

18-03-2005 20:28

Gelijk tijdens het weeken en het zelfde zootje koken aflaten koelen en dan als het kan een beetje in de zon dan krijg je een lekkere schuimende slijmerige, bruine bagger en daar gaat het om! :roll: CN
Unicorn Carp Fisching
Gebruikersavatar
Frank Avezaat
Berichten: 2212
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

18-03-2005 20:41

Jan Brand schreef:Doe je dit er in tijdens het wellen of na het koken
in afwachtende groet op jullie antwoord
Jan


bij het koken en dan lekker laten staan daarna

ik prefereer zelfs om het langer dan twee weken te laten staan haha
lekkere zure nootjes... vraag me niet waarom, maar ging altijd beter
Gebruikersavatar
Cor Nannings
Berichten: 1248
Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
Locatie: Hoorn

18-03-2005 20:51

Frank Avezaat schreef:
Jan Brand schreef:Doe je dit er in tijdens het wellen of na het koken
in afwachtende groet op jullie antwoord
Jan


bij het koken en dan lekker laten staan daarna

ik prefereer zelfs om het langer dan twee weken te laten staan haha
lekkere zure nootjes... vraag me niet waarom, maar ging altijd beter

Nou Frank dan is het "telaat"
Want het is de bedoeling dat het een zoete zooi word.
CN
Unicorn Carp Fisching
evert van de linden
Berichten: 125
Lid geworden op: 04-01-2004 22:06
Locatie: Alkmaar
Contacteer:

18-03-2005 21:13

denken jullie dat dit een goed recept is?
Stefan Slechten
Berichten: 2316
Lid geworden op: 16-01-2002 01:00
Locatie: Stein (Lb)

18-03-2005 21:28

Jullie zouden allemaal de doodstraf moeten krijgen!!!

Oud-bruin tussen de tijgernoten, schaam jullie!! :lol:

Waar ik zelf wél succes mee had;

suiker
maggi
cola (ja je leest het goed, cola)

En dan goed lang koken en weken, zodat het inderdaad flink zoet wordt. Zuur heb ik liever niet, vraag me niet waarom.

Groeten,
Stefan
Dirk Cornelissens
Berichten: 5
Lid geworden op: 24-06-2004 20:39
Locatie: ZEVENHUIZEN

18-03-2005 23:02

Mijn mix is 1 op 1..... 1 voor de vissies en 1 voor mezelf !!!!!...
Gebruikersavatar
Frank Avezaat
Berichten: 2212
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

19-03-2005 10:37

Jan Brand schreef:Nou Frank dan is het "telaat"
Want het is de bedoeling dat het een zoete zooi word.
CN


heb ik gezegd dat dat ook MIJN bedoeling zou zijn? :P ik geef alleen weer wat ik het liefste doe haha
en die basterdsuiker gebruik ik puur voor het tijgernotenslijm, wat er dan in mijn ogen veel beter opkomt...
Plaats reactie