Beste karpervissers,
Ik ben van plan om tijgernoten te gaan maken.
Als voorbeeld wou ik die van Ronald de Jong nemen, van de dvd's door de ogen van de karper.
Ik had de link met het recept http://www.karpersite.nl in me favorieten gezet zodat ik het recept weer terug kon vinden als ik tijgernoten wil gaan maken. Maar de site doet t niet meer 'wegens administrtieve reden' ofzo.
(zal wel weer weken/maanden gaan duren)
Ik weet wel dat er bastard suiker inging en een flesje amstel oud bruin ofzo. Maar ik weet de verhoudingen niet meer, ik hoop dat jullie het mij kunnen vertellen wat de verhoudingen zijn.
mvg,
Evert.
recept verloren
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 04-01-2004 22:06
- Locatie: Alkmaar
- Contacteer:
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 04-01-2004 22:06
- Locatie: Alkmaar
- Contacteer:
ik heb m gevonden, ik heb ff de dvd deel 1 bekeken en daar stond ie onder het kopje 'recepten'
2 kilogram tijgernoten
1 kilogram bastard suiker
1 flesje bier, oud bruin van amstel
2 kilogram tijgernoten
1 kilogram bastard suiker
1 flesje bier, oud bruin van amstel
- Frank Avezaat
- Berichten: 2212
- Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
- Locatie: Veenendaal
- Contacteer:
tja persoonlijk voeg ik nooit een biertje eraan toe
de basterdsuiker doet bij mij het werk altijd perfect, altijd goed vangende noten
de basterdsuiker doet bij mij het werk altijd perfect, altijd goed vangende noten
- Cor Nannings
- Berichten: 1248
- Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
- Locatie: Hoorn
Gelijk tijdens het weeken en het zelfde zootje koken aflaten koelen en dan als het kan een beetje in de zon dan krijg je een lekkere schuimende slijmerige, bruine bagger en daar gaat het om! CN
Unicorn Carp Fisching
- Frank Avezaat
- Berichten: 2212
- Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
- Locatie: Veenendaal
- Contacteer:
Jan Brand schreef:Doe je dit er in tijdens het wellen of na het koken
in afwachtende groet op jullie antwoord
Jan
bij het koken en dan lekker laten staan daarna
ik prefereer zelfs om het langer dan twee weken te laten staan haha
lekkere zure nootjes... vraag me niet waarom, maar ging altijd beter
- Cor Nannings
- Berichten: 1248
- Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
- Locatie: Hoorn
Frank Avezaat schreef:Jan Brand schreef:Doe je dit er in tijdens het wellen of na het koken
in afwachtende groet op jullie antwoord
Jan
bij het koken en dan lekker laten staan daarna
ik prefereer zelfs om het langer dan twee weken te laten staan haha
lekkere zure nootjes... vraag me niet waarom, maar ging altijd beter
Nou Frank dan is het "telaat"
Want het is de bedoeling dat het een zoete zooi word.
CN
Unicorn Carp Fisching
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 04-01-2004 22:06
- Locatie: Alkmaar
- Contacteer:
denken jullie dat dit een goed recept is?
-
- Berichten: 2316
- Lid geworden op: 16-01-2002 01:00
- Locatie: Stein (Lb)
Jullie zouden allemaal de doodstraf moeten krijgen!!!
Oud-bruin tussen de tijgernoten, schaam jullie!!
Waar ik zelf wél succes mee had;
suiker
maggi
cola (ja je leest het goed, cola)
En dan goed lang koken en weken, zodat het inderdaad flink zoet wordt. Zuur heb ik liever niet, vraag me niet waarom.
Groeten,
Stefan
Oud-bruin tussen de tijgernoten, schaam jullie!!
Waar ik zelf wél succes mee had;
suiker
maggi
cola (ja je leest het goed, cola)
En dan goed lang koken en weken, zodat het inderdaad flink zoet wordt. Zuur heb ik liever niet, vraag me niet waarom.
Groeten,
Stefan
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 24-06-2004 20:39
- Locatie: ZEVENHUIZEN
Mijn mix is 1 op 1..... 1 voor de vissies en 1 voor mezelf !!!!!...
- Frank Avezaat
- Berichten: 2212
- Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
- Locatie: Veenendaal
- Contacteer:
Jan Brand schreef:Nou Frank dan is het "telaat"
Want het is de bedoeling dat het een zoete zooi word.
CN
heb ik gezegd dat dat ook MIJN bedoeling zou zijn? ik geef alleen weer wat ik het liefste doe haha
en die basterdsuiker gebruik ik puur voor het tijgernotenslijm, wat er dan in mijn ogen veel beter opkomt...